Keresés

Oscar 2007

2007. február 26., hétfő 12:36
Érdekes módon állt össze a tegnap estém: barátnőmmel megnéztük otthon a Téglát, ám fogalmam nem volt róla, hogy éjszaka Oscar-gála. Évek óta nem néztem, tv-t is ritkán nézek, ill. ha tudtam volna, hogy tegnap adják, valszeg nem is látok belőle egy percet sem, de mivel nem bírtam aludni, így még kellemes meglepetésként is ért.
Egy a lényeg: én sem tartom ugyan igazságosnak, hogy Scorsese nyert, de főleg azt nem, hogy a Tégla, ill. hiányoltam a listáról a United 93-mat is, Paul Greengrass-szal egyetemben, de! Azt kijelenteni, hogy a Tégla rossz, azért merész embert takar. Nagyon komoly film -igaz, az eredetije kimaradt-, minden tekintetben, ráadásul Scorsese filmjei közül is a jobbak közé való. Messze nem rossz, messze nem gáz;-I
0
2007. február 26., hétfő 12:35
Nem volt rossz Oscar,  volt meglepetés (legalább is számomra), bár azért Albert Györgyi lehetett volna jobb is, de mindegy : )

Scorsese Oscar-jának örülök, bár kicsit talán igazságtalan Inarritu-val, Greengrass-el s Frears-sel, hogy őt most egész karrierjéért díjazták, de láttam az örömöt az öreg arcán az örömöt, megérdemelte, na : ) Bírtam a Spielberg-Coppola-Lucas konferanszét s megelégedettségüket : ) Whitaker, Mirren, Hudson és Arkin is megérdemelték, bár azért meg kell jegyeznem, látszott Peter O Toole-on, hogy nincs is jól, meg nem is túl happy. S ím jött egy "megasztárocska", nulla tapasztalattal, jó énektudással s erre ő nyer. Nem mondom, hogy nem megérdemelt, de hol volt a Akadémia esze pl. az Arábiai Lawrence idején? Remélem még legalább egy jelölés-díj van az öregben. Folyt. köv. még ma, vége az órának : )
0
2007. február 26., hétfő 12:34
Az többi színész esetében szerintem teljesen frappáns kérdéseket tett fel, de CD-vel kapcsolatban szerintem fogalma nem volt arról, hogy a fellépők közt van. Akárhogy nézzük, azért ez egy kicsit ciki.:)
Ettől eltekintve semmi problémám nem volt velük.

Közben átkapcsoltam az rtlre, mondván hogy úgysem fogok érteni mindent, de így is inkább az angoltudásomra hagyatkoztam, mert AGY vagy épp sóhajtozott v. teljesen másról beszélt v. nevetett a poénon és nem fordította le.
Megjegyezte közben, hogy bizonyos poénokat nem áll módjukban lefordítani, mert hogy ezek csak az amerikai füleknek mondanak vmit. Könyörgöm...akkor miért nem alkalmaznak egy szinkrontolmácsot????
0
2007. február 26., hétfő 12:16
Martin Scorsese-nek már nagyon járt egy Oscar.Csak kár, hogy egy ilyen rossz filmért. (A tégla a legjobb film, azért ez gáz)
0
2007. február 26., hétfő 12:10
Ez a te napod, Marty...
Cheer up, goodfella!

