Keresés

Warner Home Video

2009. augusztus 29., szombat 19:04
Sajnos nem is ismerem ezt a filmet...
0
2009. augusztus 29., szombat 18:31
Engedelmeddel, mivel látom, hogy Te sem veted meg a dán filmeket, érdeklődnék, az Éjféli játszma című filmről nem tudsz valamit? Az biztos, hogy nem jelent meg DVD-n, de engem még a "megszerezhető" verzió is érdekelne, mert ez egy olyan film, aminek itthon kell lennie a polcon!
0
2009. augusztus 29., szombat 14:51
Már csak az a kérdés, hogy ezt a készletet behajítják az úthenger elé, esetleg az FHE megőrzi-e és később átadja-e a jogutódnak, vagy kitakarítja, azaz betakarítja a multik turkálós kosarába egy ezresért.
0
2009. augusztus 29., szombat 14:43
oh, akkor jó. kösz.
szegény raktár.
0
2009. augusztus 29., szombat 14:30
Persze, a bolt a raktáron lévő (ezzel együtt a Neked félretett) termékeket bármeddig árusíthatja, a joglejárat "csak" arra vonatkozik, hogy a szept. 1-től a kiadó raktárát nem lépheti át a készlet.
0
2009. augusztus 29., szombat 14:25
ööö... már a rendelőlapomon van, számolja vissza a napokat.
0
2009. augusztus 29., szombat 14:08
Ha a félretett termékek között szerepel, akkor átvehető, de ha csak a kosárban van, akkor nem hinném...
0
2009. augusztus 29., szombat 13:56
lehet, hogy már volt kérdés, de azért újra felteszem: szept. 1 után a kosaramban lévő dvd-k még átvehetők?
0
2009. augusztus 29., szombat 13:46
a torrent-oldalakkal kapcsolatban csak félig-meddig van igazad, lehet ott találni igencsak unikum dolgokat...hogy egy "aktuális" példát hozzak, Péntek 13. (2009) rendezői változat rajta a mostani magyar 5.1-es szinkron, a plusz részeknél forced magyar felirat...na ilyet legális forrásból senki nem fog szerezni nálunk az biztos, és ez nem azon áll v. bukik, hogy ki az igazi filmgyűjtő...én elég sokat költök legális DVD-k vásárlására, de a "másik oldalt" sem ítélem el, mivel rengeteg nagyon értékes dolgot lehet ott is találni...és mivel gyűjtő vagyok, nekem elsősorban a gyűjteményem a fontos
0
2009. augusztus 29., szombat 12:51
Rendben :)
Bár a középső szakaszban lévő rész tök "normális". Az egyik cégtől 11(!) notebookot loptak el. Kiderült ki volt, hova vitte, kinek adta el (mindezt a károsult nyomozta ki!!!), bizonyítékok vannak, de nem tűzték ki a pert vagy másfél éve!!!

Én nem tudlak elérni, a neved is csak tippelem (XPress Róbert :) ) így egy valós sörözés esetén Te tudod az emailcímem, bármikor szívesen!
0
2009. augusztus 29., szombat 12:43
Én még életemben nem haragudtam komolyan senkire, a sört meg szeretem (pont most indulok cserélni a rekeszt), úgyhogy részemről áll a dolog. Viszont az ökölre menést nem garantálom, mert ittasan még kevésbé szeretek politizálni, vagy megoldhatatlan problémákon agyalni :)

Amit az elején írtál a forgalmazókról, az igaz. Viszont szerintem ők is elégedettek lennének, ha a jogalkalmazók következetesen betartatnák legalább azt a néhány szabályt, ami létezik. Nem is az a legnagyobb baj, hogy rosszak a törvények, hanem az, hogy a meglévő törvényeknek sem szerez senki érvényt. Az elmúlt 15 évben még nem volt rá példa, hogy rács mögé küldtek volna nagyban, pénzért dolgozó kalózokat - egy kisebb bolti lopásért előbb leültetnek. Ugyanígy teszetoszáskodtak a hivatalos szervek, amikor néhány film jogtulajdonosa feljelentett egy céget, amelyik az ő engedélyük nélkül sokszorosított le több százezer példányt a filmjeikből, amiket aztán a multikban terjesztettek jó olcsón, elindítva ezzel a lavinát, aminek most a közepén állunk tehetetlenül. Még szerintem most is tartanak a perek, pedig az említett cég vezetője már rég a lábát lógatja valamelyik tengerparti villában, míg a jogtulajdonos cégek azóta mind becsődöltek.

