Keresés

Megjelenések

2018. augusztus 31., péntek 15:02
Nemcsak az internetfüggőség a gáz, hanem az állandó és azonnali fogyasztás, a hosszabb távra való tervezés(i) lehetőség és a valóban vevőorientált üzletpolitika szinte teljes hiánya mellett. Beeeee, beeeee, beeeeee...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. augusztus 31., péntek 13:11
A streaminggel a fő bajom, hogy egy online téka, dddig nézed amíg fizeted a havidíjat. A könyvtáruk nem a tiéd(csak kölcsönző vagy), azt nézel amit oda feltöltenek, ha meg valamit letörölnek, így jártál. Az a HD/4K pedig ami ott van köszönő viszonyban sincs egy BD/UHD lemezzel, nem egy minőségi kategória, nem rossz, de nem igazi (U)HD.

Fizikai adathordozónál nem vagy megkötve, megveheted a kedvenc filmedet, zenédet és akkor nézed meg amikor akarod,aaz elérhető legjobb minőségben.

A PC-nél meg hasonlóan az a bajom, hogy már a játék megvételével sem lesz enyém a játék, hanem csak a jogot veszem meg hogy a Steam/PS ,XBox rendszerén játszhassak vele...amíg ezek vannak. Persze lehet még évtizedekről beszélünk, míg ez a felállás változhat, de nem tetszik, hogy erre felé terelgetnek mindenkit. most már legyen kötelezően havi neted, regisztráld a bankkártyáidat a konzoljaidhoz, amennyiben vásárolni akarsz mondjuk PS4-es digitális játékokat satöbbi...

Zenéknél is egyre több a digitális rip, kényelmes persze (letöltöd azonnal otthonra, nem kell postásra várni heteket) de csak nem úgy szól mint egy CD, miért ne vehetnék továbbra is CD-t?

Értem, én hogy ez a jövő , de nem tetszik ez a fajta üzletpolitika. Vagyis amerre terelgetnek ezzel. Teljes internet függőség... :)
0
2018. augusztus 31., péntek 12:24
Szerintem éppen az a gond(unk), hogy a jelenlegi tendenciák  szerint egyre inkább akkor nézhetünk meg egy-egy filmet vagy bármilyen mozgóképes tartalmat, amikor a jogtulajonosok akarják, és nem akkor, amikor mi. Mi itt azt hiszem mindannyian szeretünk bármikor elővenni egy-egy filmet, amikor úgy tartja kedvünk, és sokan a lehető legjobb minőségben szeretik ezt megtenni. Míg azonban a fizikai adathordozókon való birtoklás (?) kedvez eme szenvedélyünknek, a digitális online tartalmak világa egyre kevésbé.

Hogy ez mennyire jó vagy nem, az más kérdés. Nyilván van olyan aspekutsa is a dolognak, hogy a fizikai adathordozókkal hosszú távon rengeteg plusz "szemetet" állítanak elő, ami egyszer majd tönkremegy, és ugyanúgy károsítja a környezetet, mint minden más, ami megy a kukába. Ugyanakkor az, hogy az ember ne nézhesse meg a kedvenc filmjeit, amikor épp kedve szottyan rá, szerintem szintén elég fura dolog. Ez nekem kicsit olyan, mintha minden esetben a jogutódok engedélyét kellene kérni, amikor valaki el akar olvasni pl. egy József Attila verset...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. augusztus 31., péntek 11:54
Az a legnagyobb baj, hogy a streaming piacán nincs vásárlás, ott az van ami épp van és lesznek új filmek és régiek lekerülnek, ahogy lejárnak a jogdíjak. A netflix majd pislog, amikor a Disney filmek csak a Disney streaimngen lesz elérhető, meg persze a néző is, hogy hol az SW.

Amit megvettél a tök jó, csak éppen nem a minőség csúcsa - 60-80gb uhd film vs 6-10-15gb letöltött film. Senki sem gondolja, hogy a minőség ugyanaz...

A dolby atmos sem ugyanaz az uhd-n meg a netes streamingen, mert az egyiknek egy TrueHD lossless hang az alapja, a másiknál meg egy Dolby Digital 640kbps-el.
0
2018. augusztus 31., péntek 9:55
Felkerültek a Bad Boys I-II UHD tesztek. Jók lettek. :)

http://www.blu-ray.com/movies/Bad-Boys-I-and-II-4K-Blu-ray/206492/#Review
0
2018. augusztus 30., csütörtök 23:04
Harbingernek is írom, hogy nem értem, a "warez"-t, és a HDD-t...

Eredeti filmekről beszélgettünk, a kiadók jövőbeli terveiről, és a "kapcsolt termékek" piacáról.

Valószínűleg a "megszállott" rajongók számára mindig lesz némi, kis példányszámú, exkluzív kiadvány fizikailag manifesztálódott formájában is, de a sajnos már nem túl távoli jövő a digitális tartalomszolgáltatásé.

Ott aztán nem kell félni bármilyen hardver meghibásodásától. Még csak letölteni sem kell a megvásárolt filmet, hiszen a jogtulajdonos a saját szerverein, pontosabban a "felhőben" tárolja el azokat. (Ha pedig letöltötted, és elszállt a vinyód, hát nagy ügy. Ha vettél újat, ismét letöltöd a filmet, amit megvettél.)