Academy Award-winner director Martin Scorsese
0
2007. február 26., hétfő 11:50
rutinos
0
2007. február 26., hétfő 11:50
A Red Carpet Show botrányos volt, de azt se felejtsd el: ott állsz, és körülötted világsztárok nyüzsögnek, miközben neked tudósítanod kell a nézőket, majd egyszercsak odarángatnak (egy szegény) világsztár színészt/színésznőt, akitől valami értelmeset kell kérdezned 2 perc alatt. Nem lehet könnyű, még ha már rutimos is az ember. Az első fél óra után viszont az eredeti amerikai adást vették át, mindennemű németesítés nélkül. Egy barátom 20 percenként hívott őrjöngve, hogy az RTL-en mit majomkodik ez a zalber zsörzsi nevű embercsökevény. Én csak nevettem, mert szegénynek nem volt Pro7-e.
0
2007. február 26., hétfő 11:34
Morriconénak örülök nagyon, mert a legnagyobb élő filmzeneszerző /nekem/, nomeg A mások életének, ami az egyik olyan film, ami katartikus élmény volt számomra /nagy szó ez a jéghideg dramaturgiát követő, izzadságszagú német filmek sorában/, pedig moziban ritkán jutok el a katarzisig.
Ja és Scorsesének is, bár elég gyengécske filmért kapta.
0
2007. február 26., hétfő 11:34
Azért az egyik német riporter sem volt semmi!:) Közeledik felé Celine Dion:
-Helló, Celine...Te mit csinálsz itt?
-.....én fogom előadni az egyik dalt...
- Ööö...tényleg???

Felkészült ám a pasas!:)
0
2007. február 26., hétfő 11:31
Bocsánat, egy javítás: Sherry Lansing az első női stúdióvezető volt.
0
2007. február 26., hétfő 11:27
A megoldás:
Pro7;-)

(eredeti nyelven, mindenféle narráció, felirat nélkül sugározzák az adást)
0
2007. február 26., hétfő 11:17
Kommentárok? Hát ... RTL idén is kitett magáért... Először is mintha Albert Györgyi kisasszony nem tudta volna, hogy ki hány jelölést kapott - nyilván saját könyvén kivül mást nem olvas mostanság -, továbbá fogalma sem volt róla, hogy reálisan kinek van esélye a győzelemre. Ez jele annak, hogy felkészületlen volt! Beszólásai egyenes demoralizálóak voltak, tükör-forditásai pedig meglehetősen pontatlanok, márha néha megtette. Egyetlen dolog amire odafigyelt az az, hogy "amerikásan" mondja ki a sztárok nevét...Ráadásul bújtatottan politizált! Szánalmas egy kommentár volt...

