Keresés

Warner Home Video

2009. augusztus 29., szombat 11:45
Persze, hogy nem igazolható. Én is ezt mondom. És az is tény, hogy a torrent oldalakon a legnagyobb arányban vadonat új dolgok vannak fent. De én nem ezekről beszéltem. Hanem a megszerezhetetlenről. Tedd a szívedre a kezed, soha az életben nem morogtál azon, hogy megnéznél valamit, és NINCS? Hogy megmutatnád a gyerekeidnek -tehát legyen magyarul-, mert te láttad fiatalon, és NINCS? Na, ez az az egy százalék.

Az első mondatoddal én személy szerint azért nem tudok mit kezdeni, mert amit akartam, megvettem, teljes áron - pl a jelenlegi Warner kiárusításban sem akadt semmi, mert minden jelentősebb címet megjelenéskor megvettem(Casablanca, Quo Vadis...), tehát nem az árral van a bajom, hanem azzal, ha nincs valami, ami kellene. És esély sem rá.

Az utolsó tagmondatodra pedig annyit, hogy lehet kezdeni csodálkozni.....
0
2009. augusztus 29., szombat 11:44
33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerző engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott művek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelően.
(2) A felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a mű rendes felhasználására és indokolatlanul nem károsítja a szerző jogos érdekeit, továbbá amennyiben megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férő célra.

Wikipedia

Egy itthon nem kiadott, de már nyilvánosságra hozott mű letöltése miben károsítja a szerzőt????????? Nem csökkentem a forgalmát, mert az NINCS!, nem is lenne, amíg ki nem adja!
0
2009. augusztus 29., szombat 11:39
A kultúrális termékek szabad felhasználásának joga mond valamit, vagy az a törvény sem érdekel egyáltalán???

Ugye nem csak az a törvény érdekel - fogadod el - ami neked szimpatikus?

Mert akkor ez a válaszom:
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
0
2009. augusztus 29., szombat 11:36
Úgysem hagyom abban addig az "ide nekem a dánokat" dumát, amíg nem kapjuk meg az Esküvő utánt és a Zöld henteseket - minimum. Ugyan már láttam őket, de nekem ezek a polcomra kellenek, hazai kiadásban és eredetiben. Kérem a szükséges lépések megtételét!:)

Amit a multiplexekben lehet megnézni, az nem az én világom, kis kivételtől eltekintve.
0
2009. augusztus 29., szombat 11:35
Mi van akkor, ha már elfogytak a jegyek az AC/DC koncertre, vagy nekem túl drága, de azért szeretném látni őket élőben? Jogom van áttörni a biztonságiakon? :)

Értem a kérdést, de szerintem attól még, mert a körülmények nem kedveznek neked, még nem lesz minden szempontból igazolható egy esetleges illegális letöltés.

A másik probléma pedig az, hogy az általad felvázolt helyzet véleményem szerint jó, ha az illegális letöltések egymilliomod részére vonatkozik, hiszen a kalóz-letöltések zöme vadonatúj mozifilm/DVD/TV-rip, minden sarkon megvásárolható zene, stb.

Szakmai kíváncsiságból én is rá szoktam nézni a torrent-oldalakra (nem, még életemben nem töltöttem le egy filmet, vagy zenét se), hogy felmérjem a "kínálatot". Csupa friss, kurrens, bárhol legálisan is beszerezhető szoftver, film és zene van fent, csodálkoznék, ha az általad keresett dán filmet megtalálnád valamelyik oldalon.
0
2009. augusztus 29., szombat 11:34
Az idézett mondat a dvd-vásárlásokra vonatkozott. A moziba azért megyek, hogy elsőre nézzek meg filmeket - ritkán megyek, egyébként-. Egy mozijegy és egy igényesebb dvd-kiadás ára között pedig jelentős a különbség. Ha 600 forintért elmegyek egy "fapados" moziba - értsd:nem Plaza-, akkor legrosszabb esetben buktam 600 forintot, ha látatlanban kintről veszek egy dvd-t, buktam a 600 többszörösét. Érted, mire gondoltam?

