Keresés

Warner Home Video

2009. augusztus 28., péntek 16:56
fikahiéna :)))), ez szép volt!
0
2009. augusztus 28., péntek 16:41
A fikahiénáknak üzenem, hogy lehet oszolni. (Akinek nem inge, nem veszi magára.)

Aki tud olvasni, az ért, semmi olyat nem írtam, amit ne lehetne értelmezni.
0
2009. augusztus 28., péntek 16:35
SZVSZ 6 betű, de nem F-fel kezdődik...

De ez itt hatalmas OFF...
0
2009. augusztus 28., péntek 16:21
és megmondanád nekünk, melyik az a párt, akiben te ennyire hiszel, hogy sok szépet és jót fog tenni az érdekünkben?
0
2009. augusztus 28., péntek 16:16
ÉRTELMEZHETETLEN.
0
2009. augusztus 28., péntek 16:01
Pont azt, amit leírtam.

Nem leszek egyértelmű, így a fikahiénáknak nem lesz préda. Mindenki értelmezze a sajátja szerint.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:49
:)
hát igen
0
2009. augusztus 28., péntek 15:34
az utolsó bekezdés egy bullshit. egyáltalán mit akartál mondani vele? :)
0
2009. augusztus 28., péntek 15:09
Ha a kiadók biztosak lehetnének benne, hogy minden potenciális Blu-ray vásárló és célközönség így tenne, mint Te, akkor biztosan csökkentenék az árat. De nem így történne.

Lehet a külföldi árakkal összehasonlítgatni, külföldről rendelni, de ebből kiindulva NEM LEHET ELVÁRNI, hogy bármelyik stúdió vagy hazai forgalmazó hanyattcsapja ettől az adattól magát. A Harry Potter lemezekből Angliában nagyon, nagyon sokszor több fogyott az eredeti áron, mint nálunk, így a Warner ott megteheti, hogy minden gond nélkül árat csökkent, hisz a költségei már megtérültek, a lemezek már csak hasznot termelnek. Nálunk nagyítóval kel keresni azt a Blu-ray-címet, amely akár csak 0-ra kijött (van ilyen egyáltalán? szerintem aligha - 70-80 példányból én nem megtérülésre gondolnék). Ha pedig veszteséges, hogy várhatnánk el, hogy a kiadó számára még veszteségesebb legyen, és ők még többet bukjanak, csak hogy nekünk jó legyen? Nem gondoltuk mi ezt át, csak úgy követelőzünk, túl nagy a mellény, és nincs alatta póló.

Senkit nem érdekel, hogy külföldön olcsóbb, senkit nem érdekel, hogy kint a piac sokszorosa a miénknek, senkit nem érdekel az sem, hogy kint a fizetések magasabbak. Az egyetlen, amit az állandóan ismétlődő, tökéletesen felesleges fórumbrummogások helyett ténylegesen tenni lehet, hogy jövő tavasszal arra a pártra ikszelünk, amelyik véget vet az ország kirablása és a dolgozó emberek ellehetetlenítése folyamatának, és akkor a gyűjtőknek talán lesz pénze mindarra, amit meg szeretnének venni. (A többinek is talán lesz, de aki eddig nem vásárolt, ezután sem fog.)
0
2009. augusztus 28., péntek 14:54
OFF
nemrég rendeltem angliából egy kb 5 kilós grindhouse könyvet, és akkora volt, hogy nem fért sehová. a fiókos postám ezért kiküldte a lakcímemre. na ott rám jött a para, mert ha ott eltűnik, sehol nem nyomozom vissza. szerencse otthon voltam. amúgy egyszer fordult elő, hogy térti, ajánlott nélkül adtam fel valamit, és azóta sem bocsátottam meg magamnak: egy magyar hangalámondásos rambo 2. a srác nem kapta meg. egy ilyen értéket....
ON.
0
2009. augusztus 28., péntek 14:49
Teljesen egyetértek Veled,főleg a BD árakkal kapcsolatban.Pl: a HP filmek akciósan 6000 Ft-ba kerülnek nálunk,Angliában 15000 Ft az 5 db Harry Potter BD lemez egyben.
Ez nagyon durva különbség főleg ha az átlagfizetéseket is megnézzük!
Az Xpress is tudja hogy elég sok BD-t vásárolok Tőlük,de ha a kiadók féláron adnák a filmeket,én 3-4x annyi BD lemezt vennék mint jelenleg.
0
2009. augusztus 28., péntek 14:47
Egy ismerősöm küldött haza Angliából egy csomó gyönyörű színes könyvet.
Közben hazajött (azért küldte, mert sok kiló volt, nem tudta volna cipelni) de a csomag nem jött. Gyerekkori barátjuk volt az ottani vidéki posta igazgatója, hát szóltak neki. Pár nap múlva nagy balhékat követően a könyvek harmada meglett, kibontva, némelyik eltépve :) :( Az összes könyv az ottani magyar postán veszett el vagy szakadt el.
0
2009. augusztus 28., péntek 14:43
pont emiatt van 1999 óta postafiókom. minél kevesebb ember érjen hozzá. tudod, rendeltem már 50 ezer forint értékben is, hívtak be elvámoltatni a dvd-im, könyveim miatt, volt már felbontva csomag (gondolom a vámos brigantik csekkolták, hogy a coppola-könyv nem-e tartalmaz urámiumot vagy plasztikot), de hál  Istennek, még minden megérkezett. szóval emiatt nem izgulok, aaz viszont jobban aggaszt, hogy tényleg nem marad más kiút. pedig szeretem a magyar feliratot :o)
0
2009. augusztus 28., péntek 14:26
Feltéve ha nem nyúlja le a posta...
Nekem múltkor az Bp-Bp közti ajánlott csomagom tűnt el misztikus körülmények között
0
2009. augusztus 28., péntek 14:20
Az utolsó pontot ezzel tudtam egybeszedni jól:
Szerinted egy befolyásolható réteg (!most erről van szó, a többinek úgy sem használ semmi!), akit át lehet tenni a vevői oldalra a letöltőről, szerinted átáll, ha letolvajozzátok Ti vagy az ASVA vagy bárki?
BIZTOSAN NEM!!!
Akkor is ha érheti kritika a törvényt, akkor is ha nem!
Csak a pozitív hozzászólás növelheti a forgalmat pontosan azért, amiért kontraproduktív a Nelopj reklám is, ilyen egyszerű!

