Igen, a Fantasy BD konkretan bukta volt, nem is lett folytatas.
0
2018. október 30., kedd 11:12
52685
Ez az, ami nem igaz. Az a néhány ezer DVD vásárló tartja el a piacot, mellette a BD maximum nullszaldós.
most posts by TM
0
2018. október 29., hétfő 22:22
8260
De hát nem pont ezt látjuk ? Hogy senki (a Bontont leszámítva) nem fektet bele pénzt?
Szerintem simán bukta, vagy ha nem, akkor az pont azért van, mert ilyen kevés mozi jelenik meg ilyen minőségben, ennyiért...
0
2018. október 29., hétfő 22:15
1496
Nem sok, nyilván. De azt se hinném, hogy veszteséges a bd árusítás, különben senki nem fektetne bele pénzt. Az a pár száz gyűjtő aki vásárol eltartja a két kiadót.
0
2018. október 29., hétfő 20:35
8260
Persze, a néhány húzócímből, képregényfilmből, franchise címből több fogy... ugyanakkor az előrendelés és az átvett termék száma ritkán egyforma.
De azért az is sokmindent elárul, hogy Pestet leszámítva offline gyakorlatilag nem kapsz BD-t, a vidéki MM-ok kínálata pedig darabszámra kevesebbb, mint itt némely gyűjtő polcán lévő mennyiség.
És még ha 250 is... az mennyiség? Annyiért te belefognál a kiadásba? El lett az egész baszarintva évekkel ezelőtt (eszetlen akciózások, befejezetlen sorozatok stb...).
0
2018. október 29., hétfő 19:15
1496
50-100 darab vásárlónak
Ehhez képest csak itt az xpress-en csak a közel 9000ft-os Deadpool 2 steelbook-ból csak előrendelésben elment 150-200db. Most nem tudom hogy áll ez a könyv dolog, de mostanra talán el is ment a 250. Szóval szerintem annyira mégsem halott a piac, mint gondolnátok. De persze én nem értek hozzá, csak következtetek.
0
2018. október 29., hétfő 17:26
52685
Az még nem jelenti azt, hogy egy külföldi forgalmazó látna benne fantáziát.
most posts by TM
0
2018. október 29., hétfő 17:18
8260
"Ez egyébként annyira furcsa szituáció, mert egyelőre nem támogatott?"
A "nép" által nem támogatot... :(
Már rég be kellett volna szánatni az egész lemezpiacot és sóval behinteni... a mostani BD kínálat tökéletes válasz a keresletre. Egyszerűen nekünk, 50-100 darab vásárlónak (bár már magam is egyre kevésbé tartozom közéjük) is tudomásul kell venni, hogy különcök vagyunk, a lemezgyűjtés meg épp olyan hobbi és különleges dolog lett, mint bármi más gyűjtése.
Ha ehhez hozzávesszük, hogy minden hibás termék így is elfogy, nincs is miről beszélni: semmi külsős gazdasági kényszer nincs a kiadókon, hogy változzon bármi is. :(
0
2018. október 29., hétfő 16:08
3535
Főleg, hogy a Macskafogót Cat City címen külföldön is bemutatták.
0
2018. október 29., hétfő 16:04
8977
Azért megjelentettek ők sok magyar vonatkozású filmet, mondjuk a Szabadság, szerelem is kijött náluk BD-n. Nem hinném, hogy akár az Egri csillagok, vagy akár a Macskafogó "speciálisabban" magyar lenne.
0
2018. október 29., hétfő 14:59
16099
Ez egyébként annyira furcsa szituáció, mert egyelőre nem támogatott? Már legalább 10 éve vannak a piacon BD lemezek, és egyelőre még nem támogatott? Mikor lesz? Szerintem amennyire támogatott volt az elején, annál jobban veszti el a piacát, tehát egyre inkább nem lesz támogatva. Ez az érv az idők végezetéig használható a magyar piac esetében.
A másik: egyelőre túl szűk a piac... Ez sem lesz már tágabb, szóval szerintem el is áshatjuk ezt a formátumot jó mélyre itthon, és örüljünk neki, hogy egyáltalán még bármit is kiadnak magyar vonatkozással. Lassan eljutunk arra a szintre, hogy nem lesz semmi idehaza, vedd meg ahonnan akarod. Most is ezt játsszuk már bizonyos kiadó filmjeivel egy ideje, nem szeretném előrevetíteni ezt a jövőképet.
A DVD képminősége (aki ért hozzá) minden szempontból kuka a BD-hez képest, igazán nagy újítás a DVD után ez a technika, és se a 4K meg a 8K már nem lesz akkor nagy durranás, hogy megérje bárkinek is.
