Keresés

Warner Home Video

2006. április 26., szerda 12:39
sajna, az utóbbi időkben a DL-lemezek ára is rendesen lement: most már 7-800 ft-ért is lehet kapni.
0
2006. április 26., szerda 12:23
Miért az Universalról el tudtad volna képzelni? A Warner nem piacvezető,ők csak a legtöbb filmet adják ki,de ha tudnád hogy ilyen nagy mennyiségü filmeknél milyen kevés az eladót példányuk hidd el nem piacvezetők.
0
2006. április 26., szerda 12:21
Valaki itt valamelyik fórumban már belinkelte és én is onnan tudom csak.De már tud róla a Warner is. Elvileg a Warnernál van a jog és ezért nem hozta más ki eddig még.
0
2006. április 26., szerda 12:12
Pontosan erről van szó. Az egy urban legend, hogy nálunk a filmkalózok valamiféle hiányt elégítenek ki, s a még meg nem jelent filmeket kínálják a rajongóknak. Tévedés! A kalózok kínálatának kb. 90%-a a legálisan megjelent hivatalos kiadványok lemásolása, max. házilag barkácsolt szinkronnal való kiegészítése. Erről bárki meggyőződhet, aki rendszeresen kijár a különféle piacokra, zsibvásárokra stb.

A DVD-film nem egy szociális juttatás, ami alanyi jogon jár mindenkinek. Én is sokkal több filmet szeretnék, de nincs rájuk pénzem, ezért igyekszem szelektálni a kínálatot. Hol jobban, hol kevésbé jól. A túl nagy gyűjtemények mögött egyébként is szerintem a tipikus magyar harácsolós felvágás áll: az a fontos, hogy "nekem már megvan" (esetleg seftelek is vele), miközben esetleg ideje sincs arra a delikvensnek, hogy normálisan megnézze a filmeket. Egyre többektől hallom, hogy a "pörgetve nézés" mennyire elterjedt: én egy filmre se mondanám, hogy "láttam", ha közben folyton áttekertem az "unalmasabb" részeket.
0
2006. április 26., szerda 12:12
Minek van házimozijuk az ilyeneknek?

Dísznek...

"70.- pénzért másoltatok" havernak is 900 ezres projektoros TV-je van, 5.1-es rendszerrel. No comment...

Hozzáteszem a projektorának a képe elég fos, az én 82 centis tévémnek, ami kb. negyedannyiba került, sokkal élesebb a képe.

Ennyit a házimoziról, mert átmegyünk OFF-ba lassan. :)
0
2006. április 26., szerda 12:01
DL lemezek még elég drágák, megközelítik az aktuális Warner filmek árát - szerintem inkább eredeti, mint DL-es másolt, kb. ugyanannyiba kerül (még).
0
2006. április 26., szerda 11:59
Persze, hiszen a filmre nem "kell" költeniük!!!
0
2006. április 26., szerda 11:58
"A neten ingyen van, és az nekem jár!"

Persze az neked jár... Meg: MEGÉRDEMLED, mi??? Teljesen hülye vagy, a média teljesen elbutított... :(

Én azért még egy ALAPVETŐ dolgot hozzátennék: a filmkalózkodással csak egy baj van szerintem, ha valaki olyan filmet nyúl le ilyen módon (az mindegy, hogy eredetit másol vagy a netről tölti le... vagy bárhogyan...), ami aktuálisan kapható, megvásárolható EREDETIben (vagy a közeljövőben bejelentették már a megjelentetését!)... Mert az nemcsak törvénytelen, hanem lelkiismeretlen cselekedet is szerintem.
Nem arról van szó, s az teljesen LÉNYEGTELEN, hogy melyik milyen minőségű!!!
    Azért a filmért, amit te illegálisan szezel meg így, megkárosítod a film készítőjét... Azoknak is meg kell valamiből élniük... Illetve az ilyen magatartással arra kényszeríted a kiadókat és a filmrendezőket, hogy megszünjenek!!! És ha megszűnnek, akkor már nem is lesz mit lemásolnod. Erre nem gondoltál még? (Főleg, ha mindenki ilyen UNDORÍTÓAN viselkedne!)

