Keresés

FILMAJÁNLÓ

2015. november 12., csütörtök 17:05
Ha már ilyen sok közepes-rossz horror kell ahhoz, hogy találj pár jobbat:), tudom ajánlani a tavaly készült Mercy-t, ha még nem láttad. Az alapja egy Stephen King novella (Nagyi), és az a stáb csinálta, amelyik a Kísértetjárás Connecticutban-t... én meg azt szeretem:).
0
2015. november 12., csütörtök 14:51
:) Bocsi, tudom, hogy nem kifejezetten ajánlom a filmeket, de adtam pár ötletet az esti mozizáshoz. :)
A It follows nem ragadott meg. Nem tudom miért jó annyira, szerintem egyszerű és néha érdektelen. A zene viszont kiválóan passzol a sablonos hangulathoz. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2015. november 12., csütörtök 13:17
:)  Ez inkább film nem ajánló... de azért természetesen köszi!!

Az It followsban maxi egyetértek, nagyobb a füstje, mint a lángja. Vagy inkább nincs is lángja...
0
2015. november 12., csütörtök 12:09
Egyetértek. A karakter nagyon jó, engem teljesen lekötött végig. Azért is tetszett, mert nekem a Fűrész is bejött nagyon, ezért gondoltam, hogy talán teremtettek egy új sorozatot ezzel. A második részben tényleg több a vér, az első rész amolyan művészies lett. :) Bízom benne, hogy folytatják, hiszen szerintem simán lehetne. Bár az IMDB alapján egyelőre se híre, se hamva a folytatásnak.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2015. november 12., csütörtök 12:06
Itt van még egy pár horror ötlet, aki esetleg kedvet kapni valamelyikhez. Miután újra végignéztem a Fűrész sorozatot, utána kezdtem el kutakodni az egyes rendezők más munkái iránt, így jutottam el egyikhez vagy másikhoz. Aztán már a szereplőkre kerestem rá, és sose ért véget a keresés. :) Még most is van a megnézendő filmek listámon vagy 25 horror, amit meg kellene néznem.

Pár javaslat:

HIDDEN (2015)

Az alaptörténet jó, a feszültség érezhető a filmben. Egészen addig jó a film, amíg ki nem derül az igazság. Azért rossznak nem mondanám, mert alapjában véve izgalmas és érdekes. 5/10

THE ATTICUS INSTITUTE (2015)

Ördögűzés a javából. Természetfeletti események egy erre szakosodott intézményben. Állítólag ez az egyetlen elismert "esemény" az amerikai kormány által. Nem tartottam annyira félelmetesnek, bár azért egy-két helyen felkaptam a fejem. Láttam jobbat is. 4/10

THE VATICAN TAPES (2015)

Egy másik ördögűzős film. Ez kicsit jobb volt az Atticusnál, és tényleg még érdekes is volt, meg "hihető", míg a végén el nem rontották az egészet. Egynek elment azért. 6/10

IT FOLLOWS (2014)

Bevallom, hogy nekem a sok éljenző kritika ellenér nem igazán jött be. Tény, hogy az ötlet eredeti és a zene pedig kiváló, de valahogy mégis unalmas lett. A csaj alakítása sem nyerte el a tetszésemet. 5/10

KNOCK, KNOCK (2015)

Ezzel csak azért foglalkozom, hogy mindenki messze kerülje el. Csapnivaló, érdektelen, szar. Keanu Reeves idegesítő benne, ahogyan a két picsa is. Eli Roth nagyot hibázott ezzel a filmmel. 1/10

EXISTS (2014)

Bigfoot legendája. Nem volt rossz, sőt még azt mondom tetszett is. Sokszor ijesztő és izgalmas. Aki szereti, a kézi kamerás megoldásokat, annak ajánlott. 6/10

THE HUNTED (2013)

Már korábban láttam, de most újra megnéztem, mert első megnézésre nem hagyott mély nyomokat. Másodikra sem. :) Az egész totál unalmas, aztán a végén történik valami. Blair Witch utánzat. 4/10

COOTIES (2014)

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a film fizikai fájdalmat okozott, és alig vártam, hogy végre vége legyen. Kínszenvedés. Se nem vicces, se nem humoros. Gyerekzombi film, akit érdekel. :) 3/10

VISIONS (2015)

Kevin Greutert filmje, aki a Jessabelle és Fűrész (5-6-7.) filmeket is rendezte. Alapjában véve egész jó, de valahogy mégsem jön át annyira, mint kellene. Egy sablonos horror történet, elhagyott házzal, benne lakó szellemekkel, de nem úgy sikerült, ahogyan kellett volna... A végét pedig lopták a BETOLAKODÓ című nagyszerű és kiváló francia horrorból.

