"nem ugyanennyiért, a kiadvány azóta olcsóbb lett."
Különösen a harmadik évad a T...-ban, :))))))))))
0
2006. március 15., szerda 2:55
1158
"Valakinek így is megérte lefordítani magyarra, kiadni, terjeszteni stb. Biztos adhatnák nálunk is 6 ezerért, de valamiért nem teszik."
Láttad már az angol kiadást? És a magyart? Ott kint normális papírra, szép betükkel nyomtatják. Nálunk WC-papírra lóbetükkel (mert kisebb nem látszana a rötyipapíron). Ettől aztán jó vastag, viszont könnyű. Ezért drágább kint. Tudod az igazi papírnak ára van, az újrafelhasználtnál már (legalább) egyszer kifizették.
0
2006. március 15., szerda 0:06
2938
Fele ennyi sem menne el belole, pl. ezert.
0
2006. március 14., kedd 22:56
19955
KSZ: Május: Halálos fegyver 3-4, Kardhal
0
2006. március 14., kedd 22:22
398
A Harry Potter 6. kötet közel 6000 ft a német ill. francia Amazonnál, és az angolnál is többe kerül, mint itthon, pedig náluk 0% a könyvek ÁFA-ja. Valakinek így is megérte lefordítani magyarra, kiadni, terjeszteni stb. Biztos adhatnák nálunk is 6 ezerért, de valamiért nem teszik.
0
2006. március 14., kedd 20:11
2938
Azon sorozatokert, melyekert hajlando vagyok fizetni (Sopranos, West Wing, Friends) szinkronnal, digipackos kiadasban 12-13000Ft-ot/evad. Tobbet nem. Es ez nem azt jelenti, hogy minden evad hemzsegjen az extraktol, de ha mar van rajta, akkor egy felirat legyen hozza. Nekem leginkabb az faj, amikor angol felirat sincs es hallas alapjan azert egy resze nekem gondot okoz. Amit pedig nem ertek, az olyan, mintha rajta sem lenne.
0
2006. március 14., kedd 20:08
17243
de hát pont nem fizetsz magasabb árat. mondhatni, az extra jelen esetben tényleg csak extra: a jóbarátok dvd-ken egy szem videoklip volt: ezeket a bónusz cuccokat nyugodtan lehagyhatnák a lemezekről, de mégsem teszik.
0
2006. március 14., kedd 20:07
Moderátor
7449
Mennyivel adnál többet, ha úgy jelennének meg a sorozatok, ahogyan Te (és én is) szeretnéd? Mert nem 500 forinton múlik a dolog, hanem 8-10 ezer forinton! Ennyivel kerül ugyanis többe a Vészhelyzet, vagy Az elnök emberei egy-egy évada az angol, vagy spanyol piacon, de 2-3000 forinttal a német piacon is drágább. Ráadásul Az elnök emberei angol kiadásai ugyanúgy fapadosak, mint a magyar kiadások, pontosabban az első évad nálunk gazdagabb felszereltséggel jelent meg. A Vészhelyzet - ahogy látom - a német piacon is gyakorlatilag extrák nélkül jelenik meg, a magyar árnál jóval drágábban. Aztán ott vannak még a csehek, akik meg csak felirattal kapják a legtöbb sorozatot. Gyanítom, hogy sokkal kevesebb ennek ellenére náluk sem fogy ezekből a sorozatokból, mint nálunk.
0
2006. március 14., kedd 19:56
2938
Milyen aron? Eddig 8500Ft-ert jottek a sorozatok, most 8000Ft. Ha ezen az 500Ft-on mult, hogy megvettek, csak sajnalni tudom oket. Egy sorozat 500-900 perc szorakozast jelent, ezen sporolni...
0
2006. március 14., kedd 19:54
2938
jamamura
Engem oszinten nem erdekel, hogy 500Ft-al olcsobb lett vagy sem. Nem kolbaszbol van a kerites nalam, de vannak igenyeim. Inkabb adnek tobb penzt a kiadasokert, de kapjak is erte valamit. Ott van pl. a Jo reggelt Vietnam, amit csak azert nem veszek meg mert nem kerult ra a szinkron, nekem pedig azzal nott a szivemhez. En az a fajta csavo vagyok, aki inkabb kevesebbet vesz, de minoseget. A Tiszta Romancbol a rendezoit vettem meg, pedig az egy lemezes kiadas akcios volt. A Kutyaszoritobant a megjelenes napjan megvasaroltam, nem vartam meg az akcios egy lemezest, stb. Szoval nekem igenis faj, hogy elmaradnak a remek kiadvanyok es mint vasarlo, a kiado maganugyenek tartom a problemait. Allandoan arrol megy a musor, hogy a magyar piacra nem kell extra es jonnek a fapados kiadvanyok, de akkor kerdem en, mi ertelme az ilyen extraknak? Ezekert kellene odalenni, ezekert kellene fizetni magasabb arat? Felirat nelkuli extrakert?
0
2006. március 14., kedd 18:36
301
Azt hiszem, pont a sorozatok terén a legjobb a Warner - az, hogy elérhető árúak, igenis számít, ismerőseim körében minimum hatan megvették azonnal pl. a Gilmore Girlst ilyen áron. Én is sajnálom, hogy nem digipackos, hogy nincs füzetecske, hogy a felirat borzalmas fordítási hibáktól hemzseg, de legalább elérhető, van rajta viszonylag jól sikerült szinkron, és hatunk közül én lettem volna az egyetlen, aki megveszi kétszeres áron, szóval meg tudom érteni a kiadót.
