Keresés

Megjelenések

2018. szeptember 7., péntek 11:26
Az első még okés. De a többi... hagyjuk is.
0
2018. szeptember 7., péntek 11:17
Mátrix? Mind a három egy hülyeség. De néha azt is lehet nézni. :)
most posts by TM
0
2018. szeptember 7., péntek 10:41
Te tudsz köztük különbséget tenni? Én nem, de szerintem is rosszak nagyon. :)
0
2018. szeptember 7., péntek 0:38
Az a rossz hír, hogy egyik film rosszabb, mint a másik.
0
2018. szeptember 6., csütörtök 23:57
Mandy BD magyar szinkronnal és felirattal:

http://www.blu-ray.com/movies/Mandy-Blu-ray/204934/

Nagyon kíváncsi leszek erre a filmre :)
0
2018. szeptember 6., csütörtök 22:47
Ahogy néztem 1 lemez lesz belőle csak a világon. Tehát végül is bárhol meg lehet venni. Viszont a Koreai díszdobozos kiadás mind a 9 lemezen van magyar nyelv.
0
2018. szeptember 6., csütörtök 22:38
Akkor az a jó hír, hogy lesz magyar szinkronnal, a rossz meg az, hogy nem lehet megvenni? :)
0
2018. szeptember 6., csütörtök 22:16
A számból vetted ki.
0
2018. szeptember 6., csütörtök 21:04
매트릭스 - 재충전 됨
매트릭스 - 혁명
0
2018. szeptember 6., csütörtök 18:40
A Koreai kiadás BD-jén van magyar. Ami majd nyugaton fog megjelenni azon nem lesz.
0
2018. szeptember 6., csütörtök 18:39
Nekem utoljára azt írták itthon nem lesz kapható. Hogy azóta változott e valami náluk azt nem tudom.
0
2018. szeptember 6., csütörtök 16:48
Nem elég hogy rajta vagyunk? :) Egéybként sima BD kiadás is lesz melletük, amin lesz magyar hang/felirat? Azért is jó lenne, mert a 3. filmet beszerezni képtelenség + előbb-utóbb úgyis lesz UHD-lejátszóm.
0
2018. szeptember 6., csütörtök 16:21
Akkor tehát a lemezen rajta vagyunk, csak itthon kapni nem lehet majd vagy ez is változott és lesz majd itthon a boltokban?
0
2018. szeptember 6., csütörtök 13:04
Jó hír a Mátrix rajongóknak.
Rajta vagyunk a 2. és 3.részek 4k-s kiadásokon is!!!!
0
2018. szeptember 5., szerda 21:05
Örömmel jelentem, hogy a "VAKONDOK 4.0: Gyűjtői kiadás 40 órányi extrával" kiadvány elérte a 100%-os támogatottságot: https://igg.me/at/vakondok4/x/19148404

Így már egészen biztos, hogy elkészül.

Aki szeretné ezt a különleges kiadványt a gyűjteményébe, az ne habozzon, mert egyszeri és megismételhetetlen lehetőségről van szó! ;-)
0
2018. szeptember 2., vasárnap 21:00
A Steam vagy inkább Steamesedés előtt azért más votl. Ha megvett az ember egy játékot és nem volt benne semmilyen online DRM-et akkor azt a játékot bármikor, bárhol tudja használni. Ellenben Steamnél kell a net, hogy letöltse - persze lehet back upot csinálni is. Egyéb esetben ahhoz is hogy az ember játszon, lásd Origin.

Szeritem a GFWL volt, ami mindent ütött ilyen téren. Főleg hogy sokáig hivatalosan nálunk nem is volt elérhető.
0
2018. szeptember 2., vasárnap 20:52
"Azt kellene tudni beismerni, hogy tök felesleges felhalmozni több száz/ezer címet, mert a birtoklási vágy, a tudat, hogy bármikor megnézhetem, csupán egy talmi illúzió, ami a gyakorlatban túlnyomórészt azt hozza, hogy SOHA nem nézed meg, mert mindig van új meg újabb cím.[..]"

Nagyon nagy igazságot fogalmaztál meg itt!

Én nem bánom, hogy annak idején elkezdtem a gyűjtést, de éppen mostanában realizálódott bennem is, hogy mennyire kevés filmet néztem, nézek meg a gyűjteményemből.

