Keresés

Döntőről döntőre - Táncdalfesztivál 1968

2007. január 4., csütörtök 8:34
Tehát senki? :-(

Akkor reménykedek, hogy előbb-utóbb csak kiadják ezt is.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. január 2., kedd 8:33
Szóval akkor senki sem vette fel a TV-ből?

Persze a DVD megjelenésnek én is örülnék, de ki tudja, mikor lesz belőle valami?

Meg ami zavar, az az adatlapokon lévő lista a tartalomról. Ennél a szilveszteri műsorban is sokkal több dal hangzott el. Remélem, ha valaha tényleg kijön DVD-n, akkor legalább ezek a dalok rajta lesznek a lemezeken, hiszen összességében 3x90=270 percet ígérnek, és a nosztalgia részekkel együtt is simán el kellene bírnia ennek a játékidőnek a 110 perces zenei részt.
0
2007. január 2., kedd 2:43
Kérdés: végülis  68-ban Koós nyert, vagy az Illés? Koós kapott vastapsot, meg az kézenfekvőbb, de valami miatt úgy rémlik, hogy az Illés nyert.
Viszont a tegnapi válogatás után abszolút biztos vagyok benne, hogy megveszem mindet DVD-n.
0
2007. január 2., kedd 2:41
"Harangozó Teréz" :)
Jajj, jó ötlet volt bevágni ezeket a régi döntőket tegnap éjjelre. Sajnos csak a vége felé tudtam bekapcsolodni. Micsoda nosztalgia. Ezeket még én sem láthattam annak idején, csak az ismétlést. Csak szép idők voltak azok a hatvanas évek, minden tekintetben. Mikor Ki-mit-tud? vagy Táncdalfesztivál volt a tévében, kiürültek az utcák. Hiába, mindenki egyformán szegény volt, mindenkinek ugyanaz volt a szórakozása.
0
2007. január 2., kedd 2:17
Máté Pétert hiába vártad, mert ő nem vett részt ezeken a Táncdalfesztiválokon.
Ugyan 1967-ben nyert egy pol-beat fesztivált "A néger zongorista dala" című felvétellel, és az Illés zenekar segítette őt pályája elején, de igazán sikeres 1973-ban lett, amikor a Made In Hungary-t megnyerte a "Hull az elsárgult levél"-lel, mely a címbéli levéllel ellentétesen örökzöldnek számít!
A dal kislemezváltozata(SP) volt egyébként az első bakelitem.
most posts by TM
0
2007. január 2., kedd 2:05
Idővel talán megjelenik a dvd is!
most posts by TM
0
2007. január 1., hétfő 18:43
Zorán és a Fehér sziklák nagyon bejött!
Érdemes egyébként megnézni,csupán két év alatt mennyivel lazább(saját zenekar,hosszú haj) lett az egész.
Máté Pétert hiányoltam.
0
2007. január 1., hétfő 16:42
S E G Í T S É G ! - H E L P ! - H I L F E !

Az m1 szilveszteri műsorában leadtak egy közel két órás válogatást a  66- 67- 68-as táncdalfesztiválok dalaiból. Mivel nem voltam otthon, időzített felvétellel próbáltam rögzíteni a műsort, melyet 110 percesnek hirdettek, és ma, 2007. január 1-én 1.00-tól kezdődött. Elöl-hátul 5-5 percet hagytam rá, de sajna már a köztévé sem a pontosságáról híres, késve is indult a műsor, hosszabb is lett, így éppen a legutolsó szám közepén állt le a felvétel, tehát nincs meg Koós: Kislány a zongoránál c. előadása. :-(

Ha valaki esetleg sikeresen rögzítette a műsort, és megvan neki valamilyen formában (VHS, DVD), hálás lennék érte, ha tudna segíteni, hogy hozzájuthassak. Elég az utolsó szám, így ha digitális formában van meg, akár egy letöltést is elképzelhetőnek tartok, ill. postai úton is meg tudnám oldani az átvételét - én magam ugyanis miskolci vagyok.

Az ajánlatom: a segítő szándékú Xpress fórumtársnak felajánlom, hogy a kész formába szedett DVD-ből eljuttatok számára egy példányt! Hogy ez mennyivel több, mint amit a TV-ben leadtak? Korábban már felvettem a Szenes turné fináléját, és második korongon azt is elküldöm - amellett, hogy természetesen az illetőnek egyelten fillérjébe sem fog kerülni ez a manőver.

Választ ide, vagy e-mail-ben a nagyga@freemail.hu címre várok.

A segítséget előre is megköszönöm!
0
2006. július 21., péntek 16:38
Nem gondolnám, hogy a Táncdalfesztivál gagyi lett volna, és ne feljtsük el, hogy ez tette ismertté az ott fellépőket, tehát senki nem szorította őket korlátok közé, ellenkezőleg a tévéközvetítés emelte őket a népszerűség csúcsára. Hogy később más stílusban is alkottak, zeneileg jobban beértek némelyek, az szerintem a műfajban eltöltött 30-40 év szükséges hozadéka volt.
Megasztárban sem értek egyet, az utóbbi évek legszínvonalasabb műsorsorozata volt, ha valakinek bokákolnia támadna kedve, az nézze meg a többi próbálkozást, mely ez idő alatt elindult, abbamaradt, és garantáltan kiteszi a betevőt.
most posts by TM
0
2006. július 21., péntek 15:41
Na ez tipikusan az a dvd sorozat, ami 3 honapon belul 950 Ft lesz a hipermarketekben, jovo nyaron pedig 599, 2 ev mulva pedig lesz olyan kategoria, hogy 299, na ott fog kikotni :-)
Tobbnyire giccses szamok, es a ma mar halhatatlan klasszikus magyar rockzenkekarok es eloadok (Illes, Metro, Zalatnay, Kovacs Kati stb.) is nem az igazan nekik jol allo, dogos, rockos szamait adhattak elo, hanem amit elvartak toluk es megengedtek. Illesek nepies ruhaba bujtak, hogy el tudjak adni zenejuket, Cini is a legnyavalygosabb dalaival volt kenytelen kiallni, nem a neki valo vadoc szamokkal stb. De hat ezt mindenki tudja, mint ahogy azt is, hogy a vilagon egyedulallo modon egy versenyen probaltak megmerkoztetni a hagyomanyos tancdalenekes es rock eloadokat. Mivel a hatalom es a media az elobbi kezeben volt, nem volt ketseges az eredmeny.
Muveszeti ertekek helyett inkabb csak nosztalgia es poptorteneti erteke van. Azert erdekes, mert abban az idoben a tancdalfesztival nagyobb esemeny volt nalunk, mint most a labdarugo vb vagy a valasztas. Kordokumentum es onmaga parodiaja, tobbsegeben feledheto eloadokkal.
Persze innen is lehet meg tovabb sullyedni, lasd megasztar...
0
2006. július 18., kedd 16:01
Hogy lesz ebből 90 perc?

Mindenféle nosztalgiázó visszaemlékezésekkel...
0
2006. július 18., kedd 15:32
Hurrá! Már vártam valami hasonló kiadványt. De...

Mi lesz ezeken a lemezeken? Mindössze hat szám? Hogy lesz ebből 90 perc?
0