CABIN FEVER 1-3.

Mindegyik rész tetszett. Kellően véres és undorító mindegyik. :) Azt gondoltam, hogy a harmadik rész bőrlehúzás, de megállta a helyét. Igaz, hogy nem kapcsolódik az első két részhez, így azt hiszem önálló filmként rendben van. A második kissé vicces is, talán a legundorítóbb rész. :)
Az első ugye klasszikus, Eli Roth itt még tudta mit csinál.
0
2015. november 12., csütörtök 11:47
Nálam is fordított a sorrend, de összességében nincs sok különbség köztük minőségben, inkább a hatásfokot változtatták meg egy kicsit. Az első rész meglepően jól összerakott darab, egyszerű, nagyszerű. A másodikon érezhető a még több vér, stb faktor, próbáltak ikont kreálni és szerintem sikerrel jártak. Remélem folytatódik majd.
0
2015. november 12., csütörtök 11:45
Szerintem a 10 történetes Halloween sztori nem olyan rossz, mint azt az ember első körben gondolná. Vannak benne érdekes és ötletes történetek, meg persze unalmas és egyáltalán nem ijesztőek. Összességében viszont nekem tetszett. Kicsit hasonlít az egész a Mesék a kriptából sorozatra. Ajánlott.

A Last shift tényleg király, nagyon ajánlom!

Az igazat megvallva, a Collector és Collection esetében nehéz most is eldöntenem melyik a jobb. Még most is vacillálok rajta. :) Amúgy szerintem simán lehetne folytatni. A diszkós jelenet meg odab@sz! :D
0
2015. november 12., csütörtök 11:41
:) Cage mindenek felett. :) Muszáj volt pótolnom párat, hiszen régen láttam már tőle filmet.
0
2015. november 12., csütörtök 11:41
Nincs mit. Igazából most kicsit rákattantam a horrorokra, sokat megnéztem ebben a műfajban. Szinte mindegyik új film. Tudok még ajánlani mást is, de nekem azok annyira nem tetszettek. A LAST SHIFT viszont nagyon ütős. Szerintem.
0
2015. november 12., csütörtök 10:30
A Halloweenes antológia érdekesen hangzik, ezek a gyűjtemények azért legtöbbször tartalmaznak egy-két gyöngyszemet, amiért a többit is lenyeli az ember. A Last Shiftet is jegyeztem, köszi:).

A The Collector és a The Collection sorrendje nálam fordítva van, igaz, én a feszültségből eredő horrort amúgy is jobban szeretem a művészinek eladni próbált gorefesztnél (bár a diszkós jelenet így sem semmi:)).
0
2015. november 12., csütörtök 9:40
Köszi a Cage-írásokat!

A horrort inkább kihagyom. :)
most posts by TM
0
2015. november 12., csütörtök 0:11
Köszi a horror ötleteket!

Cage-t inkább kihagyom. :)
0
2015. november 12., csütörtök 0:00
Pár Nicolas Cage film az elmúlt időszakból:

LEFT BEHIND (2014)

Borzasztó. Kritikán aluli film, és nem igazán Nicolason múlik a dolog, pocsék az egész történet. 3/10

TOKAREV (2014)

Nekem kivételesen tetszett a film. Nicolasnak azért van pár gyenge pontja a filmben, de összességében egy jó akciómozi. A film végi "csavar" nem volt rossz, habár a befejezés kissé összecsapott. Nem ez Nic legrosszabb filmje. 6/10

DYING OF THE LIGHT (2014)

Na, azt kell mondjam, hogy ez tetszett mostanában a legjobban. Jó a történet és Nic is jól teljesít benne. Nincs semmi hülye alakítás, az elejétől a végéig rendben van, és szerencsére van rendes befejezés is. 6/10

PAY THE GHOST (2015)

Húha, na ez nem volt egy mindennapi élmény, de ezzel nem azt mondom, hogy rossz volt, bár a történet kissé különös. Még nem igazán láttam ilyen szerepben Nicolas Cage-t, semmi extrát nem kell várni tőle. A film egyébként nem igazán horror vagy thriller, valahol a kettő között van. 5/10

Még van kettő filmje, amit majd bepótolok, és írok azokhoz is pár sort.

