Keresés

Warner Home Video

2009. augusztus 28., péntek 22:18
Ehh, bocs a dupe-ért, de.

Nem kéne összehoznunk valami felmérést esetleg? Itt is, illetve a warez oldalakon is, és azután levonni a következtetéseket? Tök jó kérdőívet lehetne összeállítani belőle.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:16
Szerintem közel sem költenek annyit havonta azokra a filmekre, mint amennyit te írsz. Vannak kivételek, de átlagban mondjuk berak havonta kettőt. Ami kétszáz forint, nem 2000 (ha a 999-esekkel számolunk). Amúgy kb egyetértek  kihaeennem hozzászólásával, nagyon jól látja a dolgokat.
De mi ez a "hogy ezek az emberek legalább legális(nak tűnő) DVD-ket vesznek" dolog? Nem hiszem hogy akkora piaca lenne a kalóz dvdknek, mint mondjuk 10 éve, míg nem volt mindenkinek internete, stb.

Creeper: esetleg van értelmes véleményed is és elkezdünk vitázni, vagy ugorjunk és a személyeskedés keretein belül ismertessem részletesen a családfád? Nem kéne, nem? Inkább hagyjuk egymást, mindketten "vakon" hiszünk a saját igazunkban, és korábban sem vergődtünk zöld ágra egymással. Én így látom, te úgy látod. Kész. Ne fárasszuk inkább egymást. Egy jó vitában benne vagyok, ha értelmes. De ez most nem az, részben az én hibámból, csak mert.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:07
Szerencse, hogy ezt a hozzászólásodat nem kell minősítenem, mert megtetted saját magad.
Így szól: "Muhahhaha."
0
De ki néz rád ferde szemmel? Dicséretes dolog, hogy gyűjtőként megvásárolsz filmeket, igényes kiadványokat. Ezzel nincs is gond. Én is így teszek velük.

A letöltésről annyit, hogy én nem szégyellem hogy letöltök. Megnézem, ha tetszik megveszem, ha nem akkor shiftdel, és letöltök mást és ha tetszik, akkor megveszem. Nekem is kifordul a belem, mikor egy torrent kommentjei közt ezt látom: "Húúúbazze, kedvenc filmem, legjobb, minden, töltöm is!, köszi", mikor tudom, hogy 990 forint a teszkóban és arra nem képes hogy ennyit áldozzon rá... legalább az állítólagos kedvenc filmjére...

Őrajtuk már nem segít se Isten, se törvény, se ember. Ez van, el kell fogadni. De azt a szűk réteget, akik még hajlandóak áldozni (nem keveset) az eredeti kiadványokra, azokat nem kellene madárnak nézni...
0
Szerintem nem erről szólt a hozzászólás, hanem arra reagált, hogy az embereknek állítólag nincs pénze. Ehhez képest jött a példa, hogy sokan ugyanúgy 2-3-5 ezer forintot költenek filmekre, csak még véletlenül sem vesznek meg két "normális" filmet ezért a pénzért, hanem inkább 8 turkálós vackot.
Ez is gáz (főleg az arányok miatt: kb. 90-10% a gagyi és a "nagy" kiadók részesedése a magyar piacon - ez szerintem mindenhol máshol pont fordítva van), de erre mondom azt, hogy ezek az emberek legalább legális(nak tűnő) DVD-ket vesznek, mert ma Magyarországon ez is kuriózum.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:05
Itt nem néznek úgy. :)

Szépek lehetnek együtt. Meg aztán, abszolút nem tudok azonosulni azzal, hogy "akkor mától nem veszek filmet!", mert én például eddig egyetlen lemezt sem a kirakatba vettem, mutogatóba, hanem magamnak, a saját örömömre, és ezek a kiadványok épp ugyanannyit fognak nekem érni, amennyit a vásárlás napján értek, akkor is, ha a gyártó stúdió új filmjeinek épp nincs hazai forgalmazója.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:03
Én se vagyok milliomos, ezért is áll kevés darabból még a DVD gyűjteményem. Inkább szépen lassan gyűjtögetek, minthogy gyorsan beszedjem a szarabbnál szarabb kiadásokat.
0
2009. augusztus 28., péntek 22:03
Ja, a piac tönkretétele....

Csak éppen azt felejtitek el, hogy az emberek nagy részének a film, mint olyan, csupán a szórakozás egy olcsó módja, és nem nagy  müvészi értékeket  látja bennne. Nem mindenkit érdekelnek olyan szinten a filmek, mint Titeket! Vannak ám úgymond egyszerübb emberek is! Különben is, mindenkinek más az érdeklődési köre. A filmrajongót szerintem úgy kb. az különbözteti meg az átlagtól , hogy utánanéz a filmeknek, tudatosan keresi azt, ami az érdeklődésére számot tarthat, az átlag meg megnéz minden szart, amit elé raknak. Főleg, ha szépen van tálalva. Ez van, ezt kell szeretni, aki meg ezt nem látja be, az vak. Az izlések meg az izlések hiánya, ugye.

