Keresés

milyen számítógépes hangrendszert vegyek 40-60k értékben?

2007. január 27., szombat 1:19
tudom, hogy a logo drágít, de talán jelent valamit, ha van. elvileg a logo megléte csak annyit jelent, hogy az adott hangsáv bármilyen thxes rendszeren eléggé hasonlóan fog szólni, bizonyos kritériumokat teljesítve. a szabványok pedig bizonyos dolgok meglétét feltételezik. ettől függetlenül lehet, hogy egy logo nélküli termék többszörösen túlteljesíti  a követelményeket, és nincs szükség bevizsgálásra, mert mindenki tudja róla.

x1600prom van. nézek dvdt, érezni a különbséget az elődjéhez képest.

számítógépen viszont már lehet szükség h264re. nekem volt már, többször is.

2.0ás rendszert nem fogok venni, de kíváncsivá tettél. miket érdemes számításba venni? csak úgy kiváncsiság képpen... erősítőm nincs. tehát összárban azzal együtt se legyen 60 felett.

viszont: látom valamennyire értesz a hanghoz. véleményt attól függetlenül, hogy 5.1es rendszer kikérhetném erről?

http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/GB/EN,CRID=2177,CONTENTID=10927

dimenziókat nem írtak:
mélynyomónál 295mm (w) x 380mm (l) x 295mm (h)

én is tudom, hogy csak egyutas hangfalakat adnak, ezen meg is lepődtem, de ennek ellenére jó tapasztalatokról hallottam.

vélemény?
0
2007. január 27., szombat 0:36
Nem túl jó hír a PC játékok szerelmeseinek, hogy az új Vista operációs rendszerben a speciális térhatások (pl. a Creative hangkártyáknál az EAX) a hangalrendszer teljes újragondolásának áldozatául esett, tehát nem kezeli ezeket. Az X-Fi kártyáknál (kivétel az X-Treme Music) erre van átmeneti megoldás, de az is csak szoftverből nyújtja, ami még mindig nem ideális. Régebbi Creative kártyáknál még ilyen sincs, úgyhogy lesz még ok rá bőven, hogy ne térjünk át hamar az új oprendszerre.
0
2007. január 27., szombat 0:30
"ebben a kategóriában, amit néztem THX minősítésű hangrendszerek vannak."
Amitől persze jobbak nem lesznek, legfeljebb drágábbak (Lucasnak is kell perkálni)

"lehet, hogy rosszabbul szólnak a csúcskategóriás rendszereknél"
Nem lehet, hanem biztos, és nem csúcskategóriás, hanem alsó-középkategóiás. A többi stimmel.

"a videokártya featurelistáján is ottvan a dvd képjavítás"
Nézel is DVD-t, vagy csak featurelistát olvasol? Egyébként az AVIVO már egész használható, ATI X1600-tól felfelé.

"és az azoknál hiányzó hardveres h264 dekóder"
Miért hiányozna egy DVD lejátszóból a h264 dekóder, amikor nincs is rá szükség?

"a THXet pedig elég nehéz ahhoz megszerezni, hogy annyival rosszabbul szóljon egy jobb hifinél."
De jobban se fog szólni attól, hogy ráraknak egy THX logót. Szerintem felejtsük el a THX-et, szerintem színtiszta marketing az egész. Attól, hogy valamin rajta van a THX logó, még nem lehet tudni, hogy jobb-e vagy rosszabb egy másik, nem-THX-es készüléknél, és azt sem, hogy milyen az ár/érték aránya. Lehet, hogy jó a THX-es, csak nem tudni, mihez képest.

"tudom, hogy vannak iszonyatosan drága 2.0ás rendszerek, amikhez képest ez szörnyen szól, és amikből itthon van egy kötegnyi, de maradjunk már a földön."
Én olyan sztereó rendszerről beszéltem, ami ezzel egy árban van.
0
2007. január 26., péntek 23:52
derceto: bocsánat az elírásért, nem szándékos volt.

pontosítok akkor. a "multimédia központ", azaz a dvd/hifi egy számítógép. egy elég jó monitorral, egy középkategóriás videokártyával, és mindennel, ami kellhet. tehát nincs tvm, nincs hifim. nem férne be hova. ezért keresek a számítógéphez jó minőségű hangfalat. amin nézném a tvm (ha lenne miért), hallgatom a cdimet, nézem a filmjeimet. tehát, egy hifit kiváltó hangrendszer kéne.

bárki mondhat bármit, hogy a 2.0 jó (mert tényleg), de egész egyszerűen teljesen más érzés, ha a szobában mindenhonnan jön a hang. és ezért is 5.1. meg a játék, meg egy kötegnyi film.

