Keresés

aminek kib*szottul örülök

2017. május 1., hétfő 14:53
Elnézést a kései reagálásért, de nem voltam az internet közelében az elmúlt 7 napban!

Ami a lentebb írottakat illeti... szerintem itt is lehetne beszélgetni a témáról, de ha gondolod, szívesen írok email-t is neked.
0
2017. április 26., szerda 1:03
Folytassuk privát! Írj kérlek egy elérhetőséget a brickati@yahoo.com-ra, köszi!
most posts by TM
0
2017. április 24., hétfő 17:33
Talán máshol kellene folytatni, hogy ne offoljunk, de mivel úgyse örül soha senki semminek, így nem sok vizet zavarunk. :)
Szóval olyan tévét keresnék elsősorban, melynek a 3D-je a lehető legtökéletesebb. Egyébként Blu-ray lejátszók terén is tudnál valami véleményt mondani?
Az alábbi 4K-s lejátszók közül melyiket ajánlanád?
SAMSUNG UBD-K8500/EN 4K
SONY BDP-S7200B 4K
SONY UBP-X 800 4K
SONY UHP-H 1 B 4K
PANASONIC DMP-BD 84 EG-K  
PANASONIC DMP-UB 700 EGK.

Azért érdeklődök így gyorsan ennyit, mert egyrészt a közelemben nincs ilyen üzlet, másrészt meg ha olyan helyen járok, akkor általában rohanok, s nincs idő a valemerre ténfergő eladókkal ki-be kapcsolgattatni masinákat, amiket a bolti fényben, ki tudja milyen beállítással bámulva, amatőr tudással egyébként se "szakvéleményezhetnék". Valami előképzettséggel felvértezve csak könnyebben agyalhatnék, hogy mi legyen a tuti megoldás.
Szóval köszi! :)
most posts by TM
0
2017. április 24., hétfő 3:36
Nem az ár az érdekes, hanem, hogy jó legyen. A régi és jelenlegi tévéim nem mérvadóak, és a játékot csak mellékesen említettem. 3D-s film a prioritás, meg persze "normál" filmek és sorozatok. Ja és a fejhallgatómat tudjam beledugni, mert a mostani Samsungnál csak idióta átalakítóval megoldható ez a nem túl nagy igényű funkció.
most posts by TM
0
2017. április 24., hétfő 1:25
Ahogyan írtam is, sajnos nincsen ilyen tévé! :/

De milyen készüléket használtál eddig? És milyen készüléket kaptál most a barátaidtól?

Ha ugyanis IPS paneles televíziód van, akkor azért a gyengébb fekete szint és kontraszt nem lehet meglepetés számodra. Márpedig ha úgy is élvezted a "házimozizást", akkor nagy gond azért nem lehet.

Én is CCFL és IPS LED készülékeket használtam eddig.

A probléma inkább azok számára áll, akik valami jobb VA paneles készüléket, vagy plazma TV-t, netán OLED TV-t használtak. Ők már nehezen szoknának vissza az IPS gyengébb kontrasztjához és feketéjéhez.

Javaslom, hogy teszteld le személyesen, ha van rá lehetőséged!

Egyébként itt van egy rendkívül alapos és megbízható teszt az UH950V-ről: http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh9500 (A számozás azért tér el, mert ez egy angol piacra készült modell.)

Ez pedig a C6V: KÜLSŐ LINK

Én ezt szívből ajánlom. Igaz, a 65UH950V árában "csak" 55 colos méretet kapsz, de a képi élményben nem fogsz csalódni. Ráadásul új tényezőként a játékot is említetted... Akkor pedig fontos, hogy alacsony input lag értéke legyen a tévének. A C6V ezt is abszolválja. ;-)

Ha mindenképpen a nagyobb képméret felé mennél, akkor viszont az UH950V is jó választás.

Valamint nézz utána a Panasonic TX-65DX-750/780/800 modelleknek is! (A 900 sajnos még közelebb van árban az 1 millióhoz, mint a fél millióhoz!)

A 750-es most elég nagy kedvezménnyel vásárolható meg: KÜLSŐ LINK

Ez pedig egy érdekes összehasonlítás: KÜLSŐ LINK QLED vs. OLED vs. LED
0
2017. április 24., hétfő 1:08
Történetesen a Panasonic VA paneles LED televíziói, 750/780-tól, különösen a DX800-as és a DX900-as modell kiváló készülékek.

És ami a legnagyszerűbb, hogy a Panasonic úgy döntött, a 2017-es modellekbe is beépíti a 3D technológiát!

