Nekem bejonnek a diszdobozok, de kezd egy kicsit sok lenni. Kezd semmi erteke lenni egy doboznak, mert minden kijon dobozban. Trilogiak, 1-2 reszek, stb. Ott van a HP. Komolyan mondom rohejes, 1-2, 1-2-3 es most mar 1-2-3-4 diszdoboz is van. Szerintem azert meg kellene huzni lassan a hatarokat es csak azt tenni dobozba, ami megerdemli. Azt pedig el kellene felejteni, hogy egy sorozat vagy film a sokadik diszdobozba keruljon. A diszdobozoknak kulonlegesnek kellene lenni, hogy a gyujtemeny diszei legyenek. Ha minden masodik filmrol van doboz, akkor leertekelodik a dolog. Ezen kivul a dobozok lehetnenek valoban kulonlegesek. Egy papirdoboz es benne ket film nem az. A gyujtemenyes topicban lathato fem dobozos Akira, a bor dobozos, digipackos Keresztapa trilogia, a gyuruk ura bovitett kiadas dobozok, stb. Ezek a diszdobozok, a tobbi csak egy papirba oltoztetett film. Ezert nem erdekel, hogy lesz Penge diszdoboz vagy sem, mert nem latom benne az erteket.
0
2006. március 26., vasárnap 15:35
13392
Mit akarsz, én még 23 sem vagyok... :) Szép emlékek, nem is annyira azért, mert régen volt, hanem mert tudjuk, hogy sosem hozható vissza ez az időszak. Igen, audiokazetták-ügyben is egyetértek.
0
2006. március 26., vasárnap 15:11
7252
Vazze, itt nosztalgiázunk egy (nem is olyan) régen letűnt korszak felett; tisztára vénnek érzem magam, pedig alig múltam XXX! Ha már itt tartunk:az audiókazettáimat is sajnálom...(a felvételek minden gondjával-bajával együtt)
0
2006. március 26., vasárnap 15:00
13392
Bizony, így volt! :) Én néha azt élveztem, mennyire eltájolták magukat véletlenül egy-egy filmkategória feltüntetésénél. Egy drámára nyugodtan ráírták, hgy akciófilm, stb... :)
De azért egy kicsit fáj a szívem, mert szívesen tekintek vissza ezekre az időkre! Hát igen...
0
2006. március 26., vasárnap 14:47
7252
Na igen. Az elején, a legelső videónk még nem volt egy komolyabb típus. Egy egyszerű kétfejes gép volt, amelyen a szalagszámláló nem óra/perc/másodperc-ben mért, hanem egy négy karakterből álló számsorral. A műsoros videókazikon feltüntetett filmhosszúság pedig sohasem volt pontos. Sőt! Volt olyan, hogy 35-40 perccel hosszabb idő volt feltüntetve. Én meg csak csodálkoztam, hogy az általam kiválasztott 240-es videókazin maradt egy csomó szalag! Ekkor kezdődtek a méricskélések, az adott számhosszhoz tartozó percekről. Hála az égnek ennek a korszaknak már régen vége van! De azért egy kicsit fáj a szívem, mert szívesen tekintek vissza ezekre az időkre!
0
2006. március 26., vasárnap 14:38
13392
De klassz lehetett! :) Bizony, az utolsó pár évben volt néhány olyan (új) kiadvány, melyek szörnyű kép- és hangminőséggel rendelkeztek eleve!
0
2006. március 26., vasárnap 14:33
7252
Én ezeket a hibákat úgy küszöböltem ki, hogy a hivatalos megjelenés előtti estén (ha jól emlékszem az Intercomnál minden csütörtökön volt) már hazavittem a tékákból a filmeket, így azokat én játszottam le/át először. Persze, így utólag visszaemlékezve is voltak azért a filmekben apróbb hibák! Kb 4 évvel ezelőtt jártam egy kazisokszorosítóban, ahol a műsoros kazikat gyártották:A videók többsége Panasonic nv-hd 600-as és 650-es volt, napi 24 órát mentek. Nem csoda, hogy idővel besokalltak!!
