Keresés

Kompakt házimozi, felvevővel, max .150e Ft-ért

2006. december 3., vasárnap 10:41
A komplett rendeszerek élettartalma alapvetően attol kisebb, hogy tele vannak kompromisszummal. Mivel egy házban van minden, így mindenből kisebbet, gyengébbet, rosszabb minőséget tesznek. Ráadásul a teknikai fejlődés egy erősítő és egy hanngfal kérdésében kisebb mértékű. Tehát, ha mondjuk szeretnél átálni másfél év múlva Blue-Ray-re, akkor nem kell az egész cuccot kivágni, hiszen egy normális hangfal 10-15 évig, egy normális erősítő is akár tizenévig kiszolgál.
A hangfalakról annyit, hogy nem lehet megerőszakolni a teknikát. Egy 6 centis membrán mitől szolna jobban egy 15-20 centisnél?
Arról nem is beszélve, hogy a DVD lézerfejek élettartalma ritkán éri el a 3-4 évet! Ráadásul ami eléri, azt nem a komplett rendszerbe teszik bele!

Nem akarlak lebeszélni a komplett rendszerről, de hallgass meg egyszer egy ilyent meg egy olyant. Esetleg menj be egy házimozi szaküzletbe, ahol értenek is hozzá. A hozzáértést ne a multi cégektől várj, hisz Ők azt akarják eladni, amit egyszerűbb.
Ne akkor legyen keserű a szád íze, amikor már bevásároltál!
0
2006. december 2., szombat 18:30
Persze... Azért azt tudom hogy nem fog 700 Watt szólni a szobámban. Nekem elég annyi is, hogy a mostani rendszerem 200 Watt-ot tudott papíron... Tehát elméletileg ez komolyabb... :-)
0
2006. december 2., szombat 17:23
Pl. Sony HTD-710SS 160G Hdd-vel, nem álványos hangdobozokkal: 129.900.

LG-t nem vennék, nem azért, mert tudom, hogy rosszul szól, hanem azért, mert eddig bármilyen LG termékem volt, mindnek volt  problémája: számítógépes DVD-nek, TV-nek, monitornak.

A Watt-ok sem érdekelnek, nem akarom kidönteni a ház falát, csak élvezni szeretném a hangzást.

Viszont, ahogy olvastam, még az sem mindegy, hogy milyen kábellel dugom össze. Brrrr....      Kipróbálni nem igen lesz alkalmam, ránézésre kell hogy válasszak, illetve a hozzáértők tanácsa alapján :-))
0
2006. december 2., szombat 15:20
milyen jól hangzik az a 700 watt....

nézd meg, hogy mennyit vesz fel a cuccos tápja, oszd el a hangfalak számával, mínusz hőleadás, ilyen olyan veszteségek stb. és úgy nagyjából megkapod az tényleges wattok számát...
nem biztos, hogy MM-ekben kellene csak keresgélni...
0
2006. december 2., szombat 14:54
Én is ismerem ezt az alapszabályt, de ha tényleg nem vagyok olyan hardver guru, honnan tudjam hogy melyik erősítő, melyik lejátszóval, és melyik hangfalszettel szól igazán jól... Az MM-ben nem fognak a kedvemért 5-öt összedugdusni, hogy ki tudjam próbálni... Ezért én is a kompakt rendszerek híve vagyok... Jövőre tervezek venni egy ilyet. Az egyik üzletben ajánlottak is egy LG rendszert, állványos hangfalakkal (700 Watt összteljesítmény) Merevlemezes DVD felvevővel... 130.000 forintért! Szerintem nagyon baráti ár... Vagy mégsem?
0
2006. december 2., szombat 14:45
no meg, honnan tudod, hogy x márkának, mi a belseje?
össze-vissza gyártatnak a cégek, egymással kooperálnak, mondjuk lehet panasonicban grundig a belső, sonynak samsung stb, stb.
0
2006. december 2., szombat 14:43
ez részben igaz lehetne(egyes esetekben igaz is), de gondolod meg, hogy egyazon gyártónak van a belépő kategóriája és a felsőbb kategóriája.melyiket választanád?
a drágább, nem biztos, hogy jobb, a hangzatos márkanevek sem jelentenek semmit.
a legfontosabb, ha lehet, nyugodt körülmények között hallgass meg rendszereket, ne mondjuk egy MM hatalmas terében, ahol a mély a lényeg(a népnek ez kell, ami jellemzően igaz is), miközben, nem hallod, hogy a hangfalaknak, milyen a részletező képessége...