Aktív, annak minden előnyével, és hátrányával. Aki használja, az dicséri nagyon.

Az általános képminősége pedig pazar. Főleg a 900-asnak.

Emellett a Panasonic is kihozta a maga OLED modelljeit. LG panel (mint mindegyik, piacon lévő OLED-ben), és saját elektronika. Egyelőre viszont nagyon drágák.
0
2017. április 23., vasárnap 23:36
Ne legyél már ilyen hittérítő, nem mindenkit érdekel a 3D... 😊
0
2017. április 23., vasárnap 22:22
Artunak
0
2017. április 23., vasárnap 20:56
Ki kell próbálni. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. április 23., vasárnap 20:34
De ha nem jó 3D-s filmekhez, akkor pénzkidobás.
most posts by TM
0
2017. április 23., vasárnap 20:13
Idézek:

"A maga kategóriájában kiváló készülék."

Szerintem ez legyen a legfontosabb megállapítás!

Tökéletes tévé nincs és nem is volt. A plazma se az. Az OLED se, hiába kurva drága. Szerintem nyugodtan megveheted, elégedett leszel vele. 4K, HDR, bazinagy. Ha most kellene tévét vennem, tuti, hogy valami hasonlóban gondolkodnék. A minap voltam is MM-ben, és igaz, hogy csak 55-ös méretben volt rá lehetőség, de megnéztem pár jelenlegi 4K modellt, és az én plazmához szokott szemem is szépnek látta őket - a lassú 4K demókkal. Hogy egy DVD hogyan festene rajtuk, arra én magam is kíváncsi lennék.
0
2017. április 23., vasárnap 19:24
No, ez kimerítő válasz, de nem túl szívderítő. Eredetileg ezt néztem ki magamnak.

3D-s filmekhez, tévésorozatokhoz, természetfilmekhez, koncertekhez, esetleg UHD-s filmekhez. Meg lehet, hogy játszom is majd vele. Univerzálisan szeretném használni. Van ilyen tévé? :)
most posts by TM
0
2017. április 23., vasárnap 19:05
Nekem is Pana plazma van és imádom. Kb 8 éve vettem, hibátlan, remélem az is marad. Mivel a plazma technológia már megszűnt, nem is tudom mit vennék helyette. Persze a márka az maradna Panasonic.
0
2017. április 23., vasárnap 17:26
Kimerítő, de érdemes elolvasni.

Részemről csak remélem, hogy a Panasonic plazmám kihúzza még jó pár évig, mert semmire nem cserélném le.
0
2017. április 23., vasárnap 12:54
Teszteltem azt is. A maga kategóriájában kiváló készülék.

Az UH7707/8507/950V egy sorozatba tartozik. A 7-es nem tud 3D-t, a 7-es és 8-as "csak" 8 bites panelt kapott (csak FRC-vel kiegészítve tudja a 10 bites színskálát), de a 950V már valódi 10 bites panellel lett szerelve.

Az elektronikájuk modern, a színvilág viszont a kicsit "LG-sen harsány" volta ellenére rendkívül szép, vibráló.

Minél jobb tartalommal "táplálod", annál jobban érzékelhető mindez.

Én ezeket a TV-ket különféle tesztekkel (fekete teszt, kontraszt teszt, különböző Full HD, UHD és HDR tartalmak, demók, 3D demók) vizsgáltam meg alaposabban, valamint a World of Warcraft és Guardians of Galaxy BD változataival.

A kép ezeken az LG-ken tűéles ilyen minőségű tartalomnál, tényleg élmény a "mozizás".

Nagyon világos környezetben még a kontraszt és a fekete szint is elfogadható. Ha jellemzően így használod, akkor jó vétel. IPS paneles változatban talán a legjobb.

De...

Ha jellemzően sötét szobában használod, és úgy nézel rajta TV adásokat, akkor előjön a panel technológiájából adódó tipikus hátrány.

A homogenitással a bevilágítás miatt (Edge LED) vannak problémák. A haverom 7707-esének pl. a képernyő bal 1/8-adát bevilágította a LED. Fekete háttérnél nagyon durván látszott. Pláne, amikor szélesvásznú a tartalom, és az alsó és felső csíkok nem csak hogy szürkék, de még "fénycsóva" is látszik bennük.

Az a szomorú a helyzet, hogy két egyformán homogén/kevésbé homogén képernyő nincsen. Ez ilyen technológia. Ha van lehetőséged a vásárlás előtt letesztelni, és az alapján választani, akkor az ideális.

Emellett sajnos a 3D-je gyakorlatilag kizárólag a középpontban ülve, megfelelő távolságból nézve crosstalk-mentes.

