Keresés

Warner Home Video

2009. augusztus 29., szombat 0:20
Az igazság odaát van! :-O

Volt egyszer egy "Utánam, kalózok!" topic: sok érdekesség van még mindig benne...
0
2009. augusztus 28., péntek 23:55
Nem akarom én kivetíteni, nézd meg a kérdőívet. Tudom, bármilyen filmcímet találtam volna oda ki, belekötöttél volna, grat.

Arról meg nem tehetek, hogy én többet járok ilyen helyekre, mint te, és pontosan tudom hogy hogyan zajlanak a vásárlások, illetve nem egy emberrel vitattam meg a dolgokat, nem az ujjamból szoptam ki. Egyszerű amúgy a magyarázat: mindketten más körökben mozgunk.
0
2009. augusztus 28., péntek 23:54
Szerintem legyen ez a te jelszavad, hidd el, emlékezni fogunk rá, már csak azért is, mert csak akkor szólalsz meg, amikor kalózkodásról és vásárlási szokásokról van szó.
0
2009. augusztus 28., péntek 23:40
Azért kellene itt is elvégezni, meg még jópár online/offline DVD-boltban és warez-közeli fórumokon, hogy jóval árnyaltabb képet kapjunk a vásárlási szokásokról. Egyik oldalról a kiadók a hibásak, a másik oldalról pedig a letöltők és mindenki csak ugyanazokat szajkózza. Senki nem kérdezte meg mindkét oldalt külön-külön, mindig csak a felelősségre vonás megy, pedig kulturált körülmények között is fényt lehet(ne) deríteni az igazságra.
0
2009. augusztus 28., péntek 23:38
Nem mondtam, hogy a vásárlót érdekelnie kéne, kinek a termékét veszi, hanem azt írtam le, mi lesz a következménye, ha ebből vásárol, és mi lesz, ha abból.

Nemcsak zs-film, meg Oldboy, meg Hellraiser van a piacon. (LOL)

Én nem vagyok jó példa az ezer forintosra, mert sanszos, hogy egy jót vennék a sok szar helyett, ennek ellenére mégsem én vagyok az, aki a saját szokásait ki akarja vetíteni az egész piacra.
0
2009. augusztus 28., péntek 23:35
A dobogósokon meglepődtem...
0
2009. augusztus 28., péntek 23:33
Ha már megdöbbentő, ajánlok neked egy mai origós cikket, a benne szereplő számoktól én is ledöbbentem:

A 10 legtöbbet letöltött sorozat
0
2009. augusztus 28., péntek 23:28
ez nem reprezentatív, nyilvánvalóan. :)
0
2009. augusztus 28., péntek 23:26
Nem mintha védeni akarnék bárkit is, de az azért érdekes, hogy javarészt olyanok töltötték ki a kérdőívet, akiket itt jópáran a DVD-piac esküdt ellenségeinek kiáltanak ki.
0
2009. augusztus 28., péntek 23:25
Én kizárólag azért töltöttem le eddig filmeket - eddig kb. huszonkettőt két év alatt -, mert itthon nem jelentek meg. Azt hiszem, újra izzítanom kell emiatt a régi asztali számítógépemet. :S
0
2009. augusztus 28., péntek 23:17
:) inkább megdöbbentő :) én teljesen más válaszokat adtam volna :)

de azért a miért töltöd le rész érdekes:
- ingyen van
- mert drága
- mert a filmek nem jelentek meg (!)
- tesztelés céljából (!)

az utolsó kettő szerintem még belefér...
0
2009. augusztus 28., péntek 23:15
:) Annyit még azért hozzátennék, bár Brumi tudja, hogy a legnagyobb warezzal összefüggő fórumon készült a kérdőív, tehát elmondható, hogy letöltő, félszemű kalózok töltötték ki.

Tényleg meg kellene csinálni nagyban. És én is kíváncsi lennék, hogy alakult át.
0
2009. augusztus 28., péntek 23:10
Kíváncsi lennék, mennyit változnának a válaszok egy idei kérdőíven.
0
2009. augusztus 28., péntek 23:09
Hirtelen milyen csend lett, érdekes. :)
0
2009. augusztus 28., péntek 22:58
Nem is rossz ötlet:

http://imho.freeblog.hu/archives/2008/12/06/Igy_vasarlunk_mi/

A felmérést egy szűk, 40 fős mintán végeztük el online-önkitöltős módszerrel. A minta különlegességét az adta, hogy a felmérés elérhetőségét egy olyan internetes oldalon adtuk meg, ahol jellemzően filmkedvelők fordulnak meg, így a kutatás eredményei ezen részcsoport fogyasztói preferenciáira vonatkoztathatóak elsősorban.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:53
Most komolyan, szerinted érdekel, hogy kinek a szívébe lopom be magam? Őszintén, tiszta szívből tojom le.

