Keresés

Megjelenések

2019. március 21., csütörtök 16:58
Nem hallottam róla, de azért én ezzel nem büszkélkednék, de lehet, hogy csak rosszul gondolkodom. Persze, ha nagyon nagy a piaci hiány, meg nosztalgiából lehet csinálni 1-1 számot, hogy de jó is volt amikor magyarul megjelent stb. De ez azért kemény sztori...
0
2019. március 21., csütörtök 16:27
Mert múltkor valaki büszkélkedett a profi hamisításokkal, s megmaradt a fejemben.
most posts by TM
0
2019. március 21., csütörtök 16:27
Na ugye ez most csak vicc. Kb. minden háztartásban van tévé. Mivel LCD, LED stb. elárasztotta a piacot, millió mebernek van ilyen. Max. a lejátszót kéne beszerezni, de az meg nem nagy befektetés. Valaki egy hétvégn elver annyit.
0
2019. március 21., csütörtök 16:25
Abszolút legálisan és hivatalosan az Image kiadóval együttműködve történik a dolog, nem tudom miért kell rögtön a legrosszabbat feltételezni? Pedig te nem ilyen vagy...

Blu-ray piaccal kapcsolatban lehet itt sok példát felhozni. A lényeg ugyanaz marad, több kisebb kiadó próbál túlélni, minthogy lenne összefogás. Sokkal átláthatóbb, koncentráltabb lenne a piac. Természetesen a Bonton mellett.
0
2019. március 21., csütörtök 15:13
Azt is nézd hogy a Spawn képregényhez a két szemeden kívül nincs másra szükség, míg egy BD filmnél azért lejátszó meg tv jó ha akad... Járulékos költség ugye... Tehát aki befektet egy ilyenbe, szerintem ezt is nézi..
0
2019. március 21., csütörtök 15:02
Az a véleményem, hogy akik ott ülnek és dönthetnek hogy mire kerüljünk rá vagy mire nem, azok nem ismerik a piacot, ergó nem tudják mi fogyna el.

A másik probléma, hogy ha valami nem fogyott el 1 hónap alatt, akkor az bukta. Én nem akkor akarok filmet venni, amikor megjelenik, hanem amikor kedvem van. Igen, lehet 1,5 évvel később mint hogy megjelent. Na ez az ami itthon nem működik, mert minden hatalmas hiánycikk lesz 1-2 hónap alatt.

Külföldön meg tudom venni, ami 3-4 évvel ezelőtt jelent meg. Ma egy Transformers 2 bd hiánycikk. Külföldön simán kapható...miért nem lehet belőle vásárolni?
0
2019. március 21., csütörtök 14:20
S ez a lelkes rajongó jogdíjat is fizet, vagy feketén történik, mint a múltkor itt valahol említett Asterixek esetében?

Blu-ray témában itt a felvevőpiaccal van a gond. A szomszéd már megcsinálta, és a mieink is a vevőkör részét képezik.
Innentől kezdve meg kicsit olyana történet, mintha a jól működő fagyizó mellé közvetlen nyitnánk egy másik fagyizót, abban bízva, hogy mostantól kétszer annyi édesszájú fog arra járni. :)
most posts by TM
0
2019. március 21., csütörtök 11:58
Nem biztos, hogy reménytelen.

Jó, a képregénypiac most épp fellendülőben van. De ott van a Spawn képregény példája. Egy lelkes rajongó, a semmiből megjelenteti a sorozatot. A mai kornak megfelelően, igényes fordításban, keményfedeles formában. Van annyi rajongó/fizető, hogy megérje kiadni a cuccot. Ráadásul jó áron!

Szerintem, ha a filmkiadásba is fektetnénk egy kis energiát és pénzt, biztos, hogy meg lehetne csinálni, szépen, rendezetten, ügyesen. Pár helyen azért erre is van példa.
0
2019. március 21., csütörtök 6:44
Most már csak 99czk a szállítási költség!
0
2019. március 20., szerda 22:10
T2 mindig is hülyeség volt kiadni a régi mastert amikor az újat 2 hónapja lehetett kapni. Akinek van agya az ezt nem lépte volna meg. Meglépték, így nekünk van régi masteres T2. Sokan megvették ők nem cserélik, aki meg nem akarta az meg így járt...sebaj, jöhet külföldről :)
0
2019. március 20., szerda 22:09
A lemezes filmforgalmazási modellel van a baj.

