Hogy őszinte legyek, nem érdekel más család nyomora, épp ezért nem vagyok politikus. Úgy vagyok ezzel, hogy akinek van problémája, megoldja. Oldja meg mindenki maga, mindenkinek megvan a maga baja, nekem is. Az én bajom kit érdekel? Senkit. Családok szakadtak szét? Naés? Az én családom is szét szakadt, manapság úgyis egyre többen válnak, azokkal a gyerekekkel mi van, akik csak az egyik szülőjükkel élnek, mert a másik elhagyta őket? Senkit nem érdekel, ahogy a családverés sem, amit sok férfi művel. Ezzel nem nekünk kell foglalkozni, mert semmi közünk hozzá. Nekem sincs semmi közöm az erdélyi magyarokhoz és bármennyire is szomorú engem nem érdekel az ő sorsuk. Mostmár, ahogy a határok eltűnnek a családok újra találkozhatnak, ha akarnak. Nekem ne mondd azt, hogy a magyar történelem Erdélyben zajlott, mert ez elnagyolt hazugság. A magyar történelem főként magyar földön játszódott, persze sok csata külföldi vizeken. Székesfehérvár, Esztergom, Budapest, Debrecen... mind történelmi helyszínek. Ha valóban olyan fontos lett volna az, hogy együtt legyen a család, akkor az egyik fél vissza tudott volna jutni. Megértem, hogy brutálisabb korszak volt az, de nem én tehetek róla. A holokausztra sem fogok emlékezni minden nap, mert annyira nem érdekel. A témát lehet elégszer hallani, de nem hoz lázba, ahogy 56 sem túlzottan. A maga nemében szép volt, jó volt, örülünk, hogy volt egy ilyen is. De ha mindig forradalmat akarunk csinálni, mi marad? Trianon? A Nagy-Magyarország kormányozhatatlan volt. Jobb a kicsi, ezzel se tudunk bánni, miért akarnánk nagyobbat?
Más. "Nekik csak a megaláztatás, félelem és nélkülözés jut" - mert azt hiszed, hogy nekem nem jutott. Nekem is jutott, de sikeresen túljutottunk ezeken.
Erdélyi száramzású írók műveit azért sem szeretem, mert kellőképpen elfogult valamennyi. Jobban szeretem a külföldi szépirodalmat, ott legalább nem a magyarság nyomoráról írnak. Ebben az országban csak a fájdalom van jelen. Akinek van humorérzéke az túléli ezt az egészet, ami itt folyik mostanában. Nem lehet mindig kesergésben élni. Még jó, hogy vidámkodok :)