Keresés

FILMAJÁNLÓ

2006. június 1., csütörtök 16:02
Én csak az első, 1968-as MAJMOK BOLYGÓJÁ-t vettem meg.

Az még tetszett, de a többi...
0
2006. június 1., csütörtök 15:43
Nekem sem tetszett, semmi eredetiség nem volt benne, de még remake-nek is gyenge volt.
0
2006. június 1., csütörtök 15:09
A MAJMOK BOLYGÓJA IV. RÉSZ - A HÓDÍTÁS (CONQUEST OF THE PLANET OF THE APES, 1972)
Rendezte: J. Lee Thompson

Nehéz írni a filmről, mert egy kissé gyengusabb 3. rész utaán meglehetősen izgalmas és érdekes 4. rész következett. A sztori remekül követte a már korábban elindított szálat, végre sokminden kiderült. Nagyon tetszett a történet, a megvalósítás remekül sikerült. Az elejétől a végéig a fotelba szegezi a nézőt, mert tudni akarja, hogy hogy a fenébe is történt ez...?! Az 5. rész remekül elő lett készítve, nemsokára azt is megtekintem.

Történet szerint a 3. részből ismert Armando, a cirkuszigazgató, segít az akkora már felnőtt bébicsimpáznak a rejtőködésben. Ceasar, aki ekkora már olyan intelligenciával rendelkezett mint akkor egyetlen csimpánz sem, megtudja, hogyan bánnak az emberek a majmokkal. Az évek során egy pestis-szerű járvány miatt, az összes háziállat, kutya-macska kipusztult, egyedül a majmok voltak immunisak rá. Az embernek új háziállat kellett, ezért elkezdet betanítani a majmot, hogy jó háziállat váljon belőle. Ám, Ceasar megjelenése némi bonyodalmat okoz az embereknek. Ceasar nem nézi sokáig tétlenül az emberek brutalitását a majmokkal szemben és ezért lázadást szít. Az embernek rá kell jönnie, hogy nem tudja megfékezni a majmok kegyetlen hódítását, és immár csak alárendelt szerepet tölthet be. Talán megszületett a Majmok bolygója...?

A film számomra nagyon tetszett. Ritka az ilyen, hogy ennyi filmből álló sorozat pár eleme hordoz magában újdonságot, de igen. A filma sokat fejlődött a 3. részhez képest, többet mond el nekünk. Igazán izgalmas sci-fi.
A DVD képminősége szokás szerint nem rossz. Hang is OK. Felirat itt sem okozott nagyobb problémát.

ÉRTÉKELÉS: 10/7
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. június 1., csütörtök 10:38
Én azt régen láttam, de nekem nem tetszett. Nincs remake hangulata egy teljesen más filmről van szó. Burton összegyúrta az első és második részt, és így csinált belőle egyet. Ami ugyan nem rossz, de valahogy nem az igazi.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. június 1., csütörtök 10:37
Írhatnátok a Tim Burton-féle verzióról is, engem érdekelne!
most posts by TM
0
2006. június 1., csütörtök 10:32
Nem is tudtam, hogy ennyire bejönnek neked a majmok! :-)
most posts by TM
0
2006. június 1., csütörtök 10:12
Hát jól van legyen. :-)
Nekem a 3. nem jött be. Túl vontatott, semmit ötlet nincs benne. De kell ahhoz, hogy folytassák. ;-)
0
2006. június 1., csütörtök 5:48
A legjobb az első, nincs vitás, aztán jön a második, de nekem tetszik még a 3. is, és a 4. még jobban (mármint a 3.-nál jobban). Az 5.-re most nem igazán emlékszem.
1: 10/10
2: 8/10
3: 7/10
4: 9/10.
0
2006. május 31., szerda 23:53
Így van, teljesen igazad van. A 3. rész totál más vizekre evez el. :-)
0
2006. május 31., szerda 23:51
"ad egy kerek történetet, és úgy kell rá tekinteni, mint 1 film!"

Én ezt az első két részre gondolom főleg igaznak, szvsz ezen két film között a legszorosabb az összefüggés

I. 10/10
II. 10/8,5
0
2006. május 31., szerda 22:57
Igen, valóban így van, ugyanakkor azért akad közte gyengébb rész is. Ez a 3. pl. nem volt az igazi. De holnapra kivégzem a sorozatot, és írok egy összegző elemzést. :-)
0
2006. május 31., szerda 22:34
Ezt már több helyen írtam, de nekem az a véleményem, hogy az 5 film ad egy kerek történetet, és úgy kell rá tekinteni, mint 1 film! Persze az igaz, hogy az első rész etalon, meg klasszikus, de a történetet szerintem nagyon jól kifejtik az 5 rész alatt... Nagyon érdekes, agyalós időparadoxon fejlődik ki belőle... Én mind az 5 részt nagyon szeretem!
0
2006. május 31., szerda 20:20
Majmok bolygója III. - A menekülés (Escape from Planet of the Apes)

Hm, kissé gondban vagyok ezzel a filmmel, mert megtörtént az, amire számítottam. Semmi utóíze sincs, hogy folytatás lenne, max. pár csimpánz nevét illetően. Ami viszont fontos, hogy nagyjából megtudtuk, hogy mégis mi történt a 2. rész végén, és hogy a fenébe kerültek oda a majmok, ahol újra emberek vannak?! A film kb. a 35. percnél be is fejeződik, mert itt teljesen tiszta lesz a kép előttünk. Ezután már csak felesleges képkockák, és időkitöltés történik.