Hogy a jó életbe képzelhető el, hogy egy lemezre rákerülünk és nálunk nem kapható??? Ezért nem fizettünk és rajta vagyunk, ebből ha behoznak 10db és egy psd-be átírják a szövegeket akkor meg is vagyunk.

Azért nem hozzák be, mert a jogi herce hurca miatt szívás és sok pénzbe kerül, pedig tulajdonképpen meglévő terméket kéne eladni itthon.

Ha tudnék nyitni hivatalosan egy boltot, ahol kimegyek a cseh piaci szereplőhőz pl, megveszek a címekből 50db-t, lenyomom a borítót hozzá 50ft/db, és eladom 500ft-al többért, mint amennyiért kint megvettem, akkor ez nyereséges, mert nem kell a vásárlónak külföldről rendelnie és vaskos szállítási díjat fizetni. Én pl csak ezért nem rendeltem még semmit a csehektől.

Az a baj, hogy egy ilyennél megjelenik a jog, hogy akkor forgalmazás, meg artisjus, meg az anyám kínja, meg hogy adózzam le, meg a fene tudja mi...

Konkrétan olcsóbb ha negyedévente kivonatozok Prágába, csak nekem ez már így túl körülményes.
0
2019. március 20., szerda 19:18
illúzióim nincsenek, de azért megkérdezem, hátha olvassa egy illetékes:

A hónapokkal ezelőtt beharangozott /MANDA/ két magyar filmklasszikus a -Csodacsatár- és az -Éjfélkor- esetleges megjelenésével kapcsolatban nincsenek friss hírek?
0
2019. március 20., szerda 18:20
Sok kissé az 5-6 is. Én az NCIS-t néztem most 15. évadát 1-14.ig 3 nap alatt, de épp elég volt. Vissza állok a tévés megtekintésre hetente, nem tudtam, hogy a Prime vetíti, mert azt hittem a TV2-őn megy és mégse. Teszik már össze-vissza az ember követni se tudja...
0
2019. március 20., szerda 17:59
Tudom, anno napi 5-6 részt is megnéztem, de a vége felé már kínszenvedés volt. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. március 20., szerda 17:46
Most fejeztük be a feleségemmel az  akták 1-11 évadát.
Vigyázz, egyben azért azért elég tömény :))
0
2019. március 20., szerda 16:59
Persze kiderülne hirtelen, hogy a sok látássérült farhátkommandós csak HD-ben tudja élni az életet :D :D :D
0
2019. március 20., szerda 16:54
Csak hazai, vállalkozói önerőből ez szinte reménytelen. A naponta szidott két hazai cég is külföldiekkel operálva próbál felszínen maradni. Segítene, ha a nemzetileg támogatott ráfizetéses filmgyártás kitevődne a filmek utóéletére is, azaz a mozibemutató utáni dolgokra, s ott nem állnának meg a(z egyébként becsülendő) tematikus néhány digipack DVD-nél, hanem haladva a korral BD-t adnának a népnek. Lehetne olyan vezetőnk, aki a labdarúgás mellett filmimádó is lenne, óriásplakátokon és konzultációkon keresztül hirdetnék a népnek, hogy a két ikszhez hasonlóan fontos a négy ká, s akkor mindjárt sorakoznának a nemzeti Blu-ray boltok, amik ugyanúgy nem hoznának hasznot, de kit érdekel. Bár ha a tábor követné a főnököt, talán a semmiből előbújna sok friss gyűjtő, esetleg missziószintre fejlődne a dolog és a kinti ötmilliónkat is megszólítanák, hogy ez micsoda jó dolog, lenne hozzá nemzetközi lánc, taó meg minden, LőrincFilm, s akkor már megjelenhetne a haszon is.
most posts by TM
0
2019. március 20., szerda 16:49
Jó, holnap intézkedek. :)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. március 20., szerda 16:36
Kell egy ügyvéd aki csinál neked egy céget (ha komolyan akarod vetetni magad akkor KFT kell 3M forint törzstőkével) kell egy könyvelő aki viszi a boltot meg kell egy szalonképes ügyvezető, aki meg tud jelenni egy tárgyaláson és beszél legalább angolul. Aztán kell egy titkárnő aki kiguglizza neked, hogy kit kell felhívni, az már más tészta, hogy felveszik-e a vonal másik végén :D :D :D
0
2019. március 20., szerda 16:19
Mivel járnak szerintetek egy filmforgalmazó cég alapítása? Én már régen gondolkodtam azon, hogy bele kellene vágni.

