Keresés

A te házi-mozid (szobád?)

2013. március 1., péntek 16:01
nah ez hosszú lett :D
0
2013. március 1., péntek 16:01
Hát ezzel azért vitatkoznék, hogy adott ár mellett mi hoz jobb minőséget... Relatív amúgy is, hogy mi számít jó minőségnek. Speciel számomra az a kép amit egy blu ray ad egy síkképernyős tvn az egy mű steril élettelen (szar) számomra. Moziba beülsz ott sem vágja ketté a szemed a pengeéles kép.... Túl mesterséges a hatás... ha síkképernyős tv és filmnézés akkor számomra csak kizárólag plazma tv jöhet szóba.

300 ezerből már vehetsz egy epson tw3200-as projit, két éve ez bőven 500 ezer felett volt, full hd, és tesztgyőztes. Nem hiszem h a tvddel összehasonlítva alulmaradna ;)  de ha egy 200 ezres 720p-s epsont nézel (tw550, szintén gyönyörű teszteredményekkel) szerintem még az is jobb minőséget ad, filmes hatást és akár nagyobb méretet.

Arról nem is beszélve egy egy sík képernyős tv megjelenített kép, trükközzenek bárhogy a büdös életben nem lesz moziszerű, projektor + blu ray viszont = mozifeeling.  Egy jó bdn minden adott a moziszerű képért, ott a filmszemcse, gyönyörű felbontás stb... csak az a gáz hogy ha ezt egy cisli vili lcdn nézed akkor egy műanyag szar kapsz, ha egy projektoron, kivetítve akkor ez a láncszem pont annyit "tompít" a műanyag érzeten, hogy egy életszerű filmes képet kapsz.

nagyon életszerű ám az lcd-n látott ragyogó kép, hogy minden csillog, steril, mesterkélt színek... pont ilyen az életben amikor körülnézel a saját szemeddel, nem? hát nagyon nem....

kb olyan ez mint a digitális fotó meg filmes fotó.... mindenki bele van bolondulva a steril digitális képekbe, megapixelekbe, túlhúzött színekbe, csillogó képekbe, eltúlzott kontrasztba.... aztán ha látnak egy szép tónusokkal csinált képet, ahol tök életszerű, természetes minden akkor meg fintorognak.... h a fekete nem elég fekete, színek nem elég élénkek...

de ugyanez van zenében.... a dinamika tartomány ott is össze van nyomva, fel vannak húzva a mélyhangok, dübörög az egész.... nagyon életszerű, nem? majd szólj ha legközelebb egy nagyzenekart hallgatsz élőben és a nagybögű kirázza a széket a feneked alol :D  De ma minden új számon, gyakorlatilag összes előadó összenyomja dinamikatartományt, mert embereknek mély hang kell, ha nem rázza szét a gyomrukat már nem is szól jól, és elfelejtik hogy egy zenének hogy is kell szólni....

nah ezzel a kitérésemmel a fotó, zene, film témákra, visszatérek az eredeti mondandómhoz, hogy ma amit minőséginek fogadnak el az nem feltétlen van úgy...  sőt...  

vagy még egy példa... majd ha legközelebb moziban vagy, lehet Imax, bármi, nézd meg hogy a fekete az mennyire fekete a vásznon... Feketének érzékeled, de az inkább szürkés... csili-vili lcd tévéden milyen? fekete mint az állat.... projektoron? szürkés... És hát persze, hogy egymás mellé rakva 10-ból 9 ember nem a "fakó" projektor képét fogja választani hanem a kontrasztos műanyag lcd képet.....   csak azt ne próbáld megmagyarázni hogy az lcd tvd képe az igazi filmes hatás és nem a több tízmilliós berendezéssel üzemelő moziterem... ;)

de.. szíved joga azt venni amit akarsz, nem áttéríteni akarlak, csak most ez így kijött belőlem, mert egyszerűen idegesít ez a trend, hogy az emberek el vannak tévedve h technikailag mi is a jó....

