Ne viccelj, a szaros játékon meg a szájbavert chatelésen kívül szerinted mi a f*szt nyomkodnak egész nap? Insta, FB, meg lefotózni magad az utolsó napégette kutyaszarral az utcán aztán annyi... Az én 3 éves lányom már úgy nyomja a youtube-ot a telefonon hogy beszarok... Persze letiltottam róla mióta vettem egy drágább telefont :D
0
2019. március 20., szerda 15:21
291
Az a legnagyobb gond, hogy mindenki mindent egyszer fogyaszt, arra meg jó a mozi, meg a tv, meg a netflix. Egyszer megnéztem és többet nem is akarom, ezért nem veszek lemezt, de le sem töltöm jó minőségben mert minek. Senkinek semmilyen értéket nem hordoznak ezek a tartalmak.
Fast fashion, fast technology, fast and the furious... :)
Ma már maximum a 3-10 éves gyerekek néznek meg egy mesét 100x...őket sem érdekli a minőség.
Senki sem nézi meg a Creed 2-t 3x vagy a Bohemian rhapsody-t vagy a Green book-t. Hol van már az, amikor a Die Hard 1-et kívülről tudtuk vagy a Predatort. Mindenkinek Rambo játékkés kellett az oviba.
Persze akkor kevesebb tartalom volt, illetve jutott el. Lassan visszajutunk ugyanoda, ha a hivatalos forrásokat nézzük országon belül. Filmkiadás nincs, netflix és egyéb streaming csak korlátozottan, a tv-be meg megint mennek a saját gyártású műsorok.
Nyilván sorozatokat nem nézek én sem újra, minek üljek le a 24-et megnézni újra vagy épp a maffiózókat. Másodszorra már nem érdekes. Egy film kisebb időigényű és inkább előveszi az ember, amikor egy társaságba felmerül hogy emlékszel erre meg arra, amikor azt mondja hogy...akkor lehet másnap este megnézem mert tényleg emlékszem hogy vicces volt.
0
2019. március 20., szerda 15:08
52685
Nagy számok alapján minden ilyen egyszerű. Még a filmkiadás is.
most posts by TM
0
2019. március 20., szerda 13:07
1849
Szerintem ez nem ennyire egyszerű.
Attól, hogy valamit kisebb minőségben szednek le inkább, lehet 1001 oka. Sőt, gondolj bele, hogyha a családban több készülék van, gyerekek is nézik stb. Apu leszedi a gyerekeknek az 1-2 GB közötti dvd agy bdripet. Feleséggel meg nézik a napplaiban a nagy tévén a 720p-s vagy 1080-as filmet. Szóval leszűrni, hogy ki miért szed le milyen minőségben, nagyon nem egyértelmű.
0
2019. március 20., szerda 13:03
1849
Amilyen stabilan és pontosan jelennek meg a kiadó filmjei, jó lesz ez április végi, május eleji megjelenésnek is.
0
2019. március 20., szerda 12:00
17
0
2019. március 20., szerda 11:08
16099
Tehát még egyszer, akinek elkerülte a figyelmét. :)
Pro Video április:
2019. április 3.
A diótörő és a négy birodalom (The Nutcracker and the Four Realms) Aquaman BD: Aquaman BD: Aquaman - steelbook változat BD3D: Aquaman (BD3D+BD) 4K: Aquaman (UHD+BD) 2019. április 24.
Creed II. BD: Creed II. BD: Creed II. - steelbook változat 4K: Creed II. (UHD+BD)
(forrás: dvdnews.blog.hu)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. március 20., szerda 11:08
52685
Összefoglalva a reakciókat, tehát nálunk nem értenek a torrentezéshez az emberek, csak úgy véletlenszerűen kattintanak mindig a legsz@rabb minőségű verziókra, pedig az sd ugyanúgy nem mond nekik semmit, mint az uhd, egyébként pedig mindenki szegény, mert ezeréves számítógéppel és betárcsázós nettel rendelkezik, emellett viszont 150 centis képátlójú 4K-s tévével és UHD BD-lejátszóval, tehát az semmit nem jelent, hogy fost tölt le, hiszen amúgy potenciálisan tízezres HD-korongok vásárlója lenne, ha az a a mocsok PV adna ki magyar filmeket BD-n. Asszem, nem hagytam ki semmit, most már mindent értek én is, hiszen fentiek mind teljesen logikus, érvekkel alátámasztott igazságok, köszi! :D
most posts by TM
0
2019. március 20., szerda 7:34
6264
Ebbe azért beleszól a tárhely, a sávszélesség plusz a PC-k ereje is (4K-hoz azért kell vas rendesen), úgyhogy ez nem teljesen így van. Sok-sok háztartásban ezer éves számítógép van, nyilván nem fognak 50 gigás HD fájolkat lehúzni emberek, mikor helyük sem lenne rá (mégha igényük volna is).
