Keresés

A te házi-mozid (szobád?)

2006. június 8., csütörtök 23:00
Akkor ezek szerint azok a hangfalrendszerek is sz@rok amiket nagyáruházakban lehet látni általában 80 000+ 50 000mélynyomó áron?
0
2006. június 8., csütörtök 22:56
nem mondanám magam szakértőnek, de szvsz (és ez most tényleg szerény) egy középkategóriás (persze mihez képest:)) erősítővel és valami jobbfajta hangfalakkal, valamint ideális berendezéssel egy normál méretű nappaliban simán hozod azt az élményt, amit a moziban kapsz. összességében egy milla alatt ez biztos megáll (megjelenítő nélkül). én magamból indulok ki, amikor ezt leírom, én pedig nem vagyok hifihívő sem, és vájtfülű sem. házimoziban nagy a szórás, távoli ismerőseim között van olyan, akinek csak a két frontja volt másfél milla - számára a fent leírtak valszeg nevetségesnek hatnak :) szerintem viszont nem kell erre ennyit költeni ahhoz, hogy legalább azt az élményt megkapd amit a moziban, de inkább jobbat.
ha már itt tartunk, szvsz (továbbra is nagyon szerény!) a képet sokkal nehezebb űberelni. a projit sokkal nehezebb elhelyezni, ha nincs külön moziszobád, vászon, stb. stb.
0
2006. június 8., csütörtök 22:45
Konkrét javaslat esetleg?
0
2006. június 8., csütörtök 22:41
szerintem egyáltalán nem kell ahhoz egy high-end cucc, hogy hasonló hangélményben legyen részed, mint egy moziban.
0
2006. június 8., csütörtök 22:39
Hát...  Jó  pár  millióba. Nekem is ez a vágyam:D
0
2006. június 8., csütörtök 22:37
Akkor inkább arról beszéljünk hogy mennyibe kerül egy olyan hangfalrendszer+erősítő kombináció, ami übereli a magyar mozikat?
0
2006. június 8., csütörtök 22:33
reggel még be lehetett lépni.

itt van egy külföldi oldal : http://www.digital16-9.com/scripts/photos_generique.asp?ID=32091
0
2006. június 8., csütörtök 22:32
Tökéletesen egyetértek dercetoval. A magyar mozihangzást bőven überelni lehet otthon, s csak a pénz szab határt, mennyivel. Értem én persze ezt a szoba kialakítására is..  :-)
0
2006. június 8., csütörtök 21:00
Köszi
0
2006. június 8., csütörtök 20:58
Ez egy CRT (katódsugárcsöves) projektor, és pont úgy néz ki, mint a többi CRT projektor. Ez a legősibb videó vetítési techológia, a csövek elég nagyok, így az egész cucc is. Beállítása, használata meglehetősen komoly tapasztalatot igényel, fényereje nem túl nagy, de sötét helyiségekben nagyon szép képet ad. A csöveket időnként cserélni kell, ami nem egyszerű móka. Előnyei és hátrányai hasonlóak a CRT tévékéhez és monitorokéhoz. A digitális technológiák (LCD, DLP) kompaktsága, egyszerűsége, olcsósága és fejlődési üteme miatt háttérbe szorultak, de még mindig sokan esküsznek rá. A CRT projektorok minősége meglehetősen széles skálán mozog.
0
2006. június 8., csütörtök 20:56
Nekem sem :(((((((((( Már két napja.
0
2006. június 8., csütörtök 20:55
nekem nem jön be az avx fórum. nektek?
0
2006. június 8., csütörtök 20:47
Érdemes benézni az avx fórumára,például  saját készítésű képek, vagy éppen a házimozi projektorral topikokba.több emberke is épített, csinált magának saját szobát, vannak akik a teljes folyamatot dokumentálták fotókkal.
0
2006. június 8., csütörtök 20:41
Az valami professzionális projektor? Az első képen. Ilyen három lencsés projektort még csak Infocusban láttam a Screenplay 777-es modell. De ez nem az. Szupre képek! Főleg az első tetszik.
0
2006. június 8., csütörtök 20:35
Nagy képek, de így látszik jól.

0
2006. június 8., csütörtök 20:20
hú, ez valami borzalmas giccses, szerencse, hogy projival sötétben kell mozizni...
0
2006. június 8., csütörtök 0:01
Marhaság. Szerintem nem túl nehéz a (magyar) moziknál sokkalta jobb hangot produkálni otthon, és lehet még sokkal-sokkal feljebb is menni. Most nem arra gondolok, hogy gyakran elromlik, vagy rosszul állítják be, hanem ahogy jobb napokon szólnak. Otthon inkább a hangfalak megfelelő elrendezése, valamint a szoba berendezése, egyéb bútorok elhelyezése kíván nagyobb odafigyelést, persze az átlag magyar lakásokban ez nem túl könnyű feladat és általában komoly kompromisszumokat jelent, ha nincs külön moziszoba.
0
2006. június 7., szerda 23:37
Engem például az is érdekelne hogy valaki rendelkezik-e olyan cuccal ami hasonló hangot tud produkálni mint egy mozi? Ennek a berendezésnek a pontos megnevezése, stbstb.
0
2006. június 7., szerda 23:04
UHHHHHHHHHHH
Köszönöm az élményt. Már ezért megérte megnyitni ezt a topicot.
0
2006. június 7., szerda 23:03
Nekem ez csicsa, felesleges csicsa. Anno a szanalmason volt egy profi otthoni terem, de mar nem emlekszem ra pontosan. A padloban egy egesz alagut rendszer volt es onnan jottek a melyek. Brutalis hangrendszer + szinten projector volt, ket sor szekkel es csok. Az nekem jobban bejott, de fogalmam sincs, hogy talalnek ra ujra a linkre. :)
0
2006. június 7., szerda 22:37
NA, NÉZZÉTEK EZT MEG! ELFOGADNÁM!

http://theater.stevejenkins.com/gallery/complete/

Ízelítő:

0
2006. június 6., kedd 12:59
Igenigenigen! Én is ilyesmikre gondoltam!
0
2006. június 6., kedd 9:22
véééégre! valaki megtette! már én is nyitni akartam egy hasonló topicot, csak nem volt nagyon merszem hozzá. a lényeg, hogy enny megtette. lehetne képeket is berakni, és kérdezgetni a házimozikról.
0
2006. június 6., kedd 1:16
Van valakinek itt a közösségben konkrétan házi-mozi szobája? Vászonnal, projival, komolyabb hangfalrendszerrel, erősítővel, stbstb. Minden álmom egy ilyen szoba. Ha vannak képeitek légyszi tegyetek be! A belső design, a berendezés, meg minden érdekel. És kinek mije berendezése van? Min élvezitek a DVD-ket? ÍRJATOK!!
0