Szóval inkább tényleg sörözzünk, kicsik vagyunk mi ehhez :)
0
2009. augusztus 29., szombat 12:26
Nem, nem, nem!
Félreérted amire gondolok!

Az a rész, amit leírtál, az teljesen rendjén vagy, egyet értünk, én nem is azokról beszélek! Amit Te kiemeltél az bűncselekmény, nem félreértelmezhető és nem magyarázható!

Én a többiekről beszélek!
0
2009. augusztus 29., szombat 12:25
XPress!

Ráadásul - és megint nem az őrült letöltőkre értem - a filmkiadóknak, forgalmazóknak tisztában kell lennie az itthoni törvényekkel, tehát amikor egzisztenciájára gondol, akkor tudnia kell, hogy Mo.-n mit szabad és mit nem! Ezt bele kell gondolnia az üzleti terveibe (mondom nem a notórius letöltőkre gondolok, az bűncselekmény), mert ezek a törvények meg voltak, nem az ő piacralépésüket követően hozták meg. Ez egy nagyon fontos momentum!!!

Jól szétoffoltuk a Warnert :), meg is érdemlik a kilépő akciójukért :)

Ha elfogadsz egy békejobbot :) (bár részemről ilyenkor sosincs harag), akkor egyszer ha úgy alakul, szívesen meghívlak egy sörre :) Aztán részegen majd újra ökölre megyünk :))))))))))))))))
0
2009. augusztus 29., szombat 12:24
Tényleg nem akarok jogról vitatkozni, elsősorban azért, mert nem vagyok jogász. Ez az ő dolguk lenne.
Elolvastam a törvényi idézetet, és néhány apróság szöget ütött a fejemben:

"(2) A felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a mű rendes felhasználására és indokolatlanul nem károsítja a szerző jogos érdekeit, továbbá amennyiben megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férő célra."

Szerinted ha milliók ellenszolgáltatás nélkül jutnak hozzá egy szellemi termékhez, az nem sérelmes a mű rendes felhasználására (nem mennek kevesebben moziba, veszek/kölcsönöznek legálisan DVD-t, vásárolnak CD-t?) és nem károsítja a szerző jogos érdekeit (azt, hogy pénzt lásson abból, ha téged másfél órán keresztül szórakoztatott a filmjével, zenéjével)?

Nem vagyok jogász, de úgy képzelem, hogy komoly értelmezési vitára adhat okot az is, hogy mit jelent a magáncélú másolat készítése. Egyszerű halandóként úgy gondolom, hogy másolatot készíteni azt jelenti: az eredetit lemásolni. Tehát a magyar törvények értelmében nekem jogomban áll elkérni a szomszéd Józsitól az új Bunyós Pityu CD-t, és készíthetek belőle másolatot. De egy netre feltöltött Bunyós Pityu CD-másolatot letöltve én nem másolatot készítek, hanem egy másolatot szedek le magamnak mástól. De ez szőrszálhasogatás. Mint ahogy a nyilvánvalóan a szerzőkkel, tisztességes alkotókkal szemben teljesen inkorrekt törvény betűivel takarózás is az.

0
2009. augusztus 29., szombat 12:19
XPress!
A középső fele :) teljesen az, amiről beszélek, én így gondolom, azt is elfogadom, hogy Te nem.
A fő probléma az, hogy amit lopásnak mondasz, nem minden esetben az!

Egyetértek azzal, amit írsz, hogy a torrenteken a friss filmek vannak és sokaknak eszük ágában sincs megvenni, egymás között másolják, megosztják, sőt sokan keresnek is ezen. Ez bűncselekmény! Ezzel is egyetértünk!!!

