Keresés

Melyik a világ legjobb filme ???

2006. szeptember 6., szerda 16:50
digipackban
0
2006. szeptember 6., szerda 16:40
Hyppolit vs. Predátor
0
2006. szeptember 5., kedd 18:20
Sokadikként mondom én is, hogy nem létezik "a világ legjobb filmje". Egyrészt hogy egy film mennyire jó, azt teljesen objektíven úgysem lehet megítélni, másrészt pedig maguk a filmek is annyifélék, hogy egymással szinte összemérhetetlenek. Hogy vessük össze a  20-as évek német és a  90-es évek amerikai filmjeit, vagy akár a dokumentumfilmeket az animációs filmekkel, vagy mondjuk egy klasszikus játékfilmet egy avantgarde filmmel?
Az ilyen problémák orvoslására, illetve a kérdés lehetséges válaszaként születnek a toplisták. Legyen szó 12-esről, mint a brüsszeli volt 1958-ban, vagy a magyar 12-es 2000-ben, 100-asról, mint az Amerikai Filmintézet 8 évvel ezelőtti listája, vagy akár 1001 filmről, amit látnod kell. Az utóbbi mutatja be leginkább, hogy milyen értékek közül lehetne választani, milyen sokféle a kínálat térben, időben, műfajban, stílusban stb.

És van még valami, a személyes kedvenceknek és a "világ legjobb filmjeinek" bizonyos fokú szétválasztása. Attól még, hogy legkedvesebb filmjeim között van a Clifford, jól tudom, hogy nem éppen a világ legjobb filmje:))

0
2006. szeptember 5., kedd 17:48
A megöntözött öntöző.
Ha jól tudom,egyike volt az első filmeknek.Ha akkor nem nyeri el a nézők tetszését,ma nem lenne miről vitatkozni.
Legjobb film persze nincs.Talán egy százas lista...
0
2006. szeptember 5., kedd 17:47
Nekem: Sűlt zöld paradicsom, itthon miért nincs?
0
2006. szeptember 5., kedd 17:25
na látjátok ebböl is ki lehet húzni pár oldalt (ha értitek:) !!!
Annyi jó film van amúgy de mostanság alig tuok valamit +nézni....
A régebbiek (nem a 80-as évekröl beszélek) nemannyira teccenek..... de azé 1kicsit...:)
0
2006. szeptember 5., kedd 17:03
Két szó:
STAR WARS
0
2006. szeptember 5., kedd 16:51
Ja és akkor még a rajzfilmekről egy szót se szóltam pedig: Micimackó, Shrek, A szépség és a szörnyeteg, és mostanában a Batman rajzfilmsorozat
0
2006. szeptember 5., kedd 16:50
Szia Sawyer!

Bevallom, kicsit (??) lusta is vagyok a listaíráshoz, s talán azért nem is vonz a dolog, mert nekem valahogy olyan semmitmondó sok cím felsorolása önmagában, minden tartalmi vagy egyéb háttérinfó nélkül.

Azért a konkrét válaszok: imádom a SATYRICON-t, de realistán gondolkodva az AMARCORD azért jobb, s a SALO értékeit elismerve a DEKAMERON közelebb áll hozzám.