Hogy "mindig lesznek fizikai kiadványokhoz elérhető hardverek, amíg vannak filmek"?

Hány 3D Blu-ray film is van forgalomban még napjainkban? Na most tessék körülnézni a televíziók piacán! Hány 3D megjelenítésre alkalmas televízió kapható az összes ismert gyártó kínálatát figyelembe véve?

(Szándékosan nem segítek a válasszal. :) )

És még egyszer... az ominózus ismerősöm nem a "warez"-ről beszélt, hanem arról, hogy vezető pozícióban volt az említett cégnél, és már akkor, sok éve egy rakás tehéngané volt a lejátszók lencséjének a minősége.

Említitek a prémium lejátszókat... Éppen az a szegmens van a "kihalás szélén".

Az OPPO már "bedobta a törölközőt", és a hasonló kaliberű konkurensek is csak egy szűk szegmensnek gyártanak.

A "kommersz" gyártók prémium lejátszói pedig már messze nem azt a minőséget képviselik.
(És akkor még nem is említettem, a vonatkozó műszaki cikkek - TV, optikai lejátszó - esetében jellemző 3 éves tervezett avulást...)

Még egyszer hangsúlyozom... engem nem kell meggyőznötök, mert én lennék a legboldogabb, ha még évtizedekig elérhető volna az optikai adattárolás technológiája!

Csak éppen már az abba vetett hitem is elhagyott, hogy pár éven belül még lesz passzív 3D-s OLED televízió.

No, talán még a Toshiba megvalósítja a szemüveg nélküli 3D-s tévét...
0
2018. augusztus 30., csütörtök 22:50
Erre azért ne vegyél mérget...
0
2018. augusztus 29., szerda 21:33
Férfias játékok lesz UHD-n, nekem ezt mondta a Bonton.
0
2018. augusztus 28., kedd 16:25
De az Avatar jobb lesz! :)
most posts by TM
0
2018. augusztus 28., kedd 16:20
Hát...amikor megláttam az első promóciós képet a 3 kvázi főszereplőről frankón megijedtem. Gondoltam ennél csúnyább John Connort nem is találhattak volna. Aztán kiderült, hogy az a középen pózerkedő alak egy nő. Na, egye fene. :D

Linda Hamilton ellenben baromi jó formában van. Picit azért bizakodom, mert James Cameron forgatóköny íróként is jelen van/lesz, remélem ezt majd a végeredményen is látni fogjuk.
0
2018. augusztus 28., kedd 15:24
Meg a Terminátor 6./igazi Terminátor 3. felett is bábáskodik.
0
2018. augusztus 28., kedd 15:23
Szerintem ez a filmje annyira nem szívügye neki, hogy megtegye. Mostanában meg pláne nem, mivel már forgatja az Avatar-folytatást.
most posts by TM
0
2018. augusztus 28., kedd 15:19
Fèlő, hogy most a 3-4 Avatar film miatt nem sok ideje lesz remaszterelni. De legyen úgy. :)
0
2018. augusztus 28., kedd 15:14
Hátha Cameron nekifekszik 3D-síteni a True Liest, s ennek kapcsán készül belőle egy fasza (U)HD transzfer.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. augusztus 28., kedd 14:28
Erősen feltételes jövőről.

Lévén a két film még egy fapados BD kiadást sem kapott és lassan kifut a formátum. Ezek szerint a True Lies-ért is a Foxnak tartozunk ezért "hálával" a jövőben. Vagy a Disneynek. Egykutya. :)

0
2018. augusztus 28., kedd 14:17
DVDcompare szerint háromszor is kiadták Európában. Egyszer a Universal, egyszer a Columbia-Tristar és egyszer a Fox. Németeknél meg Kinowelt.

Mindkét Cameron film jöhetne, mert egyik se igazán méltó DVD kiadást kapott. A non-anamorf képpel A mélység titka, bár leglaább extrát és két vágást tartalmazó kiadás. De a Két zűz között egy szál előzetessel... De a kép és hangminőség azért elég jó, főleg korához képest.

Egyébként itthon mikor dől el, derül ki mi lesz a Fox Home Video sorsa?
0
2018. augusztus 28., kedd 14:14
Feltételes jövőről én nem beszéltem, csak a tényleges múltról. :)
most posts by TM
0
2018. augusztus 28., kedd 13:46
Nem azt írtam, hogy itt.

0
2018. augusztus 28., kedd 13:09
Szerencsére az a veszély nem fenyeget, hogy itt egyhamar UHD-n kiad a Fox/Disney bármit is. Addig várj még picit a nyereményedre. :)
0
2018. augusztus 28., kedd 13:05
De ha most ki adná valaki 4k-n akkor az a FOX, tehát én n, nyertem 😀✌️👍
0
2018. augusztus 28., kedd 13:01
De Dömié lesz az utolsó szó. 😊

0
2018. augusztus 28., kedd 12:48
De akkor is Universalos volt, tehát igazam van. :)
most posts by TM
0
2018. augusztus 28., kedd 12:44
Igen, a Gladiátorból is az a verzió álldogál a polcomon. :)
0
2018. augusztus 28., kedd 12:35
Ők meg már a Disneyé. :)
0
2018. augusztus 28., kedd 12:34
Azóta már FOX-os! Most már náluk van és marad is.
0