Keresés

aminek kib*szottul örülök

2018. július 18., szerda 11:54
Azért az annyira magyaros, hogy egy ilyen "örülök" topikban mindjárt pofozkodni fogtok. :D
most posts by TM
0
2018. július 18., szerda 11:51
Drága a kenyér is, de azt a pék.hu fórumon beszéltük ki :)
0
2018. július 18., szerda 11:42
...hogy ilyen nagy problémáitok vannak :)
most posts by TM
0
2018. július 18., szerda 11:25
Csak hogy tisztázzuk :)

- senki nem mondta, hogy most menj be és vegyél erősítőt.
- senki sem mondta, hogy mindezt teljes áron tedd meg - sőt kifejezett ajánlott a használt piac használata, mert erősítőből klasszikusan sok az eladó példány.

- igazad van, hogy a 2 hdmi kimenet ezért van, de ez inkább üzleti fogás, mint ajánlott út, hiszen a lejátszókat így jobban el tudják adni.

- másik szempont, hogy tegyük fel csak a matek példa miatt:
- - erősítő új ára 100 egység
- - erősítő mai értéke használtan 40 egység
- - erősítő 2 év múlva 0 egység, mert eladhatatlan, hiszen mindenkinek 4k-s tv-je lesz (mert a boltban már ma sincs nagyon más) és nem tudja majd használni.

- - Ebből adódóan sokszor lehet jó döntés hogy az ember előre menekól és addig cserél eszközt, amíg annak van értéke.

Saját példám, volt egy onkyo erősítőm, ami már elég öregecske volt kb 8 éves. Mindent tudott hdmi 1.3, truehd és dts hd hangokat, nem kellett semmilyen új funkció, de féltem tőle, hogy meg fog hibásodni és akkor 0 ft az értéke, így meg eladtam mondjuk 75e-ért...nyilván nem volt még baja, de én így gondolkodtam.

A lényeg nem kell semmit venni, és senki sem akar semmiről meggyőzni! Minden gondolat, segítő szándékkal íródott, ha úgy gondolod, elgondolkozol rajta, ha nem nem. Másik oldalról pedig sokan olvashatják ezeket a sorokat, így talán nekik is jó gondolat ébresztő.
0
2018. július 18., szerda 0:05
Most ezt komolyan gondoljátok hogy csak mert az erősítőm nem 4K kompatibilis ezért most kifogom kukázni? A Denon AVR-X1500H alaphangon 165 ezerbe kerül, a Cisco által ajánlott meg több mint 300 ezerbe. Az 5 éve 94 ezerért vásárolt Pioneer erősítőmért szerintetek mennyit kapnék manapság? Ez persze költői kérdés volt. Magyarul most csak az erősítő cserére szánjak rá minimum jó 100 néhány ezer forintot. Az UHD lejátszón nem véletlenül van két HDMI csatlakozó, egy a képnek a megjelenítőhöz, egy meg a hangnak az erősítőhöz. Direkt hogy ne kelljen rögtön erősítőt is cserélni. Az meg hogy az erősítőtől kell egy másik HDMI kábel is hogy az arra kötött lejátszók képe is megjelenjen a projektoron tényleg sokkal kevesebbe fáj mint egy komplett erősítő csere.
0
2018. július 17., kedd 13:42
Egy webáruház fórumán az természetesnek vehető, ha inkább a lemezeken van a hangsúly, mint az azok kiszolgálásáért felelős technikán. Ez magyarázza azt, hogy az 54e HUF-os 10m-es kábel az "sok". De mondjuk egy Mission:Impossible lemez meg tök jó, hogy megjelent. Mellesleg az ára 12,5e HUF.

Az nem szabad elfelejteni, hogy valami drága az egy relatív fogalom. Egy fél literes ásványvíz 1000 HUF-ért drága, de mondjuk egy családi ház Budapest egy jó környékén 35 millióért meg milyen jó vétel.  Nézzük akkor meg az 54e-es kábelünket. A most megjelent M:I sorozat (5 lemez, 5*12500) 62500 HUF-os árához képest én megítélésem szerint már nem is annyira drága a citált AQ madzag. Az előbbit megvesszük a gyűjteménybe, az utóbbi, meg úr isten mennyibe kerül.