1. Alap. Nem firtatom, én is úgy gondolom, hogy ha már egyszer fizetek valamiért (és nem 200 forintot), akkor az a lehető legjobb legyen. (lásd az ominózus előző bulit a Két pasi...dvdnél)

2. Hmm. Pont fordítva. Többségük igenis megfelelő képminőséggel rendelkezik, van rajta magyar és angol hang, talán még felirat is. Egy vagy kettő komolyan szar kiadvánnyal találkoztam, de annyi van mondjuk a Kerülj szartokba kiadások között is, mármint képügyileg. Tény hogy sérülékenyebb a papírtokban, de ez kikerülhető/orvosolható. De most komolyan, ennyi pénzért én sem várok extrát. Ezek a filmek nagyrészt a film+ és a hálózat tv kínálatából kerülnek ki, ott sincs hogy készült a film után. Nem is érdekel, bevallom őszintén. Ezek zsé filmek.

3. Az átlagos vásárló nagyban leszarja hogy ki adta ki a filmet. Tényleg, hidd el. Nem érdekli. Az árát nézi. És így törvényszerűen az olcsóbb filmekből válogat. Nem érdekli hogy a kiadó miből él, mi lesz a következménye annak hogy ezt vásárolja. De ez nem csak a dvd piacon van így, nézd meg az élelmiszereket. Ott is ez van. Az olcsóbbat veszi, ami külföldi. Pont. Értem hogy mit akarsz mondani, én is így látom, de.

A minőség/mennyiség vita itt értelmetlen, mivel az átlag megelégszik a b filmekkel is. Nem mindenki néz mondjuk Oldboyt, vagy Hellraisert. Gondolj bele. Van 1000 forintod, mondjuk havonta, amit dvd filmekre költhetsz. Mellette nem töltesz le. Mit csinálsz? Veszel 1 darab 999 forintos filmet, és végigkoplalod a hónapot filmügyileg, vagy inkább veszel 2 darab 500-asat, 3 300-asat, stb? Mondom, ne a filmbuzi gondolkodást vedd elő! Bár nagyon lesarkítottam, de mindenképp érdemes átgondolni.

Az átlagember meg nem csak ebben nem tud értelmesen dönteni, ezt mindketten tudjuk.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:52
Nem azzal van a gond, hogy valaki olykor szándékosan az ilyen filmeket keresi, mert ilyet is szeret nézni, hanem azzal, hogy az átlagember nem tudja a pénzét értelmesen elkölteni.

Én mondtam már, lőjük le őket!
Hogy merészelik a szemetek, hogy nem úgy gondolkodnak, mint mi? Kezdjük a Huligánnal ( igaz, mond értelmes dolgokat is, de ezt nehogy már beismerjük, inkább szajkózzuk a saját igazunkat )!

A jelszavunk meg mondjuk lehetne az, hogy  őt turkálós-dvd vásárló nem ér fel egy turkálóellenessel!

0
2009. augusztus 28., péntek 22:51
Linkeld már be a múltkor kérdőívedet, csak úgy. Egyébként nyugodtan lehetne itt is egy közvéleménykutatást csinálni, sokan meglepődnének az eredményeken.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:50
A lényegre tapintottál rá! A tömegek nem azért ostorozzák a korrupciót, mert megrontja a közmorált, és tényleges vagyoni kárt okoz az egész közösségnek, hanem azért, mert ők kimaradnak belőle. Néhány hozzászólással ezelőtt azért írtam a "ferde szemről", mert sokan hülyének néznek a jogkövető magatartásom miatt. És sajnos a szabályaink is olyanok, hogy inkább a jogsértés kifizetődő. S az egész végül összeáll egy negatív legitimációs mechanizmussá: "én lopok, te lopsz, mindenki lop, hülye, aki nem lop". Ha érvényesítenék a törvény szigorát, kitörne a parasztlázadás, s mindenki üvöltené, hogy "Nehogy má  eztet ne lehessen!"
0
2009. augusztus 28., péntek 22:47
Erre a kérdésre majd térjünk vissza később ;) :))) a kérdőívre.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:45
Én sem úri passzióból vásárolom a filmeket. Szeretem a klasszikusokat, és sajnos egyetlen televíziós csatorna - jobban mondva, kanális - sem méltányolja a hozzám hasonló törpe minoritás igényeit. Bár e réteg igényeinek kiszolgálása terén óriási lépést tettek előre a szolgáltatók, hiszen fogható az MGM, a Cinemax, és a Filmmúzeum, valamint az HBO is, addig nem lehetek elégedett, amíg el nem jut hozzám is a huszonnégy órán át sugárzó TCM, lehetőleg magyar felirattal. Amíg viszont nélkülöznöm kell, nem tehetek egyebet, mint megvásárolom a klasszikus filmek DVD-kiadásait. (Az utóbbi évben inkább külföldről). Már azt sem bánom, ha nincs rajtuk magyar felirat. Holott lehetne. Ha a nemzetközi kiadásokra felkerülne, én egy szót sem szólnék, és csak a többi igényes gyűjtő iránti szolidaritásból keseregnék a hazai piac állapota miatt.

