hú, be kell valljam, még én is a Ripploh-ouevre előtt vagyok, de ez a Taxi zum Klo tényleg marha jó lehet, Mark Kermode is rajong érte, és egyáltalán, mennyire izgalmas már ez a kérdés a szinopszisból:
"...how long can Frank keep his sexual orientation out of the classroom?"
0
2006. szeptember 20., szerda 13:37
7151
Szia Jean Image!
Meglehet, hiszen magukat a filmeket nem láttam. A Ripploh-filmről annyi jó kritikát olvastam, hogy a közelmúltban meg akartam hozatni egy barátommal Németországból, de aztán egyrészt elriasztottak a neten talált, nekem már túl expresszív meleg epizódokat bemutató filmfotók, másrészt nem akartam a téma iránt kevésbé toleráns haveromat esetleg kínos szituációba hozni külhonban. :)
0
2006. szeptember 20., szerda 13:36
13
cső cliff, nem láttam a nyulas filmet, pedig a címe mindenképp ígéretes. ellenben láttam nem rég Daniel Schmid antiszemita drámafeldolgozását Fassbinderrel, Az angyal árnyéka címen. Megvolt nektek?
0
2006. szeptember 20., szerda 13:29
13
szia field, a praunheim film esetében tévedsz, címe ellenére nem egy buziknak szóló film, például erotikus, homoszexis jeleneteket hiába keresnél benne, inkább csak afféle érdeklődő kolbászolás buzik között, hosszú néma jelenetekkel, meg szomorú, folyton szégyenkező zugmelegekkel, akiket fel kéne szabadítani
0
2006. szeptember 1., péntek 15:29
7151
Nem is igazán a topikindító hozzászólásban felsoroltakat szokás a (nyugat)német új hullám legismertebb alkotói között emlegetni, hanem azokat, akiket Te is írtál, olyan nevekkel kiegészítve, mint Volker Schlöndorff, Margaretha von Trotta vagy Alexander Kluge.
A topikindítóban szereplő filmek közül kettő (Rosa von Praunheim és Frank Ripploh alkotásai, de alighanem a másik kettő is) egészen biztosan a homoszexualitás témájával foglalkozó rétegfilmek, melyek úgy tudom, sokáig külföldön sem voltak hozzáférhetők, elsősorban szokatlanul merész képsoraik miatt. DVD-n azóta itt-ott megjelentek, de nem hiszem, hogy Magyarországra is eljutnának, hiszen a forgalmazók még a szolídabb megközelítésű, populárisabb melegfilmeket sem vállalják fel még moziban sem, vagy csak egy-kettőt, pl. a Cirko-Gejzírben.
0
2006. szeptember 1., péntek 15:19
82
Fura. Én ezeket a német új hullámos rendezőket valahogy nem ismerem, sőt a filmcímek sem csengenek ismerősen. A Schamoni-fivérek (Ulrich és Peter), Peter Fleischmann, Hans-Jürgen Syberberg vagy Daniel Schmid kicsit már ismerősebbek volnának! :))
Amúgy nemrég volt a tévében egy a hatvanas évek közepén betiltott NDK-film, amit csak 1990 táján rehabilitáltak: az volt a címe, Das Kaninchen bin ich (A nyúl én vagyok).
Látta valaki?
0
2006. szeptember 1., péntek 10:43
306
OI OI OI OI OI
0
2006. augusztus 31., csütörtök 1:27
306
elég ha kiadjátok:
1. Beim jodeln juckt die Lederhose aka A jódlitól viszketni kezd a bőrnadrágom 1974 r: Alois Bummer
2. Nicht die Homosexuelle is pervers, sonders die Situation, in der er lebt aka Nem a homoszexuálisok perverzek, hanem a helyzet, amiben magukat találják 1970 r: Rosa von Praunheim
3. Taxi zum Klo aka Buditaxi 1981 r: Frank Ripploh