Akár most is lehetne a PV helyett csinálni, csak fogalmam sincs, hogy mi kell hozzá...
0
2019. március 20., szerda 16:17
Egyszerűen az van, hogy a csehek hamarabb rájöttek, hogy hogyan lehet ezt itt Közép-Európában kisakkozni, s kérdéses, hogy egy hasonló hazai forrású technikával nekiindulva vajon lenne kétszerannyi vevő minden megjelenésre, hiszen ők se csak az otthoni vásárlókra építenek. Így aztán most ők fölözik a helyzeti előnyt. De persze próbálkozni lehet(ne).
most posts by TM
0
2019. március 20., szerda 16:17
Maxi egyetértek.
0
2019. március 20., szerda 16:14
"Nyilván sorozatokat nem nézek én sem újra, minek üljek le a 24-et megnézni újra vagy épp a maffiózókat."

Én most szeretném újranézni a teljes X-akták sorozatot. :)
0
2019. március 20., szerda 16:06
Persze minden évben van egy fecske, hívhatjuk Rókatündérnek vagy Kincsemnek, esetleg Valami Amerikának, de ezek nem csinálnak nyarat. Jó példa a Saul fia, amit közintézmények, sznobok és fanatikusok is beraktároztak, mégsem fogyott el, és ezen még az Oscar, s az újrakiadás (értsd: átcsomagolás) sem segített. De ugyanígy járt volna a nemzetibb érzelműek által "ellenfilmnek" beállított Lovasíjász is. A Kojotnak jót tett a körülötte kialakult balhé, sokan rámozdultak neten, akik közül erősen kérdéses, hogy hányan vették volna meg utána BD-n. Most itt a T2. Már kétszer kiadták itthon. Jó, nem remaszter, meg fémdoboz, de akkor is egy sokak által sokszor látott, mi több, megvásárolt cím. Kiszámíthatatlan, hogy még mekkora potenciál van benne. S itt mindig a mezei fogyasztókat kell kalkulálni, ugyanis sokan abból az egy-kétszáz fanatikusi körből szemlélődve ostorozzák a piacot, ami az ő szemszögükből persze érthető, csakhogy ők nem tartják el a piacot. Így aztán maradnak biztonsági játékból az új címek, azokból ötféle csomagolással. De ha csúszás van velük, már azokat is kintről veszi meg a gyűjtők egy része, mert ott még jobb a csomagolás, az ár stb. Szóval nem minden olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Nyilván lehetne jobban csinálni, de szerintem olyan sokkal jobban nem, hogy itt kánaán legyen.
most posts by TM
0
2019. március 20., szerda 15:43
Szerintem az egyedüli járható út a rétegfilmek megjelentetésében csak az lehetne, hogy előre fizetéssel összetoborozzanak ezer embert és ha a kalapban fixen benne van a lemezek ára, akkor utána legyártatni. Mezei közvéleménykutatás kevés, mart ott mindenki rávágja, hogy, persze, kell neki, de amikor virítani kellene a lóvét, akkor lemorzsolódik a lelkesedők nagy része. Egy ilyen konstrukciót lehetne kimódolni, persze első körben kommerszebb címekkel, hogy ne dőljön be a modell már induláskor, aztán ha ez se működik, akkor végképp eldőlt, hogy nem kell ide Kojot, meg BÚÉK, meg semmi. De ennek a feltételeit kidolgozni biztos melós ügy, bár van ahol működik. S akkor még mindig ott az árérzékenység, mert ha öccázzal több, mint "Csehbe" vagy, máshol, akkor rögtön telekürtölik a mindenttudók a netet, hogy hű meg ha.
most posts by TM
0