A ló túloldala ami engem zavar, az már nem lopás, csak a Te szádban!!! Ha törvénytisztelő vagy - már pedig ezt várod el másoktól -, akkor légy Te is az, annak ellenére, ha nem is tetszik! Ez tipikusan autós közlekedés, ahol valaki fel van háborodva, hogy nem tartják be az indexelést, az elsőbbséget, holott ő mindig 180-nal megy a pályán, csak mert ő úgy érzi, az "nem olyan nagy" kihágás. Ugyanakkora! Tehát jogosan várd el másoktól, hogy ne lopjanak, de közben kérlek tartsd tiszteletben az ország mostani jogait (kritizálni lehet) és az azokat betartókat (azt a kis részt, nem pedig az előző bekezdésben írt személyeket, mert Te mindenkiről beszélsz).

Ráadásul szeretek Nálad (nálatok) vásárolni, jó eladók vagytok, figyelmesek, korrektek. Abszolút negatív reklámnak tartom ezt a tolvajozást, de persze ez a magánügyed, végülis nem szólhatok bele. Csak jó tanács szintjén!

IT-vezető vagyok, volt egy beszállító állandóan sírt, nem megy neki, sok a feketepiac, válság, sbt. Nagyobb ügyet nem is mertem rendelni tőle, mi van ha bedől és nem lesz garancia. A másik cég vezetője mindig mondta, egész jól megy, csökkent ugyan válságkor a forgalma, de nem panaszkodhat! Persze, hogy tőle vásároltunk mindent. De ez hülye példa volt!
0
2009. augusztus 29., szombat 12:10
Teljesen jogos, amit írsz. Wzoli-t azért nem értem, mert én azzal, hogy következetesen lopásnak hívom a lopást és hibásnak tartom a törvényt nem máglyára akarok küldeni milliókat, hanem tudatosítani szeretném, hogy akármilyen cukormázba csomagoljuk a dolgot, a letöltés lényegében lopás. A törvény módosítására sem azért volna szükség, hogy aztán most minden második magyart a bíróság elé lehessen citálni, hanem azért, hogy a helyére tegyük a dolgokat.
Wzoli szerint normális kommunikációra lenne szükség, nem pedig ijesztegetésre, megbélyegzésre, törvényes üldöztetésre (ha jól értettem). De ilyen alapon miért kell törvény az ittas vezetésre. Lehetne arról is csak kedvesen, normális kommunikációval beszélgetni, hogy bizony nem szép dolog fél üveg pálinka után beülni a volán mögé. Mégis törvényt hoztak rá. Tudom, ez utóbbinál életek forognak kockán, az előbbinél pedig csak egzisztenciák.
A jog egyik alapja mindenhol, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít senkit. Tudtommal ez csak az illegális letöltéseknél nincs így. A magyar jogalkotók szerint ha nem tudok róla, hogy fizetni szokás filmekért meg zenékért, és nem ingyen jön a netről, akkor ez nem bűn. Ha azt mondom az elektromos műveknek, hogy azt hittem csak úgy jön az áram a lyukból, nem mondta senki, hogy ezért fizetni kell, akkor vajon megúszom a sárga csekket? :)
Egyébként meddő vita ez. A fejekben kellene valóban rendet tenni, de nem ilyen irányba halad egyelőre a világ.
0
2009. augusztus 29., szombat 12:04
Ez oké, de mi van akkor, ha nekem egy olyan film, vagy sorozat kell, amit én keresek, de sehol sincs...? Vásárlási hajlandóság van, csak éppen a termék maga nincs meg.
0
2009. augusztus 29., szombat 12:04
Ettől azért hasast dobtam :)
"Olyan jogról nem hallottam, hogy "a kulturális termékek szabad felhasználásának joga", maximum arról hallottam..."

Nehogy azt hidd, hogy utállak vagy Rád szálltam, semmi bajom Veled, csak vitázunk, ez így van jól! :)
0
2009. augusztus 29., szombat 12:01
Azért ellenszenves, mert letolvajozol egyébként jelenleg jogkövető embereket egy szubjektív vélemény miatt!