Gondtalan tinédzserként talán másként volna... valahogy több idő volt mindenre; de felnőttként, a munka világában, és - szerencsére - sok más hobbival, és ahogyan fogalmaztál családi, baráti programokkal... egyszerűen a házimozi csak egy kis része annak az időnek, amely még szabadidős programokra, kikapcsolódásra rendelkezésemre áll.

És főleg emiatt sem bánom, hogy anyagilag sem tehetem meg, hogy sokkal gyorsabb ütemben, sokkal nagyobb gyűjteményt halmozzak fel, mert ha nem tudom megnézni, akkor minek.

Én soha nem volta ma "kifejezetten polcnak vásároló" gyűjtő. Különleges kiadásban szinte kizárólag csak a legnagyobb kedvenceket (Star Wars, Tolkien, Harry Potter) vásároltam meg. A többi film esetében a lényeg az volt, hogy "csak" meglegyen, ha szeretném megnézni.

Egyébként a lentebb emlegetett Steam-es, és dobozos játékgyűjteményre is igaz mindez. Ott van a sok száz cím, csak éppen játszani nincssen időm vele. És a jelenlegi időbeosztás mellett kb. még 5 teljes élet kellene hozzá... :D

Ráadásul, ha az ember belegondol, hogy ezeknek a "felhalmozott" gyűjteményeknek az árából mennyi minden más kikerült volna... :)

Summa summarum: én örülök, hogy a gyűjtőszenvedélyben - kényszerűségből és egyéni döntésből - még azelőtt "húztam be a kéziféket", hogy igazán elmerültem volna benne! ;-)
0
2018. szeptember 2., vasárnap 20:44
"A Steam előtt is volt élet. :)"

No offense, de megint nem figyelmesen olvastad el, amit írtam.

(Én is éppen a "Steam előtti időkről" beszéltem; csak fontos volt megjegyezni, hogy már akkor sem a szoftvert vásároltad meg - "matéria" ide, vagy oda -, hanem csak a jogot a használatára.)

A többivel részben egyetértek. Hozzátéve, hogy a Steam és a hasonló portálok létjogosultságát is látom. Ugyanis az ott megvásárolt játékok nem férnének már el a polcomon. :) (És őszintén szólva nem is vágynék arra, hogy mindet kitegyem.)
0
2018. szeptember 1., szombat 11:03
Én is így lennék. Bár a nagy kedvenc filmeket szép kiadásban a polcra tenném,de nem farmolnék fel annyi filmet az tény. Steamen is egyszeűbb gyűjteni a játékokat, az tény hogy így netfüggő, de ha az a játék mennyiség lemezen lenne meg...

Digitálisna filmet gyűteni ma is lehet, de nem nagy móka. Legtöbb esetben nem mindenhogy elérhető a HD kép vagy az 5.1 hang, net kell hozzá és az áruk néha üti a lemezes kiadásokat. És ugye gyakorta az az érzés mintha kölcsönöznéd.
0
2018. szeptember 1., szombat 1:04
Én szívesebben költök cd-re, bd-re, mint akarmilyen online előfizetésre, hogy aztán vinyon vagy felhőbe legyen a megvett tartalom. Hol van annak olyan varázsa mint amikor állsz a polc előtt és válogatsz a több száz (ezer) film között.
0
2018. augusztus 31., péntek 23:32
"Nem csoda, hogy kihalt a gyűjtőszenvedély. Tettek érte..."

Ilyen szempontból én nem is bánnám, ha veszne az egész lemezesdi. A gyűjteményem sok darabját azért vettem meg, mert jó film, és ki tudja, később kapható lesz-e. Ha online folyamatosan elérhető lenne minden, és csak azt venném meg (akár kölcsönözve), amit éppen meg akarok nézni, szerintem sokkal kevesebbet költenék filmekre.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. augusztus 31., péntek 22:19
Gyakorlatilag ezzel a módszerrel ezt teremtették meg. Teljesen az internettől tették függővé ezt az irányú szórakoztatást.

