Keresés

Oscar 2007

2007. január 24., szerda 20:07
Én is így érzek, de az is igaz, hogy az egész mezőny elég gyengus. Mert ki nyerjen, Motkány, akitől már láttunk jobbat is, és az időutazása hamar unalmassá válik? Vagy A kis gyufaárus lány, aki szép klasszikus zene alatt ejti meg szívünket Mulanos varázsával? Esetleg a titokzatos Pixar fegyver, a zöldkártyás marslakó? Vagy ha folytatódik a tavalyi trend, és megint inkább rajzosabb életfílinges animációt díjaznak, mint tavaly a Moon and the Son: An imagined conversation-t, akkor befuthat a norvég A dán költő (némi képzavar...). Mi legalább büszkék lehetünk, hogy valami egyedit mutatunk be. Sok esély szerintem sincs, de nem tartom a többit jobbnak azalapján, amit láttam belőlük.
0
2007. január 24., szerda 19:15
A spórolós Klint - nagy költségvetés ide vagy oda - azért csak megspórolt még egy zeneszerzőt! :-)
A dicsőség zászlaja forgatása közben pihentetésképp összeütötte a film score-ját. A folytatásra már kissé befáradt, de hogy ne kelljen sokat költeni, beszervezte a fiát zeneszerzőnek! Ez egy nem semmi pasas! :-))
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 19:01
Eastwood fog nyerni, várjátok ki a végét! ;)
0
2007. január 24., szerda 18:55
Természetesen Scorsese nyerte ezeket a legújabb filmjével, nem maga a film.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 18:52
A többes szám nem a reményeimemet tükrözi, (nekem édesmindegy, mi lesz az Oscaron) csupán A tégla eddig begyűjtött díjai miatt használtam.

Ezeket nyerte eddig:

Boston Society of Film Critics Awards
Broadcast Film Critics Association Awards
Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards
Florida Film Critics Circle Awards
Golden Globes, USA
Las Vegas Film Critics Society Awards
National Board of Review, USA
New York Film Critics Circle Awards
Online Film Critics Society Awards
Phoenix Film Critics Society Awards
Satellite Awards
Southeastern Film Critics Association Awards
Washington DC Area Film Critics Association Awards

Február 3-án begyűjtheti még a Directors Guild of America díját is, 11-én pedig a BAFTÁ-t.

Vajon ez a sok szervezet mind kompenzálni akarja Martint az eddigi kisemmizéséért? :-)
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 18:50
Hát ez bűnrossz... és a szagatottan körbejáró kamera (tudom, ez a poénhoz tartozik) külön megérdemelne egy pofánverést... ennyit az oscar-ról.
0
2007. január 24., szerda 18:38
más: szomorú, hogy tegnap a híradások meg sem elmlítették zsigmond vilmos jelölését, aki egyszer már elhozta az arany szobrot.
0
2007. január 24., szerda 18:36
milyen optimista vagy! :) bár én is az vagyok, scorsese nem nyer semmit és végre összekapja magát. :)
0
2007. január 24., szerda 18:35
más: szinte biztosra veszem, hogy idén az egészestés simpson fog tarolni. ha sikerül összehozni egy jó másfélórás sztorit, akkor homérék jövőre még brad birdnek is odab*szhanak az oscaron.
0
2007. január 24., szerda 18:34
Egyszer már lehet nekünk is szerencsénk! Miért csak Scorsese nyerhet méltatlan díjakat? :-)
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 18:32
erről van szó. ráadásul ez technikailag is elég rottyul kivitelezett.
0
2007. január 24., szerda 18:29
persze, éljen, éljen a jelölés, de hihetetlen, hogy ez a rajzfilm ott van a tavalyi év 5 legjobbja között, hisz a youtube-ra kb. naponta kerülnek fel bájosabb, viccesebb, kreatívabb rajzfilmek...
0
2007. január 24., szerda 18:21
tényleg nem egy nagy valami, bár a jelöltek közül általában két jó kisfilm szokott lenni. azért örülök a jelőlésnek.
0
2007. január 24., szerda 18:04
:D
0
2007. január 24., szerda 18:01
Egyáltalán nem rossz, és tök jó a poén is!
Nem szép dolog leszólni a magyar Oscar-jelöltet! ;-)
Talán a leendő új Pixar első lépéseinek lehetünk tanúi, kár, hogy te ebből nem látod a "pik"-et! :-)))
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 17:59
Szerintem aranyos, jó, nyilván nem kell katartikus élményre számítani egy 5perces animációtól. Azért majd megnézem a többi jelöltet is. Szerintetek melyik a legjobb ebből a kategóriából?
0
2007. január 24., szerda 17:48
ja, bocs. nem volt időm átolvasni a topikot. :(
0
2007. január 24., szerda 17:45
Két hozzászólással lejebb írtam be a linkjét, bár az igaz, hogy nem kattintható formában. :) Szerintem annyira nem rossz, én nem találtam ki a poént, mégis végignéztem. :)
0
2007. január 24., szerda 17:39
íme, az oscar-jelölt magyar animációs rövidfilm, a maestro.

szerintem reménytelenül rossz... mondjuk, ha egy perc után nem találjátok ki, mi a poén, akkor talán nem fogjátok végigkínlódni a maradék 4 percet.
0
2007. január 24., szerda 0:34
Az első kettővel egyetértek, de a harmadik helyre Renaissance-t tennék vagy Paprikát, Scanner Darkly még kimaradt.
Nálam a sorrend is hasonló: Cars > Happy Feet > Renaissance > Paprika > Ice Age 2 > Flushed Away > Monster House > Over the Hedge.
0
2007. január 23., kedd 23:25
Itt megtekinthető a Maestro:  http://www.youtube.com/watch?v=w1DvsQ3pF5Y
(Ha már a link beírása is illegálisnak minősül, nyugodtan töröljétek.)
0
2007. január 23., kedd 23:24
Cars
Happy Feet
Monster House

Nem mondom, hogy ezek rosszak (csak a Cars-t láttam, ami az abszolút esélyes), na de hol a Paprika, a Renaissance vagy a A Scanner Darkly???? Meh...
0
2007. január 23., kedd 23:21
"No Oscar Nomination for Paprika" - díszeleg az animenewsnetwork.com főoldalán. Tehát mégiscsak most jelölhették volna. Tehát mégse kell békénhagyni. ;) Szomorú, hogy olyan film, mint a Monster House szorította ki...
0
2007. január 23., kedd 23:13
Ja és bocsánat hogy csak így utólag,nem vettem észre,de gratula Zsigmond Vilmosnak is a jelölésért!:-)
0
2007. január 23., kedd 22:25
Én aűebben biztos vagyok,úgyhogy Ámen!:-)
0