Keresés

SZINKRON (ÉS AMI MÖGÖTTE VAN ?)

2004. január 22., csütörtök 11:31
A "színész a hangjával is játszik, ezért se kell szinkron" vélekednek sokan közületek.

A Volt egyszer egy Vadnyugat esetében az összes nem amerikai szereplőt leszinkronizálták "amerikaira" már az eredeti változatban, inkluzíve Claudia Cardinale, Gabriele Ferzetti, Paolo Stoppa.

Erről mit gondoltok? Most akkor ez már egy eleve csökkent értékű film ?

0
2004. január 22., csütörtök 7:54
Jill magyar hangja Hámori Ildikó volt (ő is köztünk van még) :)

Mikey-Soft
0
2004. január 22., csütörtök 1:11
"Es a Volt egyszer egy vadnyugatra pl hogyan raknad ra a szinkront? "

Szersén Gyula, Kristóf Tibor szerencsére köztünk vannak még. Sinkovits Imre hangját abban a néhány jelenetben Bács Ferenccel helyettesíteném. Arra nem emlékszem, ki volt  Jill magyar hangja, de remélem, ő is él.
0
2004. január 21., szerda 13:15
Például úgy ahogy az Alienekre most. Nézhető lenne a régi verzió is a régi szinkronnal. Még az is jobb mint a semmi (persze ezt a semmit a szinkronsávra értem, amúgy nagyon szép kiadvány)
0
2004. január 21., szerda 12:52
nabax. Elnezest, de a refreshre valami oknal fogva postolt is :(. Bocsanat a floodolasert.
0
2004. január 21., szerda 12:51
Es a Volt egyszer egy vadnyugatra pl hogyan raknad ra a szinkront? Tekintve, hogy sajnos nem mindenki el mar az egykori hangok kozott es ha jol tevedek a TVben bemutatott verzio nem egyezik meg ezzel. Vagy mondjuk az alien quadrology rendezoi verzoira? Persze az teny, hogy a vadnyugat szinkronja zsenialis volt anno.
0
2004. január 21., szerda 12:46
Es a Volt egyszer egy vadnyugatra pl hogyan raknad ra a szinkront? Tekintve, hogy sajnos nem mindenki el mar az egykori hangok kozott es ha jol tevedek a TVben bemutatott verzio nem egyezik meg ezzel. Vagy mondjuk az alien quadrology rendezoi verzoira? Persze az teny, hogy a vadnyugat szinkronja zsenialis volt anno.
0
2004. január 21., szerda 11:52
Igen, a hazai piacra gondoltam.
0
2004. január 21., szerda 11:29
0
2004. január 21., szerda 9:46
nem vagy egyedül. Arnolddal és bazsiii-val is pont ezt beszéltük.
0
2004. január 21., szerda 9:45
Ezt most nem nagyon értem, bocs. A rajtam történő ironizáláshoz álljak hozzá pozitívabban, vagy magyar dvd-piac jövőbeni helyzetéhez?
Az elsőhöz annyit, hogy "magamat kigúnyolom ha kell..." , najó azért nem ennyire komoly a helyzet :)
Ha a másodikra gondolsz, egyértelműen javul a helyzet ezt elismerem. Az árak araszolnak lefele és több örvendetes változás is történik (pl sorozatok megjelenése itthon, szinkronos újrakiadások köztük az Alien Tetralógia nagy örömömre), tehát ebben végtelenül pozitív volnék, ha nem jött volna néhány fájó arculcsapás (Karácsonyi vakáció, Volt egyszer egy vadnyugat (nem is mondom mi hiányzik róluk :)) és néhány studió melynek filmjei konokul szinkrontalanok továbbra is)
0
2004. január 21., szerda 1:31
miért van az, hogy egyre gyakrabban megy fel a pumpám amikor az xpress fórumára kattintok? pedig régebben jó hely volt ez...
0
2004. január 21., szerda 0:13
Én a helyedben nem azt számolgatnám, hogy egy poént hányszor mondtak már el. Inkább megpróbálhatnál pozitívabban hozzáállni a dolgokhoz.
0
2004. január 20., kedd 23:30
A szinkron hiányába természetesen belekötök, az extrák nem érdekelnek (ez azért más kategória)  Amúgy majdnem igazad van mert nekem a fapados dvdk is megtennék, legyen rajta pöpec minőségű képpel a film és jó minőségű szinkron, természetesen a felirat és extrák árával olcsóbban .)

Amúgy ezt a film nem is kell "poént" kb öten sütötték el előtted, már az elsőnél is gyenge volt :D
0
2004. január 20., kedd 22:37
"egyik fél se fog tudni változtatni a piac helyzetén pusztán azzal hogy beirja egy fórumra hogy 'kéne szinkron'."

Ez így igaz! Csak ezt nem mindenki képes belátni.
0
2004. január 20., kedd 22:34
Azokra a 10, 5 és 3 perces filmekre gondolsz? Azok inkább teaserek voltak a Special Edition-höz, nem extrák.
0
2004. január 20., kedd 22:30
Szerintem ez a beszélgetés kezd kimerülni. Az egyik tábor igy gondolja a másik úgy. Egyik se fogja meggyözni a másikat és egyik fél se fog tudni változtatni a piac helyzetén pusztán azzal hogy beirja egy fórumra hogy 'kéne szinkron'. Ugyhogy tulajdonképpen most miért is irogattok be egymásnak? )Bár végülis valamivel el kell ütni az időt :))
0
2004. január 20., kedd 22:16
Neked olyan dvd való, amin csak szinkron van, semmi más, még film sincs. :] Te mindenbe belekötsz. Szinkron, werkfilm, audiókomment... A 16:9-es formátummal hogy-hogy nincs bajod? :]
0
2004. január 20., kedd 21:46
Egy fél oldalon át írtam, hogy engem nem érdekelnek az extrák, még jó hogy figyelsz...
0
2004. január 20., kedd 21:14
Hűha! Akkor vegyél vhs-t, minek neked dvd. :]
0
2004. január 20., kedd 21:12
Nekem elég a jobb kép és hang és az elhasználódás "hiánya" :)
Mellesleg a Csillagok háborúja vhs-en is volt extra... :)
0
2004. január 20., kedd 20:33
Mondhatni erről szól a DVD (hang és kép mellett).
0
2004. január 20., kedd 20:28
A dvd-nek pedig ez az egyik nagy előnye a vhs-sel szemben.
0
2004. január 20., kedd 19:13
Ha lehetne inkább nem :)
Sajna nekem valami hihetetlenül unalmas az audiókommentár intézménye és általában vagy előtör belőlem a "kussolj már, hát nem hallom a filmet!", vagy meg sem nézem.
A werkfilmek nálam egyenlőek az illúziórombolással, olyan mintha a bűvész megmutatná hogyan csinálta a trükköt, mellesleg ilyenek általában mennek a tvben is nagyobb volumenü filmeknél (azokat se nézem meg :D)

Az egyetlen extra amit szívesen látok a korongokon a filmhez kapcsolódó zenei klipp (a Vidocq/Apocaliptica például nagyon kafa)
Tehát mondhatjuk, hogy majdnem teljesen immunis vagyok az extrákra ezért szerintem ne is görgessük tovább ezt a szálat .) Mivel nekem nincs belőle hátrányom ezért nem is ágálok ellnük, szóval inkább visszavonom amit korábban mondtam.
0
2004. január 20., kedd 18:39
lehet, hogy nem ugyanazokat, max többnyire kevésbé érdekeseket kevesebb információtartalommal. nézz meg egy filmet audiokommentárral, azt pl. semmilyen netes iromány nem pótolja.
0