Nem kívánom felmenteni Zidane-t, azt azonban józan gondolkodású ember végiggondolhatja, hogy milyen jellegű provokációnak kellett történnie ahhoz, hogy egy ember 10 percre a világtól való búcsúja előtt ennyire megfeledkezzen önmagáról. A tetkós hirdetőtáblának a gólja mellett sikerült ezt is elintézni, nem tudom, miért épp Zidane-t kellett cukkolni, talán azért, mert ő volt a támadások motorja, és tartottak tőle, hogy a hátralévő tíz percben még borsot tör az olaszok orra alá a kétségkívül legjobb játékos. Cannavaro-t azért nem tudom értékelni, mert az az ember, aki csak rombolni tudja az akciókat, az a szememben nem nagy sztár, csinálja azt akármilyen profin is. Kosárlabdában is ezért szerettem Jordant sokkal jobban, mint például Rodmant. S emiatt nem örülök annyira az olaszok győzelmének, akik kétségkívül szimpatikus társaság, és ha csitri lennék, még azt is mondanám, hogy milyen jóképű, cuki férfiak, de a labdarúgásra nézve szomorú, hogy a görögök alibifutballja után megint egy olyan csapat nyert, aki inkább öli a játékot, semmint szépen, tetszetősen műveli. A franciák még tíz emberrel is látványosabban játszottak, de még a németek is szebben játszottak az olaszoknál, pedig a svábokra sem nagyon áll a lagdazsonglőr titulus. Az olaszok azt játszották, amit tudnak, s mivel révbe értek, elismerés illeti őket, az más tészta, hogy ez kinek mennyire tetszik, vagy sem. Már többször mondtam, én mindig a támadófutball, a játékosan játszó csapatokat kedvelem, és ezt a kategóriát az olaszok maximum alulról súrolják. Nekik jól jött ez a győzelem (kinek nem?), remek egységgé kovácsolták őket össze a viszontagságok, de azt leszögezhetjük, hogy vannak náluk jobb csapatok is, mégha jelenleg ők is lettek a legeredményesebbek. Tapsoljunk nekik, és szurkoljunk tovább annak, hogy legyen sokkal színvonalasabb a foci, és legközelebb, ha egy olasz válogatott is nyeri a labdarúgótornát, azt ennél élvezetesebb, látványosabb módon érje el, s akkor a semleges nézőknek sem lesz keserű a szája íze.
Egyébként Zinedine Zidane lett a VB legjobbja, amit azt hiszem nem nagyon kell magyarázni, az egyik legjobb formában lévő játékosa volt ennek a bajnokságnak.
Egyébként Zinedine Zidane lett a VB legjobbja, amit azt hiszem nem nagyon kell magyarázni, az egyik legjobb formában lévő játékosa volt ennek a bajnokságnak.
most posts by TM
0