Keresés

FILMAJÁNLÓ

2009. január 25., vasárnap 8:49
Eden lake
0
2009. január 25., vasárnap 8:48
Egy brit durvulás...
Eden lake
0
2009. január 19., hétfő 20:43
A BEVETÉS SZABÁLYAI (2ooo)

Sok évi megtekintés után is számomra még mindig ugyanúgy hat. Izgalmas, szórakoztató film. Samuel L. Jackson, Tommy Lee Jones és Guy Pierce. Ez a három név szerintem már garancia a sikerre, de azért egy jó sztori sem hiányozhat. Megvan minden kellék a filmhez, hogy jól sikerüljön. Régen láttam utoljára, így nagyon szerettem volna újra megnézni, és most végre sikerült beszerezni. Én igazából ajánlom azoknak az embereknek, akiket érdekel a katonai bíróság illetve harcias jelenetek sokasága. Élvezni fogja a filmet, és még talán később is emlékezni fog rá.

90%
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2008. november 7., péntek 12:22
A fotósok még statívnak is mondják, ha jól tudom.
Fordítás és humor szempontjából úgy érzem nem túl sokat segítettem.:)
0
2008. november 7., péntek 12:21
Jaja, így lesz szerintem is. :-) Végülis a "Tri" szót talán megérti mindenki. :-)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2008. november 7., péntek 12:17
Hát igen, főként mert ezt - ha jól tudom - magyarul is tripodnak hívják, Így marad az elvont humorérzék...
0
2008. november 7., péntek 11:59
Bakker, rá már nem is emlékszem! Jól fog jönni az a lemez, felfrissítem vele a humoremléket. :)
most posts by TM
0
2008. november 7., péntek 11:57
Igen, valószínűleg. Van egy háromlábú kutya a filmben, amire a Tripod név rendkívül találó. Csak nekem nem sikerül magyar megfelelőt találnom rá. Nehéz.
0
2008. november 7., péntek 11:55
A tripod gondolom abból jött, hogy a 3 lábú fotós állványt angolul így hívják.
0
2008. november 7., péntek 11:52
Oké! Csak fel kell túrni hozzá qa videókazikat. Remélem, felcimkéztem anno. :)
most posts by TM
0
2008. november 7., péntek 11:50
Azt is nézd meg kérlek, hogy a háromlábú kutya nevét hogyan fordították.
Angolul Tripod, ami vicces, csak magyar szót nem találok rá.
0
2008. november 7., péntek 11:38
Ok, kösz.
0
2008. november 7., péntek 11:22
Majd otthon megnézem, hogy a szinkronban hogy fordították.
most posts by TM
0
2008. november 7., péntek 11:19
TM!

Szerinted a Paradise szót van értelme mindenhol Paradicsomra fordítani? Igazából csak a főcímnek van poén tartalma, de ha lefordítom mindenhol magyarra, akkor elveszti a poéntartalmat. Mert egy angolul nem tudó néző megkérdezheti, hogy miért Paradicsom...
Viszont az "Isten hozta Paradise-ban" meg furcsán hangzik...

Vagy "Isten hozta a Paradicsomban". Ez se jó...
0
2008. november 6., csütörtök 20:52
Ok, nemsokára befejezem a feliratot és szólok.
0
2008. november 6., csütörtök 20:43
Kell, köszi! :)
most posts by TM
0
2008. november 6., csütörtök 15:49
Már írtam ez ügyben, ha kell, szólj.
Amúgy magyar feliratot most készítem hozzá, szóval ha kell, tényleg szólj.
0
2008. november 6., csütörtök 13:01
Már csak azért is kiadhatnák, mert remek szinkronja van. Amúgy nekem is nagyon tetszik, jópofa vígjáték, s a színészek is jók benne. Még a kilencvenes évek közepén láttam először, amikor a Wayne világa-filmek futottak, s benne Garth Algar volt az egyik kedvencem. :) De szerintem Carvey jó volt amnéziás zsaruként is a Tiszta őrületben a fél szemű kutyájával. :) John Lovitz meg hát John Lovitz a Saturday Night Live aranykorának oszlopos tagja, tucatnyi komédia jellegzetes figurája ő, szintén bírom a búráját.
most posts by TM
0
2008. november 5., szerda 22:21