Én azt gondolom, ha már áldozunk arra, hogy vegyünk eredeti lemezeket. Akkor érdemes egy kicsit foglalkozni a technikai oldallal, amivel ezeket a  megnézzük. Mert hiába a szépen felújított kép meg a hang, ha az otthoni technika ezt nem tudja számunkra visszaadni. És itt szögezném le: szerintem sem kell ehhez többmilliós rendszer. Jól átgondolt és felépített rendszerrel már igen jókat lehet mozizni. Egy Denon AVR-X1500H pl már mindent tud amire ma szükség lehet egy jó kis moziban. De ha valaki nem ódzkodik a használt dolgoktól és nem izgatja a DTS:X vagy a Dolby Atmos, akkor ennek feléből igazán komoly vasakat lehet venni. És azt lássuk be a mai lemezárak mellett nem is olyan sok kiadvány árából beszerezhetőek.

Visszatérve picit a technikai részhez. Mindig érdemes racionalizálni. Ha van egy 4K-s playerem, de mellé egy öreg AVR-em, akkor lehet többet kell rákölteni azért, hogy valahogy megoldjam a 4K lejátszást (slpitter, plusz kábelek, stb.), mintha a meglévő cuccokat meghirdetném és a befolyt összeget beforgatnám egy korszerűbb gépbe.  Mert mondjuk a fiatalabb AVR mindenféle hókuszpókusz nélkül megoldja a kérdés. Mindamellett, hogy csökken a készülékek száma és nem kell mondjuk kábeleket dugdosni vagy 2 kábelt venni a vetítőhöz. Mert az új gép már tudja fogadni és átengedni a 4K-s jelet és így elég 1 darab 10m-es madzag is a vetítőig.

Hozzáteszem, nem piszkálódásból írom a dolgot, és mindenki úgy alakítja otthoni rendszerét. Csak próbáltam egy másik nézőpontot is behozni a dologba.
0
2018. július 17., kedd 12:41
Jól van na! :)
Az M:I sorozatból egyelőre csak az első részt veszem meg UHD-n mivel az alapmű és DVD-n ugye tudjuk hogy milyen speckókkal jelent meg. Az erősítő meg jó darabig megfelelő lesz nekem mivel hangformátum téren semmi kedvem belemenni mindenféle új hangrendszer kiépítgetésbe.
0
2018. július 17., kedd 12:28
Sajnos senki sem! :)

Nem akartam én senkit vásárlásra ösztönözni, csak leírtam a gondolatom. A szép gyűjtemény mellé mindig lehet a hardvereken is fejleszteni, de ezzel sem mondtam szerintem senkinek sem újat :)

Másik oldalról pedig azt gondolom, hogy aki belevág egy ilyen hobbiba, annak érdemes tudnia hogy merre van az előre, ha egyszer nyer a lottón, ne akkor kelljen kitalálni :)

Te például belevágtál valamilyen szinten a 4k világba, hiszen már van lejátszód és lemezed is és tudjuk hogy például egy M:I uhd gyűjtemény is közel 60e forint. Vetítőt most vásároltál, így kizárásos alapon vélhetően valamikor a jövőben, az erősítő lesz a szűk keresztmetszet :)

Sietni nem szabad mert a 4k világa még erősen formálódik, formátumok és szabványok terén, de tájékozódni sosem baj :)

Mindenesetre gratula mégegyszer az új megjelenítőhöz!
0
2018. július 17., kedd 12:07
Amúgy nem szarom én a pénzt. :)
0
2018. július 17., kedd 12:04
Azért azt Te se gondolod komolyan hogy még egy ugyanolyan AQ Pearl-t veszek. Másod kábelnek jó lesz egy sokkal olcsóbb is.
0
2018. július 17., kedd 11:54
Nem feltétlenül az új árat kell nézni és nem is rögtön kell venni természetesen, hanem tudatosan elkezdeni évről évre fejleszteni...

Ha a másik oldalról nézed, hogy ha kéne még egy 10m-es hdmi, akkor máris 50e-vel bentebb vagy :)
0
2018. július 17., kedd 11:48
Ja hát persze! Mindjárt elrohanok venni egy ilyen erősítőt. :)
Az elkövetkező 100 évben nem szándékozok erősítőt cserélni, tökéletes nekem a Pioneer VSX-527 is. Amúgy van egy HDMI splitter-em ami két megjelenítőre is kiküldi az egy kimenetet.
0
2018. július 17., kedd 11:20
Én biztos, hogy a másik oldalról közelíteném meg...kell egy 4k ready erősítő két kimenettel és akkor sokkal kényelmesebb lenne...