Történetünk szerint, a 2. rész végén bekövetkezett atomháború a majmok és emberek között a Föld pusztulását okozta. Ám, Dr. Zira, Cornelius és Dr. Milo még a háború előtt elmenekült onnan, a Taylor által hasznalt és annak idején lezuhant űrreplülő segítségével. Kb. 2000 évet visszautazva az időben 1973-ban találják magukat, ahol meglepetésükre emberek uralják a Földet. Csomó kísérlet és kihallgatás után, a vezetőség (USA elnök+vizsgáló bizottság) arra a következtetésre jutnak, hogy ezek a majmok veszélyt jelenthetnek az emberekre, és majd ők okozzák az atomháborút. A későbbiekben maradt 2 majomnak menekülnie kell, ha élni akarnak. Ámde, közben Dr. Zirának bébije születik, ami újabb bonyodalmat okozhat az emberek számára...

Nos, a történet eléggé vontatott, nem történik benne igazából semmi fontos. Már a 2. résszel be lehetett volna fejezni a sorozatot, de akkor miért lenne sorozat? :-)
Mind1, lényeg, hogy előttünk áll a 4. rész, ami reményeink szerint újabb megoldást adhat a bennönk felvetődött kérdésekre.
A DVD képminőség igazán kitűnő, az angol hang mono ellenére jól szól. Magyar felirat itt is megállja a helyét.
A film csakis rajongóknak való, és azoknak akik látták az első 2 részt és tudni szeretnék a teljes igazságot.

ÉRTÉKELÉS: 10/4
0
2006. május 31., szerda 15:45
Előre is elnézést kérek mindenkitől az új topic miatt, de én csak egyszerűen filmet akarok ajánlani, és erre a moziajánló azért nem jó, mert nem mai filmről van szó, így oda nem "illik".

Épp az imént tekintettem meg ezt a filmet. Ugye olyan filmről van szó, olya folytatásról, aminek az első része meglehetősen jó lett, és ilyenkor az ember úgy gondolja, hogy ez úgysem lesz jobb. Bár, ha veszi a fáradtságot és leül a TV mellé arra a 90 percre, amit a film felölel, egészen máshogy foja látni a dolgokat. Én legalábbis így voltam vele, nem egészen 10 perce fejeztem be, és egyszerűen le vagyok döbbenve. A film teljes mértékben lekötötte a figyelmemet, rendkívül izgalmas film. A szereplők remekül teljesítettek, bár már nem Charlton Heston volt a főszereplő, de feltűnik a filmben többször is, és a kis szerepe ellenére nagyot hoz. A történet az első rész után játszódik nem sokkal.

Brent, a főhős elindul megkereseni Taylort, akiről jóideje nem hallottak. De egy szerencsétlen baleset következtében ugyanarra a helyre kerül, mit ahova Taylor néhány társával annak idején. Brentnek fogalma sincs, hogy hol van, míg nem találkozik Nová-val, az eslő részből ismert néma lánnyal, aki elvezeti őt a majmok városába. Ott kiderül milyen veszélyes dologra készülnek a majmok. Brent-nek menekülnie kell az őt üldöző majmok elől és a Tiltott zónába kerül. Itt olyan dolgokra jön rá, amiről még álmodni sem mert. Később egy emberekből álló csoporttal találkozik, akik régóta ott élnek. Az emberek és majmok csatája még csak most kezdődik el...

Úgy gondoltam, hogy az első egy óra után a film kifullad, mert valahogy furcsának éreztem azoknak a bizonyos embereknek a jelenlétét. De miután Brent és Taylor találkoztak, onnantól a sztori megint kapott egy pluszt, amitől a film a végére egészen jó lett.
Amint mondtam a sztori az előző részhez képest mit sem csökkent, kicsit még érdekesebb lett.
A DVD képminősége tűrhető, néhol apróbb szemcsék jelentkeznek. A hang angol 2.0 ellenére remekül szól. Felirat tökéletes.

Amit mindenképpen le kell szögezni, hogy szvsz igen remek filmről van szó, történetvezetés 5-ös, és ami külön pont neki, hogy lehetett érezni a folytatást. Úgy értem, sok más filmnél ahol csinálnak 2. részt egyszerűen nem jön át, hogy folytatásról van szó. Itt sikerült.

ÉRTÉKELÉS: 10/8
0