Nagyon sajnálom, hogy a 3D nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és már szinte nem is lehet 3D-s tévét venni. Inkább erőltetik a 4K-t, meg a 8K-t, de minek??? Se tartalom, se filmek, se tévé adók, semmi műsorforrás nincs, ami kielégíteni ezeket a dolgokat. Nálunk biztosan nem is lesz még nagyon-nagyon-nagyon sokáig.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2018. október 29., hétfő 13:44
52685
Mire kellene a németnek a Macskafogó, az Egri csillagok, vagy A tanú? Mindhárom annyira speciálisan magyar, hogy máshol nem igazán érdemes forgalomba hozni. Itthon meg nem éri meg bajlódni vele, mert a BD-szakkör a minimális mennyiség negyedét sem nyeli el.
most posts by TM
0
2018. október 29., hétfő 12:58
8977
Hát akkor a legegyszerűbb az lenne, ha eladnák külföldre, mondjuk az angoloknak vagy a németeknek a jogokat, ők tuti megjelentetnék BD-n.
0
2018. október 29., hétfő 11:13
80
Nekem ezt februárban válaszolta a filmarchívum. "Jelenleg az alacsony piaci kereslet miatt egyelőre nem támogatott itthon a Blu Ray kiadás." Persze azóta változhatott valami, de nem sok reményem van efelől. Néha célozgatnak rá, hogy lesz blu-ray, de ha konkrétan rákérdezel akkor meg ez a válasz. Egy másik válasz egy kiadvány kapcsán egy hozzászólásra: "A Blue-ray-ről már sokszor elmondtuk, hogy a hazai terjesztők számunkra megküldött felméréseiből kiderül, hogy egyelőre túlságosan szűk piac a hazai, ezért valószínű, hogy a raktárnak gyártanánk őket. A DVD még mindig a legkeresettebb formátum. Örülnénk neki ha ez megváltozna a közeljövőben."
0
2018. október 29., hétfő 8:34
8851
Mire számítok? Hasonló kánaánra, mint ami a Harry Potter esetében is volt. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. október 29., hétfő 8:32
98
A PV webáruházát nézve nagyon úgy tűnik a közeleg a vég.
0
2018. október 29., hétfő 8:30
874
Sziasztok!
Bízom benne, valaki tud arról valami infót, hogy a mostanában "4K minőségű felújításban" résztvevő alkotások várhatóak esetleg nagyfelbontású adathordozób? Például a Macskafogó, Egri csillagok, de mintha az A tanú is ilyen volna.
Elore is köszi az infókat.
0
2018. október 28., vasárnap 23:45
157
Szerintem a kiadói jogok addigra már rég nem a PV-nél lesznek, így van rá esély, hogy az új forgalmazó valami gyűjtői kiadással meglep minket. A PV termékeinek több, mint a felét már nem lehet beszerezni, mert elfogytak és olyan árakon adják a maradékot is, ami a végüket jelzi.
0
2018. október 28., vasárnap 23:09
8977
Impozáns gyűjteményt? :) Mire számítasz? Max. kap egy kövér kartontokot, aztán ennyi, de én még ebben is kételkedem.
0
2018. október 28., vasárnap 22:43
8851
Az 1. évad 1. epizódját megnéztem valamikor, de már nem is nagyon emlékszem rá. Ha kihoznak belőle egy impozáns gyűjteményt, talán benevezek rá, annyian dicsérik. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. október 28., vasárnap 12:36
52685
Kiadói jogok mindig lesznek, legfeljebb a gazdájuk fog változni. De akárki is lesz a tulaj, ilyen ziccert egyik se fog kihagyni, szóval nagyon nem kell aggódni. :)
most posts by TM
0
2018. október 28., vasárnap 12:03
315
Tudom, de én még bízok :D Nem abban hogy a ProVideo túlél, hanem abban hogy lesz 8. Évad BD-n :D
0
2018. október 28., vasárnap 1:09
137
Olyan redneck kommunikációja lett a ProVideo-nak. Egy nagy kiadó, hogy engedhet meg 5 éves szintű kommunikációt. Mintha apuci nem érne rá, és a gyerekét kérné meg, hogy írjon választ az embereknek. Annyi ember öli már őket, hogy el kéne gondolkodni új dolgokon. Ha meg idegileg nem bírják adják el a céget hozzáértőknek.
0
2018. október 27., szombat 23:54
6056
Vége a sorozatnak? Várjunk azért még vele :D Meg kell nézni a weboldalukon milyen árakon mennek a filmek, sok jót nem jelent a jövőjükre nézve :D