Persze az olyan film lemásolása ellen nem emelek szót én sem, amit nem lehet megvásárolni... hiszen, ha meg lehetne akkor megvenném... arról meg nem én tehetek, hogy nem jelent meg!
0
2006. április 26., szerda 11:56
az imént hozott a postás négy évadnyi futuramát (éljen az ebay :), úgyhogy azok is mehetnek a kukába. :)
0
2006. április 26., szerda 11:55
És az ilyeneknek általában komoly házi-mozi rendszerük van. Kérdem én: minek???
0
2006. április 26., szerda 11:53
Az utóbbi időben amiket vettünk DVD-ket már át lehetett ugorni a ne lopj feliratot, meg is lepődtem rendesen, és pozitívan! Azt nem tudom már hogy melyik kiadó. :(  (Ha jól emlékszem a Randiguru-é is átléphető?)
A DL lemez mennyibe kerül?
0
2006. április 26., szerda 11:51
Erre már én sem tudok mit mondani sajna, max. ugyanezt. :((
0
2006. április 26., szerda 11:51
Mindenben egyetértek, mert ha mondjuk a film nagyobb, mint egy DVD5-ös lemez kapacitása, de van mellé 5 hang, és 29 felirat (csak példa), akkor ha leszedi az ember a felesleges nyelveket, extrákat, stb., máris kevesebbet kell tömöríteni, ha kell így még egyáltalán.

Nem vagyok a kalózkodás mellett, előző hozzászólásaim a bizonyíték, csak technikai oldalról közelítettem meg a témát.
0
2006. április 26., szerda 11:42
Dehát tudod, hogy van ez! "A neten ingyen van, és az nekem jár!" Na erre mondj valamit, én nem tudok, max azt, hgy "akkor szard össze magad, édes lányom"...
0
2006. április 26., szerda 11:41
Ha egy DL lemezre masolom, akkor megegyezik a kep es a hang minosege. Sot, ha van rajta ne lopj reklam, akkor azt meg le is tudom venni es igy mar az elmeny is jobb, amit nyujt. Nem is beszelve arrol, hogy nemely kiadvanyon ezer felirat van es igy ki tudom venni, ami engem nem erdekel, aztan konyebb valtogatni kozottuk. Felreertes ne essek, nem a kaloz kiadvanyok mellett korteskedem, de siman lehet a gyari minoseget masolni.
0
2006. április 26., szerda 11:39
én töltök le filmeket, főleg tévésorozatokat, mert nincs türelmem kivárni őket hétről hétre, vagy pedig el se jutottak hozzánk...

egy világ dőlt bennem össze... :D :D :D én is így vagyok ezzel... annyit bénáznak a tévék, és olyan szinkront csinálnak hozzá, hogy valami borzalmas. de ha kijönnek DVD-n, természtesen megveszem én is...
0
2006. április 26., szerda 11:38
24  május 30. án jelenik meg
0
2006. április 26., szerda 11:37
"a kalózfilm kép- és hangminősége teljesen megegyezik az eredetiével"

Aha, persze... mondjuk ha eredetileg is DVD5-ön jelent meg... kíváncsi lennék, meglátná-e a különbséget, mondjuk a Trója c. filmnél (156 perc, elég érdekesen néz ki összehúzva egyrégetűre, volt szerencsém kipróbálni - a tenger eléggé morajlik az MPEG-zajtól az elején).

"a lemez teljes tartalma megtalálható a neten, a színes fénymásoló színvonala pedig ugyancsak egyezést mutat az eredeti borítóéval"

Ehhez csak annyit tennék hozzá: a másolt borító soha nem lesz az eredetivel megegyező minőségű, scannerrel tettem egy próbát, de sokkal világosabb az eredetinél, maximális felbontás mellett sem.

Kiscsaj úgy tűnik, rossz verziójú agyat vételezett, mikor megszületett, sajna csak egy hülye droid lett belőle (de még mennyi ilyen van sajna, de ez már OFFtopik).

