Keresés

Melyik a világ legjobb filme ???

2007. április 25., szerda 21:12
Lusta vagyok végignézni minden hozzászólást, így nem tudom, említette-e már valaki, hogy olyan nincs, hogy "filme", csak "FILMJE".
0
2007. április 25., szerda 21:00
Na ja, kerek 1 másodpercet lehet rá rögzíteni (ha 24 fps-sel számolunk). :)))
0
2007. április 25., szerda 20:56
micsoda hüje kérdés...
ennél már csak az hüjébb aki tud rá válaszolni :)
0
2007. április 25., szerda 20:12
a 24 kockás kodak :-)

Olyan, hogy a világ legjobb filme szerintem nem létezik.
Jobban behatárolva ( műfaj, bevétel, stb. ) talán lehetne címeket!!! említeni de az még mindíg nem EGY db. a legjobb film lenne.

0
2007. április 25., szerda 19:35
Ez attól függ hogy kinek milyen az ízlése stb.
Sőt olyan nincs hogy a világ legjobb filmje max olyan h egy ember számára a világ legjobb filmje...Pl számomra a Donnie Darko az!Elgondolkodtad sokadszorra is,leköt stb. sztem szuper film,de pl a Remény rabjai is olyan hogy nem is tudom eldönteni hogy nincs e olyan jó mint a Donnie Darko mivel össze sem hasonlithatóak.Szal ez a topic sztem értelmetlen!
0
2007. április 25., szerda 19:31
Szerintem minden kategóriában vannak kiemelkedő alkotások.
Meg aztán mindenkinek , aki a filmeket szereti más és más jelenti a legjobbat.
Pl A Gyűrűk Ura nem csak 1 embernek tetszik a világon, de egyetlenegy film amit mindenki kedvel olyan nincs.
0
2007. április 25., szerda 19:17
Sztem nem lehet pusztán egy filmet kiválasztani. Annyi nagyszerű alkotás van...

Ami nekem óriási katarzis volt, és utána napokig nem tértem magamhoz, az:

Dreyer: Jeanne D Arc szenvedései (1928) - némafilm, de a fényképezése valami hihetetlenül gyönyörű, a főszereplőnő egy csoda (revütáncosnő volt, de én még olyan tökéletes Szüzet nem láttam, mint ő). Ezt a művet valahogy nem lehet földi mértékkel mérni.
Mint ahogy mondjuk vannak nagyszerű zeneszerzők, és van Mozart, aki külön kategória... (meggyőződésem, hogy nem egyszerű halandó volt, hanem angyal).

De kapásból kéne mondanom pár esélyest a világ legjobb kategóriában, általában egy-egy műfaj vagy irányzat legjobbjai jutnak eszembe.

Volt egyszer egy Vadnyugat /vagy/ Vad Banda, ha western
Keresztapa, ha maffiafilm
A máltai sólyom, ha film noir
Róma nyílt város, ha neorealizmus
Ködös utak, ha francia költői realizmus
A bádogdob, ha német új film
Spartacus, ha ókori
2001 Űrodüsszeia, ha klasszikus sci-fi
Casablanca, ha romantikus
Brian élete, ha abszurd röhögtetős
0
2006. november 22., szerda 9:55
Uramisten...:-(
0
2006. november 22., szerda 9:45
Hát nem a Fujifilm? :))))
0
2006. november 22., szerda 9:34
Nálam is simán a Hetedik!
0
2006. november 22., szerda 8:25
sajnos nem bírom már megnézni ôket :( múltkor megvettem nosztalgiából a mekk eleket, sajnos "idegesített".
nem hiába, öregszik az ember :(

de például a vuk, szaffi, macskafogó, hófehér, vagy a süsüvel nincs "bajom" :)))))))))
0
2006. november 22., szerda 1:15
Az én szívemhez Mazsola áll közelebb!
most posts by TM
0
2006. november 22., szerda 1:11
Szerintem a Kodak.
most posts by TM
0
2006. november 22., szerda 1:08
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. november 22., szerda 0:40
Jól van, te meg egy elfogult fan vagy! :-)))))
0
2006. november 22., szerda 0:12
De ezt ugye nem gondoljátok komolyan? Hogy a Salo jó film? Na jó, még valakinek akár tetszhet is.... de nekem csak egy öncélú, teljesen felesleges alkotás. ÁÁÁÁ.... nem is mondok mást!
0
2006. november 21., kedd 22:26
Tudom, hülyeség egy filmre rábökni, hogy: "Na kérem, ez a világ legjobb filmje!" De én mégis előszeretettel, és büszkén szoktam megnevezni egy filmet, ami nálam mindenek felett áll, ez a film pedig a:

2001: A Space Odyssey (1968)

A történtet az élet legnagyobb kérdéseivel foglalkozik: Honnan? Miért? Meddig? A 126. megnézéskor is újra és újra elgondolkodtat, mert egy újabb értelmezés jut eszembe, a fényképezés pedig... Arra talán nincs is szó... Ami kifejezné... Azt szoktam mondani hogy minden egyes kockáját bekeretezve kéne mutogatni valami múzeumba... Kész... Gyönyörű!
0
2006. november 21., kedd 22:01
Otoba kérdés, vajon melyik a világ legjobb filmje.

Legkedvesebb rendezőim és színészeim/színésznőim alkotásait rendezem csoportba, és akkor elmondhatom, számomra melyek a világ legjobb filmjei.

Ha csak Alfred Hitchcock munkásságra tekintek, akkor az Észak-északnyugat, a Hátsó ablak, az Idegenek a vonaton, a Psycho és a Szédülés a világ legjobb filmje. Még sorrendet sem alkotnék, mert a maga nemében mindegyik remekmű.

Michael Curtiz-től vitathatatlanul a Casablanca a legjobb, amely méltán lehetne világelső. De ha már Bogart, akkor A máltai sólyom is pályázhat az első helyre.
0
2006. november 21., kedd 20:04
"...4.-dik évad!"

húzz már a faszba, könyörgöm!
0
2006. november 21., kedd 20:01
Nekem a legjobb film a 3 Jurassic Park, de ezt már sokan tudják.
Na és a Függetlenség napja...
amugy meg hibás a topic neve, a filme szóba kellene még egy j betű.
0
2006. november 21., kedd 19:49
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. november 21., kedd 19:41
Ja, Xenáról jut eszembe: ugye mondtad, hogy karácsonyra megkapod a Xean 4. évadját. Az első 3-at hol vettétek? Mert - szerencsére - ezt a mocskot még nem adták ki nálunk. Tényleg érdekelne.
0
2006. november 21., kedd 19:40
A világ legjobb filmjei a James Bond: A nagyon veszélyes halálosan veszélyes kávéskanál már nem marháskodik és a Bruce Lee karácsonya című alkotások. Talán csak a Yoda legénybúcsúja közelíti meg őket (all by ihm).
0
2006. november 21., kedd 19:02
0
2006. szeptember 6., szerda 21:43
Teljesen egyetértek.
0