Nálunk a lakóhelyünkön pld mivel réz alapú a kábelezés, eleve nincs is esélyem egy gyors netre szval én pld ezért sem állok neki HD/UHD fájok letöltésének, de ettől még nem vagyok igénytelen, hiszen költök a lemezekre, de emiatt még a HD streamekről is le kell mondjak (Netflix,HBO Go), hiába az okos TV-s funkciók, nem tudom kihasználni normálisan őket, ami szomorú.
Bocs de én speciel nem szeretném , ha 2019-ben még mindíg DVD-t akarnak "lenyomni" a torkomon, csak azért mert a keleti blokkban kvázi megállt 20 évet a múltban az idő. A megjelenítők fejlődnek, minden kapható mint más országokban, csak éppen forrás nincs hozzá, amivel etesd a kütyüket.
Az az igazság, hogy normális reklámot/befutattást sem kaptak az újabb formátumok, természetes hogy a nagyközönség agyában még mindíg a DVD maradt meg mint optikai adattároló és filmnézési mód. A PV pedig csak igazodott ehhez a trendhez.
0
2019. március 19., kedd 19:19
3103
Ha jobban belegondolok, szerintem a többség még azt sem tudja, mi a különbség a régi katódsugárcsöves és a mai LCD paneles tévék képmegjelenítési elve között, vagy hogy egyáltalán van különbség. De végül is a parasztnak azt sem kell tudnia, mitől van a dagály, ha így is úgy is belefullad...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2019. március 19., kedd 19:04
157
Ez így van. Nagyon sokan vettek és vesznek minimum 55" tv-t, de fogalmuk sincs róla, hogy az SD tartalommal nem azt fogják kapni, mint amit elvártak eredetileg. (Persze utána megy a csodálkozás, hogy nem azt a minőséget kapták a Tv-től, mint amit láttak a kiállításkor vagy a hírdetésekben.) Sajnos nagyon sokan még mindig nem tudják, hogy létezik Bluray vagy UHD minőség. A köztudatba utoljára a DVD ivódott be és az új formátumok előnyeire sem a forgalmazók sem a gyártók és még a boltban eladók sem tájékoztatják a vevőket.
0
2019. március 19., kedd 18:41
1496
Kollegám azért tölt le SD-be, mert akkor több filmet tud kiírni egy dvd-re. Majd ezt persze HD tévén nézi meg. Mondtam neki vegyél egy külső vinyót aztán tárold azon őket legalább 720p-be. De nem, neki jó így. Szerintem ez igénytelenség.
0
2019. március 19., kedd 18:19
16099
Pff, az igen! Nem én voltam. :) (Mars a Marsra!)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. március 19., kedd 18:11
52685
Első kézből hallottam olyan sztorit, hogy a vevő a millás tévévásárlás után panaszkodott, hogy nem jó rajta a filmnézés, majd a részletes kivizsgáláskor kiderült, hogy egy 800 megás letöltött verziót szánt a szórakozásra - s valószínűleg ez nem egy egyedi eset...
most posts by TM
0
2019. március 19., kedd 18:00
2693
Nekem egy 5" FHD-s telóm van és azért még azon is meglátszik hogy valami HD, FHD vagy SD. Manapság meg a FHP még telón is kezd elavult lenni. Monitoroknál is kezd a 2K az alap lenni. Persze a PC-s játékok vége ott több értelme van.
purple rain: egyetértek, de amennyit a technikai kütyükön élik a mai fiatalok a fél életük lehetne némi alapműveltségük ebből-abból. Mert sokan csak használják, de nem értik.
0
2019. március 19., kedd 17:17
6056
Én előbb oktatnám a gyerekemek pénzügyi alapokra mint az SD-HD közti különbségre :)
0
2019. március 19., kedd 16:42
291
Ez kicsit olyan, hogy minek egyek homárt, ha a párizsis szendviccsel is ugyanúgy jól lakom...nyilván, de az élmény nem ugyanaz.