Azt kevésbé értem meg, hogy egy ilyen friss kiadás miért lesz azonnal bizonytalan itt az xpressen, megint alig gyártottak belőle? Gondoltam rá, hogy a saját előrendelésemhez rakok mégegyet valakinek ajándékba, erre bizonytalan...
0
2006. március 14., kedd 18:07
17243
akkor még sokkal bizakodóbb volt a kiadó, aztán meglátta az eladási mutatókat, s ahol tudta, megfogta a költségeket. s tévedsz: nem ugyanennyiért, a kiadvány azóta olcsóbb lett.
0
2006. március 14., kedd 17:55
2938
Egyebkent az ironiad azert is fals, mert az elso evadon ugyanennyiert magyar feliratos extrak es 4 lemez volt. Szoval nem ertem most miert ne lehetne ugyanigy.
0
2006. március 14., kedd 17:54
2938
Nem erdekel mennyit tudnanak belole eladni. En kifizetem a teljes arat erte, adjak 10e-ert akkor is meg fogom venni. En kiadvanyt akarok, nem akarok tetu ketoldalas lemezt, bonusz lemezt akarok, magyar extrakat es rendes kiadvanyt. Hajlando vagyok megfizetni az arat.
Egyebkent hiaba ironizalsz, egy csomo sorozat kepes kijonni egyoldalas lemezen olcsobban.
A sirankozast pedig felejtse mar el minden kiado, ok alakitjak a piacot. Hulyeseg, hogy a turkalo nem ellenfel. Nem kell semmit a turkaloba arazni es akkor ott marad a gagyi. Akinek az kell, ugy se fog rendes dvd-t venni. A rendes vasarlokat is, mint en pedig a hulye kiadoi hozzaallasok tantoritjak el. Pl. amikor par honappal kesobb latom akcioban feleannyiert az Ocean s Twelve-et, hogy a Warnernel maradjak. Legkozelebb majd en sem veszem meg 5e-ert, megvarom azt a 3-4 honapot es elhozom a feleert. Ez a kiadok hiabaja es az is, hogy belemennek a turkalos versenybe.
0
2006. március 14., kedd 16:48
3933
Már megvásárolta Rupert Murdoch. :D
0
2006. március 14., kedd 16:39
6925
Az,hogy az MGM-et megvette a Columbia tényleg jó hír!A Fox-ot nem vásárolja megvalaki?
0
2006. március 14., kedd 16:20
17243
franc beléjük. inkább adnák ki dupla áron, magyar feliratos extrákkal, booklettel, mindenféle jóval. igaz, akkor a mostani eladott 300 helyett csak kb. 50 példányt tudnának belőle eladni. :\
0
2006. március 14., kedd 15:58
7151
Várok, elvégre a remény hal meg utoljára...
0
2006. március 14., kedd 15:56
Moderátor
7449
Attól tartok, hogy a Hálózat nálunk nem Warner, hanem MGM. Viszont az MGM-et nemrég megvette a Columbia, úgyhogy van rá esély, hogy egyszer nálunk is megjelenik normális kiadásban. Az MGM-által Európában kiadott változat köszönőviszonyban sincs a most megjelent amerikai kiadással: szokásos fapados MGM-kiadás. Úgyhogy talán érdemes várni egy Columbia-kiadásra.
0
2006. március 14., kedd 15:37
7151
Nem jó hírek, de azért köszönöm. Marad a külföldi beszerzés. Lassan már több DVD-m lesz külföldről, mint itthonról...
0
2006. március 14., kedd 15:33
146
Az Amarcordból jelen állás szerint nem várható újabb kiadás. A Hálózat sem szerepel a tervek között.
0
2006. március 14., kedd 15:26
146
Sajnos nincs tervbe véve.
0
2006. március 14., kedd 15:02
14
Esetleg valaki tud valamit a Smallville második évadjának szinkronos változatáról? Csak mert most fejeztem be az első-t vasárnap és nagyon szeretném folytatni :)
0
2006. március 14., kedd 14:58
2938
Szinte biztos voltam benne. Koszi Jamamura. Igazabol az az idegesito, hogy az elozo evadon angol felriat sem volt. Szoveg alapjan pedig nem mindent ertek. :( Remelem legalabb angol felirat lesz az extrakon. Franc a warnerba, hogy ezt a remek sorozatot igy adjak ki.
0
2006. március 14., kedd 14:29
7151
Kedves Leon!
Két filmről szeretnék érdeklődni, mindkettő Warner-produkció. Az USÁ-ban a múlt hónap végén jelent meg a HÁLÓZAT (1976) című filmdráma kétlemezes kiadása. Eljut-e hozzánk ez a film, hiszen eddig még egyáltalán nem jelent meg nálunk?
A másik. Bő két éve (2004. 02. 05.) a DVD Extra közölte az alábbi hírt az AMARCORD című filmről:
"Márciusban egy szimpla kiadású lemez került volna forgalomba, igaz, a klasszikus magyar szinkronnal. Az utolsó pillanatban azonban kiderült, hogy külföldön készül a film extra kiadása, amely - ha minden a tervek szerint alakul - kétlemezes és bővített változat lesz!
A Warner úgy döntött, hogy ha már ennyit vártunk Fellini nagyszerű filmjére, azt a néhány hónapot akár a fán lógva is kibírjuk, főleg, ha nyáron extra változatban érkezhet az Amarcord!
Sajnos a részletes extra-kínálatról még nincs hírünk, de amint megtudunk bármit, azonnal megírjuk!"
Végül mégiscsak a szimpla, és igen gyenge képminőségű változat jelent meg. A bővített, duplalemezes kiadásról itthon azóta se hallani, noha pl. Franciaországban már megjelent. Erről a kiadványról van-e valami hír?