Keresés

Warner Home Video

2006. március 16., csütörtök 18:41
Ne idegeskedj, Vedd meg! :))
0
2006. március 16., csütörtök 18:40
No, azért a senkinél egy kicsit többet.
Jónak találtam a hasonlataidat. Valamint egyetértek veled abban, hogy nem kellene teljesen lebutítani mindent, ami a magyar piacra készül.

Pár napja szóba kerültek a Harry Ptter könyvek. Nos, ez is egy jó példa arra, hogy a hazai piacra még a napilapoknál is silányabb minőségben adnak ki könyveket, pedig elvileg azért egy napnál tovább kellene tartaniuk.

Éppen most jelent meg végre a Gyűrűk ura könyv tiszteséges kiadásban, normál papírra nyomva. Amikor a film okán sláger volt, silány újrapapírra nyomva adták ki. És az ára most alig valamivel több, mint akkor. Kiderül, hogy nem mindig költségokai vannak a silány minőségnek. Olykor egyszerűen az a hozzáállás, hogy a magyaroknak jó a vacak is.
0
2006. március 16., csütörtök 17:30
Ez nem normális, hogy a T áruházak az Elnök emberei 3.évadot 1490 Ft-ert árusítsák!
0
2006. március 16., csütörtök 13:40
Ugyanarra lehetne, amire akkor jó volt.

Továbbá dícséretes, hogy senkit sem érdekel a lényeg, az ügy mondanivalója; az energia kifullad a hasonlatok kritizálásában és megmosolygásában.
0
2006. március 16., csütörtök 12:55
És mégis mire tudnád használni a C64-et? :)
0
2006. március 16., csütörtök 11:55
Kedves LEON!

Szívem szerint egy listát adnék,h tervben vannak-e a Kerülj Szinkronba sorozatban a következő címek,de most csak párat szeretnék megérdeklődni,h jön-e.
Az igazán nagy Blockbuster-ekre nem kérdezek rá,mert úgyis jönnnek:)

Így jöjjön ez a pár cím:

Micsoda Csapat!,Gattaca, 13.emelet,Roxanne,Az ügyfél,A bérgyilkosnő

Valamint VÁGATLANUL,klasszikus szinkronnal jöhetnének STEVEN SEAGAL régi filmjei:Nico,Ölve vagy halva,Törvényre törve...
ezek úgyis megunhatatlan akciófilmek.

előre is köszönöm a választ!
0
2006. március 16., csütörtök 7:50
Másfél-két éve a DVD Extrán volt egy cikk arról, hogy miféle filmek felújított, extra változatain dolgoznak a külföldi kiadók. Időpont megjelölése nélkül a BONNIE ÉS CLYDE is szóba került. Jövőre, a 40 éves évfordulóra talán lesz is belőle valami.

A POKOLI TORONY ilyen szempontból nem került szóba, de mint a 70-es évek egyik nagy sikerű filmje, megérdemelne egy újabb, méltó kiadást. Kihagyott jelenetek biztosan vannak, hiszen köztudomású, hogy az amerikai tévéváltozat számára megvágtak egy-két jelenetet, viszont be is tettek olyanokat, melyek a moziverzióból kimaradtak. ÍGY KÉSZÜLT filmet is lehetne csinálni róla, hiszen az egyik főszereplő, Paul Newman még él, viszont elég idős, nem beszélve a fiatalabb sztárokról: Chamberlain, Dunaway, Blakely stb. Azt hiszem, még Jennifer Jones is él!
0
2006. március 16., csütörtök 1:46
Szerintem ebben a Kerülj Szinkronba!-sorozatban olyasmit kéne kiadni, ami eleve extra nélkül jelent meg, és valószínűleg nem lesz belőle később SE-változat: Pl. Arthur, Pokoli torony(?), Veszedelmes viszonyok, Maverick, Dave, Vakáció-sorozat (bár ezekből van audiókommentáros SE-kiadás), Összeomlás, Zaklatás, Bonnie és Clyde, Az utolsó csepp, Gömb stb.

Ugyanakkor meg kéne próbálni elindítani egy afféle Kerülj extrán szinkronba! kiadást  (az eredeti szlogen mögött lévő kiváló koponya nyilván itt is megmutatná tehetségét), ahol megmaradnának az extrák - azt meg sem említem, hogy némi magyarítást is kapnának (lsd. audiókommentárok) - és mindezért 2-300 ft-tal kellene többet fizetni. Ilyen lehetne pl. a Kapcsolat, az L. A. Confidential, az Angyalok városa (mondjuk, erre megpróbálnám rárakni az amerikai kiadáson még meglévő 2 audiókommentárt), a Kémek a Sasfészekben, az Üzenet a palackban, a McCabe és Mrs. Miller, a Mi van, doki? stb.
0
2006. március 15., szerda 23:45
Igazad van. A C46 ma is pontosan ugyanúgy használható arra, amire a maga idejében használható volt. Az autós hasonlat is jó. Ki venne ma egy Trabant szinvonalú és felszereltségű autó újonan? Pedig arra a célra ma is megfelel, amire akkor készült. Megy és füstöl, és ez az amit tudnia kell.

