Keresés

Warner Home Video

2006. február 6., hétfő 20:58
Szerintem most kezdik a dvd-k elérni a reális áraikat. Egy VHS soha nem volt drágább 2500Ft-nál még a csúcson sem. Pedig az előállítási költsége biztos, hogy több volt mint a dvd-é. Eddig csak azért kellett többet fizetni meret ez volt az új. Majd jön a BlueRay és ennek is szép lassan leáldozik. Az ismét 7-8eFt között fog mozogni a DVD pedig majd beáll a normális 2000Ft körüli árra. Én is gyűjtő vagyok, de sajnos nem éri meg teljes áron venni filmet 3000Ft fölött. A warner teljes árú kiadványaiban sincs belső borítő, se szebb borító, se semmi extra.
Kár itt a dvd piac halódásáról beszélni, meg sajnálni a kiadókat. Nyugaton is ugyanígy van. Elég megnézni a külföldi online boltok kínálatát.
Amúgy nagyon tetszik, hogy a warner egyre normálisabb áron kínálja a filmjeit. A 3eFt alattiaknál már nem várok akcióra, de 3e fölött még várok.
0
2006. február 6., hétfő 20:20
already: hidd el, hogy én is szívesebben fizetnék 10e-t 8500 helyett a kedvenc sorozataimért, ha a Te általad leírt módon jelennének meg. Biztos vannak még néhány százan ugyanígy. De legyünk reálisak: néhány száznál többen nincsenek olyanok, akik így gondolkodnának. Amikor egy 2990-es új áron megjelenő filmnél az első vásárlói hozzászólások arról szólnak, hogy majd megveszem, ha 990 lesz, akkor nem lehet egy ilyen piacon mindenből a legjobbra törekedni - pontosabban lehet, de nem kifizetődő.
Megint csak azt tudom mondani, amit egy másik topicban írtam. Sajnos vannak olyan filmek és sorozatok, amelyekből közel 50% a piaci részesedésünk, és nem azért, mert olyan nagyok vagyunk, hanem mert olyan kicsi a fizetőképes kereslet idehaza az olyan réteg-termékekre, mint amilyenek a TV-sorozatok, animé-k, vagy művész-filmek. Amikor a multik egy része már nem hajlandó 1000 forintnál drágább filmeket belistázni a kínálatba, akkor öngyilkosságot követ el az a kiadó, amelyik a néhány száz igényes filmőrült kívánságait próbálja szem előtt tartani, tekintet nélkül a költséghatékonyságra.
Nekem sem tetszik a Kerülj szinkronba! borítóterv (az eredeti artwork csonkítása), de érthető a kiadó döntése: nem a néhány száz gyűjtőnek szánták a terméket, hanem a tömegeknek. Az más kérdés, hogy nálunk a tömeg néhány száz, néhány ezer embert jelent csak.

A Hetedik és az American History X New Line filmek. AKkor jönnek, ha a New Line régi katalógusának kérdése megoldódik, vagyis engedélyt kap valamelyik kiadó a filmek megjelentetésére.

Az elnök emberei-ből tudtommal idén még megjelenik az 5-6. évad, de a 7. csak jövőre várható.
0
2006. február 6., hétfő 20:07
Senki nem rajongja körbe a Warnert, de azért észre kéne venni az erőlködésüket, és nem mindenben a hibát keresni.
Régi filmek szinkronhiánya? Erre született meg az a rengeteg Kerülj Szinkronba! kiadvány. Ilyet sem csinál más kiadó, a Warner viszont vette a fáradtságot.
Engem csak az zavar, hogy ha egy kiadó kivonul a magyar piacról (pl. Universal), akkor szidják, ha pedig próbál minél jobb kiadványokat minél alacsonyabb áron megjelentetni, akkor egy-két apróbb hibáért szintén szidják.
0
2006. február 6., hétfő 20:01
Xpress.hu

Oszinte leszek. Legyen 8500Ft helyett 10e egy sorozat evada es legyen DL lemezen ketoldalas helyett, legyen atnezve a fuzet - ez amugy csak odafigyeles es nem anyagi kerdes - es kapjuk meg az extrakat. Vagy ha a kiado azt mondja 8500Ft mert a piacon ennyiert megy, akkor ennyiert legyen meg ugyanez. Nem vagyok "gazdag csaladbol valo" es nem vagyok tulzottan tehetos sem, de mindig azt vallom, hogy az a legdragabb, ami olcso. Inkabb kifizetek valamiert magasabb arat, de kapjak minoseget a penzemert.

