Szia jevgenyij!
Először is: tetszett a kritikád! :-))
Egyben nem értünk egyet: bár nem vagyok annyira birtokában a háttérismereteknek, én soha nem ítéltem el Kazant ezért a tettéért. Nem tudom, pontosan hogyan történtek a dolgok, ezt talán nem is tudja senki, csak akik ebben érintve voltak, mindenesetre az biztos, hogy erre szükség volt, ha dolgozni akart Hollywoodban, és nagyon sok jó filmtől fosztott volna meg minket, ha nem teszi meg ezt a lépést. Ugyanakkor emlékszem arra az Oscar-díjkosztásra, amikor életműdíjat kapott Kazan, sokan felállva tapsoltak neki, de sokan ülve maradtak, és nem is tapsoltak, ezzel jelezve, hogy elítélik. Én Szabó Istvánt sem ítéltem el hasonló helyzetben, persze mindenkinek joga van hozzá, de azt hiszem, soha nem tudhatjuk, mi van a háttérben, kit mivel kényszerítenek mire, kit zsarolnak meg esetleg a családjával, és ezért nem ítélkezem. Nekem mondjuk egyébként is nagyon szimpatikus Kazan, és a hozzáállása a színészethez, a színházhoz, a színészekhez különösen lenyűgöző!!!
De nagyon örülök, hogy tetszett a film, nekem is nagy kedvencem, bár Brando szemöldöke kicsit furcsa benne. :-)