A Paradicsom foglyai (1994)

Rögtön belevágok a közepébe. Zseniális vígjáték. Rendkívül szórakoztató, a szereplők egytől egyig fantasztikusak. A történet remek, minden eleme felér egy nevetéssel. Ráadásul Karácsonykor játszódik, ami különösen jól hat, így az eljövendő ünnep miatt.
Nicolas Cage, Jon Lovitz, Dana Carvey trió egyszerűen pazar. Remekül alakítják a három, kissé ütődött testvér szerepét.
A sztori igen egyszerű. Bill-nek (Nicolas Cage), rendes, tisztességes állása van, és törvénytisztelő ember. Nem úgy két testvére, Dave (Jon Lovitz) és Alvin (Dana Carvey), akik éppen most szabadulnak a börtönből kis szabályszegések miatt. Bill tudja, hogy aki egyszer már volt börtönben és rákapott a törvényszegére, az nehezen változik meg. Nem is tévedett, hiszen a következő csapás csak most érkezik, nem máshol mint Paradise City-ben. És ehhez hozzá jön még egy szerető anya, egy bankrablás, mely igazán felforgatja az addig csendes kis városka életét, később pedig a bankrablók rájönnek, hogy szeretik ezeket az embereket, és képesek megváltozni...
Mindenkinek ajánlom, mert valóban szórakoztató, Dana Carvey (Wayne s World) nélkül nem lenne igazi a film. A testvértrió leghülyébb tagját ő alakítja, és ettől lesz igazán mulattató film.

Aki tudja szerezze be, nézze meg, és biztos vagyok benne, hogy örömet lel magának abban a közel 2 órában!

(hahó kiadók, adjátok ki DVD-n!) :-)))
0
2007. december 14., péntek 15:04
Mindkettő.:)
71, mert akkor készült a film és én :),  72 pedig mert akkor realizálódtam.:)
0
2007. december 14., péntek 15:01
Na de akkor most melyik a jó évjárat? :)
most posts by TM
0
2007. december 14., péntek 14:51
Láttam amazonon, de ezúttal magyarul szeretném. Hmv-n nem volt, ebből gondoltam, hogy angol kiadás nem volt.
0
2007. december 14., péntek 14:50
Nem állítottam, hogy nem 1971-ben készült.
0
2007. december 14., péntek 14:37
Az 1972-es Aranyglóbuszon az 1971-es filmek vetélkedtek, vagyis ez a film is akkor készült. Amazon.com-ról begyűjthető!
most posts by TM
0
2007. december 14., péntek 14:14
Kamaszkorom legszebb nyara

Tegnap esti újra-filmélmény, hála a Cinemax-nak. Csak foszlányokban emlékeztem rá, jó volt újra látni, több, mint jó. Egy viszonylag szimpla történet, semmi mellékvonal, semmi "trükk", egy fő zenei téma, ami időről-időre visszatér, főként gyerekszereplők, és mégis...egy másodpercre nem engedi el a nézőt. Ez egy igazi FILM!

Bizonyítja ezt ez is:

Díjak és jelölések:
BAFTA-díj (1972) - Legjobb filmzene: Michel Legrand
Oscar-díj (1972) - Legjobb eredeti filmzene: Michel Legrand
BAFTA-díj (1972) - Legjobb első szereplés (férfi) jelölés: Gary Grimes
Golden Globe díj (1972) - Legjobb rendező jelölés: Robert Mulligan
Golden Globe díj (1972) - Legjobb eredeti filmzene jelölés: Michel Legrand
Golden Globe díj (1972) - Legjobb első szereplés (férfi) jelölés: Gary Grimes
Golden Globe díj (1972) - Legjobb film - drámai kategória jelölés
Oscar-díj (1972) - Legjobb operatőr jelölés: Robert Surtees
Oscar-díj (1972) - Legjobb vágás jelölés: Folmar Blangsted
Oscar-díj (1972) - Legjobb forgatókönyv jelölés: Herman Raucher
(Forrás:port.hu)

Jó lenne a polcon tudni, de ahogy láttam, még Angliában sem jelent meg dvd-n.
Remek filmélmény, ami nyomot hagy. Nagyon ajánlott!!!!!
(És nagyon jó évjárat....:))))
0