Az emberek nagy része nem értékként tekint a filmekre. Na ök aztán tesznek rá, hogy eredetiben nézik a filmeket, vagy nem. Soha nem foglalkoztak vele, és ezután se fognak. Ha nem adnak ki új filmeket, majd benyomják a tévén az esti filmet. Ezek az emberek nem tesznek tönkre semmilyen piacot, hiszen nem lehet rájuk piacot épiteni. Az, hogy kihatottak a piacra a tevékenységükkel, az egy dolog. Lőjük le őket! Mondjuk akkor sem fognak eredeti filmeket venni...

Aztán meg csodálkozunk a kalózkodós mizérián? Ugyan már miért? Hiszen nálunk ez honosodott meg! Amikok kölök voltam, a környezetemben mindenki agyba-főbe másolta a videófilmeket. És ez seeeeenkit nem zavart. Sokáig nem is lehetett filmeket vásárolni videokazettán lakossági forgalmazásban. De ha ebből indulunk ki, akkor miért csodálkozunk, hogy nem sikerült az átállás?

És igen, mielőtt bejött az mp3, a kazettákat is másoltuk! Hazamegyek, aztán szemenköpöm a szüleimet, hogy gyerekkoromban nem mondták, hogy ezt nem szabad, nem lehet!

0
2009. augusztus 28., péntek 22:01
Mondom én, lassan már diktatúra lesz... majd ti megmondjátok ki mit nézhet, ki mit vásárolhat! Muhahhaha.

És ha a mennyiségre mennek, nem pedig a minőségre? Az mit fáj nektek? Az 1790 forintból tud venni 18 filmet (nem fog úgyse), és egész hónapban tud mit nézni (de lehet hogy tovább tartana...).

Kiindultok magatokból és általánosítotok, ez a ti bajotok, mindig is ez volt. Talán néha meg kellene érinteni a talpatokkal az anyaföldet...

B-Pitt .Jaks: Én még nem láttam olyan embert, aki visszavitte volna, hogy szar volt a film. :) Persze hogy van rá igény, nézzétek meg, ez megy a tévében is, van is nézettsége. HA lenne az embernek pénze, akkor megvenné a drágább kiadásokat is, szó nélkül, turkálós módon (sokat, gondolkodás nélkül). De nincs. Én is szívesen vásárolnék tudatos vadbarom módon, de nem tehetem, nincs rá annyi pénzem.

Nekem is van vagy 50 RnR-Caesar turis filmem, mert szeretem a ZS kategóriát, megvettem őket 100 forintért, és nem éreztem bűntudatot, hogy összeomlik miattam a piac. Eredeti, papírtok, keveset foglal (cipősdoboz a dvd polc alatt), kész. Ár/érték arány is tökéletes, ennyit érnek.
0
2009. augusztus 28., péntek 21:58
Lehet, hogy most sokan ferde szemmel néznek rám, de örömteli, hogy magaménak mondhatom a régi Waner legigényesebb kiadványait (a teljesség igénye nélkül: Bogart-, Hitchcock-, Gengszter-gyűjtemény). Mindegyiket letölthettem volna. Nem tettem.
0
2009. augusztus 28., péntek 21:57
Olyan emberek alkotják a törvényeket, akik szart se tudnak az egészről. Vajon mért szokott olyan sok félresikerült törvény keletkezni. Később rájönnek, hogy hibás, aztán kiegészítgetik, finomítgatnak azt ennyi. Előbb kéne belegondolni, hogy az a törvény milyen hatással lesz az emberekre. Ám ők arra gondolnak, hogy saját magukra jó hatással legyen. Szomorú, de így van...
0
2009. augusztus 28., péntek 21:54
Aki "turkálós" filmet vesz az általában csak az ár miatt veszi. Max. elolvassa nagyából miről szól azt ennyi. Ha otthon rájön hogy szar, akkor megy a szemétbe. Van aki még arra se méltatja filmet, hogy elolvassa a történetet. Csak "borító" alapján dönt. És általában a vevő szokott felháborodni, hogy hogy lehet ilyen szart eladni. Előbb azon kéne gondolkodni, hogy azért, mert van aki megveszi. Ha nem lenne, nem lenne ilyen szemét kiadás se.
0
2009. augusztus 28., péntek 21:50
A világon senkinek semmit nem kell magyaráznia, ha nem akarod megérteni, mit kívánnak mondani a fórumtársaid ezekkel a tényekkel, akkor LOL.
0
2009. augusztus 28., péntek 21:41
Most soroljam? Egyáltalán milyen jogon ítélkeztek bárki felett is? Aki turkálós filmet vesz az nem ember? Bálványimádókhoz hasonlítod őket, csak azért mert nem az FHE, Intercom, stb dvdit tároló állványait táncolják körbe? lol.