Ami pedig a vásárlási szokásokat illeti, a magyar ember életét és vérét adná bármiért, de zabot már nem.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:36
Nem lesz rend. Nem áll érdekében egyetlen pártnak sem, hogy nagy tömegeket fordítson maga ellen. A politikában mennek a nagy lenyúlások, a film/zene/szoftverlopás hallgatólagos engedélyezése pedig nem más mint a cirkusz a népnek. Milliók pofáját be lehet tömni azzal, hogy filmet/zenét/szoftvert lopni márpedig szabad, ugyanígy milliónyi választópolgárt lehetne elveszteni egy keményebb fellépéssel. Ezt pedig egyetlen párt sem fogja meglépni soha. Hát, így jártunk.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:32
Egész nap volt értelmes véleményem, kár, hogy az írást nem az olvasást követően, hanem ahelyett eszközölöd. Te jöttél egyből azzal, hogy baromságokat írunk, és néhány sorral lejjebb azt ismertetted, hogy mi "a mi bajunk". Lehet, hogy nem kell csodálkozni, ha ezzel a nagy mellénnyel nem írtad bele magunkat a szívünkbe, de hogy teljes legyen a kép, leírom, miért "fáj" nekünk a 99.- Ft-os papírzacskós DVD-k tízszeres fogyása:

1, akik itt vásárolnak, és/vagy filmgyűjtőnek mondják magukat, azok számára nem mellékes dolog, hogy kedvencük eredeti képaránnyal, jó minőségű képpel és hanggal, lehetőség szerint extratartalommal felvértezett kiadásban jelenjen meg, és az is örömteli, ha a kiadás külsőleg is szépen néz ki
2, a 99.- Ft-os kosárban a filmek többsége VHS-szintű kép- és hangminőséggel rendelkezik, az extratartalom hiányzik, a kivitel sérülékeny és kritikán aluli
3, amennyiben a vásárlónak 1790.- Ft van a zsebében, és úgy dönt, hogy inkább ebből a kosárból vesz 18 filmet, mint egy akciós filmet választana az állványról, polcról, akkor olyan céget támogat, akik a minőségi filmforgalmazást hírből sem veszik komolyan, de még csak nem is hallottak róla, ellenben ha olyan kiadót támogatna a vásárlásával, aki nem a saját vagyonát gyarapítja, és röhög a markában, hanem a bevételt, hasznot visszaforgatja a saját tevékenységébe, akkor nagyobb az esélye, hogy további kedvencek, népszerű és jó filmek jelennek meg, kielégítő kiadásban, és mindez a piac fejlődését szolgálja.

Nem azzal van a gond, hogy valaki olykor szándékosan az ilyen filmeket keresi, mert ilyet is szeret nézni, hanem azzal, hogy az átlagember nem tudja a pénzét értelmesen elkölteni.

A mennyiség és a minőség harcáról a tesitanáromat tudom idézni: "öt szar, csak félig lenyomott fekvőtámasz nem ér fel egy jóval".
0
2009. augusztus 28., péntek 22:28
Aham, ezt nem tudtam. Persze tudok pár trükköt én is, de nem gondoltam bele jobban. (Mint egyszerű vásárló, elvileg nem is kellene hogy érdekeljen.)
Az utolsó bekezdéssel szó szerint egyetértek, rend kellene már...
0
2009. augusztus 28., péntek 22:25
Ezt a legális(nak tűnő) kitételt azért írtam, mert a 990 forintos filmek lavináját elindító cégek nem teljesen korrekt, és törvényes módon tudták megtenni, hogy ennyiért szórják ki a multikba a filmeket. Nem véletlen, hogy mire perre, meg kártérítésre került volna sor (a jó magyar ítélkezési "tempónak" köszönhetően), arra ezek a cégek már nem léteztek, viszont volt helyettük másik három, nagyjából ugyanazzal a tulajdonosi háttérrel.
Na ezekkel az adó- és jogdíj-kerülő cégekkel kellett a vásárlók szemében versenyeznie a "nagyoknak", akiknél még a megtekintő DVD-példányokat is rendszeresen leauditálta a jogtulajdonos, meg az APEH. Nem csoda, ha a Universal meg a Warner húzott is az országból, amint tudott.
De ez is egy másik történet. Mindenesetre az egész piac több sebből vérzik, és sajnos megint a fejétől büdösödik a hal: szarok a törvények, még szarabb a jogalkalmazás és a bírósági munka, nem lehet csodálkozni, hogy jogkövetés sincs.
0