--------------------------------------------------------------

Leon

Koszi az infot. Arra is tudsz esetleg mondani valamit, hogy az Elnok emberei 5. es 6. evad varhato iden vagy sem? A hetedik ugye biztosan nem, hiszen meg megy :)
Illetve irtam nektek e-mail-en ket hete, de meg nem kaptam valaszt. A ket kerdeses film a Se7en (Seven) es American History X. Van ezekrol valami biztato esetleg? Johet 5000Ft-ert csak szinkronnal. :)

Azzal amugy nem ertek egyet, hogy a HP ara felment volna. Bar en egyiket sem vettem meg es nem is fogom (se konyvben, se filmen nem kot le) a 3900Ft-os ar a ket lemezes, magyar extrakkal teli kiadvanyert barati es azt hiszem be fog jonni ez az uzletpolitika a warner-nak. Ha nem volnanak a bosszanto apro hibak, szerintem magasan vezetne az elegedettsegi listat itthon a warner.

Ha mar igy belejottem, Sopranos szinkronos/digipack megjelenesnek van iden eselye? Arra is vevo vagyok, az osszes evadra es ezzel sem vagyok egyedul :)
0
2006. február 6., hétfő 19:51
Ha már a WB hibái szóba kerülnek: engem olyan esetek zavarnak, de nagyon, mint pl. a Házibuli - rárakják a francia audiókommentárt (éljen), de feliratot nem csinálnak hozzá. Rendben, a nemzetközi anyagok között nem volt angol felirat, de (minimum) az Oldboy óta kissé szkeptikus vagyok, ha a hazai piac méretét, és az ebből fakadó gazdasági szükségszerűségeket emlegetik a kiadványok hiányos magyarítása kapcsán.

A legnagyobb probléma persze a régi filmek szinkronhiánya. Amíg ez meg nem változik, addig körberajongani a kiadót (WB-t is, többi nagyot is) szerintem kissé furcsa.
0
2006. február 6., hétfő 19:49
A Scooby-ra én is tudok válaszolni. A januári Scooby tulajdonképpen a szokásos TV-sorozat összeállítás, a februári múmiás film pedig egy új egész estés rajzfilm. Minden bizonnyal ez indokolja az árkülönbséget.
A meghirdetett árcsökkentés már novemberben elkezdődött, akkor is írtuk, írta a Warner, hogy a Batman-nel és a Polar expresszel indítanak kísérleti jelleggel egy új árkategóriát (kiemelt, új kiadványok, 3.990 Ft-ért), és ez folytatódott a Mr. és Mrs. Smith-el és a Harry Potterrel. Ezek mellett született egy 2.990-es és egy 1.990-es árkategória is.
Az árak megállapításánál úgy tudom a Warnernek az anyacéggel is egyeztetnie kell. Látszólag nem indokolt például, hogy egy-két feliratos, mozis múlt nélküli Columbia film miért 3.990, amikor mondjuk egy Charlie és a csokigyár 2.990. A háttérben valószínűleg az lehet, hogy a Warner engedélyezte a Charlie esetében az alacsonyabb árat, míg a Columbia nem engedte ugyanezt. El tudom képzelni, hogy a Harry Potter esetében sem lehetett volna ennél alacsonyabb árszintet elérni, mert egy ilyen "márka" esetében minden apróságot megköt a jogtulajdonos, és valószínűleg a jogdíj-tartalom is jóval nagyobb a HP esetében, mint egy átlagos filmnél. (Nem tudom a részleteket, de Rowling ügynöke valószínűleg nem kótyavetyélte el bagóért a jogokat, úgyhogy gondolom minden eladott DVD után kap némi GYES-kiegészítést az írónő :)
0
2006. február 6., hétfő 19:35
Leon!

Én nem az elöző rész árához képest értettem,hanem a meghirdetett árcsökkenéshez képest. Pl a 2 lemezes Charlie és a csokigyár is csak 2990 ft. Pedig ugyanugy új megjelenés az is. Szóval én meghirdetett hirekhez és a mostanában megjelenő filmekhez képest értettem.

Miért van az hogy az egyik januári Scooby 1990 ft ami meg februári az meg 2990 ft? A régebbiek árát nem viszitek le az árát,mert én megvenném de 4-5000 ftot nekem nem ér meg.