Hulladékok? Lehet. De néhányuk még így is különb, mint a fent emlegetett multikiadók 3 ezer forintos szemétjei.
0
2009. augusztus 28., péntek 21:24
Az a legszebb az egészben, hogy még ezeken a fórumokon is a kiadókra mutogatnak olyan emberek, akik évek óta lelkes filmgyűjtők, akik értékelik és szeretik az eredeti kiadványokat/filmeket, miközben egy oldalon állnak ők is a kiadókkal, hiszen pont a gátlástalan kalózkodás tette tönkre elsősorban a piacot. Miért azt hangoztatja mindenki, hogy ha a kiadó kivonul, vagy nem ad ki valamit (mert nem veszik meg elegen), akkor majd jól letöltjük, miért nem azt követeljük a jogalkotóktól, hogy csapjanak az asztalra, és mondják meg, hogy a lopás akkor is lopás, ha otthon ülve, a számítógép előtt követjük el?
0
2009. augusztus 28., péntek 21:23
Már megbocsáss, miért írtunk volna "baromságokat"?
0
2009. augusztus 28., péntek 21:20
Ohh, a kis cenzorok... aki meg szereti az ilyen filmeket (is), az rohadjon meg? Gondolkozzatok már, mielőtt baromságokat írtok.
0
2009. augusztus 28., péntek 21:08
Egyetértek. Olvastam a korábbi hozzászólásodat a tízmillió feletti verdák anyósülésein heverő másolmányokról.
0
2009. augusztus 28., péntek 21:06
A szarban is talál néha aranyat az ember. Például Donald G. Jackson zen-filmjét, A szamuráj útját. :) Egyébként én is lángcsóvát vetnék az ilyen kosarakra...
0
2009. augusztus 28., péntek 21:00
Ezek az emberek legalább pénzt adnak a DVD-korong alakú mozgóképekért. A nagyobb baj azzal a 97%-kal van, aki csak üres korongot vesz százszámra, és még nagy hangon szidja is az Artisjus-t, hogy milyen pofátlanság plussz néhány forintot kérni egy üres lemezért.
0
2009. augusztus 28., péntek 20:54
Legyen boldog az ilyen ember a papírtokos hulladékával. Aztán pár nap múlva már a szemetesben lesz! Én is néha beletúrtam az ilyen okádék kosarakba, de mindig csak egy jó röhögés jött ki a torkomon. Aztán amikor valaki elkezdte az ilyeneket a kosarába pakolni és véletlenül felnézett rám, csak egy gyilkos tekintetet látott vissza. Rögtön el is kapta a fejét :) Az ilyen kosarakat és felgyújtanám.
0
2009. augusztus 28., péntek 20:45
Érdekes meglátás. Tegnap arra kényszerültem, hogy betérjek egy vidéki Tescoba. A nélkülözhetetlen árucikkek gyors bevásárlását követően kíváncsiságból megnéztem a DVD-kínálatot. A turkáló mellett tíz-tizenöt ember úgy táncolt, mint a bibliai bálványimádók az aranyborjú körül. Marokszámra vitték az RNR Média százforintos hulladékait. Akadt olyan vásárló, aki húsz darab kartontokos "filmet" tett a kosarába. A turkálós részleg másik "medencéjében" olyan "halak" vártak a fogásra, mint a Fargo (990 forintért), illetve A francia kapcsolat (1790 forintért). Figyelemre sem méltatták e filmeket... Summa summarum, van itt pénz, "csak" a nemes és az alantas közötti különbségtétel megy nehezen... S azt hiszem, ez a bajok egyik legfőbb oka.
0
2009. augusztus 28., péntek 18:27
Teljesen igaz!
0
2009. augusztus 28., péntek 18:26
Jama!
A házilag írogatott vackaiknak,fényképeiknek meg a vajas kenyér lejátszására van az emberek többségének DVD lejátszója.Esetleg CD-re.
Meg azért mert ez volt a menő...
Most a plazma meg a BD az...
0
2009. augusztus 28., péntek 17:59
Egy kicsivel több, mint amit eddig megtudtunk:

http://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20090828-a-forum-home-entertainment-nem-forgalmazza-tovabb-a-warner-bros.html
0