ebben a kategóriában, amit néztem THX minősítésű hangrendszerek vannak. lehet, hogy rosszabbul szólnak a csúcskategóriás rendszereknél, de ilyen kisméretű szobában/lakásban nincs értelme ilyet felszerelni. mint ahogy nincs értelme külön beszerezni egy márkás dvdlejátszót, amikor a videokártya featurelistáján is ottvan a dvd képjavítás, és az azoknál hiányzó hardveres h264 dekóder.

tudom, hogy sok pénz, de jót akarok. és nem akarok hifit/külön erősítős rendszert, mert mindenképpen a számítógépre lesz kötve. ebben az árkategóriában a digitális és coax bemenet pedig alap, a saját dekóder egység is. a 96/24 is.

a THXet pedig elég nehéz ahhoz megszerezni, hogy annyival rosszabbul szóljon egy jobb hifinél. tudom, hogy vannak iszonyatosan drága 2.0ás rendszerek, amikhez képest ez szörnyen szól, és amikből itthon van egy kötegnyi, de maradjunk már a földön.

already: megértem, hogy nem vennél. ha nem számítógépen filmeznék, énse ezt tenném.
0
2007. január 26., péntek 23:06
Szerintem ha lenne "rendes rendszere", ő sem akarna számítógépes zajrendszert venni :)
0
2007. január 26., péntek 23:05
"tudom, hogy sok filmen nincs 5.1, viszont eredeti nyelveknél szokott lenni."

Nem azt írtam, hogy nincs 5.1, hanem hogy az 5.1-es filmek zöme sem használja ki igazán az öt csatornát. A játék az más, csak nem írtad, hogy az is cél.

Aureon : 5.1, 48kHz/16 bit
Aureon Space: 7.1, 96kHz/24 bit, Dolby Digital Live

Ha viszont fontos a játék, akkor lehet, hogy egy Creative kártyával jobban jársz. Kevésbé terheli a CPU-t, és jobb a 3D-s hang is.
0
2007. január 26., péntek 23:04
Lehet, hogy en vagyok elvetemult de nem koltenek ennyit szamitogepes hangrendszerre. Mondjuk ha oszinte vagyok es egyaltalan nem koltenek ilyesmire. Egy jo hangkartya es az mehet az erositobe aztan csokolom, szoljon a rendes rendszer.
0
2007. január 26., péntek 22:49
ilyen nehéz jól leírni a nickemet?
0
2007. január 26., péntek 22:11
igen,kategórián belül verhetetlen. a mai napig nem láttam jobbat 30k alatt. amikor kijött, a kistestvérét leszámítva a legolcsóbb fadobozos volt, a konkurenseket pedig teljesítményben oda vissza verte.

"ha valaki érezhetően jobbat akar venni, az legalább a duplája, ami számítógépnél már egy kicsit "húzós"."

ezért is 40-60 az árkategória. tvm nincs (nem is férne be hova), tehát nálam a számítógép a házimozi, a hifi, a tv.

az általam nézett z5400 és 5450 digital között van 2.5watt a hátsó sugárzók ereje különbségében az utóbbi javára, továbbá az 5450 hátsó hangfalait nem kell kábelezni. más különbség, ahogy néztem, nincs. szal semmi olyan, ami miatt én 20al többet kiadnék:)
0
2007. január 26., péntek 21:46
a dht510 kistestvére a jelenlegi hangfalszettem:) anno amikor vettem a sajátomat, azt is teszteltem, de nem ért annyival többet nekem, mint amennyivel drágább volt. (olyan 25%al került többe... kicsit nagyobb center és szélsők, nagyobb mélynyomó amit viszont nem tudtam volna kihasználni). ha meg cserélek, akkor már picit jobbra, annak ellenére, hogy ár/érték arányban iszonyatosan jó.
0
2007. január 26., péntek 21:39
decreto: hatalmas a különbség a 2.0 és az 5.1 között. tudom, hogy sok filmen nincs 5.1, viszont eredeti nyelveknél szokott lenni. 6.1 és 7.1 az csak lehetőség, ha lenne a kategóriában, akkor szóba jöhetnek, de egyébként ha az 5.1 ár/aránya jobb, nem fogok emiatt másikat venni.

2.0 és 2.1 kilőve. lehet, hogy szépen szól, de játszani 5.1ben élmény. és ott szinte mindegyiknél van akkora a különbség, hogy márcsak ezért is 5.1 legyen.

5.0 öt nagyméretű hangszóróval azért teljesen más kategória. a jelenlegi subomnak kisebb az átmérője, mint a 3utasaim mélyének.

hm, az auteron és az auteron space között mi a különbség? értsd, mennyire van oka, hogy utóbbi duplájába kerül.