0
2013. március 1., péntek 15:35
Egyszerű a válaszom: ugyanezt a minőségű képet csak kb. 10× ennyibe kerülő proji hozta volna. Nekem a nagy kép nem tudta volna feledtetni az olcsó projektorok nyújtotta „minőséget”... Hidd el, láttam már párat az elmúlt 10-12 év alatt. De a választás lehetősége mindenkinek adott, akkor is ha nem vagyunk egyformák. ;)
0
2013. március 1., péntek 14:50
Hát nekem még mindig klausztrofób feeling kicsit a szoba :D

Te, mond már meg nekem, van egy ilyen szobád ami evidens hogy mozizásra van berendezve... van egy szép darab falad amire ráraksz egy tvt..... Tv árán miért nem projektort vettél? Simán vehettél volna egy 720p-s projit, amig nincs vászon vetítesz falra és 1000x nagyobb élményt kapsz mint bármely fullhd csili vili tvtől...
0
2013. március 1., péntek 13:44
Felöltöztetve szolidabbak a hangfalak. :)

Tán a fotel lesz az... Ha lejjebb görgetsz, egyértelmű, nem? :)
0
2013. március 1., péntek 13:13
Elég szar, valljuk be. :)

A felső kép jobb alsó sarkában az egy másik fotel, vagy a térded? :)
0
2013. március 1., péntek 12:59
Hopp, az előbb lemaradt a széle.

0
2013. március 1., péntek 12:56
:)

0
2013. február 27., szerda 21:41
Gratulálok, igazán kellemes kis házimozit hoztál össze! :)
0
2013. február 27., szerda 21:38
Tegnap végre megérkezett az új erősítő is, beüzemeltem az új HD-rendszert: :)

Hát, ennyit tudtam kihozni a szűk költségvetésből. :)

0
2013. február 26., kedd 16:30
Most érkezett: :)

Testvérek:

Holnap beüzemelem, utána belekóstolok a HD-hangba... :)
0
2013. február 14., csütörtök 20:06
Én egy LG LV3400-as LED tv-n nézem a filmeket.
Sajnos házimozinak nincs hely viszont egy Panasonic hi-fivel szoktam összekötni a BD lejátszót és így hallgatom a filmeket.
Érdekes,hogy házimozi nélkül is hallani,hogy mennyivel tisztább,jobb a blu-ray hangzása a DVD-hez képest.

A laptop asztalkát azért csináltattam,hogy a tévén tudjak netezni is.
Home made smart tv-m van gyakorlatilag. :)
0
2013. február 10., vasárnap 23:54
Nem, pont jó lett. A kanapén hátradőlve így még kényelmesebb is. :)
0
2013. február 10., vasárnap 22:27
Kicsit irigyellek mert ilyen TV-m biztosan nem lesz. :) Viszont nem került túl magasra?
0
2013. február 10., vasárnap 18:37
Annyira nem kicsi. 5×3-as.
0
2013. február 10., vasárnap 17:40
nagyon király! grat!
0
2013. február 10., vasárnap 17:36
nincs klausztrofób érzésed ilyen pici szobában? :S
0
2013. február 10., vasárnap 17:31
Köszi! :)
0
2013. február 10., vasárnap 15:48
Nagyon szép a kép, gratulálok a rendszerhez!
0
2013. február 10., vasárnap 13:46
Az új BD3D házimozim. Jövő héten érkezik még hozzá egy Sony STR-DN1030-as HD-erősítő... :)
0
2013. február 10., vasárnap 12:23
Alakul... :)

0
2013. február 8., péntek 2:20
Ha azt mondtad volna,kifelé nyílik,nagyobb poén lett volna:))
0
2013. február 8., péntek 1:51
Már nem sokáig. Pár nap múlva a tv megy a falra. kicsit feljebb és jobbra. Meggyőztek:)
0
2013. február 6., szerda 10:59
Csodás!
Most még veszélyesebbnek tűnik az ajtónyitás ebben a szobában...:)
0
2013. február 6., szerda 9:05
Ízelítő, majdnem végleges állapot :)

0