Sarkítok ugyan, de mit szólnál, ha azt mondanám, hogy tolvaj vagy, mert szerintem nem etikus árréssel dolgozol. Nyilván szarul esne még akkor is ha igaz lenne (nem hiszem :) ). Miközben ha a piac engedné, senki nem szólhatna érte semmit mit mennyiért adsz, ha akarja megveszi, ha akarja nem. Csak privát vélemény lenne.

3 dologra válaszolj kérlek, amit írtam korábban:
1, a jogot lehet kritizálni, de amíg az él, az azt betartókat nem!
2, ha a "nelopj reklám" kontraproduktív, a "tolvaj vagy" szerinted növeli a forgalmad? (ne felejtsd el, itt nem csak magánszemély és valaki véleménnyel vagy

3, Azt aztán végtelenül szomorúnak tartom, hogy törvényt kritizálsz és nem ismersz a szakmádba vágó szabálozást :(((((((((( Ide másolom neked, forrás Wikipedia! Ez is része az általad oly sokat hangoztatott SZerzői jog-nak, csak nem a Neked tetsző rész (főleg hogy nem is ismered :)). Tényleg, hogy kritizálod, ha nem ismered????

A magyar törvény ismeri a „Szabad felhasználás” fogalmát, de azt eltérően kezeli az angolszász törvényektől, ezért minden angolszász „fair use” esetben meg kell vizsgálni, hogy az a magyar törvények szerint használható-e. Az esetek jelentős részében nem használható. Az erre vonatkozó szabályok:

"Általános szabályok
33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerző engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott művek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelően.
(2) A felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a mű rendes felhasználására és indokolatlanul nem károsítja a szerző jogos érdekeit, továbbá amennyiben megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férő célra.
(3) A szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezéseket nem lehet kiterjesztően értelmezni.
(4) E fejezet rendelkezéseinek alkalmazása szempontjából az iskolai oktatás célját szolgálja a felhasználás, ha az az óvodai nevelésben, az általános iskolai, középiskolai, szakmunkásképző iskolai, szakiskolai oktatásban, az alapfokú művészetoktatásban vagy a felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőfokú oktatásban a tantervnek, illetve a képzési követelményeknek megfelelően valósul meg.
A szabad felhasználás esetei
34. § (1) A mű részletét – az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven – a forrás, valamint az ott megjelölt szerző megnevezésével bárki idézheti.
(2) Nyilvánosságra hozott irodalmi vagy zenei mű részlete, vagy kisebb terjedelmű ilyen önálló mű iskolai oktatási célra, valamint tudományos ismeretterjesztés céljára a forrás és az ott megjelölt szerző megnevezésével átvehető. Átvételnek minősül a mű olyan mértékű felhasználása más műben, amely az idézést meghaladja."
Magáncélú másolat Természetes személyek magáncélra a védett művekről másolatot készíthetnek akkor, ha ez nem szolgál jövedelemszerzést, kivéve az építészeti műveket, műszaki létesítményeket, szoftvereket és adatbázisokat, valamint a nyilvános előadások kép- és hangfelvételeinek készítését.

A magáncélú másolat készítés a „Szabad felhasználás” egyik speciális esete.

Wikipedia
0
2009. augusztus 29., szombat 12:00
Az utolsó mondatoddal sokan nem értenek egyet itt, ahogy én sem.
0
2009. augusztus 29., szombat 11:59
JÓÓÓ regggelt! Dehogynem tudta. Ehhez nem kell pipa, tudja anélkül is, és tesz rá.