S ha már mozi és látatlan. Legutóbb a Nász-ajánlatot láttam moziban, nem akartam volna megnézni,de az unokanővéremékkel programot kerestünk és az lett belőle. Kifizettem 1350 - azt hiszem ennyit- a jegyre/Plaza/, és meg fogom venni dvd-n - nem akcióban, hanem megjelenéskor -, mert végülis tetszett. Szóval, ami olyan, arra költök, erre a filmre mozi+dvd nagy valószínűséggel 4350 forintot!
0
2009. augusztus 29., szombat 11:32
Ne viccelj már, más a mozijegy és más a dvd, ezt Te sem gondolod komolyan.
Az egyik egyszeri nézés, a másikat a polcodon tudod örökre, utóbbit én is meggondolom jobban!
0
2009. augusztus 29., szombat 11:31
a dán filmekre azért érdemes várni még egy keveset. :)

a költői kérdésedre nem tudok válaszolni, viszont a letöltések 99%-ának tárgya sajnos olyan film, amit bármely multiplexben elcsíphetsz.
0
2009. augusztus 29., szombat 11:26
"bár nem dúskálok anyagiakban, annyira semmiképpen sem, hogy látatlanban vegyek filmeket"

mert mozijegyet is olyan filmre veszel amit előtte már láttál?
0
2009. augusztus 29., szombat 11:18
Én nem olvastam semmiféle felmérést, de a kérdés bennem is régóta munkál. Mi van akkor kérem szépen, ha én olyan filmet akarok megnézni, amit nem adtak ki idehaza dvd-n? (És tegyük fel, külhonban nagyon drága/ott sincs, vagy mi van azzal, aki nem beszéli az adott film nyelvét?) Két választása van az embernek:A: hagyatkozik azokra a filmekre, amiket lehet kapni itthon, külföldön - és van magyar vonatkozásuk - vagy B: "megszerzi" őket. Jóesetben a tévében előbb vagy utóbb műsorra tűzik őket és lesz belőle egy felvétele,de rossz esetben - lásd az általam unalomig szajkózott dán filmek - a tévé sem alternatíva. Persze, akkor még mindig ott lenne a mozi, de inkább mellőzném városkánk jelenlegi mozis kínálatának listázását.

Tehát, maradjuk a dán péládánál. Mondjuk, hogy engem érdekel az Esküvő után című film.(azért ezt a címet válaszottam, mert nem akármilyen moziról van szó, Oscra-jelölt volt)A helyi mozikat alapból felejtsem el. De a környékbelieket is. Várok hát a dvd-re. Várok. Várok. De csak meg szeretném nézni. Keresek dán weboldalt, - bár nem dúskálok anyagiakban, annyira semmiképpen sem, hogy látatlanban vegyek filmeket -, esetleg beválallnám. Találok, de ami árban ésszerű, azt nem érteném, még angol vonatkozás sincs rajta. Tehát?

Én csak annyit szeretnék kérdezni a jelenlévőktól, hogy vajon ilyenkor mi legyen? Fizetnék érte, venném, de nincs. És ilyen film rengeteg van. Biztosan velem (is) van a baj, meg a flancos izlésemmel, de nekem erről a piacról rengeteg film hiányzik, tán nem véletlen, hogy hosszú idő után előszőr egy hónap kimaradt a vásálásban és a két hónap utáni vásárlás is szerényebb lett.

Én venném, esküszöm, ha lenne. De nincs. Nézzek Transformerst, mert az van?

Ne értsük egymást félre, nem felmentem mindazokat, akik néhány vágyott filmet "szereznek", mert egyszerűen máshogy nem jutnának hozzá. Nem teszik jól, nem kellene. De sokuk kiszórja szerzett cuccot, ha van eredeti. Ha van.  Nagyon kétoldalas ez a dolog, ezt tényleg ne felejtsük el.

