Keresés

24 - Második évad (6 DVD)

2007. január 28., vasárnap 23:44
Az első évadot 5 nap alatt nyomtam le. A másodikat 3 nap alatt izgultam át! :-)

SPOILERES HOZZÁSZÓLÁS!!!

Már elég sok filmet meg sorozatot láttam, de a 24-hez hasonló izgalmat még sohasem tapasztaltam. Adva van egy igen szinpatikus, kellően cool akcióhős, minden részben valami durva fordulat, és minden részben megszegünk valami hollywoodi filmes szabályt... Azért nem bírja abbahagyni az ember, mert adva van a küldetés, amit tudjuk, 24 órán belül teljesíteni kell. Tehát van egy sejtésünk hogy kb. hova is kell eljutnia a történetnek... Van egy elvárásunk hogy nagyjából hogy fog kinézni az évad vége... És amikor az évad közepén felrobban az atombomba, azt kérdezzük: És most hogyan tovább??? És nem lehet abbahagyni.

Az évad második fele talán kevésbé tetszett most egy picivel, mint az első fele. Picit olyan... "PC játék feelingem" támadt: Jack Bauer A pontból B pontba rohangál, hogy megszerezze azt a fránya bizonyítékot. Mikor már azt hiszi megvan, akkor kicsúszik a kezéből, és a következő epizódban ugyanez megismétlődik... Bár kétségtelen hogy az útolsó 1-2 epizódban az izgalom a tetőfokára hágott.

Azért ha jobban belegondolunk ennek az évadnak a forgatása kevesebb mint 1 évvel a szpetember 11-ei terrortámadások után voltak. Emlékeztek Hollywood mennyire okolta magát? Hetekig nem mehettek olyan filmek amikben New York-ot felrobbantják, vagy terroristák vannak benne... Egy csomó terroristát filmet jegeltek. (Pl.: Collateral Damage) "A Rettegés arénája" arab terroristáit átírták neonácikra stb... De a 24 alkotó le se szarták ezt az irányelvet... Kb.: annyira érdekelte őket mint ahogy Jack Bauert érdekelte, hogy hidegvérrel agyonlőjjön, majd feldaraboljon egy koronatanút hogy a terroristák bizalmába férkőzhessen. Itt bizony arab terroristák atombombát robbantanak amerika területén, és az USA azonnali válaszcsapásra készül... És mindez kísértetiesen emlékeztet a valóságra... Tetszett ez a bátorság!

Végül a negatívumokról: Nagy bátorság kellett egy ilyen jól összerakott történetbe belevinni egy totálisan felesleges cselekményszákt Kim Bauerrel... Fárasztó, és idegesítő, mikor 24 órán belül már a sokadik bajba keveredik... A másik zavaró momentum Jack halála... A durva kínzás, még ok... De hogy le is álljon a szíve, csak hogy meglegyen a kellő durva fordulat az epizódban? Na itt estek egyedül túlzásba az alkotók!

Egyébként remek évad volt! Pénteken kezdem a harmadikat! :-)
0
2007. január 20., szombat 20:40
Ja, és az előző hozzászólás komoly SPOILERT TARTALMAZ!!!
0
2007. január 20., szombat 20:38
Első benyomások az első négy rész után!

Olyan ismerős filmes fordulatok jutottak eszembe az első rész kapcsán... Jack Bauer a kigrutt, visszavonult, kiégett, megcsömörlött szuperügynök... :-))) Hány filmben láttunk már ilyet? De mégis visszahívják, mert ezt az ügyet csak ő tudja megoldni... Ennél a résznél a Keresztapa 3. híres Pacino monológja jutott eszembe... "Amikor azt hittem hogy végre kint vagyok... Ők mingig visszahúztak" :D Aztán mikor a halott felesége fotóját nézegeti ami közvetlenül ott van a fegyver mellett... Na az szín tiszta Halálos Fegyver... Emlékeztek? :D De egyszerűn nem lehet nem szeretni ezt a karaktert...

A Kim Bauer cselekményszál máris az idegeimre megy... Már megint menekül, már megint hülye galibákba keveredik, pont akkor megy a CTU-ba mikor azt felrobbantják stb... (Sóhaj.)

Bauer simán lelő egy koronatanút, Mason halálosan megbetegszik, felrobbantják a CTU-t... Hát... Ez elég kemény... És még mindig nem pörgött fel eléggé az évad... Majd meglátjuk mi lesz még belőle...

Csak please! Vigyázat a spoilerekkel! :-))) Nem bírtam megállni hogy le ne írjam az első benyomásaimat.
0
2006. november 28., kedd 23:51
Igen, pont most olvastam en is:D