A DVD piacon a szinkronos újrakiadásokról már lassan a menüt és a filmet is leveszik. Az ember azt várná, hogy az eredeti (már egyszer kifizetett jogdíjú) kiadásra ráteszik a szinkront, és kiadják. Ha már elsőre nem szinkronosan adták ki. De lecsupaszítják.
Autós hasonlattal, mintha a motor kivételével mindent kiszednének a magyar piacra szánt autóból. Se biztonsági öv, se légzsák, se klíma, se semmi.
0
2006. március 15., szerda 22:22
"Nem,mert tudom,hogy a Warnernek pénz lett volna az is,így is nyomott árakon dolgoznak."
Én ezeket az árakat nem nevezném nyomott áraknak! Ezek a lebutított sz@rok még ennyit sem érnek! Azt próbáltam felvázolni, hogyha valóban egy remek, minden igényt kielégítő (szinkron, felírat, telepakolva felíratos extrákkal, normális borító) kiadás lenne, akkor nem érdekelne, hogy korábban már megvettem, megvenném újra. A kedves kiadó csak nem gondolja, hogy majd felteszem ezt is a polcra a másik mellé?
0
2006. március 15., szerda 21:24
Nem,mert tudom,hogy a Warnernek pénz lett volna az is,így is nyomott árakon dolgoznak.Extrával meg csak drágul a cucc.
Belátható,h itthon nem az extrákra van igény,mégha nagyon vonzóak is az extra,digipack kiszerelésű cuccok.

Én a szinkronnak örülök.Amúgy mennyivel különb a magyar piac ,mint bármelyik?ha jól tudom amcsikat sem árasztották el Halálos fegyver extrákkal.
többi országban szintúgy semmi...

ennyi
0
2006. március 15., szerda 21:05
Na pontosan erről van szó!
0
2006. március 15., szerda 20:36
Erről is van szó!

Ha már az eredeti kiadványok sem voltak elárasztva extrákkal, nem esett volna jobban, ha az új kiadásokon van egy kis extra?
0
2006. március 15., szerda 20:30
Úgy beszéltek itt a Halálos fegyver feliratos dvdkről,mintha full extrásak lettek volna.
Jelen esetben nem jó a példa:)
0
2006. március 15., szerda 20:12
Senki nem beszélt roncsautóról, a c64 pedig ma is ugyanolyan használható lenne, mint akkor volt.
0
2006. március 15., szerda 20:08
A mondanivalóddal egyetértek, de a hasonlat nem a legjobb. Egy DVD használható extrák nélkül is. Ellenben egy C64-gyel, vagy egy 50-es roncs autóval mit kezdesz manapság?
0
2006. március 15., szerda 19:20
Sajnos nálunk a vevõknek két dolog fontos:Olcsó legyen és szinkronos.Egyébként teljesen igazad van.
Bár ha meggondolom,hogy a Vad banda ugyaennyiért milyen kiadást kapott...Ezek a kiadványok az extra változatok elõl veszik el a helyet pld.Philadelphia.
Eredeti nyelven nézve a Halálos fegyver filmeket nem kell azon töprengeni,hogy melyik szinkron van rajta,összepasszolnak-e.
0
2006. március 15., szerda 18:09
Na jó, a Vadászt visszavonom, azért nagyon kár. :)
0
2006. március 15., szerda 18:08
Bármely más termék piacán megfigyelhető, hogy mindig a szebb, jobb, gazdaságosabb, hasznosabb, nagyobb szellemi értékű termék hódít.

Például az autópiacon nem jellemző, hogy  50-es évekbeli modelleket forgalmaznának; ha bemegyek egy számítógépes boltba, nem Commodore 64-eket látok kirakva; híradástechnikai boltokban valószínű kiröhögnének, ha forgótárcsás szalagos magnót keresnék; és még a csokiautomatából sem a Vadász szelet pottyan ki, ha bedobom a pénzt.

A dvd-filmek szinkronos újrakiadásának esetében azonban 98%-os gyakorisággal mindent levesznek a lemezről, amit csak lehet, lecsupaszítják, lebutítják.
Ezzel szemben nem azt várná el az ember, hogy az újabb termékek még extrábbak, még vonzóbbak, még gazdagabb tartalmúak legyenek?
0
2006. március 15., szerda 17:53
Rohanok és veszem meg újra a Halálos fegyver filmeket! Szinkron és micsoda extrák:interaktív menűk, közvetlen jelenetválasztás. Na meg az az undorító egyenborító! Ez valami vicc, vagy nem? Tényleg ennyire birkának néznek minket?
0
2006. március 15., szerda 16:44
Na köszönhetően a Kerülj szinkronba doboznak, a Halálos fegyvereket is kihagyom.
0
2006. március 15., szerda 16:43
Szerintem nem jártál mostanában könyvesboltban! Tudod milyen eszetlenül drágák a könyvek??? Mindig csak sápadva jövök ki...
0
2006. március 15., szerda 16:40
Lehet meg kéne tanulni angolul...
0
2006. március 15., szerda 16:37
Azért mert egyesek megtehetik, hogy mindent megvegyenek dupla áron, még nem mindenki ilyen! És mi az hogy rendes vásárló??? Aki havonta megvesz x filmet x összegért? Na ne röhögtess már!
0
2006. március 15., szerda 5:54
Egyiket sem ismerem. Ezek szerint rossz példát hoztam fel. Látom, a kiadó valami Animus nevű.
Ennek ellenére fenntartom, hogy a neves könyvkiadók képesek minőségi termékeket úgy kiadni, hogy az árazás hozzávetőleg figyelembe veszi a fizetőképes keresletet.
Hasonló a DVD-piacon is megesik, csak ritkábban.
0