Keresés

Oscar 2007

2007. február 24., szombat 18:59
Azelőtt pedig a Dreamworks. ;)
0
2007. február 24., szombat 18:57
először miyazaki elhozta a pixar elől.
0
2007. február 24., szombat 18:57
"nem Balázsi Panniék lesznek a kommentátorok? :o Na ennek szívből örülök"

Ennek énis, de az RTL-Klub ilyesfajta kiemelkedő képességeit ismervén beszereznek még kettő, náluk is nagyobb kutyaütőt...
0
2007. február 24., szombat 18:55
"és meglehetősen szokatlan módon a rendezők egymás alkotásainak is drukkolnak"

Egészséges önérzetű ember (márpedig egy rendezőnél ez minimum feltétel) a saját filmjének drukkol - ez csak a szokásos hollywoodias seggnyalás.
0
2007. február 24., szombat 16:37
A műsorvezetőről:

http://www.origo.hu/filmklub/20070224kia.html
0
2007. február 24., szombat 16:12
:-)
0
2007. február 24., szombat 15:48
azért az a patkány elég mókás, nem gondolod?
0
2007. február 24., szombat 14:18
A Time magazin is dicséri a Maestrót, Helen Mirren rá voksolna

"Ha az Oscar-díj átadón egy magyar rajzfilmrendező lép a színpadra egy öt perces kisfilmmel, mely egy kakukkosóráról szól, minden bizonnyal az első gondolatunk az lesz: eljött az ideje, hogy még Helen Mirren előtt gyorsan kiszaladjunk a mosdóba. Ez esetben azonban elszalasztunk egy extatikus tisztelgést Budapest felé, és egy igazi hollywoodi visszatérést: a kisfilmek visszatérést” - írja a Time magazin a Maestrót méltatva, a rövidfilmek újraéledésről szóló cikkében.
M. Tóth Géza szakmai programja folytatódott Los Angelesben. 2007. február 22-én, csütörtökön a rendező a Disney Stúdióban tett látogatást, ahol John Lasseterrel, a Disney kreatív igazgatójával tárgyalt. Találkozott Helen Mirren színésznővel is, A királynő című film főszereplőnőjével, akit a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díj egyik legbiztosabb befutójának tartanak. Helen Mirren gratulált a Maestróhoz, és elárulta: az öt Oscar-várományos animációs kisfilm közül a Maestro a kedvence, és nagyon drukkol az alkotásnak.
M. Tóth Géza február 23-án a Sony Animation filmstúdióval tárgyalt, illetve találkozott több nagy impresszárió ügynökség - a Creative Artist Agency, International Creative Management, William Moris Agency - képviselőjével. Ezek az ügynökségek eddig nem foglalkoztak animációval, így amennyiben a tárgyalások során sikerül őket meggyőzni, hogy az animáció fejlődőben lévő, és ezért figyelmet érdemlő terület, ez nemcsak a rendező, hanem az egész animációs szakma számára mérföldkövet jelenthet.
Liszka Tamás, a Maestro Oscar-kampányának menedzsere elmondta: Los Angelesben már lázasan folyik a találgatás, kik kapják majd az aranyszobrot. Az animációs kisfilm kategóriájában teljes a bizonytalanság, számos média a Disney stúdió Kis gyufaárus lányát hozza ki nyertesnek, azonban sokan lehetséges befutóként említik a Maestrót is. Liszka Tamás szerint nagyon közvetlen a hangulat az öt versenyben lévő rajzfilmrendező között, és meglehetősen szokatlan módon a rendezők egymás alkotásainak is drukkolnak - írja a Maestro Press.

premierpark.hu
0
2007. február 24., szombat 14:05
Legjobb animációs rövidfilm szerintem a No time for nuts lesz. :) Nagyon vicces és szuperül megcsinálták, úgyhogy neki kell kapnia. Legjobb animációs film Verdák (a Pixar eddig mindig gyözött). A többiröl nem nyilatkoznék, mivel rengeteg filmet nem láttam az indulók közül.
0
2007. február 24., szombat 13:47
Nem más a vége, ott is ez van.
0
2007. február 24., szombat 13:46
Departed vége:

SPOILER ON

A végén az 1 lövés=1 halál és a fő karakterek, akikért 2,5 órán keresztül "izgultunk" pitty-putty meghalnak. Nyílván nem viccesnek szánták, valószínüleg ez reálisabb, mint, hogy még félholtan is küzdenek, mint egy akciófilmben, de valamiért mégsem nyerte el maradéktalanul a tetszésemet.