"MNost például jelezte az InterCom, hogy a 24 2. és 3. évadból újra kaptak árut, tehát a héten valószínűleg ezek a filmek újra elérhetők lesznek. " -Xpress.hu
0
2006. november 28., kedd 23:30
xpress írta  a kérdések topikban, hogy lesz nekik is (azért olvass vissza, de sztem ma olvastam a kérdésekben)
0
2006. november 28., kedd 23:22
Kb honap elejen vagy korabban megrendeltem mind a 4 evadot. Az elso es a negyedik statusza bizonytalan volt, mig a masodik es a harmadike 1-5 nap. Erre Az elso es a negyedik par nap alatt szallitasra kerult:D Mivel azota se erkezett meg a tobbi, hetvegen vegigjartam egy rakat bevasarlo kozpontot. Pl a camponaban 4-5e ert adtak a  2-3 evadot. Persze lekestem rola... Vegul egy media marktban megtalaltam a hamradikat
Igy mar csak a masodik hianyzik. Kerem aki tud barmilyen boltot ahol meg tudom venni a masodik evadot, az segitsen mar. Elore is koszonom!
0
2006. november 28., kedd 12:47
Mindegyik digipack-os volt eredetileg (az első szezon kivételével 7 lemezes). Utána jött az amary-s 6 lemezes változat.
Itt-ott még felelhető az első kiadás, de most ne a bolti lelőhelyekre gondolj...
0
2006. november 28., kedd 12:38
Na mi van ezekkel a 7. lemezekkel? Korábban 7 lemezes verziókat lehetett kapni? Csak azért kérdem, mert most jött meg az 1,3,4 évad, és az extrák terén hiányérzetem van... Mindegyik évadnak volt 7 lemezes digipackos változata? Lesz még nálunk valaha 7 lemezes változat?

Ja és a legfontosabb kérdés: Lesz még valamikor 2. évadból? Mert az még nem jött meg, és nem szeretném hogy hiányozzon a gyűjteményemből...
0
2006. november 12., vasárnap 13:21
Ezek a hetedik lemezek nagyon érdekelnének!! Tudna valaki segíteni?
0
2006. november 10., péntek 15:11
A negyedik évad végén, az első kiadás 7. lemezén kb. 160-170 percnyi extra van, és ezek között van egy 9 és fél perces teaser, ami tulajdonképpen egy külön kis epizód a negyedik szezon vége és az ötödik eleje között.
Szerintem ez nincs rajta a hatlemezes verziókon.
most posts by TM
0
2006. november 10., péntek 15:03
ha  totoya reklámra gondoltok
0
2006. november 10., péntek 15:02
nekem ott a 7. lemezen volt
0
2006. november 10., péntek 14:33
A negyedik évadnál is?
most posts by TM
0
2006. november 10., péntek 14:02
A teaser-ek, vagyis a mézesmadzagok mind megtalálhatók a korcs változaton is.
0
2006. november 9., csütörtök 16:30
Ami még teljesebbé teszi a sorozatot, az az évadokat összekötő pár perces történet, mely mézesmadzagot húz az ember orra előtt, hogy rohanjon nézni a következő adagot.
A 3. évadnál ez a trailer-szerű kisfilm a 6. lemezen van, nem emlékszem, hogy a 2. és a 4. esetében is így van-e, vagy ott az extralemezre került.
most posts by TM
0
2006. november 9., csütörtök 15:19
Oké, köszi! Akkor a kommeneteket a szezon végére hagyom. A doksik miatt viszont érdekelne az a hetedik lemez, ha esetleg vki tudná nékülözni egy kis ideig (netán nincs rá szüksége)
0
2006. november 9., csütörtök 14:18
A kommentárok néhány esetben spoileresek. Nem emlékszem már melyik rész (és szezon) esetében fordult elő, hogy a rendező/író/valaki csitította a mellette ülőt, hogy nehogy már elmesélje mi fog történni, mire ő azzal érvelt, hogy ki az a hülye, aki először kommentárosan nézi az epizódot :-)))

A 24 esetében különben minden spoilernek számít :-) Még a DVD menüit is csak csukott szemmel szabad nézni (ill. nem nézni). Az extrákat pedig szigorúan a végére kell hagyni!

Mellesleg a 6 lemezes verzión is fönt vannak a kommentárok és kivágott jelenetek. A 7. lemezen doksifilmek és a kivágott jelenetek vannak csokorba szedve.
0
2006. november 9., csütörtök 13:24
Helló!

Érdekelne, hogy az epizódokhoz készült extrák (a beilleszthető kimaradt jelenetek és a kommentárok) tartalmaznak-e spoilert?

Nem tudna esetleg valaki segíteni egy hetedik lemez beszerzésében legalább egy megnézés erejéig?
0
2006. október 17., kedd 13:09
Hogy valóban cool legyen a hsz, az adó neve továbbra is a Cool.
most posts by TM
0
2006. október 17., kedd 13:06
A 24 második szezonját szinkronnal élvezni szándékozók október 19-től minden csütörtök este 10-től megtehetik, igen, 24 héten keresztül. :-)
most posts by TM
0
2006. október 17., kedd 13:04
Az alábbi hozzászólás megérett volna már a törlésre.
most posts by TM
0
2006. július 4., kedd 18:34
Nálunk a teljes 24 sorozat kölcsönözhető! (mind a négy évad) 4000 forintért végignézheted az egész sorozatot! Jobban megéri mint megvenni 30 ezerért az egészet! Vagy legalábbis jobb végignézni előbb olcsón a biztonság kedvéért még akkor is ha utána megveszed! Cím: Aréna Videotéka, Bp. 1026 Szilágyi E. fasor 65.
0
2006. június 21., szerda 1:41
nem lehet hogy nem fehérre van állítva a felirat színe?
0
2006. június 21., szerda 1:25
én sem szélesvásznú tévén néztem, mégsem volt semmi gondom a felirattal.
0
2006. június 20., kedd 17:24
Hello!

Én gépen nézem, powerdvd progival, és sajnos nem szélesvásznú a monitorom.
Más filmeknél jobb a felirat, szóval nem hiszem hogy a konfiggal lenne gondom.

Béke
0