Leszögezhetjük van megoldás: mióta feltatlálták a STEREO hangzást igenis lenne megoldás! "Szét" kellene panorámázni az eredeti hangot és a kommentárokat: kommentárok + némi alap baloldalt, csak eredeti hang jobb oldalt. Természetesen ha a "balance" középen lenne akkor midenki hallaná úgy ahogy most, viszont ha jobbra "tólná" valaki az indikátort akkor a megkimélhetné magát Albert feminista liberális túlzásaitól..........
0
2007. február 26., hétfő 11:08
Szemet gyönyörködtetően nyert a Tégla-gyár! :-)
Scorsese Oscarját előre senki nem tudta tutira, viszont a díjszezonban amerikai földön 14-15 díjat gyűjtött, így a ceremóniamestereknek nem volt túl nagy lutri 3 korábbi (jelenlegi) barátját a színpadra küldeni díjátadóként.
Hogy ez nem mindig jön be, arra példa az a pár évvel korábbi eset, amikor Spielberg már átvette a rendezői Oscart, és a legjobb film díját Harrison Ford jött ki átadni, ezt látván a rajongók megnyugodva dőltek hátra, hogy a Ryan közlegény megmentése lesz az év filmje, mire Ford, nem kis meglepetéssel, beolvasta a Szerelmes Shakespeare nevét...
Az est számomra Kate Winslet és Leonardo DiCaprio sikerével lett volna maradéktalanul örömteli, de mivel mindkettő nagyon tehetséges, kiváló színész, így bízom benne, hogy állnak majd még díjazottként is a színpadon - megérdemlik!
most posts by TM
0
2007. február 26., hétfő 11:05
Martin Scorsese lett a legjobb rendező, míg filmje, a Tégla nyerte a legjobb film díját az idei Oscar díjátadón. A legjobb férfi főszereplő Forest Whitaker lett a Skócia utolsó királya című, Idi Amin ugandai diktátorról szóló filmben nyújtott alakításáért, a legjobb női főszereplő Oscarját Helen Mirren vihette haza a Királynő címszerepéért.
Három esetben érvényesült a papírforma az egyébként érthetetlen döntésektől hemzsegő Oscar ceremónián: mindenki érezte, szinte kőbe vésettnek tűnt Mirren, Whitaker és Scorsese díja, hiszen az eddigi összes filmes díjat besöpörték a Golden Globe-tól a Brit Filmakadémia kitüntetéséig. Martin Scorsese körül akkora hisztéria zajlott, oly hevesen korteskedett érte stúdió, kollegák, az egész világ, hogy egyszerűen nem tehették meg, hogy nem adják oda a legendás rendezőnek a tőle eddig méltatlanul megfosztott legrangosabb filmes kitüntetést. Ugyanakkor az eleve eldöntöttség kissé rá is nyomta a bélyegét az estére. Mikor a legjobb rendezés díját Steven Spielberg, George Lucas és Francis Ford Coppola érkezett átadni, már szinte biztos volt, hogy három évtizedes barátjuknak, Scorsesenek nyújtják majd át az Oscart. És így is lőn. Természetesen Martin Scorsese megérdemelte az elismerést, csak éppen nem így, szinte kikényszerítve, már-már kierőszakolva azt.
Ami még érthetetlennek tűnik, az a legjobb zene kategória díjazottja, a tavaly a Túl a barátságon-ért nyertes Gustavo Santaolalla gyengébb alkotása idén is maga mögé utasította a szavazatok számát illetően olyan nagyságok műremekeit, mint Philip Glass (Egy botrány részletei), Javier Navarette (Faun labirintusa), Thomas Newman (A jó német), illetve Alexandre Desplat (A királynő).
Sajnos nem díjazták sem M. Tóth Gézát, a legjobb animációs rövidfilm kategóriában nevezett Maestro című alkotásáért, sem az Oscar-díjas Zsigmond Vilmost Brian De Palma Fekete dália című művének fényképezéséért. Az Oscar-ceremónia háziasszonya idén Ellen DeGeneres komika-talk show műsorvezetőnő volt, aki szemmel láthatóan nem akart nagy hacacárét rendezni szereplésével, ugyanakkor néhány igazán humoros mondatával osztatlan sikert aratott.
Az életműdíjat Ennio Morricone legendás olasz zeneszerző kapta, aki megindító, érzelmes beszédet mondott anyanyelvén, az est legemlékezetesebb pillanataival ajándékozva meg nézők millióit világszerte.
Idén kiosztották a Jean Hersholt humanitárius díjat, Sherry Lansing kapta, aki az első stúdióvezetőként olyan filmeknek adott zöld utat, mint a Tűzszekerek, a Forrest Gump, a Rettenthetetlen, vagy a Titanic.
Al Gore, volt demokrata alelnök Oscart nyert környezetvédő témájú dokumentumfilmjével, a Kellemetlen igazság-gal, és nem győzte hangsúlyozni az emberiség, ezen belül Amerika szerepét és felelősségét a globális felmelegedéssel kapcsolatban.
A műsorvezetőnő éles, időnként politikai felhangtól rezonáló fricskákkal szórakoztatta a nézőket, és a közönséget, valamint sok érdekes ötlettel frissítették fel és tették emberközelibbé a legnagyobb filmes ünnepet. Az este például azzal kezdődött, hogy a jelöltek felálltak, és megtapsolták egymást, kezet fogtak, megölelték-csókolták egymást, majd a show folyamán DeGeneres a sztárok közé ment mikrofonnal, és vicces kis párbeszédeket folytatott többek között Clint Eastwood-dal és Martin Scorsese-vel.
Érdemes még megjegyezni, hogy Jack Nicholson, az egyetlen 3-szoros Oscar-nyertes színészikon kopasz volt, talán egy új filmszerep kedvéért borotválta le amúgy sem túl sok haját.
Tehát az idei Oscar-őrületnek is vége. Sok megérdemelt, sok elhibázott döntés született, ám nem győzzük hangsúlyozni: az Oscar-díj - bármennyire óriási hisztériát keltenek is körülötte, csupán egy szimbólum - és nem mérvadó a filmek értékét, és megítélését tekintve. Csak egy hatalmas és drága játék, mely sajnos túl sok embert tart befolyása alatt. Örüljünk együtt, hogy Scorsese végre megkapta azt az elismerést, melyre leginkább vágyott oly régóta, még akkor is, ha e filmjét fogja leghamarabb elfeledni az utókor, és, ha ezt tulajdonképpen felfoghatjuk egy korai életműdíjként is. Martin Scorsese és Ennio Morricone Oscar-díjasok, halleluja!
0
2007. február 26., hétfő 10:41
Bocsánat, akkor nem figyeltem oda eléggé..
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. február 26., hétfő 10:30
Györgyi? Hát érdekes...
Az egy dolog, hogy néha nem tudta a színpadra vonuló színészek nevét (többek közt Rachel Weiszen gondolkoztak öt percig), Djimon Housou-t Samuel L. Jacksonnak nézte, pedig totálban mutatták az arcát, de emellett még akárhányszor Leo-t pásztázta a kamera, majdnem elájult gyönyörében. Nem probléma önmagában, ha a kedvence, na de hogy ezt két percenként mindenki tudomására hozza "Ott a kis Leo!" felkiáltásokkal, azt némileg túlzásnak tartom.:)
Nem volt egy fenomén a fordításban sem....