Pár horror ami igazán tetszett:

LAST SHIFT (2014)

Kis költségvetésű filmről beszélünk, végig csak egy helyen játszódik a történet. Félelmetes, eredeti, nagyszerű. Az utóbbi idők egyik legjobb horrorja! 8/10

TALES OF HALLOWEEN (2015)

A film összesen 10 halloween-i történetből tevődik össze, és igen, 10 rendezővel. Nem mondom azt, hogy mindegyik sztori remek lenne, de akadnak közöttük olyanok, melyek nekem nagyon tetszettek. Különösen a 8-as és 9-es.
Összességben 7/10.

THE COLLECTOR (2009)

Kiváló horror. Az elejétől a végéig lekötött, valahogy a Sikoly és a Fűrész sorozatokat idézték fel bennem. Kellően véres és ijesztő. 7/10

THE COLLECTION (2012)

A folytatásról beszélünk. Kicsivel jobb is volt, mint az előző. Több szereplő, több vér. :) Sajnálom, hogy nem folytatták, mert akár egy új "Fűrész" sorozat is kezdődhetett volna. A gyilkos karaktere jól ki van találva. 8/10
0
2015. november 2., hétfő 10:47
Én is imádom ezt a filmet! :)

És igen, itt különösen fontos, hogy az ember eredeti szinkronnal nézze ezt a remeket.
0
2015. november 2., hétfő 10:27
Egy régi adósságom R2-D2-nak...

Hitchcock humorral. - ÓVAKODJ A TÖRPÉTŐL! kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2015/11/02/ovakodj_a_torpetol_333

0
2015. október 29., csütörtök 0:09
LAST SHIFT

Az utóbbi évek egyik legjobb, legijesztőbb története. Horror a javából!
0
2015. augusztus 23., vasárnap 17:21
Milyen jó horrorok készültek mostanában? Tudtok ajánlani 1-2 filmet? Nem a beteg témákra gondolok, mint a Démonok között, vagy stb...
0
2015. január 28., szerda 18:30
A Zártosztály arzo fórumtársunk tollából származó kritikája elolvasható facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/zartosztaly.film

Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. december 29., hétfő 15:00
Kedves Xpress-látogató filmbarátok!

Talán már néhányan értesültetek róla, hogy andrew1975 és jómagam közös rendezésében egész estés játékfilm készült Zártosztály címmel.

A filmmel és az időközben elkészült DVD-vel kapcsolatos minden tudnivaló elérhető honlapunkon: http://zartosztaly.fenti.hu

Aki kíváncsi a filmre, illetve a hivatalos DVD-ket megszégyenítő extra-arzenálra, közvetlenül nálunk érdeklődhet.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. február 28., péntek 16:43
Félbemaradt mert dolgom volt, ma folytatom. Sajnos ez annyira nem jön be ezidáig.
0
2014. február 28., péntek 11:34
A Támadás a Krull bolygó ellen nincs tervbe véve?
0
2014. február 28., péntek 9:46
Napokban kicsit elmerültem a fantasy világában. Gyors ajánló róluk. Willow: már gyermekként nagyon tetszett, most is végig elvarázsolt, remek történet és szép látvány. 10/9  Legenda: itt már kicsit megtört a régi varázs, történet faék szintű bonyolultsággal rendelkezik, de még mindig nagyon szépek a díszletek. 10/7 Fantasztikus labirintus: Eddig kimaradt sajnos mert nagyon jó film. 10/8 A herceg menyasszonya: Ez volt a legjobb mindközül, rengeteg klasszikus mese elemeiből építkezik. Jó történet, nagyszerű humor és változatos világ jellemzi. 10/9.5 Ennyi jó film után azt vettem észre, hogy a régi filmek trükkjei jobban tetszenek mint a mai CGI roham. Valahogy varázslatosabb és sajátos hangulatot adott a filmeknek.
0
2012. december 19., szerda 23:58
Itthon nem...
0
2012. december 19., szerda 22:42
Egész jó volt a 24-ben is.
most posts by TM
0
2012. december 19., szerda 22:31
Freddie Prince Jr. meg 80as évek meg Brooklyn?????? Ezt azonnal megnézem! :) Te honnan is szedted, ha nem jelent meg?? :P
0