Ha már kicsit elmozdul a fejed lefelé, felfelé, vagy oldalirányba, azonnal szellemképes lesz a kép. Egy bizonyos szögből már élvezhetetlenül.

Fontos megjegyezni azt is, hogy bár a felskálázó algoritmusa kifejezetten jó, azzal mindenkinek tisztában kell lennie manapság, aki 50+ col képátlójú televíziót vásárol, hogy az SD tartalmak, gyengébb TV adások, régi DVD-k tartalom függően akár egészen pocsék képet adnak rajta.

(Utóbbit lehet áthidalni valamelyest egy kiváló, Darbee chip-pel szerelt OPPO BD lejátszóval.)

A HD TV csatornák képe pazar még az UHD modelleken is, de az egyéb csatornáknál azért már erős "szórás" van a képminőségben.

Én jellemzően focit, Forma1-et és ismeretterjesztő csatornákat nézek. Utóbbiaknál van nagyon szép (pl. a Discovery HD csatornák, az Animal Planet HD), és van csúnya. Az új, autós "DTX" SD csatorna képe elég "zizis".

A leghorrorisztikusabb élményt pedig az M3-on csatornán ismételt "Szomszédok" adta. Egy LG55EG910V Full HD OLED volt nálam itthon, azon néztem.

Kábé, mint az internet "ősidején" az agyontömörített, 320x240-es méret körüli videók teljes képernyőre kitéve.

Emellett az amerikai ismeretterjesztő csatornák 60 HZ-es adásait a hazai szolgáltatók 50 HZ-en sugározzák... Ez sem könnyíti meg a mai készülékek dolgát.

Az LG a készülékeiben egységesen a "TruMotion" nevű technológiát használja, és ez finoman szólva sem tökéletes.

Nagy mértékű használata "artifact-oláshoz" vezet (éppen az amcsi csatornák némelyikén nagyon látható módon), valamint ún. "szappanopera" hatáshoz. Amit valaki szeret, valaki meg sem tud szokni.

Én inkább kikapcsolt állapotban tartottam. A gyors mozgásnál inkább legyen kicsit mosottabb a kép, minthogy nem létező képeket generáljon.

Az lesz majd fejlődés LG-éknél, ha a SONY által használt BFI-t alkalmazzák. A gyakorlatban sokkal jobb mozgásmegjelenítést eredményez. (Hátránya annak is van, mégpedig hogy csökkenti a fényerőt.)

A készülék SMART funkcióit nem teszteltem. Nekem az huszonhatod rangú dolog. Egyébként a webOS 3.0 elég frankó, gyors platform. A Netflix-et, Youtube-ot, stb. használó LG tulajok nagyon dícsérik.

Az LG "Magic Remote"-ja is remek újítás. Eleinte szokni kell, de a gyakorlatban nagyon hasznos a mozgásérzékelős kurzorral történő kezelés.

Egyébként sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de "tökéletes" televízió jelenleg nincsen. Mindegyik technológiának (plazma, IPD LED, VA LED, OLED) megvan a maga hátránya.

Azt kell első körben mindenkinek eldöntenie, hogy mennyit tud és hajlandó áldozni az új készülékre.
Ha ez megvan, akkor pedig a fő felhasználási területet meghatározni.

Kizárólag, vagy főleg házimozi célokra és/vagy tökéletes 3D-re jelenleg egy 2016-os LG OLED a legjobb választás. (A többi gyártó idei OLED-jei sajnos nem 3D-sek!)
Nem lehet leírni... látni kell. A fekete szint, a végtelen kontraszt, a színek elképesztőek. Ha mindezt UHD HDR tartalommal nézed, akkor pedig szó szerint sírsz a gyönyörűségtől. Addig soha nem látott képi élményt ad.
Hátránya a viszonylag alacsonyabb fényerő (LED-hez viszonyítva), a nem 100%-ban tökéletes mozgásmegjelenítés, és a piszok magas ár.
Illetve a C6V ívelt panelt kapott, amit sokan nem kedvelnek. (Focinál, tenisznél, ha nem pont középről nézed, a partvonalak is görbék az ív mentén természetesen.)
Az E6V pedig még a C6V-nél is drágább. Mondjuk ki... jelenleg pofátlanul drága. Az összes OLED.