És akkor menjünk vissza az eredeti kérdéshez: te mit teszel, ha nem tudod megvásárolni a filmet, amit szeretnél, mert NINCS?
0
2009. augusztus 29., szombat 11:12
Ez így van és nem is vitatom.
Nagy része warezeknek fizet, az pedig csak letöltés!

Azt sem vitatom, hogy jó lenne, ha nem letöltenék, hanem megvennék!!!

De tolvajozni őket nagyon kártékonynak tartom, főleg egy online bolt részéről!!!

Egyetértek nem mérvadó a felmérés, de meglepő és ne felejtsük, főleg filmkedvelők töltötték ki!

Akkor jöjjön ide egy tök privát magánvélemény, már úgyis szétoffoltuk Warnerékat :)

Nekem a sok sírástól, nyafogástól (nem csak xpress-re gondolok), a matricáktól, a nelopj reklámtól, a folyamatos jogi kalamajkáktól, nagypofájú GENGSZTER "jogvédőktől" a BM-em tele van, miközben a JÓ filmek az IMDb szerint tízszeres hasznot hoztak a megjelenésüket követő 1-2 évben, a művészek egy része palotában lakik. Nem értek vele egyet, hogy Hollywoodnak nincs szüksége szerénységre inkább nemzetközi gengszter "jogvédő" lobbik helyett, ahonnan oda csöpög vissza a pénz töredéke, ahova ők gondolják. A matricákról ne is beszéljünk, törvény, elfogadom, nem tolvajozom le őket, mert olyan lennék tőle mint xpress, de döbbenettel állok előtte, csak egy erős lobbi eredménye, semmi más. Nekem a parkolócégekkel egy kategória.
És igen, ott tartok, hogy az 1300 filmemet (aminek 5%-a max. amit nem boltban, hanem más fazontól privát vettem) eladom a csöcsbe, és elfelejtem ezt az egész hisztis piacot, beülök moziba egy évben háromszor, tőlem éhen is halhat mind, törődök inkább családdal, barátokkal, sporttal, jobban is járok!

Na én is kisírtam magam, ugye milyen rohadt unszimpatikus? Na ezt olvasom itt minden másnap!

Most tessék köpködni!
0
2009. augusztus 29., szombat 10:58
a letöltők jókora hányada peer-to-peer (torrent) szolgáltatást alkalmaz, ami azt jelenti, hogy egyszerre tölt le és fel, s ez utóbbi tevékenység már törvénysértő.
0
2009. augusztus 29., szombat 10:57
ennek a felmérésnek nem igazán van létjogosultsága. nem a netbúvár, hobbifeliratgyártó, magamnak-készítem-el-utánam-a-tűzözön típusú emberek között kellene felmérést végezni, hanem az átlagemberek között.
0
2009. augusztus 29., szombat 10:47
Azt mondtad a "nelopj reklám" kontraproduktív, akkor a "tolvajok vagytok" produktív lesz? Most komolyan XPress?
Nehéz belátni?
0
2009. augusztus 29., szombat 10:45
Továbbra is javasolni tudom, hogy a letöltőket ne hívd tolvajnak.
- mert jelenleg nem azok, akkor sem, ha nem tetszik a törvény
   (a törvényt lehet kritizálni, de az azzal harmóniában lévőket igen csúnya dolog, a becsületsértést is kimerítheti)
- mert ahogy már írtam, azok a jelöltek, akik meggyőzhetőek arról - hangsúlyozom AZOK (érdekes, hogy ezeket sosem választottátok szét, mindig csak "tolvajokról" beszéltek) - ezek után kevésbé lesznek meggyőzhetőek, ha letolvajozzák őket

zoli
0
2009. augusztus 29., szombat 10:40
AZért ez ha szűkrétegű felmérés is, sok nyafogást megcáfol.
Közel felének nincs házimozija a filmnézőknek!
Hol az a 3 millió lejátszó?