SPOILER OFF

Úgy tudom, a Szigorúan...-nak más a vége, meg pár dologban nyílván más még. Azt megnézve szerintem más szemmel fogom látni a Departed-et is, persze nem biztos, hogy pozitívabban.
0
2007. február 24., szombat 12:48
Már sokadszorra olvasom, hogy nevetséges a Departed vége. Pontosan mire / melyik jelenetre gondolsz?
0
2007. február 24., szombat 11:20
Az én tippjeim:

Legjobb film:
Bábel

Legjobb rendező:
Martin Scorsese (A tégla)

Legjobb férfi főszereplő:

Forest Whitaker (The Last King of Scotland)

Legjobb női főszereplő:
Helen Mirren (A királynő)

Legjobb férfi mellékszereplő:
Dijmon Hounsou (Véres gyémánt) v. Eddie Murphy (Dreamgirls)

Legjobb női mellékszereplő:
Adriana Barraza (Bábel)

Legjobb idegen nyelvű film:
A Faun labirintusa (Mexikó)

Legjobb eredeti forgatókönyv:
Bábel

Legjobb adaptált forgatókönyv:
Az ember gyermeke

Legjobb animációs film:
Verdák

Legjobb filmzene:
Bábel

Legjobb smink:
A faun labirintusa

Legjobb vizuális effektek:
A Karib-tenger kalózai 2.

Azt majdnem biztosra veszem, hogy a tavalyihoz hasonlóan a legjobb film és a legjobb rendező filmje nem ugyanaz lesz. Szóval vagy lezs egy Scorsese-Bábel párosunk, vagy egy Iñarritu-A tégla, de utóbbi esetben fel leszek háborodva és kárt fogok tenni a környezetemben :)

Jól olvastam, hogy nem Balázsi Panniék lesznek a kommentátorok? :o Na ennek szívből örülök, én nem tudtam róla :D
0
2007. február 24., szombat 10:48
A BP jelölt 5-ből eddig 3at sikerült megnéznem (Babel, The Queen, The Departed).

Valahogy mind3 esetben a túlértékelt jelző jut eszembe, szerintem 5-10 évvel ezelött esélye sem lett volna egyiknek sem.

Babel:

Nem mondom, hogy rossz film lenne, de a 21 gramm és a Crash ismeretében tűnik nekem túlértékeltnek. Igazából ezekhez képest nem nyújtott újat nekem. Sokan a japán szál erősségét bizonygatják, nekem pont az lógott ki belőle. Santaollala jelölése no comment kategória.

The Queen:

Sokan ezt is már leírták. Ami kiemelkedő benne az Helen Mirren alakítása. Ez a film az idei Ray, Capote stb. vagyis az ALAKÍTÁS filmje.

The Departed:

Ez a film elött állok a legértetlenebbül. 4 éves film feldolgozása, mint BP, legjobb forgatókönyv!!!  Nem láttam az eredetit még sajnos, ennek ellenére nem tudott izgalmat vagy rajongást kelteni bennem. A vége meg inkább ingerelt nevetésre mint áll leesésre. Scorsese korábbi önmagát szerintem nem éri el, plussz hozzá jön, hogy feldolgozás. Ennek ellenére nem bánnám, ha Oscart kapna, de abban legkisebb érdeme magának a filmnek lesz.

Bízok benne, hogy a Little Miss Sunshine és a Letters from Iwo Jima többet fog nyújtani. Én az utóbbinak szurkolok láttatlanban, bár rontja az esélyeket Clint korábbi 2 rendezői Oscarja, amiből az egyik elég - közel - 2 éve volt.
0
2007. február 23., péntek 20:56
Bocs, látom már egyszer megírtam : ) Bár volt néhány változás azóta : )
0
2007. február 23., péntek 20:52
Akkor következzenek az én nyerteseim. Nem teljes a lista, mivel vannak kategóriák, amelyekhez nem értek. Nem minden (lehetséges) nyertessel értek egyet, de mivel nagy esélyük van illetve már biztos befutók, így akkor én is őket tippelem : ) A listám már kinyomtatva, vasárnap éjfél után két órával (azaz hétfőn) pedig ott fogok a tévé előtt gubbasztani. S úgy tudom, hogy Albert Györgyi és az RTL-es Reflektor sztármagazin főszerkesztője fogják közvetíteni, szóval még jó is lehet a "szinkron"

LEGJOBB FILM
Babel

LEGJOBB RENDEZŐ
Martin Scorsese (A TÉGLA)