A plazma már halott technológia, de mozgásmegjelenítésben a legjobb, és a kontraszt, a fekete szint, a színek csodásak.
Hátránya, hogy "babusgatós" készülék... be kell járatni, időnként "átmosni" a ghost-olást pl. a TV logók esetében, nem ajánlott "háttér tévézésre", statikus tartalmakra. A régebbiekkel volt probléma a foszfor lag, és más képet érintő "anomália" is.
A használt, megkímélt Panasonic és Pioneer csúcsmodellek (amelyet érdemes lenne megvenni) egy vagyonba kerülnek a hirdetési oldalakon.
Az a 3-4 új példány, amit még országosan pár üzletben, outlet-ben kapni lehet, pedig aránytalanul drága.

A LED IPS világítású készülékek nagy általánosságban jó "all-round" cuccok. Monitorként is használható, multimédiás célokra is, tévézni is, mozizni is...
Hátrány a fentebb említett homogenitás, bevilágítás, "felhősödés" issue.
LED VA panelre, pláne ha nem Edge, hanem Direkt LED-es, mindez kevésbé jellemző, a fekete szint és a kontraszt is sokkal jobb, de jellemzően kisebb a betekintési szög.
Nagy családnak, TV-t nagy távolságból "körbeülő" igényesebb társaságnak nem való. A szélek felé haladva a szaturáció, a fényerő jelentősen csökken.

Hát nagyjából ennyi a lényeg. Persze minden gyártónak vannak jól és rosszabbul sikerült modelljei, sorozatai. Vannak igazi "best buy" modellek is. Sajnos az a kevesebb!

Te mennyit szánsz a készülékre, és milyen célokra használnád?
0
2017. április 23., vasárnap 4:06
Az LG 65UH950V-est milyennek tartod az általad említettekhez képest?
most posts by TM
0
2017. április 22., szombat 19:07
Ez aztán nem semmi! :) Melyik gyártó, milyen típusú készülékét kaptad ajándékba?

"Mondjuk én ennél komolyabb tévét terveztem, de most kicsit elbizonytalanodtam a 3D-s televízióvásárlással, mert közölték, hogy már idei modell nincs is, talán már 2016-os sincs, csak 2015-ös, s azon agyalok, hogy ha veszek is egy olyat, mi lesz akkor, ha elromlik és cserélni kell, de már nem gyártják."

Valóban azt nyilatkozta a két "utolsó fecske" is, hogy a 2017-es modelljeik között nem lesz már 3D-s, ám meglepetésre a Panasonic azért csak piacra dobott még egy sorozatot. (Sajnos OLED-ben már ők sem!)

Az új, EX750/780-as készülékek még megkapták ezt a technológiát. Ráadásul immár valódi 10 bites, HDR Pro, VA panelekkel szerelve...

Az árukba mondjuk bele sem merek gondolni (ismerve a DX750/780/800/900 készülékek jelenlegi árát), ám legalább a remény felcsillant arra, hogy talán maximum 2-3 éven belül az LG, SONY és a Samsung is meggondolja magát, és látunk még passzív 3D-s OLED készülékeket is! :)
Nem is beszélve a kínai szereplőkről... ha ők is elárasztják az európai piacot, és még a 3D-ben is látnak fantáziát, akkor azzal csak a vásárlók járnak jól.

Megjegyzem, hogy még viszonylag nagy számban elérhetőek az 55+ colos méretű 3D-s televíziók. (Kisebb méretben sem az UHD-nak, sem a 3D-nek nincsen sok értelme.)

Én is megijedtem az év elején, amikor hallottam a vonatkozó hírt... Évek óta tervezek, gyűjtögetek egy nagy képernyős, kiváló, felső kategóriás 3D TV-t venni. Ám a hír miatt, azt hittem, hogy maximum húsvétra kipörgetnek minden 3D-s modellt a boltok. Hiszen április-május a szériaváltás ideje.

Ám - köszönhetően a belassult keresletnek, a magas áraknak - a sok akció ellenére is még nagy a választék az üzletekben.

Más kérdés, hogy ha a legjobb 3D-t keresed, akkor csak az LG 2015-ös és 2016-os OLED készülékei jöhetnek szóba. Jelenleg viszont ezek még nagyon drágák. Főleg a 65-ös méretekben.

Ha viszont megengedheted magadnak, akkor ne habozz. Korábban soha nem látott képi élményt nyújt egy ilyen készülék. Pláne egy 4K HDR-es modell (C6V, E6V).

A 3D kép tűéles, makulátlan, szellemkép nélküli, a 4K panel miatt már Full HD felbontás jut mindkét szemnek, és nagy betekintési szögből is élvezhető.
0
2017. április 22., szombat 19:06
Ez aztán nem semmi! :) Melyik gyártó, milyen típusú készülékét kaptad ajándékba?