A másik csajt is illett volna a helyszínen kivégezni. Azt kellett volna mondani neki, hogy semmi sincs ingyen, nem kötelező filmet nézni sem, ha nem fizet érte.

Durva!
0
2006. április 26., szerda 11:35
A jó hír viszont, hogy a Universal jogai már elkeltek - IC veszi át :)
0
2006. április 26., szerda 11:28
Én is felhúztam magam, megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy mi a helyzet. Na most 10 perces magyarázás után az álláspontja szerint a kalózfilm kép- és hangminősége teljesen megegyezik az eredetiével, valamint a lemez teljes tartalma megtalálható a neten, a színes fénymásoló színvonala pedig ugyancsak egyezést mutat az eredeti borítóéval.

Hozzáteszem, úgy tűnt, fogalma sem volt, mit jelent az, hogy a lemezen található extrák.

Emellett volt szerencsém anno egy kecskeméti csajhoz (én is kméti vagyok), akinek kérésére ajánlottam a japán Előérzet c. filmet, majd elmagyráztam neki, melyik tékában találja meg, mennyiért.
Reakciója a következő volt, idézem: "CSAK NEM KÉPZELED, HOGY FIZETNI FOGOK EGY FILMÉRT???!!"
Nálam ez lett volna esélyesebb az erőszakos halálra.
0
2006. április 26., szerda 11:28
csak rövid kérdés talán nézi egy illetékes is ezeket a hozzászólásokat.... Az elnök emberei, Smallville, Gilmore girls és legfőképpen 24 című sorozatokat gyüjtöm és várom a megjelenésüket. Tudja valaki ujabb részek megjelenésének körülbelüli dátumát?
viszonylag könnyű lenne torrenten lehuzni őket de szívesen megvárnám ha legalább képbe lennék mikor jönnek
0
2006. április 26., szerda 11:26
vagy, mivel olcsóban is hozzájuthatok (akár kalózmásolatként), természetesen nem fizetem ki a teljes árát.

Nem érdekel a borító, a tok, a szitázás, és még olcsó is.

Nos, mennyi ember gondolkodig így az igényesség teljes hiányával?
   nem én

0
2006. április 26., szerda 11:04
Sajna ezzel a hozzállással én is gyakran találkozom. :((

Olyan ismerősöm nekem is van, aki telve van pénzzel, mégis 70.- pénzért másoltat magának. Legszívesebben ráküldeném a BSA-t, hogy tartsanak már házkutatást nála, de sajna nem úgy van az. :(((

jamamura: szerintem gratulálhatnál a nővérednek. :)))

creeper: ha legközelebb látod a csajt, a nevemben is nyírd ki, jó? Nem akarok ilyen kis hülyék miatt szívni, pont ezek miatt a letöltögetős állatok miatt vonult ki a Universal is szerintem.

Legalább mi fórumozók tartsunk össze, és ne butuljunk le a másolt filmekig.

Bocsi, csak mindig felhúzom magam, ha a kalózkodásról és annak következményeiről van szó. :((

Hogy ON is legyek: valaki nem tud valamit a Zorro legendájáról DVD-n? Mindenhol a Sony adta ki (az egyetlen kivétel Franciaország), lassan már a 6 hónap is letelik mozi után.

Köszi!
0
2006. április 26., szerda 11:02
ja, olvastam. mire bemutatják moziban, megnézem még vagy háromszor... az utóbbi évek legjobb "feel good" mozija.
0
2006. április 26., szerda 11:01
még egy vallomás: van 1-2 írott dvd-m is, amelyeken olyan filmek, műsorok vannak, amik nálunk nem kaphatók (pl. grave of the fireflies, vagy a noises off klasszikus magyar szinkronnal!), vagy minősíthetetlen minőségben (pl. chasing amy). ezek nagyrészét szerencsére már sikerült lecserélnem (pl. kalifornia, assault on precinct 13), s a többit (kb. 20-30 db) is szívesen kivágom a szemétbe, ha valaki végre megjelenteti őket.
0