nah, akkor ezzel kéne foglalkoznia a nagy professzoroknak, nem hádéval meg bluréjjal.
0
2006. július 22., szombat 8:11
450
Azért a DVD menüknél maradva, még mielőtt lelövik az összes kedvencemet: A Star Wars, a Final Fantasy, és a Sin City már volt említve. De kedvenc még: -A Part menüje a háromdimenziósan szalag-szerűen mozgó oldalaival (arról nem is beszélve, hogy nem kell mindig visszamenni a főmenübe, hanem bárhonnan el lehet érni bármit.) -a Stigmata keresztes-jó zenés-gyönyörűen sötét hangulatú (A két fenti persze egyik sem a szinkronos újrakiadás!) -a Vanília Égbolt egyszerűbb, fehér, kirajzolódós menüje.
A túl hosszú intrókat én sem szeretem, a Különvélemény hasonló és ott még a zene is hamar az agyamra megy, a jelenetválasztás viszont ott a legjobb szerintem, különösen, ha kiválasztod az egyik jelenetet. (az adott rész első néhány másodpercét látod visszafelé, és a vége szépen passzol az első képkockához)
Egyébként azt veszem észre, hogy az igényes menük is egyre ritkábbak. De ezen a vonalon ne menjünk el, mert sokat lehetne puffogni rajta, és ez nem az a topic.
0
2006. július 22., szombat 4:20
685
lol
0
2006. július 22., szombat 2:43
52685
Helló Dylan! Én csak brahiból nyitottam ezt a topicot, mert a péntek egyfajta topicteremtő nap volt. Nem néztem utána az égvilágon semminek, és Török Szultán stílusban sem szoktam írni, ha komolyan gondolok valamit. Nem tehetek róla, hogy egyből komolyan vettek! :-) Szerintem a legjobb menü: gulyásleves, palacsinta, vagy pedig hideg gyümölcsleves, grillezett pulykamell krumplipűrével, uborkával.
most posts by TM
0
2006. július 22., szombat 1:01
6264
Az én kedvenc DVD menüim:
Final destination 1. (Kinowelt ) - szerintem nagyon illik a filmhez.Randomos menü remek bevágásokkal a filmből.
Final Fantasy:a harc szelleme (Warner) - egy gyönyörűen animált menü az animációs filmek egyik csúcsához, igazi Squaresoft minőségben.
Blade (Flamex) - a La Magra stílus igazán egyedivé teszi.
Fight club (Intercom) - Megtalálták a tökéletes filmhez a tökéletes menüt.:)
Terminátor 2. (Intercom) - minden idők egyik legjobb sci-fi akciófilmjének igazán meggyőző és igényes menüje van.Méltó Cameron filmjéhez.
0
2006. július 22., szombat 0:17
17
sawyer, ez technikailag kivitelezhetetlen, nem számítógép ez, hanem csak egy dvd-lejátszó
0
2006. július 22., szombat 0:10
1849
Amit én imádok, az az Angyalok Amerikában animált kezelőfelülete, Thomas Newman magával ragadó filmzenéjének aláfestésével.
0
2006. július 22., szombat 0:06
644
A legjobb menük-tpoic átvedlett a ,,Legrosszabb és klegidegesítőbb menük" topicba:-P
0
2006. július 21., péntek 23:56
4842
a legidegesítőbb számomra az, hogy amikor belépünk a menü valamelyik alpontjába, akkor a zene hirtelen mindig elnémul. aztán újból elkezdődik valami zene, ahelyett, hogy szűntelenül folytatódna főmenüben már hallhatott theme. legalább szépen lassan el"fade"-lnék vagy valami. iszonyúan hangulat-gyilkos.
0
2006. július 21., péntek 23:45
644
:-))
0
2006. július 21., péntek 23:25
685
Még valami! Az új Harry Potter extra lemezének menüje egyszerűen olyan undorító azzal a comodore64es grafikával,hogy azóta sem néztem meg:)
0
2006. július 21., péntek 23:22
685
HI!
Kifejezetten idegesítő tud lenni egy olyan menü ahol a topicok váltogatása közben benyomnak egy 10mp jelentete a fimből aminek ráadásul semmi köze az egésznek, nem is beszélve ugye az említett spoilerezésről amitől meg feláll a ször a hátamon, pláne ha ez egy horror esetében van, hogy pl megmutatják azt ami a film első órájában nincs is benne, és amire várunk az egész film alatt.Szóval nekem is ezek a dolgok szúrnak szemet, amiket ti is írtatok. Nekem például a remény rabjainak a menüje ilyen szempontból zavaró volt, mert aki még nemlátta, annak bezavarhat a kéo ahogy Tim Robbins az esőben ázik, bár a zene ott nagyon jó, kár hogy csak egy részlet halható a themeből. Az is degesítő, ha külön menüpontban van a felirat és a nyelv kiválasztása. Ami nagyon tetszik az a Sin City menüje, érdekes megoldás, ahogy a képregény kockái hirtelen megelevenednek, és fordítva. A K-pax menüje is találó,és a zene is nagyon passzol, nem is beszélve a Balszerencse áradásáról, ami messze az egyik legjobb menü a piacon. A Donnie Darko menüje szeniális, amolyan montázs szerű, egyszerűségében nagyszerűek viszont Star Wars menük.