P. S.: Annyira nem ismerem a filmtörténetet, hogy frissebb irományaim kapcsán külön (és főleg időigényes!) elfoglaltság a filmek hivatalos magyar címeinek utánajárnom. Ilyenkor szoktam anyázni a túl aktív rendezőket és színészeket... :) Mennyivel egyszerűbb cikket írni az 5 filmet készítő Franco Merliről, mint mondjuk a 100 fölötti filmmel rendelkező Sophia Lorenről! :))
0
2006. szeptember 5., kedd 16:47
Keresztapa, Ponyvaregény, Sin City, Nagyváros fények, Batman, Casablanca, Az utolsó mohikán, A rettenthetetlen, Ollókezű Edward, Ryan közlegény megmentése, Terminátor 2, A jó a rossz és a csúf, Csak egy kis pánik, Gyalog galopp, horrorok közül a Rémálom az Elm utcában, sorozatok közül a Maffiózók, a Jóbarátok.
Hát kb ennyi. Ezek közül én hogy dönthetnék? és akkor még most sztem csomó minden eszembe se jut...
akármelyiket nézem, mindig úgy gondolom h a világ legjobb filmje.
0
2006. szeptember 5., kedd 16:09
"nem ismerem eléggé a filmtörténetet" :D pardon? csak remélni merem hogy most ironizálsz és titokban már találgatod, hogy az amarcord vagy a satyricon a jobb fellini film? salo vagy dekameron? ez egyenesen nevetséges kifogás, már megbocsáts! :) azért egy rangsor nélküli százakárhányas listával meglephetnél minket! ha jól tudom számtalan topic lenne alkalmas arra, hogy publikálhasd is irományodat. ha van, akitől több filmről hallottam mint mondjuk a tvr-hétből vagy az imdb-n, akkor az te vagy.
0
2006. szeptember 5., kedd 14:49
Beépített szépség
0
2006. szeptember 5., kedd 14:16
Természetesen képtelenség csak egyet kiválasztani, hisz tucatnyit tuda szerintem minden filmrajongó sorolni! Ha csak egyet mondhatnék: Harcosok Klubja

Ha még folytatnám: Szemtől Szemben, A Remény Rabjai, Ponyvaregény, Nagymenők, Taxisofőr, Dühöngő Bika, Hetedik... és még sorolhatnám!

0
2006. szeptember 5., kedd 14:10
Hát, ha csak egyet kéne mondani...  2001: Űrodüsszeia
0
2006. szeptember 5., kedd 13:51
Legjobb filmet nehét ,de világ legjobb sorozata: Berserk
0
2006. szeptember 5., kedd 13:32
az én kedvencem a Blade Runner.
Nem tudom melyik a világ legjobb filmje, mert buta vagyok...
0
2006. szeptember 5., kedd 13:30
Talán a Zongorista!
0
2006. szeptember 5., kedd 12:57
A Remény Rabjai,hihetetlenül sokat mondó film.A LEGJOBB!!!
0
2006. szeptember 5., kedd 12:45
Cinema Paradiso a világ legjobb filmje.
0
2006. szeptember 5., kedd 12:40
A kategóriájában az egyik legmélyebb tartalmú az "Angyalok városa"...    :)
0
2006. szeptember 5., kedd 11:48
egyenesem = egyenesen
0
2006. szeptember 5., kedd 11:47
Igen, ez egy kitűnő film. Jómagam erre mondanám, hogy itt-ott mintha egyenesem rólam szólna...
0
2006. szeptember 5., kedd 10:01
Ha esetleg az Odeonnál vannak még a jogok, akkor készíthetnének egy olyan kiadványt melyre ha kerülne angol, német és olasz felirat (és menü) a magyar mellé lehet, hogy az európai piac is megismerhetné az Odeont (ha licenszelik a kiadványt)!
0
2006. szeptember 5., kedd 9:34
A Léolo rendszeresen előkerül nálam is.
Egyike a legmeghatározóbb filmes élményeimnek, de sajnos csak egy HBO-ról rögzített VHS változattal rendelkezem. :(

Egy DVD változatnak borzasztóan örülnék, de ha jól tudom csak R1-es létezik kb 3000 Ft körül, amit ITT meg is lehetne rendelni.

Így néz ki:

0
2006. szeptember 5., kedd 9:15
Szia Sawyer!

Nem tudnék 150-es toplistát csinálni, mert egyrészt ahhoz nem ismerem eléggé a filmtörténetet, másrészt nem szeretem rangsorolni a filmeket. Az viszont tuti, hogy nagyon kedvelem azokat a filmeket, amelyekről pozitívan (és gyakran) szoktam írni itt az Xpresszen. Kettőt talán nem említettem még soha itt a nagy kedvenceim közül: az egyik Jean-Claude Lauzon 1992-es filmje, a LÉOLO, a másik Franco Brusati 1979-es alkotása, a FELEJTSÉTEK EL VELENCÉT!
0