Rajtam igazán nem múlott!
Megvettem, teljes áron 990HUF a filmet, annak rendje és módja szerint. Végig is néztem, de sajna, nem maradéktalan az örömöm!
Újfent bebizonyosodott, hogy van valami a keleti filmekben, melyek számomra irritálóan hatnak, és ez nem is feltétlen a filmek hibája. Nem tudnám pontosan definiálni, ez ugyanis apróságokból áll össze. Például, amikor a filmben a két nyomozó hirtelen mekegésszerű röhögésben tör ki, jót derülve egy poénon. Számomra ez legalább wnnyira idegesítő, mint másoknak A tégla-beli Nicholson-manírok.
Ami tetszett: nagyon jó volt, hogy nem próbáltak meg mindent háromszor az ember szájába rágni, mint az amerikai mozikban szokás! A film remek tempóban haladt, és tetszett, hogy aki először ismerkedik a sztorival, annak igencsak figyelnie kellett, hogy megértse az összefüggéseket!
Ami nem tetszett: az előző dolog továbbgyűrűzése, értem ezalatt azt, hogy a filmben akkor sem volt pátosz, tetőpont, nagyívű vonósok, és minden, ami az amerikai mozikra jellemző, szóval, hogy nem volt olyan "rásegítés" ami által a hatás még jobb lehetett volna. Ami egyszer jó volt, azt más helyen inkább hátránynak éreztem. Viszont Tony Leung tetszett, rájöttem, hogy már más filmekben is "találkoztunk"! :-)
A két filmet látva most úgy fogalmaznék, hogy mindkettő hátrányait és előnyeit figyelembe véve (mert még A téglának is van ilyen) lehetne egy harmadik verziót csinálni, mely ütné mindkettőt. Sajna, arra már nagy valószínűség szerint a kutya se lenne kíváncsi...