De több pont is van! 26% olyan filmet tölt le ami nem jelent meg soha :)
0
2009. augusztus 29., szombat 2:07
Miért kell személyeskedni? Nem egy oldalon álltok? Nem filmbarátok vagytok mindketten? A fejetek (fejünk) felett megy a harc régóta. Nem tudjuk befolyásolni, nem tudunk tenni ellene, vagy mellette, csak szenvedői vagyunk mindannyian. Élvezzük, ami van, amíg van - aztán a demokrácia szabályai szerint a többség dönt, jöhet az anarchia.
0
2009. augusztus 29., szombat 2:03
Talán le kéne már szállnod a magas lóról öregem, nem gondolod? Nem, nem az iwiwes adatlapod alapján "ismerlek" (felhívom figyelmedet az idézőjelekre, ez azt jelenti, hogy képletesen. így írtam az előbb is, de biztos ami biztos leírtam,  csak a gy.k.), nem is láttam, és le is tojom, jó magasról. Több fórumot is olvasok, blogokat, stb., na onnan. És akkor talán már el tudom dönteni, hogy más körökben mozgunk, vagy sem.

Egyébként jó mélyen lehet az a zabszem, mert folyamatosan velem vagy elfoglalva. Tetszem, vagy mi van? Viccet félretéve, mielőtt leb*zizol, megkérlek, minden tisztelettel, hogy szállj le rólam de gyorsan. Az utolsó bekezdésedet meg nem ismétlem meg, de vedd úgy, mint ha én írtam volna neked.

A továbbiakban nem folytatom, nem reagálok rád, nem vagy vitapartner. További kellemeset.
0
2009. augusztus 29., szombat 1:32
sok igazság van abban, amit írsz. mi egy olyan társadalomban nőttünk fel, amelyben a szerzői jognak soha nem volt igazán értéke. a legtöbb emberben nem tudatosult, mások pedig bele voltak kényszerítve abba a heyzetbe, hogy a kedvenceiket illegális úton szerezzék be. nálunk nem alakult ki kultúrája a lemez- és filmgyűjtésnek: nem volt kínálat, nem volt választék.

de aztán lett. és mégis, nehéz rászokni arra, hogy fizess valamiért, melynek ingyenessége eddig magától értetődő volt a számodra. ezzel sokáig én magam is így voltam, habár mikor 4.500 ft-ot fizettem egy tékának a LEON moképes videókazettájáért, mégis baromi jól éreztem magam tőle, pedig a havi ösztöndíjam harmadát elvitte a cucc. :)

na de visszatérve a lényegre: nem csak az átlagemberben nem tudatosult a szellemi termék értéke, hanem a törvényhozók és az ítéletvégrahjatók is elnézően, legtöbbször értetlenkedve néztek erre a dologra, ezért nem volt sokáig precedens értékű ítélet szerződi jogok megsértése ügyében, és ezért olyan a média törvény, amilyen.

ugyanakkor velem és feltételezem, eme fórum látogatóival együtt létezett egy olyan réteg, amely hajlandó volt pénzt áldozni cd-re, vhs-re, dvd-re. igazából a mi hátunkon indult el a piac, eleinte egészen szépen fejlődött, de aztán több dolog történt egyszerre, pontosabban gyors, egymást követő sorrendben: megjelent az olcsó dvd, ami hirtelenjében sokkal nagyobb piacot talált magának; felcsillant a gyors meggazdagodás lehetősége, s hirtelen a piac megtelt rengeteg versenyzővel, túlkínálat alakult ki egy olyan kereslettel szemben, amely már nem azokkal az igényekkel rendelkezett, amivel a piac indulása idején (magyarán nem mi, a gyűjtők alkottuk a legnagyobb szegmenset), s szerintem a kiadók ekkor elkövettek egy nagy hibát: nem kellett volna beszállniuk ebbe a versenybe. igen, egy közgazdász most hangosan nevetne ezen a kijelentésen, mi több, a versenybe való kényszerítés valószínűleg kívülről, a stúdiók részéről jött, de a jelenlegi helyzet elkerülhető lett volna, ha a kiadók nem próbálják meg elérni az olcsó, minőséget nem, mennyiséget annál inkább képviselő dvd-k vásárlóit - pontosabban nem ugyanazokkal a termékekkel, melyekkel a gyűjtőket. ha kaptak volna rá engedélyt, ha kivitelezték volna, ha időben kipróbálták volna azt, hogy minden filmből kétféle változatot jelentessenek meg: egy lebutított, eredeti hangot, feliratot, bármiféle extrát nélkülöző változatot (jó olcsón) és a gyűjtőknek szóló, minőséget képviselő kiadványt színvonalas áron, akkor talán nem mosódott volna össze a gyűjtők és a tömegek piaca, azaz a teljes kínálat a teljes kereslettel.