Az egyik legaranyosabb momentum szerintem az volt, amikor a német rendező kiment átvenni a díjat, és örömében olyan lendülettel ugrott Clive Owen és Cate Blanchett nyakába, hogy majdnem feldöntötte őket.:))
0
2007. február 26., hétfő 9:50
thx
0
2007. február 26., hétfő 9:45
Ja és enyhén röhejes, hogy Scorsese már régen megérdemelt Oscarját egy remake-el kaparintja meg...
0
2007. február 26., hétfő 9:45
Nagyon papírforma, de jó papírforma. Sajnáloma Babel-t, ha nem a Téglával együtt indul, tarolt volna.

Viszont nagyon-nagyon,de nagyon örülök Helen Mirren-nek, nem meglepő,de mégis örvendetes. Eddie Murphy biztos csalódott lehet, ahogy a Dreamgirls zeneszerzői is, nekem ez a Melissa Etheridge dal akkora meglepetés, hogy ihaj!

Nem is nagyon lehet mit írni, annyira várható és kiszámítható volt minden.

Aki élőben látta, meséljen, Albert Györgyi milyen volt?
0
2007. február 26., hétfő 9:44
Ez frankó,egyszer sem az nyert, akinek drukkoltam
0
2007. február 26., hétfő 9:17
A LMS két Oscart nyert, nem egyet.
0
2007. február 26., hétfő 9:10
A Karib tenger kalózai 2
Poseidon
Superman visszatér
0
2007. február 26., hétfő 9:07
Helló mindenki!

Leírnátok nekem, hogy kik voltak a legjobb vizuális effektek díjára jelölve?
0
2007. február 26., hétfő 8:20
nyertesek listája és gondolatok: http://winkiesdiary.freeblog.hu/
0
2007. február 26., hétfő 8:11
Nos. Az idei Oscar-átadás is tartogatott elég sok meglepetést. Örülök egyes emberek sikerének, de hogy pl. A Táncoló talpak legyen a tavalyi év legjobb animációs filmje, azt kicsit túlzónak tartom. Sajnos gondoltam, hogy a Maestro nem fog nyerni, pedig nagyon jó volt. Örülök a Bábelnek, hogy legalább a legjobb filmzene diját elvitte. A Marie Antoinette mint legjobb jelmez, aminek a legjobban örülök, nem hittem volna, hogy ez lesz a befutó. :)
Végre Scorsese beválthatta a Tégláért az aranyszobrocskát, megérdemelte.
Sajnálom viszont Will Smith-et, de gondolom Whitaker mester is jót nyújtott. Helen Mirren-nek örülök, nagyot alakitott a Királynőben.
Little Miss Sunshine az egy Oscarjával kicsit szegényes tűnik, holott ez egy nagyon jó film és nem is értem, miért húzták le ennyire. Na, hát ilyen volt az idei Oscar, és egyre rosszabb lesz...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0