Teljesen igazad van! Anno elsőként kezdtem el gyűjteni a DVD filmeket, majd a HD háború végén 2008-ban a BD filmeket is, illetve pár éve a 4K filmeket is. Természetesen 2008 óta DVD-t nem veszek, az itthoni kiadásoknál meg a 4K formátumot részesítem előnyben. Már jópársszor leírtam, tragédia az itthoni filmkiadás, gyakorlatilag vállalhatatlan. Minden szempontból. Most találkoztam egy nagyon régi gyűjtővel, aki hosszú évek óta idén a jelenlegi helyzetnek is köszönhetően átállt a letöltésre. Bennem is felmerült már többször... Drága pénzekért örülök, mint majom a farkának, hogy vehetek egy új filmet esetleg BD formátumban, míg rajtam kívül már gyakorlatilag mindenki letöltötte hetekkel korábban akár 4K-ban. Nem is értik a problémámat... Oldalakat tudnék írni a félbemaradt kiadásokról, a folyamatos csúszásokról, a beígért ki nem adott filmekért, az igénytelen menürendszerekért, a szinkron hiányáról, az angol felirat hiányáról, az egymáshoz nem passzoló sorozatfilmek esetéről, a kiadók/forgalmazók részéről történő kommunikációról, illetve annak hiányáról. Tragédia. A piac teljes lenézése, rossz igényfelmérések, alázat nélküli munka, én ezt látom és tapasztalom. Természetesen tisztelet a kivételnek. Én morgok, de mielőtt bárki megkövezne, nem töltöttem le soha életemben még egy filmet sem, nem is tudom, hogyan kellene és bár sokszor bosszankodva, de rengeteg filmet veszek kizárólag magyar vonatkozással, csak magyar vagy angol nyelvű kiadásban, lehetőleg szeretett hazám piacán.