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ
Forest Whitaker (THE LAST KING OF SCOTLAND)

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ
Helen Mirren (A KIRÁLYNŐ)

LEGJOBB EREDETI FORGATÓKÖNYV
Babel

LEGJOBB ADAPTÁLT FORGATÓKÖNYV
Az ember gyermeke

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ
Alan Arkin (A CSALÁD KICSI KINCSE)

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ
Jennifer Hudson (DREAMGIRLS)

LEGJOBB FÉNYKÉPEZÉS
Emmanuel Lubezki (AZ EMBER GYERMEKE)

LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM
Verdák

LEGJOBB ANIMÁCIÓS RÖVIDFILM
Maestro (remek alkotás)

LEGJOBB VÁGÁS  
Alfonso Cuarón, Alex Rodríguez (AZ EMBER GYERMEKE)  

LEGJOBB FILMZENE  
Babel  

LEGJOBB VIZUÁLIS EFFEKTEK
A Karib-tenger kalózai - A holtak kincse

LEGJOBB IDEGEN NYELVŰ FILM
A faun labirintusa (MEXIKÓ)
0
2007. február 23., péntek 18:51
Most így az Oscar-visszaszámlálás hajrájában brlrmrnnék egy kis tippelgetésbe,illetve megmutatnám én milyen győzelmeknek örülnék a legjobban:-)

Az első a tippjeimet,míg a második azt jelöli,én kinek szurkolok.

LEGJOBB FILM:Babel
                      The Queen

LEGJOBB FFI FŐSZEREPLŐ: Forest Whitaker(The last king of Scotland)
                                        Leonardo DiCaprio(Véres gyémánt)

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ:Helen Mirren(The Queen)
                                         Meryl Streep(Az ördög Pradát visel)

LEGJOBB FFI MELLÉKSZEREPLŐ: Eddie Murphy(Dreamgirls)
                                               -||- / Mark Wahlberg(A tégla) /bocsi nemtudtam dönteni:-)/

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ: Jennifer Hudson(Dreamgirls)
                                                Adriana Barraza(Babel)

LEGJOBB RENDEZŐ: Martin Scorsese(A tégla)
                                       -||-

LEGJOBB EREDETI FORGATÓKÖNYV:Little Miss Sunshine
                                                          -||-

LEGJOBB ADAPTÁLT FORGATÓKÖNYV: A tégla
                                                    Borat-Kazah nép nagy....blablablabla

LEGJOBB OPERATŐR:  Emmanuel Lubezki(Az ember gyermeke)
                                 Vilmos Zsigmond-The Black Dahlia :-)

LEGJOBB VIZUÁLIS EFFEKTUSOK:Karib-tenger 2
                                                 Posseidon

LEGJOBB ANIMÁCIÓS RÖVIDFILM:The little machgirl
                                                  Maestro-természetesen:-)

LEGJOBB RÖVIDFILM:Éramos pocos
                               West bank Story

Természetesen néhány kategóriát kihagytam...

0
2007. február 20., kedd 8:54
Csak a Pro7! Ott no kommentár, no Gönczi Gabi, maxi plezsör.
0
2007. február 19., hétfő 22:10
Vasárnapról hétföre virradó éjjel... asszem ez a legegyszerübb idöszámítási formula. :)
0
2007. február 19., hétfő 21:59
Az rtlklub jóvoltából már azt is tudom, hogy a hétfő hajnali 2 óra, az igazából vasárnap 02:00, ez van az ajánlójukban.
Akik nem ismerik ezt a kertévés időszámítást azok szerencsétlenségükre majd jól lemaradnak Pannikáról!
most posts by TM
0
2007. február 19., hétfő 21:56
Köszi! :-)
most posts by TM
0
2007. február 7., szerda 21:51
Téglagyári megálló!!!!

Nagyon jó az összesítésed. Nem ismertem még nagyon ezt a díjkiosztót.  
Nagyon örülök Jon Cassar és Scorsese díjainak. Viszont akkor hozzákéne kezdenem az 5. évadhoz is, mert nagyon szórják/ták díjakkal. Ennyire jó lehet??????  Nekem már a 4. évad is tetőpont volt, de mindig raknak bele olyat, amitől eldobott az agyad...... :-)
0
2007. február 7., szerda 19:51
Homér a látnok :D
0
2007. február 7., szerda 18:30
figyelem, spoiler!!!

0
2007. február 6., kedd 16:25
És tedd hozzá, mindez élőben vasárnap 21.00-től az Hbo-n.:)
0