Logitech Z-5400ról mi a vélemény? van valakinek tapasztalata vele?

creativeok gyakorlatilag kiestek mind, nem létezik, hogy nem képesek egy rendes távirányítót mellékelni alapból... ahogy néztem, persze a csatlakoztatható külön megvásárolható távirányítót itthon sehol nem lehet kapni...
0
2007. január 26., péntek 20:52
Másodszorra írtam jól: TerraTec
0
2007. január 26., péntek 20:47
Hangkártyából Terratech Aureon 5.1/7.1.

"ugyanolyan méretű hangsugárzók esetén túl kell tekerni a centert"
Ez marhaság, ha ilyet kell csinálni, akkor rossz a rendszer, vagy rosszul van beállítva.

Én ennyi pénzből nem vacakolnék 5.1-es, 7.1-el meg pláne nem ekkora szobában, amikor a filmek 90%-a ki sem használja. Egy jó sztereó rendszert javasolnék. Én évekig moziztam sztereóban, mert nekem a minőség volt az első, és nem az, hogy mindenhonnan szóljon az a pár film, ahol volt értelme. A két hangfal gyönyörűen betöltötte a szobát. Amikor bővítettem 5.0-ra, ünnepélyesen megnéztem a Pearl Harbor-t, meg a Gyűrűk ura is szépen szólt, aztán ennyi is volt az újdonság varázsa. Mélynyomóm azóta sincs, mert a hangfalak elég nagyok, és azért a tényleg 1-2 filmért amihez az 5.0 sem elég, nem fogok áldozni. 7.1 meg sem fordult a fejemben, a high-end sztereóra való áttérést viszont még most is fontolgatom.

Igaz, van néhány film, amihez nagyon jó 5.1/6.1 keverést készítettek, ezeket tényleg élmény így hallgatni, de ha ebben az árkategóriában jó minőségű hangot akarsz, gondolkozz sztereóban. Szerintem. A Terratec viszont tényleg jó, egy 7.1 Space-t használok a munkahelyemen egy 43 ezres AKG stúdiófejhallhatóval, és parádésan szól (többnyire nem MP3-at hallgatok).
0
2007. január 26., péntek 20:27
következő lenne a kérdés: van jelenleg egy logitech hf-sw 2500 5.1em és érik a cseréje.

a ráfordítható összeg 40-60 környékén van, ebből szeretnék a következő paraméterekkel bíró új hangrendszert:
- számítógépre lehessen kötni
- 16nm2 a szoba, belmagasság 3.5 méter körül, erre legyen elég
- nem kell túl erősnek lennie a szoba méretei miatt, viszont halk és közepes hangerő tartományon is szóljon szépen (nem kell feltétlenül 400wattnak lennie, mert nem fogom tudni kihasználni)
- 5.1 vagy 7.1 jöhet csak szóba
- legyen távirányító
- legyenek falraszerelhetőek a hangfalak
- szóljon szépen
- nagyméretű középsugárzó, mivel a japán és usa kiadványok egy részében a beszédhang csak ezeken szól (dts szabvány pl), és emiatt ugyanolyan méretű hangsugárzók esetén túl kell tekerni a centert
- jó minőségű cucc árkategórián belül (egy félmillás hangrendszer a szoba paraméterei miatt egész egyszerűen felesleges)

örülnék neki (azaz jó, ha van):
- ha csiptethetőek lennének a hangszórók kivezetése az erősítő/mélynyomó részből (jelenlegi dugós, és mindegyik hangfal kb 3-6 méterre van a mélytől)
- visszafogottab design (arra kell, hogy szóljon, és az űrkorszak amúgy is disszonálna a lakás többi részével... magyarul nem a designért, hanem a hangzásért akarok fizetni)
- magyarországi beszerezhetőség/képviselet
- ha van árkategórián belül, akkor nem vonallal kötött hangszórók
- külön erősítő/mélynyomó rész

ha 7.1es, akkor a hangfalrendszerrel új hangkártya is kéne a jelenlegi sb live 5.1 helyett. erre is kérek ötleteket (lehetőleg árhatár fölé így se nagyon emelkedjen az összköltség).

esetleg tapasztalatok kategórián belül, kinek milye van, mennyiért, hogy szól. a jelenlegi hangrendszeremnek elszállt a váltója (ezt javítani akarom mondjuk, és utánna megy haza), és a középsugárzója nagyon gyenge, viszont ár/teljesítmény kategóriában nem volt rossz, a szoba méreteire pont jó.
0