0
2006. március 26., vasárnap 14:24
13392
Hát bizony másolgattam anno a filmeket a videós korszakban, de ez ara jó volt, hogy megszerettem ezeket a filmeket, és késztetést éreztem arra, hogy az új formátumon beszerezzem őket szép, eredeti kiadásban.
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de néhány esetben még az is izgalmas/vonzó volt számomra, ha a kikölcsönzött videokazetta nem volt tökéletes képminőségű, vagyis voltak benne szaladások, szalaghibák, ez néhol igen hangulatossá tette a nézést. Egy-két dvd esetében már szinte vártam a képhibát ott, ahol megszoktam. :) A fene vigyel el ezt a tökéletes képminőséget! :))
0
2006. március 26., vasárnap 14:21
7252
Ezzel teljesen egyetértek, mert a lényeg valóban az, hogy végre megjelennek ezek a filmek is! De beláthatod, hogy ha egy film 3 része 86 kiadónál van, az kicsit bosszantó dolog! Függetlenül attól, hogy Neked bejönnek-e a korrekt díszdobozok, vagy sem.
0
2006. március 26., vasárnap 14:17
7252
Nos igen. Tényleg mindent kiadtak, nálam meg már dőltek ki a kazetták a szekrényből! Ebben a mostani káoszban egyre nehezebb követni, hogy a stúdiók melyik kiadóhoz kerülnek!
0
2006. március 26., vasárnap 14:14
2938
Kit erdekel, hogy hogy lesz? Most komolyan. Penge diszdoboz es tarsai. Istenkem. En reszemrol orulok, hogy vegre van kiadoja a Hetediknek es az Amerikai Historia X-nek. Az sem erdekel, hogy ki az, csak adjak ki vegre ezen a nyomi piacon is.
0
2006. március 26., vasárnap 14:09
13392
Micsoda korszak volt, hogy szerettem! :) Visszasírjuk még azt az időszakot... És az volt a szép benne, hogy akármilyen "szar" kellett nekem, láthattam, mert nagy eséllyel kiadták!
0
2006. március 26., vasárnap 13:56
7252
A NEW LINE CINEMA filmeket idáig a WARNER forgalmazta. Akkor most hogy is lesz? A régebbieket a BP FILM? Nyilván a Penge-díszdobozról lemondhatunk! Tisztára, mint a Jurassic-filmeknél:1-2. először az Intercomnál; utána a Warnernél. 3. először a UIP Dunafilmnél, utána az Universal Pictures (Hungary) Kft-nél; ekkor máshol már régen díszdoboz van. Aztán az 1-2. is végre az Universalnál, érkezik is a díszdoboz! A kiadó meg távozik. Régen, amikor még javában videóztunk, nem voltak ilyen problémák:volt ugye az Intercom, minden héten megjelenés, külön a 20th Century Fox, a WB, az MGM, a Walt Disney Touchstones és a Hollywood Pictures, Columbia/Tristar filmekkel (a sorrendre már nem emlékszem) és volt a UIP Dunafilm, akik az Universal és a Paramount filmeket (+ kisebb stúdiók filmjeit) forgalmazták. Később jött a Flamex, a New Line Cinema filmekkel-hogy csak a lényeget említsem.
0
2006. március 26., vasárnap 6:45
1872
Azér erősen remélem, hogy a kép meg hangminőségeb lesz (van) némi különbség...
0
2006. március 26., vasárnap 6:10
1158
"Mert a Warner nagyobb cég, több alkalmazottat kell fizetni..."
Hát, ha csak erre képesek, akkor nem kéne annyi alkalmazott. Ha meg másra is, akkor annak a bevétele eltartja azt a pár embert. Ha egyszer csak azt a szinvonalat tudják előállítani, mint a 900 ft-os filmek kiadói, akkor oldják meg ugyanakkora költséggel!
0
2006. március 26., vasárnap 3:33
316
Kérdezem én, mennyivel különb ennél a KSZ sorozat bármelyik tagja? Ócska tok, nincs extra, gagyi menü. Akkor viszont miért nem annyiba kerül, mint az ilyen szivonalú kiadványok? És milyen alapon kritizálják a független kiadókat, amikor a Warner ugyanolyan minőséget csinál, de háromszor annyiért?