pl: onkyo tx-rz730

ez akkor most amit kell, azt mindent tud - objektum alapú hangok, 4k dolby vision, 2 kép kimenet, stb
0
2018. július 17., kedd 1:41
Aktív szemüveg kell hozzá, mégpedig DLP-Link-es. Optoma ZD302-t vettem hozzá 15 ezerért ami természetesen tölthető.
A projektoron 2 HDMI csatlakozó van amire kötheted a lejátszókat. Pillanatnyilag a HDMI 1-re van dugva közvetlenül az UHD-BD HDMI 1-es kimenete. Tervezem hogy a HDMI 2-re majd rácsatlakoztatom az erősítő HDMI kimenetét (ami pillanatnyilag a TV-re megy) hogy az egyéb források képét is tudjam nézni rajta de ahhoz kell egy másik 10 méteres HDMI kábel.
0
2018. július 17., kedd 0:35
Nekem az lenne a kérdésem,hogy ehhez milyen szemüveg kell,az LG féle passzív jó hozzá?
..ja és rátudsz kötni külső vinyót,vagy azt a blu-ray lejátszón keresztül érzékeli és alakítja 3D-be?

Köszi!!
0
2018. július 16., hétfő 23:35
Drága a kábel, de itt vállalják a teljesítményt, a többinél meg vagy sikerül vagy nem.
4k, hdr, hdcp 2.2 és 18gbps adatátvitel, mindehhez az AQ már azt mondja, hogy 8m felett aktív jelerősítő kell. Jah és ennek lesz értéke még 5 év múlva is, nem úgy mint egy noname kábelnek.

A házmiozi drága, ma egy alap cucc, mindennel együtt 1 millió. vetítő, vászon, erősítő, lejátszó, hangfalak (5.1) és kábelek. Mindez pedig az egyik legalsó kategóriából minden terméknél.
0
2018. július 16., hétfő 23:32
Dehogy lenne jobb!

Egy nagy képernyős OLED, vagy prémium LCD kontrasztjával, színvilágával nem ér fel a legtöbb projektoros megoldás. (Ami pedig felér, annak az árából veszel egy jó családi házat.)
0
2018. július 16., hétfő 23:15
Az enyém is 106-os. És egyébként a tv-t azért favorizálnám jobban, mert ha nincs is bekapcsolva, egy szép dísz a szobában. Viszont filmezéshez tényleg jobb lenne egy projector.
0
2018. július 16., hétfő 22:05
Uhh, nekünk is nagyon sokáig Panasonic plazmánk volt, 106 centis. Évekig azon néztem BD-t, DVD-t, imádtam :D bár nagyon kicsi :/ Most 140 centis, Panasonic 4K TVnk van és wow :D na jó, a fekete szinte világít, míg plazmánál tökéletes fekete volt a fekete, ennyi hátránya van, meg néha ilyen változó fényerejű kockákat lehet látni sötétebb jeleneteknél, de  egyébként piszok jó képe van, nem bántuk meg :) és nagy :D Én TV párti vagyok, ezért is szeretem annyira.
0
2018. július 16., hétfő 21:59
Mellékesen én nem egészen 15 ezerért vettem az Ipon-nál és elég robusztus, 20 kg a teherbírása.
0
2018. július 16., hétfő 21:53
Köszi. Egyenlőre nincs több kérdésem. :)
0
2018. július 16., hétfő 21:45
Ez a tartó konzol:

https://edigital.hu/fali-konzol-tarto-allvany/manhattan-univerzalis-projektor-mennyezeti-konzol-20kg-ig-allithato-hossz-575-825cm-p507004
0
2018. július 16., hétfő 21:20
Nekem is plazmám van, Panasonic és teljesen elégedett vagyok vele, csak kicsi. És ha fejleszteni akarok nem biztos hogy jobban járok egy 4K tv-vel.
Még eszembe jutott egy kérdés. Az a tartó konzol házi készítés vagy lehet kapni?
0
2018. július 16., hétfő 20:33
Nagyon szívesen!
Azért ez nem egy mezei HDMI kábel mert mint írtam aktív kábel amiben van egy erősítő is és Audioquest Pearl-nek hívják. A TV-met ameddig lehet használom mivel ez még plasma és a képminősége még mindig etalon szerintem. Ha igazi mozi feelinget akarsz otthonra akkor mindenképpen a projektor a legjobb megoldás mert ekkora képméretet TV-vel még jóval drágábban érsz el.
0
2018. július 16., hétfő 20:23
Ja hát abban nem is hiszek. Bár ha jobban belegondolok néha felmerül bennem hogy óriási bűnöket követhettem el előző életemben. :)
0