Köszi
0
2006. február 6., hétfő 19:22
A sorozatokkal kapcsolatban még én is kiegészíteném néhány dologgal Leon hozzászólását.
A Jóbarátok sorozatot azért lehetett egy év alatt "ledarálni", mert amikor végre lehetőség nyílt a mi kis piacunkon is megjelentetni a sorozatot, a nagyobb piacokon már a 8-9. évadok is megjelentek, tehát volt miből dolgozni. Most nagyjából sikerült szinte minden sorozatnál behozni a nagy piacokat (természetesen csak a Warner sorozatokra gondolok, hiszen más kiadók - látva a magyar eladásokat - nem serénykednek a sorozataik magyarításán), így az ő tempójukhoz kell igazodni az újabb évadok megjelentetésénél. A Vészhelyzetből egyébként nálunk előbb jelent meg az 5. évad, mint Amerikában!
Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a sorozatok ritkább, hektikusabb megjelenése ismét a magyar piac sajátossága, hibája, annak érdemes nyomon követnie néhány külföldön megjelenő sorozat történetét, sorsát.
Az NYPD Blue (nálunk egy évadot adott a megboldogult TV3 New York rendőrei címmel) első két évada még 2003-ban megjelent, azóta se híre, se hamva nem volt a folytatásnak. 2006 február végén, tehát három évvel később jön csak ki a harmadik évad, és semmi biztosat nem tudni azzal kapcsolatban, hogy a maradék 9 évad megjelenik-e valaha. Pedig nem kis kiadó áll a sorozat mögött, hanem a Fox, akik az első két évad gyenge eladási adatait látva sokáig a sorozat kiadásának teljes megszüntetését fontolgatták. (El lehet képzelni, mennyi lehetett az a csalódást okozó mennyiség - gondolom a teljes magyar piac féléves összesített forgalma.)
Ugyancsak kínlódva jelennek meg a Simpson család évadjai. 2001-ben jött ki az első, és a napokban még csak a 7. évad jelent meg, miközben a TV-ben már a 17. évad megy, tehát 10 év lemaradásban van a DVD-kiadás! Az alkotók viccelődni is szoktak a kommentárokon, meg a bevezetőben, hogy a DVD már múzeumi formátum lesz, mire a DVD-kiadás utoléri TV-sugárzást.
Néhány szó a minőségről.
Nagyon meg tudunk sértődni, ha az angol és amerikai ár feléért megjelenő sorozatok (amelyekből kb. ezred annyit ad el idehaza a kiadó, mint az említett piacokon) nem makulátlan minden szempontból. Kihagy a felirat, kétoldalals lemezen jelenik meg a sorozat és nem külön korongokon, kevés az extra, nem feliratos az extra stb.
Ehhez képest a Columbo például angol felirat nélkül jelent meg Angliában, a Miért éppen Alaszka első két, egyenként csupán 7-8 részes évadja pedig csillagászati áron, ráadásul a sorozatban hallható eredeti, a történethez szorosan kapcsolódó zenék (az egyik főszereplő ugye a helyi rádió műsorvezetője) egy jelentős részét szerzői jogi problémák miatt újabbakra cserélték... No comment.
A lényeg: sajnos az élet sehol nem fenékig tejfel.
0
2006. február 6., hétfő 18:59
Csatlakozom!
0
2006. február 6., hétfő 18:56
Terv kb. április.
Mivel más is kérdezte, egy apró megjegyzés: a sorozatokat azért kell "elhúzni", mert ha egyszerre kihoznánk a folyamatban lévők összes évadját, akkor
1. nem lehetne megfelelően kihelyezni a boltokban,
2. a kisebb pénzüek (szerintem sokan vannak) ugysem tudnák egyszerre megvenni
3. van, amikor nem is engednék ezt
4. a gyártás is problémás lenne, ugyanaz a létszám több kiadványon dolgozik, nagyobb a hibalehetőség (gondolom most valaki már válaszolná is, hogy "már most is tele van hibával minden kiadvány...")
5. általában (tisztelet néhány fanatikus rajongónak) időre van szükség egy-egy évad "elfogyasztásához".
0
2006. február 6., hétfő 18:43
Ebben az esetben egy országos akcióról van szó: az első 3 évad lemezei 1990.-es javasolt fogyasztói áron vásárolhatóak meg - korlátozott ideig. Ugyanazok a lemezek, ugyanaz a tok, de papírdoboz (és az első évad Sinatra CD) nélkül.
0
2006. február 6., hétfő 18:40
A Vészhelyzet 6. évfolyamának van várható megjelenési időpontja?
0
2006. február 6., hétfő 18:38
Sajnos nincs, a Sony-s sorozatok problémásabbak, mint a Warner/HBO-s sorozatok.
0
2006. február 6., hétfő 18:36
Én is türelmetlenül várom, de a dolog nem kis hazánktól függ. Elméletileg bármelyik pillanatban megoldódhat, gyakorlatilag már több mint egy éve ez a helyzet.
0
2006. február 6., hétfő 18:35
Utánanézek, ezek az igények teljesen jogosak.
A csúszás néhány anyag csúszásának következménye. Rohanás helyett inkább egy kicsit csúszik a megjelenés. Remélem ennek eredménye a hibátlanság lesz.
0
2006. február 6., hétfő 18:27
Dömdödöm: ha a HP 3 kétlemezes kiadványa 5990.- volt, a HP4 ugyanilyen (sőt jobb specifikációjú) változata pedig 3990.- akkor milyen emelésről is beszélünk?
0
2006. február 6., hétfő 18:20
Kedves Leon!