0
2006. július 21., péntek 23:21
644
Mert a menükép leleplezi a film egyik csúcsjelenetét....
0
2006. július 21., péntek 23:17
13392
Most be nem ugrik... miért?
0
2006. július 21., péntek 23:09
644
Most hirtelen jó menük közül talán a Harrypotter jut eszembe,de a legrosszabb menük közé tartozik pl.: a Kutyaszorítóban is (1 lemezes változat)..aki látta az sztem tudja miért...
0
2006. július 21., péntek 22:26
5042
Pedig van már ilyen topic itt az Xpress-en! Hihi! :-))))
Abban is leírtam a véleményem, hát ebben is! Én azokat a menüket útálom, amelyek az adott film leg-izgalmasabb, látványosabb, vagy netán spoileres jeleneteit rakják be animációként... Pl.: Mátrix DVD-k, nekem ne pörögjönek ronda 4:3-as torzításban azoka a jelenetek amiért meg akarom nézni az adott filmet...
Nekem azok a menük tetszenek igazán amik bár animáltak, de nem túl hívalkodóak... 5.1-ben szól alatta a zene, és egy a filmből kiemelt hangulatot tükröznek... Egyik nagy kedvencem pl.: A Forrest Gump menüje, ami szép fehér háttér előtt, egy-egy kép látható, pl.: egy futócipő, vagy egy dögcédula... Vagy egy ping-pong labda pattog... :-) Közben Alan Silvestri muzsikája szól... Az egyik leg-igényesebb példa a Gyűrűk Ura bővített változatok menüje, ami igazán kellemes, és nem a film látványos jeleneteivel van tele... Nagyon tetszik a jelenetválasztása, ahol minden egyes fejezetre ráállva látjunk belőle egy részletet, és a jelenthez illő zene is 5.1-ben szól...
Az abszolút kedven viszont az Amélie csodálatos élete... Nem tudok annál szebb menüt elképzelni, hogy Audrey Taotou mosolyog és grimaszol, és közben Yann Tiersen muzsikája szól 5.1-ben... :-)
0
2006. július 21., péntek 18:30
8851
Nem feltétlenül azok a menük a legjobbak, amelyek agyon vannak pakolva animációval. Jó lehet egy szimpla állóképes menü is, a lényeg, hogy legyen stílusa, illeszkedjen a tartalomhoz, azaz magához a filmhez. Praktikusság és kezelhetőség szempontjából kifejezetten jók az állóképes, de legalábbis hosszú átkötő animációk nélküli menük. Persze lehet egy animált menü is gyorsan kezelhető, ha nincs tíz másodperces intrója, és a menüoldalak között sincs 4-5 másodperces animáció.
Mivel szerencsére az esetek többségében egész gusztusos menüket készítenek, én inkább ellenpéldákat mondanék. Kifejezetten rühellem, és nagyon igénytelen dolognak tartom az egyes stúdiók újra-kiadványainál alkalmazott egyen-menüket, mint az MGM gagyi piktogramos menüi (Terminátor, Szakasz szinkronos változata), miközben a borítón ott virít az eredeti változat impozáns és stílusos menüképe... vagy mint a 20thCF szinkronos újráinál elkövetett kék egyenmenü egy szál, a filmhez kapcsolódó képpel a bal oldalon (Kommandó, Ragadozó, Die Hard 1-2., Én és én, meg az Irén, Reszkessetek betörők 1-2.). Ezeket kifejezetten pofátlanságnak tartom, mivel nem olyan olcsók a kiadványok, hogy ne tehetnék meg, hogy rászánnak 1-2 órát egy normális menü összeállítására - vagy akár csak a régi módosítására.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2006. július 21., péntek 18:06
310
Sziasztok!
Ami nekem most eszembe jutott: Pearl Harbor - Égi háború U-571 (Kinowelt) mozgó magyar menü
0
2006. július 21., péntek 17:59
52685
Sziasztok!
Megnéztem a külföldi oldalakat is, de sehol nem találtam ilyen topicot. Majd mindjárt megnézem a keresőben, most már egynek kell lennie! Lécci, írlyátok meg, hoty nekktek melyik menü teccik lekjobban!