de az is lehet, hogy ez a próbálkozás is hamar bedőlt volna, hisz a dvd-piac globális fellendülésével együtt szaporodtak meg a dvd-n megjelenő filmek is, melyeket aztán kivétel nélkül behoztak hozzánk, szóval még az ún. "igényes" piacon is túlkínálat alakult ki, ami automatikusan az árak lenyomásához vezetett.

ezek is olyan tényezők, melyek a jelenlegi helyzethez vezettek. a magas kalózkodási ráta a belénk ívódott hozzáállásból eredeztethető, ez ellen nem nagyon érdemes harcolni. valszeg az életszínvonal javulásával sem állna helyre a rend.
0
2009. augusztus 29., szombat 1:27
Ja, hogy interneten keresztül ismertél meg? Fantasztikus! Az iwiw-adatlapom segített a képekkel? Őrület!
Szerintem innentől kezdve el kéne törölni, hogy az emberek találkozzanak egymással, most bebizonyítottad, hogy tök értelmetlen.

Vitázni tudok azzal, aki olvas is, nemcsak ír, és a véleményéhez nem visel akkora mellényt, mint egy hordó. A többivel csak maximum szórakozom, mert egyébre nem jó. :)

Jó éjszakát.
0
2009. augusztus 29., szombat 1:19
Ha tudnád mire képes az internet.... többet "tudok" rólad mint hinnéd, míg fordítva ez nem igaz. De te is nagyon jól tudod, hogy nem azért mondtam. Úgy látszik beszorult neked oda az a zabszem, erről nem tehetek, hagyjuk egymást békén, mert vitázni nem tudsz, személyeskedni annál jobban. Azt meg nem akarok, nem vagyunk egy súlycsoport.
0
2009. augusztus 29., szombat 1:01
"én többet járok ilyen helyekre, mint te"
Tényleg?

Annyi mindent tudsz rólam, hogy az hihetetlen, gyakorlatilag azt sem tudod, kiféle-miféle vagyok, de azt tudod, mit csinálsz nálam többször, és hogy milyen körökben mozgok... Ehhez meg én gratulálok neked.

Én is szóbaállok ám az emberekkel, bizony ám!

Az én apukám az erősebb... zárjuk is le, mi baromságokat beszélünk, én meg elismerem a viccmesélőkédet. Pont.
0
2009. augusztus 29., szombat 0:29
Két o, egy d.
0
2009. augusztus 29., szombat 0:24
Ebben is van igazság, de a kiadók a vásárlói igényekre mutogatnak, azokról viszont az értékesítési adatok nyújtanak valamilyen képet. Itt mindenki egymásra mutogat...
0
2009. augusztus 29., szombat 0:21
Nem akarok itt okoskodni, de talán említést kellene tenni a kalózkodás azon formájáról, amit azért kénytelen a felhasználó megtenni, mert a kiadó nem adja ki a kedvenc filmjét. Mert inkább kiadja helyette a Godd Will Huntingot századszorra is.

Hogy csak egy példát említsek - de tudnék két tucatot - Szárnyas fejvadász.
0