Itt van még egy pár horror ötlet, aki esetleg kedvet kapni valamelyikhez. Miután újra végignéztem a Fűrész sorozatot, utána kezdtem el kutakodni az egyes rendezők más munkái iránt, így jutottam el egyikhez vagy másikhoz. Aztán már a szereplőkre kerestem rá, és sose ért véget a keresés. :) Még most is van a megnézendő filmek listámon vagy 25 horror, amit meg kellene néznem.
Pár javaslat:
HIDDEN (2015)
Az alaptörténet jó, a feszültség érezhető a filmben. Egészen addig jó a film, amíg ki nem derül az igazság. Azért rossznak nem mondanám, mert alapjában véve izgalmas és érdekes. 5/10
THE ATTICUS INSTITUTE (2015)
Ördögűzés a javából. Természetfeletti események egy erre szakosodott intézményben. Állítólag ez az egyetlen elismert "esemény" az amerikai kormány által. Nem tartottam annyira félelmetesnek, bár azért egy-két helyen felkaptam a fejem. Láttam jobbat is. 4/10
THE VATICAN TAPES (2015)
Egy másik ördögűzős film. Ez kicsit jobb volt az Atticusnál, és tényleg még érdekes is volt, meg "hihető", míg a végén el nem rontották az egészet. Egynek elment azért. 6/10
IT FOLLOWS (2014)
Bevallom, hogy nekem a sok éljenző kritika ellenér nem igazán jött be. Tény, hogy az ötlet eredeti és a zene pedig kiváló, de valahogy mégis unalmas lett. A csaj alakítása sem nyerte el a tetszésemet. 5/10
KNOCK, KNOCK (2015)
Ezzel csak azért foglalkozom, hogy mindenki messze kerülje el. Csapnivaló, érdektelen, szar. Keanu Reeves idegesítő benne, ahogyan a két picsa is. Eli Roth nagyot hibázott ezzel a filmmel. 1/10
EXISTS (2014)
Bigfoot legendája. Nem volt rossz, sőt még azt mondom tetszett is. Sokszor ijesztő és izgalmas. Aki szereti, a kézi kamerás megoldásokat, annak ajánlott. 6/10
THE HUNTED (2013)
Már korábban láttam, de most újra megnéztem, mert első megnézésre nem hagyott mély nyomokat. Másodikra sem. :) Az egész totál unalmas, aztán a végén történik valami. Blair Witch utánzat. 4/10
COOTIES (2014)
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a film fizikai fájdalmat okozott, és alig vártam, hogy végre vége legyen. Kínszenvedés. Se nem vicces, se nem humoros. Gyerekzombi film, akit érdekel. :) 3/10
VISIONS (2015)
Kevin Greutert filmje, aki a Jessabelle és Fűrész (5-6-7.) filmeket is rendezte. Alapjában véve egész jó, de valahogy mégsem jön át annyira, mint kellene. Egy sablonos horror történet, elhagyott házzal, benne lakó szellemekkel, de nem úgy sikerült, ahogyan kellett volna... A végét pedig lopták a BETOLAKODÓ című nagyszerű és kiváló francia horrorból.
CABIN FEVER 1-3.
Mindegyik rész tetszett. Kellően véres és undorító mindegyik. :) Azt gondoltam, hogy a harmadik rész bőrlehúzás, de megállta a helyét. Igaz, hogy nem kapcsolódik az első két részhez, így azt hiszem önálló filmként rendben van. A második kissé vicces is, talán a legundorítóbb rész. :)
Az első ugye klasszikus, Eli Roth itt még tudta mit csinál.