pont azért, mert nem egy évre akarod venni, jobb ha komponensenként rakod össze, egyszerűen azért, ha belekóstolsz a hm világába, akkor megfertőz :) és mondjuk, 1-2 év múlva cserélni akarod valamelyik komponensed.
egybe cuccnál, ezt nem tudod megtenni, ha bedöglik valamelyik egysége, kidobhatod az egészet, vagy viheteted egyben javitattni a szervízbe.

a külön komponenseknél tudsz variálni, cserélni: hangfalkábel, scart, koax stb.
0
2006. december 2., szombat 14:01
Ez alapszabály ? Nem kekeckedni akarok, csak szeretnék megérteni a dolgokat.
Az eleve egymáshoz tervezett, egy cégtől származó készülékeknek nem jobbnak kellene lenni ?
Másrészt meg ha külön-külön rakom össze, el fogok veszni a részletekben. Nem egy évre szeretném megvenni a dolgokat, és mint említettem, nem vagyok hozzáértő.
Személyesen nem nagyon van lehetőségem üzleteket bejárni, esetleg egy Médiamarkt-ot tudnék megnézni.  Viszont a neten jobb árakat lehet találni. Ahogy észrevettem ezeknek a cuccoknak nagyon mozog az áruk lefelé. A MM-ben pl. a JVC TV-R3 160e, a JVC-Online-nál pedig 119e
0
2006. december 2., szombat 11:04
Van egy alapszabály: A legolcsobb minőségi termékekből összeállított mozi jobb minőségű és tartosságú, mint a legjobb komplett rendszer!
150 ezer körül már viszonylag jó mozit rakhatnál össze. Előnye van bőven: hangminőség, élettertalom, variálhatóság.
Alap esetben 50eFt körül nagyon jó kis merev-lemez nélküli DVD felvevő (pl:Panasonic), 50eFt körül jó alaperősítő (pl: Pioneer, Yamaha), 50eFt körül fa hanfalszett (Magnat, Pioneer).
0
2006. december 2., szombat 0:09
Sziasztok
Kompakt házimozi rendszert szeretnék vásárolni max 150.000 pénzért DVD felvevővel.
Eddig számítógép volt összekötve TV-vel, de már nagyon szeretnék levetődni a kanapére és kellemes körülmények között megnézni pl. a Terménátor 2-t, vagy meghallgatni egy cd. Nem akarok senkit untatni, ezzel csak azt akartam jelezni, hogy házimozi ill hifis múltam nincsen.

Amiket kinéztem:

JVC TH-R3: 119e, hátránya: csak mínuszos lemezt használ

Panasonic SC-RT-30: 115e, hátránya igazán nincs, de nem tudom, hogy a PANA mennyire jó a témában ?

Sony HTD-710SS / 710SF: 130e/159e: hátránya: külön egység az erősítő és a DVD felvevő, másrészt kinézetre olyan, mint ha 10 évvel ezelőtti cd lejátszó lenne ( tévedés ne essék, azért el bírnám viselni). A 710SF ideálisnak tűnik, de már minden határon túl van az ára, az asszony leveri a derekamat.

Kérdések:
- nagy árkülönbségek vannak ugyanazon típus "kis dobozos" hangszórós válatozata és az álló változat között pl. Sony 710SS és 710SF között. Ez minőségi, hangzásbeli különbséget is jelent ?
- van-e előnye/hátránya annak, ha a rendszer különálló erősítőből és DVD részből áll ?

Bármilyen segítséget megköszönnék.
0