Mikor fog végre megoldódni a New Line helyzete, és mikor adjátok ki a Maszkot, a He7ediket meg a többi filmet, amiről lemaradtunk?
0
2006. február 6., hétfő 18:16
Nem volt hibás a Rendőrakadémia első négy része (legalábbis az új kiadás), a Batman első két része, a Nagymenők (bár az picit régebbi), a Ravasz és a Blöff szinkronos változata, a Kubrick-filmek (bár azok is picit régebbiek). Valószínűleg még hosszan sorolhatnám, de most inkább nem teszem.
Igen, időnként ők is hibáznak, mint pl. az egyik kedvenc filmem esetében. Apró kimaradás van rajta a szinkronban, de mivel éppen semmi lényeges nem történik a kérdéses résznél, ezért nem elégedetlenkedek. Előfordul néha, mert semmi sem tökéletes. Nem vagyok igénytelen, de nem kezdek rinyálni olyan apróságokért, hogy az XY sorozaz Z évadjának egy jelenetében egy "Yes"-et elfejetettek feliratozni. Ha tényleg komoly a probléma, akkor úgyis javítják.
Ár-érték arányról meg csak annyit, hogy nézd meg a Batman-tetralógia kiadását vagy az új Peckinpah-kiadványokat. Asszem mást ehhez a részhez nem is kell hozzáfűzni.
Nyilván így is akadnak olyan emberek, akiknek, ha az ember aranytálcán tálalja fel az ebédet, köszönet helyett akkor is csak annyit tudnak mondani, hogy "mi a sz**t keres ez az egy szem só a terítőn, vazze?"
0
2006. február 6., hétfő 16:41
Kedves LEON!

A KEMÉNY ZSARUK (The SHIELD) sorozat hazai megjelenésével kapcsban továbbra sincs semmi infó?
(SONY sorozat)

Előre is köszönöm!
0
2006. február 6., hétfő 12:53
Az Oldboy-t ne felejtsuk el. :) Most nem kotekszem, csak ezt a lehetoseget is megragadom arra, hogy meltassam a filmet.
0
2006. február 6., hétfő 11:14
Ne legyél már annyira elájulva a Warnertől!!!!!   Ár-érték arány!?!? Hát erről beszélhetnénk. Mostanában jelent meg olyan Warner kiadvány ami nem volt hibás igy vagy úgy???  Majd akkor beszélj ár-érték arányról meghogy ők nyújtják a legtöbbett ha ezek a termékek nagy része nem lesz hibás.
0
2006. február 5., vasárnap 23:14
Most nem rád gondoltam elsősorban, egy másik hozzászólás idegesített fel. Viszont az is igaz, hogy sokan mások is hiányolják azt az egy plussz cseppet a tele pohárból, amiről Jama beszélt.
0
2006. február 5., vasárnap 22:51
Kicsit vegyel mar vissza. En is sok mindenert halas vagyok a warnernak, de ettol fuggetlenul minden kritikam jogos volt. De ha csak az adott szitura gondoltal es nem altalanossagban, akkor nem szoltam.

-----------------------------------

Egyebkent udvozitonek talalnam ha vegre a Sopranos is rendes kiadasban, szinkronnal kiadasra kerulne. Mar mennek is megvasarolni.

Amugy az Elnok emberei negyedik evad miert csuszik? Azt sem ertem miert kell honapokat varni egy-egy evad kiadasa kozott. A Jobaratok 10 evadja is egy ev alatt lett kiadva, szoval ezt lehetne havonta. :) Akinek tul nehez lenne a penztarcajara nezve, az majd megveszi egy honappal kesobb, en mar neznem a negyedik evadot. Rogton utana pedig a tobbit. :) Utalom a TV-t, szoval ott nem nezek sorozatot. Engem ne kosson le minden heten ugyanaznap, ugyanakkor egy tv es plane ne kelljen reklamot neznem. Szoval hajra-hajra, jojjon ki a sok jo cucc, hagy koltsem a penzem.

----------------------------------------------------

Leon

Szerinted lesz most aki atnezi az Elnok Emberei negyedik evadjat es valoban olyan sorrendben lesznek az epizodok a korongon, ahogy a fuzet szerint van? Kapunk ismet magyar feliratos extrat, mint az elsohoz vagy felirat nelkulit, mint a harmadikhoz, esetleg semmit, mint a masodikhoz?
0
2006. február 5., vasárnap 22:09
Köszönöm a választ!
0
2006. február 5., vasárnap 21:04
A Pánikszoba eredeti ára 6750 ft volt.
0