Mert a Warner nagyobb cég, több alkalmazottat kell fizetni...
0
2006. március 26., vasárnap 1:36
2938
Leon
Az Elnok Emberei otodik (harom epizodban Matt Perry is szerepel) es hatodik evad kb. mikorra varhato?
0
2006. március 25., szombat 23:58
2975
tudom, láttam, csak gondoltam leírom az érveimet ezzel a legyen mindenki boldog, mer most má van szinkron szöveggel szemben. ;)
0
2006. március 25., szombat 20:38
13392
Ez tényleg érdekes kérdés!
0
2006. március 25., szombat 20:09
1158
Itt arról van szó, hogy az úgynevezett "nagy" kiadók (és az Xpress) lecikkizik a 900 ft-os filmeket gyártó független kiadókat, hogy azokon a filmeken nincs extra, csak szinkron, meg egyszerű menü, és vacak tok. Kérdezem én, mennyivel különb ennél a KSZ sorozat bármelyik tagja? Ócska tok, nincs extra, gagyi menü. Akkor viszont miért nem annyiba kerül, mint az ilyen szivonalú kiadványok? És milyen alapon kritizálják a független kiadókat, amikor a Warner ugyanolyan minőséget csinál, de háromszor annyiért?
0
2006. március 25., szombat 19:36
7252
"de a jelenetválasztás és a hangbeállítás ne legyen már extraként feltüntetve, könyörgöm." Nos igen. Ezek aztán a remek kiadványok és tényleg, mennyi extra van rajtuk! Vicc!!
0
2006. március 25., szombat 19:32
7252
Én felíratpárti vagyok. A szinkron ugyan nem érdekel (ugyanannak a színésznek többféle a hangja, monoton, érzelmektől mentes...), de ma már elvárom, hogy szinkron is legyen a dvd-n. Azt elismerem és elfogadom, hogy vannak szenzációsan sikerült szinkronok, de az eredeti hangot semmilyen magyar szinkron nem tudja és nem is adhatja vissza. Ráadásul 2-3 év eredeti nyelven történő filmnézés/hallgatás után azt veszed észre, hogy egyre kevesebbszer kell a felíratra pillantanod; sőt, olyan dolgokat is megértesz majd, amiket ki sem írnak! Ha meg netán veszed a fáradságot, hogy néha-néha kezedbe veszed az angol szótárt és megtanulsz pár szót, akkor ez a folyamat felgyorsul. Kicsit elkalandoztam; visszatérve a témára:azt is elvárnám, hogy a pénzemért VALÓDI minőséget, értéket kapjak, ne csak egy nyamvadt szinkront! Ezt kellene a kiadónak szem előtt tartani, nem pedig azt, hogy minél olcsóbban tudja adni a filmeket egyre sz@rabb tartalommal. Tehát ma már alapkövetelmény (lenne) extrákkal megpakolni a korongokat, illetve megfelelő minőségben tálalni ezeket a filmeket is.
0
2006. március 25., szombat 19:22
13392
Ezek az 5-6000 Ft-os filmek azonban már régebbi megjelenésűek. Azóta fejlődnie kellett volna a magyar piacnak. Van a Warnernek millió 3990.- Ft-os kiadványa, melyekhez sok remek, akár feliratozott extra van. Ezek mind szép kiadványok, sokat összeszedtem az ilyenekből. Miért nem ez a mérce?
0
2006. március 25., szombat 19:05
761
Megértem, hogy érdekelnek az extrák, mert szerintem is gyakran hasznosak, és sokmindent meg lehet tudni belőlük. Ennek ellenére nálam a fontossági sorrendben a legutolsó szempont. Mégpedig azért, mert az extra az extra! Plusz, ami nem lehet alapkövetelmény. Nem beszélve arról, hogy például 5000-6000 forintos kiadványokon is gyakran alig van egy-két kisebb extra. Ja, és sok esetben engem bosszantani is tud némelyik kisfilm, mert rontja a filmélményt.
0
2006. március 25., szombat 19:00
761
Nem a te hozzászólásoddal (nem is arra reagáltam) van a bajom, mert azt meg tudom érteni. Az igényeim nekem is hasonlóak.