Érdemes amúgy az UHD-t leválasztani, mert annyira elképesztően körülményes a lejátszásuk/megnézésük, hogy még én is vakarom a fejem.
Az azonban hogy sd vagy fullhd...sosem volt kérdés. Az azonban hozzátartozik a dologhoz, hogy aki buszon telefonon nézi, vagy vonatozás közben laptop-ról ott megértem, hogy miért nem kell, de aki otthon leül egy 42-55-s tv elé, na ott már nem értem...ott azért látszik a különbség.
Ebben az egészben pedig sehol sem jelenik meg a pénz...egyszerűen a felhasználási szokások és eszközök.
Másik oldalról, ha amúgy megkérdeznénk az emberek 97,5%-a nem tudná megmondani, hogy mi mit jelent a fenti fogalmak közül. Semmilyen oktatás nem történt, így honnan is kéne tudnia bárkinek mi mit jelent, ha amúgy nem foglalkozik a témával.
Egyszer megtanulta, hogy van film a cd-n, de hogy cd és cd között különbség van, "hát Mari kutya legyek, ha értem aztat az micsoda, hogy háde. Háde én csak meg akarom néznije azt". :)
0
2019. március 19., kedd 16:36
16099
Pro Video április:
2019. április 3.
A diótörő és a négy birodalom (The Nutcracker and the Four Realms) Aquaman BD: Aquaman BD: Aquaman - steelbook változat BD3D: Aquaman (BD3D+BD) 4K: Aquaman (UHD+BD) 2019. április 24.
Creed II. BD: Creed II. BD: Creed II. - steelbook változat 4K: Creed II. (UHD+BD)
(forrás: dvdnews.blog.hu)
0
2019. március 19., kedd 15:48
6056
Nekem olyan 500 megás netem van de életemben nem húztam le SD tartalmon kívül mást... Pontosan amiatt, hogy nagy a file, mire lejön, mire átmásolom, mire visszaseedelem... plusz amit letöltök az a film kb annyit is ér... ha valami váratlan csoda jön szembe megveszem BD-n, de nagyon ritka...
0
2019. március 19., kedd 15:05
2693
Ez... röhejes vagy elszomorító? Én max azzal tudok érvelni hogy az SD videók kisebbek - anno még CD méretűre voltak tömörítve - és így gyorsabban letölthető vagy sokaknak nincs elég gyors netjük hozzá. Vagy a többségnek fogalma sincs róla, mi a 4K, UHD ,stb. Ettől már csak a műszaki áruházak viccesebbek, ahol csak az UHD TV-t promózzák a "szebb, élesebb képéért", de tartalom nélkül ez hogy érhető el?
0
2019. március 19., kedd 12:09
52685
...és hússzor annyinak, mint amennyinek 4K.
most posts by TM
0
2019. március 19., kedd 12:06
52685
A magyar filmek HD-kiadásának mellőzéséért háborgóknak egy kis statisztika a legnagyobb torrentoldalon megtalálható kasszasiker-filmek letöltési adatairól virágnyelven.
UHD és 3D kb. egyforma arányban népszerű. Ha mondjuk ezeket 100-100 egységnek vesszük, akkor a "sima" 1080p-s verziót választók 300-an vannak. A 720p-sek 600-an. A "mezei" SD-sek pedig az eddig felsoroltak összességének a dupláját teszik ki. Ez azt jelenti, hogy a magyarnak ott sincs igénye nemhogy UHD-re, de HD-re sem, ahol kvázi ingyen lenne ez - tegyük hozzá, hogy látványfilmekről van szó - innentől kezdve pedig világosan látszik, hogy az amerikai filmek mellett rétegnek számító magyar alkotásokat miért is nem forszírozzák a gyártói/forgalmazói HD-hordozón való megjelentetésre, másrészt pedig választ kapnak a gúnyolódó kérdéseikre azok, akik csak azt ismételgetik, hogy kinek kell 2019-ben DVD. MINIMUM kétszer annyi embernek, mint amennyinek HD.
most posts by TM
0
2019. március 19., kedd 9:32
52685
Áprilisi négykről szóljon az ének, vagy Alien május elseje? Nem ugyanaz a nóta!