Előre is elnézést kérek mindenkitől az új topic miatt, de én csak egyszerűen filmet akarok ajánlani, és erre a moziajánló azért nem jó, mert nem mai filmről van szó, így oda nem "illik".

Épp az imént tekintettem meg ezt a filmet. Ugye olyan filmről van szó, olya folytatásról, aminek az első része meglehetősen jó lett, és ilyenkor az ember úgy gondolja, hogy ez úgysem lesz jobb. Bár, ha veszi a fáradtságot és leül a TV mellé arra a 90 percre, amit a film felölel, egészen máshogy foja látni a dolgokat. Én legalábbis így voltam vele, nem egészen 10 perce fejeztem be, és egyszerűen le vagyok döbbenve. A film teljes mértékben lekötötte a figyelmemet, rendkívül izgalmas film. A szereplők remekül teljesítettek, bár már nem Charlton Heston volt a főszereplő, de feltűnik a filmben többször is, és a kis szerepe ellenére nagyot hoz. A történet az első rész után játszódik nem sokkal.
Brent, a főhős elindul megkereseni Taylort, akiről jóideje nem hallottak. De egy szerencsétlen baleset következtében ugyanarra a helyre kerül, mit ahova Taylor néhány társával annak idején. Brentnek fogalma sincs, hogy hol van, míg nem találkozik Nová-val, az eslő részből ismert néma lánnyal, aki elvezeti őt a majmok városába. Ott kiderül milyen veszélyes dologra készülnek a majmok. Brent-nek menekülnie kell az őt üldöző majmok elől és a Tiltott zónába kerül. Itt olyan dolgokra jön rá, amiről még álmodni sem mert. Később egy emberekből álló csoporttal találkozik, akik régóta ott élnek. Az emberek és majmok csatája még csak most kezdődik el...
Úgy gondoltam, hogy az első egy óra után a film kifullad, mert valahogy furcsának éreztem azoknak a bizonyos embereknek a jelenlétét. De miután Brent és Taylor találkoztak, onnantól a sztori megint kapott egy pluszt, amitől a film a végére egészen jó lett.
Amint mondtam a sztori az előző részhez képest mit sem csökkent, kicsit még érdekesebb lett.
A DVD képminősége tűrhető, néhol apróbb szemcsék jelentkeznek. A hang angol 2.0 ellenére remekül szól. Felirat tökéletes.
Amit mindenképpen le kell szögezni, hogy szvsz igen remek filmről van szó, történetvezetés 5-ös, és ami külön pont neki, hogy lehetett érezni a folytatást. Úgy értem, sok más filmnél ahol csinálnak 2. részt egyszerűen nem jön át, hogy folytatásról van szó. Itt sikerült.
ÉRTÉKELÉS: 10/8