"Mondjuk én ennél komolyabb tévét terveztem, de most kicsit elbizonytalanodtam a 3D-s televízióvásárlással, mert közölték, hogy már idei modell nincs is, talán már 2016-os sincs, csak 2015-ös, s azon agyalok, hogy ha veszek is egy olyat, mi lesz akkor, ha elromlik és cserélni kell, de már nem gyártják."

Valóban azt nyilatkozta a két "utolsó fecske" is, hogy a 2017-es modelljeik között nem lesz már 3D-s, ám meglepetésre a Panasonic azért csak piacra dobott még egy sorozatot. (Sajnos OLED-ben már ők sem!)

Az új, EX750/780-as készülékek még megkapták ezt a technológiát. Ráadásul immár valódi 10 bites, HDR Pro, VA panelekkel szerelve...

Az árukba mondjuk bele sem merek gondolni (ismerve a DX750/780/800/900 készülékek jelenlegi árát), ám legalább a remény felcsillant arra, hogy talán maximum 2-3 éven belül az LG, SONY és a Samsung is meggondolja magát, és látunk még passzív 3D-s OLED készülékeket is! :)
Nem is beszélve a kínai szereplőkről... ha ők is elárasztják az európai piacot, és még a 3D-ben is látnak fantáziát, akkor azzal csak a vásárlók járnak jól.

Megjegyzem, hogy még viszonylag nagy számban elérhetőek az 55+ colos méretű 3D-s televíziók. (Kisebb méretben sem az UHD-nak, sem a 3D-nek nincsen sok értelme.)

Én is megijedtem az év elején, amikor hallottam a vonatkozó hírt... Évek óta tervezek, gyűjtögetek egy nagy képernyős, kiváló, felső kategóriás 3D TV-t venni. Ám a hír miatt, azt hittem, hogy maximum húsvétra kipörgetnek minden 3D-s modellt a boltok. Hiszen április-május a szériaváltás ideje.

Ám - köszönhetően a belassult keresletnek, a magas áraknak - a sok akció ellenére is még nagy a választék az üzletekben.

Más kérdés, hogy ha a legjobb 3D-t keresed, akkor csak az LG 2015-ös és 2016-os OLED készülékei jöhetnek szóba. Jelenleg viszont ezek még nagyon drágák. Főleg a 65-ös méretekben.

Ha viszont megengedheted magadnak, akkor ne habozz. Korábban soha nem látott képi élményt nyújt egy ilyen készülék. Pláne egy 4K HDR-es modell (C6V, E6V).

A 3D kép tűéles, makulátlan, szellemkép nélküli, a 4K panel miatt már Full HD felbontás jut mindkét szemnek, és nagy betekintési szögből is élvezhető.
0
2017. április 22., szombat 12:21
Gratulálok!
TM majd rakjál ám fel képet ha a helyére kerül az új jövevény.

Nekünk akkaor lett először lapos a tv amikor a 60 centis CRT-t sikerült a tesómnak pofára ejteni.A régi,kisebb tv állványára tettük,mert elfért rajta csak épp porszívózáskor a cső beleakadt a sarkába és megdőlt pont annyira,hogy a tv fejest ugrott róla.Semmi baja nem volt szegénynek.

Itt van egy kép róla csak erős idegzetűeknek:

2 DVD-met is a halálba vitte.A Terminátor 3-at és az Utánunk a tűzözönt.
Ezeket később újra megvettem.
0
2017. április 22., szombat 12:07
Az áramfogyasztás az döbbenet egyébként.Komoly különbség van egy 2012-es és egy 2016-os tv között is.Legalább is az adatai alapján.
A régi "dagadt" tv-khez képest meg nem is vesznek fel áramot. :)
0
2017. április 22., szombat 10:43
én kidobtam, azaz elvittem egy elektronikus hulladék gyűjtő helyre, az ilyen régi idejétmúlt dolgoknak kukában a helye
tizedannyi helyet, súlyt és nem mellékesen áramot fogyasztanak az új gépek
0
2017. április 21., péntek 13:04
Lehet, hogy még túl is becsülöd. Tegnap tudatosult bennem, hogy A pénz boldogít c. film DVD-kiadásán a borító szerint 0.1-es szinkron van. Ezek után én óvatos lennék. :P
0
2017. április 21., péntek 12:27
Vagyis sima sztereó, max. surround, ugye? :)
most posts by TM
0
2017. április 21., péntek 12:22
... plusz a mondaNdótól is...
0
2017. április 21., péntek 12:22
Az a mondadótól függ. :)
0