Keresés

SZINKRON (ÉS AMI MÖGÖTTE VAN ?)

2011. június 23., csütörtök 3:32
Ezt sem gondoltam volna...

A német nézők petícióval fordultak az ottani Universalhoz, hogy a közelgő Cápa BD-re az eredeti német szinkron kerüljön... Hogy mik vannak.. :-))

A cikk németül  ITT.

Nálunk már Universal sincs, ahova petíciózhatnánk..
0
2011. május 28., szombat 23:05
elolvasva! :)
0
2011. május 28., szombat 22:37
Cikk jelent meg az Öt éves Internetes Szinkron Adatbázisról a mától kapható Színes RTV újságban (2011/23. heti szám, június 6-12.).
0
2010. november 24., szerda 19:58
A szinkronszínész dilemmája

Nem lehet beágyazni a szokásos Xpress szöveg jön be...
0
2010. november 18., csütörtök 5:31
én a jogosságot becsületre viszem:DDD
0
2010. november 18., csütörtök 3:06
Ez még jobb! :)

most posts by TM
0
2010. november 18., csütörtök 2:38
hatalmas vagy:)))
0
2010. november 18., csütörtök 2:33
most posts by TM
0
2010. november 12., péntek 15:15
Ez egy jó kezdeményezés, kiváló színészek autogramjait gyűjthetik be a szerencsések.
most posts by TM
0
2010. november 12., péntek 9:58
Szinkronizálási és feliratozási szokások Európában:
http://www.nyest.hu/hirek/szinkronizalasi-es-feliratozasi-szokasok-europaban
0
2010. október 14., csütörtök 2:07
A magyar szinkronokon miért 2-3x hangosabbak a dialógusok mint az eredeti hangsávon? Ha nagy ritkán szinkronizáltan nézek vmit mindig lejjebb kell vegyem a center hangerejét.
0
2010. október 14., csütörtök 0:48
A Palace Cinemas nyereményjátékot hirdet a The Expendables kapcsán: "Nyerd meg a film magyar hangjai által dedikált 20 plakát egyikét!"
Bővebb infók itt: http://www.facebook.com/notes/palace-cinemas-magyarorszag/jatek-the-expendables-a-felaldozhatok/164279326932317

Valamint megtekinthető a teljes szinkron stáblista itt: http://iszdb.hu/?szinkron=4742
0
2010. június 1., kedd 17:11
Pont most írtam a Silver Bullet dvd topickba, hogy a magyar hangsávon kábé 3-4 karakternek ugyan az a szinkron színés a magyar hangja.
0
2010. június 1., kedd 16:59
TÉNYLEG Ő AZ!!!
0
2010. június 1., kedd 16:50
"szerintem ez a szerencsétlen ember be van zárva egy szinkronstúdióba és csak kenyeret meg vizet kap, mert nincs olyan film vagy sorozat, amiben még nem hallottam volna."

Kapácsy Miklós.
0
2010. június 1., kedd 16:29
"Az alkony akkor kezdődött, amikor egyszer volt egy tévésorozat, a Harry a papagáj, és behívtak kedden a vőlegény szerepére" - meséli Tóth Barna színész, rendező. - "Aztán behívtak csütörtökön is: Harry a papagáj, és ugyanabban a jelenetben a pincér lettem volna. A pincér odamegy a vőlegényhez, és megkérdezi: "Hozhatok valamit, uram?" És ahogy mondom fel, hallom magam a másik sávon: "Igen, köszönöm." Elnézést, mondom, de itt valami probléma van, a másik is én vagyok. "Nem baj, csináljuk meg!" És akkor megcsináltuk, kicsit mélyebb volt az egyik hang, és magammal beszélgettem. Ez 1997-ben volt."

kb. innentől kezdve szinte az összes szinkronizált filmben, van egy fószer aki több mellékszereplőnek is kölcsönzi a hangját egy filmen belül. mai napig nem tudom a nevét, de beazonosítás képen ő a magyar hangja a Doktor House-ban Taubnak. iszonyatosan idegesítő tud lenne ahogy több embernek is csak egy-egy mondat erejéig ő hangja. legutoljára a The Pacific-nél kaptam frászt, amikor nem is egy csatajelenetnél szinte csak egy főszereplő és ő ordibálnak. de a legpocsékabb az a Baader Meinhof csoport szinkronja, amiben 15 különböző szereplőnek minimum ő volt a magyar hangja. bőven volt amúgy több is de csak 15-ig számoltam.
szerintem ez a szerencsétlen ember be van zárva egy szinkronstúdióba és csak kenyeret meg vizet kap, mert nincs olyan film vagy sorozat, amiben még nem hallottam volna.
0
2010. június 1., kedd 12:38
http://www.origo.hu/teve/20100531-segelykialtas-a-szinkronbol.html?
0
2010. április 29., csütörtök 23:13
Csak akkor nem MGM lenne, hanem Fókusz Video.
Ööööö... mondják....
0
2010. április 29., csütörtök 23:09
Ez már a kilencvenes évek elején-közepén is így volt. Egyik haverom járt ilyen tanfolyamra, talán mintha azt mesélte volna, hogy az akkor még tini Solecki Janka is megfordult náluk. Hívott engem is, de engem annyira nem érdekelt a dolog. Érdekes, hogy nem sokkal később mégis dolgoztam a hangommal a helyi rádióban, ami sajna aztán - nem miattam - véget ért. Barátom pedig a mikrofon helyett a billentyűket választotta, sorozatíró lett.
most posts by TM
0
2010. április 29., csütörtök 21:08
Ha nem olvasom az előzményt, még rosszra gondolok a vállalások miatt....
0
2010. április 29., csütörtök 20:09
Hogy ezen változtassak, az adóm 1%-át az Egyesület a Magyar Szinkronért Alapítványnak adtam...
0
2010. április 29., csütörtök 19:37
Manapság bárki szinkronizálhat, és ez bizony szomorú.
0
2010. április 29., csütörtök 19:33
beragadt az "enter" gomb.
0
2010. április 29., csütörtök 19:32
és egy rejtélyes helyen majd kipróbálhatod magad....

pár éve voltam egyik "szinkron" stúdióban, ott készültek mgm, spektrum, szappanoperák stb szinkronjai, de semmi köze nem volt a nagy klasszikus, együtt szinkronizálásnak, ugyanaz a színész bent ült a mikrofon elött 2 órán át és kb. tucat karakternek adta a hangját (5-10-15 mp szövegek.), sokszor egyazon sorozaton belül, sőt előfordult, hogy részen belül is.

élettelen volt az egész.

valószínűleg azért van ez a meghallgatás is, mert nem kell annyit fizetni,  mint egy színésznek, noha mondjuk határon túli színészek járnak át ide...

0
2010. április 29., csütörtök 17:59
Ahogy olvasom hozzávetőleg megfelelek a feltételeknek.
10 évesnél idősebb vagyok,egy kicsit tudok olvasni és motyogva(mint Marlon Brando) beszélni,ha egy macskára ráírják a puskát...:)))
Megyek is,és jelentkezem az MGM adóhoz.Gyerektől 80 évesig bárkit vállalok,akár még nőt is.)))
Jelige:Egyszerre 10 szerep sem akadály.Mármint egy filmen belül....:)
0