Én másról beszélek. Nem a friss megjelenéskről. Hanem arról a bizonyos 1%-os - üssetek agyon, nem tudok jobb szót-"kényszer-kalózkodásról", amikor azért szed le valaki valamit, mert nincs, nem lesz. Amikor régi filmeket gyűjt össze valaki - mondjuk egy régi szinkron miatt. Vajon a Fantasy Film miért tud segítséget kapni a filmrajongókról? Mert valaki vacakolt azzal, hogy megmentsen egy régi szinkront, esetleg felpattintsa vhs-ről dvd-re. Ne mondjátok nekem, hogy ezeket az embereket egy lapon kell emlegetni a Bruno vagy az Becstelen brigantyk lelkes letöltőivel! Ez két külön világ, legfőképpen azért, mert ez a réteg elszórja a kalózlemezt, ha vehet eredetit, míg előbbinek eszében sincs.
0
2009. augusztus 29., szombat 11:59
Már hogyne bosszantana. Angliából rendeltem meg az Ifjú Indiana Jones gyűjteményt. Minden egyes kis epizódhoz majdnem kétszer olyan hosszú, érdekes, elsősorban a gyerekek történelem iránti érdeklődését felkelteni hivatott dokumentumfilm van a lemezeken, és kénytelen vagyok szinkrontolmácsolni a fiamnak, akit nagyon érdekel a téma, de még csak nemrég kezdett angolt tanulni (10 éves).
Viszont tudom, hogy ez a kiadvány többek közt azért nem jelenhetett/jelenhet meg nálunk, mert baromi drága lenne, és az általánosan elfogadott, törvényileg legális nagy népi letöltögetés miatt gyakorlatilag nincs fizetőképes piac az ilyen kiadványokra.
Ugyanígy bosszant, hogy megvettem David Simon (Drót) korábbi nagyszerű sorozatát (Homicide), de a hetedik, utolsó évad után forgatott lezáró mozifilm évek óta beszerezhetetlen világszerte. Csak annyit tudok tenni, hogy néhány naponta felmegyek az amazonra, és megnézem, hátha újra kiadták.
Sok bosszantó dolog van még, de azt gondolom, hogy legálisan is beszerezhető annyi jó film és zene, hogy évekig van mit néznie a legfinnyásabb mozibolondnak is.
0
2009. augusztus 29., szombat 11:52
Robi, amit írsz, az pontosan így van, tényleg vadiúj megjelenések kerülnek fel kb. 2 HÉTTEL a lakossági megjelenés előtt. A kinti megjelenésekből készült ripek meg pár nap (óra?) leforgása alatt, mint az influenza végigsöpörnek a torrent oldalakon.

Rainbow beszéltünk anno egy filmről, most a címe lényegtelen, az egyik adó adta, én nem tudtam megnézni, itthon persze, hogy nem jött ki, de Barbie és a kalózok, meg Hannah Montana igen, így megvettem a franciáktól - le is tölhettem volna éppen ingyen -.

A legnagyobb probléma NEM a kalózkodás, meg a kalózok léte. Hanem a fejekben lévő babiloni zűrzavar. Legelőször - a máglyára vitel előtt jócskán - a piciny buksikban kellene rendet rakni. Én pl. ha torrent oldalt üzemeltetnék a belépőoldalra kiraknék egy kipipálható négyzetet, hogy "teljesen tisztában vagyok azzal, hogy amit teszek az jogsértő magatartás/bűncselekmény". Így aztán nem tudta védekezni, hogy "jaaaa, háénezt nem tudtam"...
0
2009. augusztus 29., szombat 11:50
Nem vagyok jogász, de én azt tudom, hogy léteznek úgynevezett szerzői jogok, amelyeket a gyakorlatban ma Magyarországon senki nem véd.
Olyan jogról nem hallottam, hogy "a kulturális termékek szabad felhasználásának joga", maximum arról hallottam, hogy bizonyos idő után public domain-né válnak korábban szerzői jogi védelem alá tartozó alkotások, de ez a legritkább esetben történik meg mondjuk egy film mozi- vagy DVD-bemutatója idején.
Én őszintén nem értem, hogy miért ellenszenves Neked az, hogy én a magam fogalmaim szerint lopásnak tartom, ha valaki nem fizet egy olyan termékért, amelyet azért állítottak elő, hogy azzal pénzt keressenek. Nem azt mondtam, hogy a magyra törvények értelmében ez lopás, hanem azt, hogy az én felfogásom szerint az, és szerintem a törvény rossz. De tőlem nyugodtan gondolhatja mindenki másként, ettől még nekem ez a véleményem.
0
2009. augusztus 29., szombat 11:46
Kihangsúlyoznám, hogy nem ez a jellemző, nem helyes a letöltés, egyetértek sok dologban Veletek, de NE ESSETEK TI SEM A LÓ TÚLOLDALÁRA!
0