Harbingernek is írom, hogy nem értem, a "warez"-t, és a HDD-t...
Eredeti filmekről beszélgettünk, a kiadók jövőbeli terveiről, és a "kapcsolt termékek" piacáról.
Valószínűleg a "megszállott" rajongók számára mindig lesz némi, kis példányszámú, exkluzív kiadvány fizikailag manifesztálódott formájában is, de a sajnos már nem túl távoli jövő a digitális tartalomszolgáltatásé.
Ott aztán nem kell félni bármilyen hardver meghibásodásától. Még csak letölteni sem kell a megvásárolt filmet, hiszen a jogtulajdonos a saját szerverein, pontosabban a "felhőben" tárolja el azokat. (Ha pedig letöltötted, és elszállt a vinyód, hát nagy ügy. Ha vettél újat, ismét letöltöd a filmet, amit megvettél.)
Hogy "mindig lesznek fizikai kiadványokhoz elérhető hardverek, amíg vannak filmek"?
Hány 3D Blu-ray film is van forgalomban még napjainkban? Na most tessék körülnézni a televíziók piacán! Hány 3D megjelenítésre alkalmas televízió kapható az összes ismert gyártó kínálatát figyelembe véve?
(Szándékosan nem segítek a válasszal. :) )
És még egyszer... az ominózus ismerősöm nem a "warez"-ről beszélt, hanem arról, hogy vezető pozícióban volt az említett cégnél, és már akkor, sok éve egy rakás tehéngané volt a lejátszók lencséjének a minősége.
Említitek a prémium lejátszókat... Éppen az a szegmens van a "kihalás szélén".
Az OPPO már "bedobta a törölközőt", és a hasonló kaliberű konkurensek is csak egy szűk szegmensnek gyártanak.
A "kommersz" gyártók prémium lejátszói pedig már messze nem azt a minőséget képviselik.
(És akkor még nem is említettem, a vonatkozó műszaki cikkek - TV, optikai lejátszó - esetében jellemző 3 éves tervezett avulást...)
Még egyszer hangsúlyozom... engem nem kell meggyőznötök, mert én lennék a legboldogabb, ha még évtizedekig elérhető volna az optikai adattárolás technológiája!
Csak éppen már az abba vetett hitem is elhagyott, hogy pár éven belül még lesz passzív 3D-s OLED televízió.
No, talán még a Toshiba megvalósítja a szemüveg nélküli 3D-s tévét...