Internet nélkül megáll(na) ez a történet.
0
2018. augusztus 31., péntek 22:12
"Jogi értelemben soha nem vásároltad meg a játékot korábban sem. Más kérdés, hogy ha van tok, doboz, "extrák", akkor fizikai értelemben is vásároltál valamit. Ettől függetlenül a "lényeg", maga a szoftver esetében mindig csak a használati jogot vásároltad meg."

A Steam előtt is volt élet. :)

Akkor nem függtek a felhasználók ennyire egy internet alapú rendszertől. Megvetted a játékot CD/DVD formátumban(tokkal vonóval), felraktad és ment, nem kellett azért külön netet fizetned, ergó "szabadabb" voltál.

Nem kellett külön a Valve engedélye,hogy játszhass. Csak azóta bekebeleztek majd minden játékfejlesztőt és az Ő rendszerükön keresztül lehet ma már csak legálisan játszani (a Ubisoftot és az EA-t nem veszem ebbe bele, nekik külön ilyenjük van, a módszer ugyanaz).

A probléma ezzel a politikával a felhasználók teljes mozgásszabadságának lekorlátozása és egy függőségi helyzet kialakítása, amiben megmagyarázzák , hogy Te jársz vele jól, pedig nem. :) Fizess a netért, a kölcsönzésért, meg mindegy egyébért ami még járulékos költsége ennek. Az egyetlen kvázi "kényelmed", hogy nem kell elmenned a boltba a fizikai lemezekért, ha nem akarsz.

Nem csoda, hogy kihalt a gyűjtőszenvedély. Tettek érte...
0
2018. augusztus 31., péntek 21:29
Azért azt se felejtsük el, hogy ha az ember net nélkül marad, mert ez előfordul, akkor aznap nincs zene, nincs mese, nincs film, nincs semmi sem.

0
2018. augusztus 31., péntek 20:48
Elnézést, de egy kicsit még mindig félreértjük egymást. :) Ugyan a Netflix és a hasonló szolgáltatások is részei mindannak, amire gondoltam, de elsősorban most arra céloztam, hogy maga a filmkiadó vállalat üzemeltet egy "virtuális könyvtárat", ahonnan a filmjeit le lehet tölteni.

Ha szoktatok filmet vásárolni a "ZÖLLD" áruházból, ott már egy rakás olyan kiadvány van, amely esetében a lemez mellett a "digital download" kódja elérhető.

Nagy valószínűséggel - ahogyan korábban említettem - a jövő sajnos ebbe az irányba tart. A "filmgyárak" saját cloud szolgáltatásában, adatbázisában ott lesz fent a film; megveszed a kódot, letöltöd, és megnézed.

Hozzáteszem, hogy én a  90-es évek végén, 2000-es évek elején a szoftver kereskedelemben dolgoztam.

Ott voltam, végigkövettem a szoftverek - mint fizikai termék - elkorcsosulását. Valahogyan jött az ötlet az egyik kiadó számára, hogy a DVD tokokkal a polcokon helyeket spórolhat, sztenderdizálhat, ráadásul a korábbi, klassz papír dobozos (és extrákat akkor még bőven tartalmazó) kiadásokhoz képest sokkal olcsóbban tud előállítani valamit.
Aztán a következő fokozat volt, amikor még a "DVD tok méretű" papír kézikönyv is elmaradt a csomagolásból, mert "ott van a lemezen PDF formátumban, ha kell kinyomtatod".

Sztenderdizálás, és egyszerűsítés címén feláldozták mindazt, ami az előző ~40 évben jellemző volt ezen a piacon, és a még oly  nagy számú gyűjtők véleménye mit sem számított. Ráadásul nagyon gyorsan lezajlott a folyamat. Az összes kiadó átvette az ötletet. Ez sajnos ennyire egyszerű!

A PC-nél meg hasonlóan az a bajom, hogy már a játék megvételével sem lesz enyém a játék, hanem csak a jogot veszem meg hogy a Steam/PS ,XBox rendszerén játszhassak vele...

Hadd helyesbítselek egy kicsit! :)

Jogi értelemben soha nem vásároltad meg a játékot korábban sem. Más kérdés, hogy ha van tok, doboz, "extrák", akkor fizikai értelemben is vásároltál valamit. Ettől függetlenül a "lényeg", maga a szoftver esetében mindig csak a használati jogot vásároltad meg.

Hasonlóan egyébként az összes szellemi termékhez (zene és film).
0