Nekem speciel a Football Manager2009 regisztrálása volt akkora szopás (nem tudom szebben leírni, elnézést), hogy írtam nekik egy gyönyörű angol levelet, erős a gyanúm, hogy a következőt NEM VESZEM meg EMIATT! Pedig legális az oprendszerem, az Office-om,  a filmjeim, a zenéim, a Movie Collectorom, stb.

Ugyanakkor nem tudom érzel-e fonákot abban, hogy szeretnének jobb jogi szabályozást, miközben ők maguk nem tartanak be minden törvényt!

A többségében mindenben egyetértünk egyébként, csak a hozzáállásunk más, de ez így van rendjén.

Nemrég volt egy cikk, hogy a magyar 1 órát dolgozik a bigmac-ért. Messze az európai átlagnál többet. Vajon hány órát kell dolgozni egy azért a Gyűrűk Ura kiadványért :) Ha jól számolom igen bő egy napot!
De abban is egyetértünk, hogy ez nem ok a vásárlásban/ vagy nem vásárlásban! De ha visszaolvasom a mondatot, IGEN!
0
2009. augusztus 28., péntek 14:12
2009-re semmi értelme nincs a régiókódnak: az amazon enged rendelni, meg a többi cég is, szóval ha akarom, hónapokkal előbb megvan 1 lemez dvd-n, minthogy itthon kijönne - és jobban is vannak felszerelve.
0
2009. augusztus 28., péntek 13:55
Sokmindenben egyetértek veled.
- A ne lopj reklám nemzetközi találmány és szerintem is kontraproduktív, baromság. Főleg az átugorhatatlan változat.
- Régiókód - részben értem, miért hozták létre (nem ugyanakkor van a mozis főszezon Amerikában, mint Angliában, vagy Ausztráliában, az angol, meg ausztrál mozisok meg joggal hőbörögnének, ha a mozipremierrel egyidőben megjelennének a boltokban az amerikai piacra szánt DVD-változatok. Más kérdés, hogy a gyakorlatban nem vált be, így a BD-nél már lazábban kezeli több stúdió is a kódolást). Egyébként nem értem, hogy a magyar piacot hogyan segítette volna a régiókód-mentesség. Szerintem elég lenne, ha a mi régiónkban megjelent filmek megjelenhettek volna nálunk is, vagy felkerülhettünk volna rájuk, de még erre sem elég a piacunk.
- joglejárat - ez egy hülye kifejezés, és szerintem nagyban hozzájárultunk mi is (xpress), hogy a fejekben ez nem tisztázódott. Léteznek valóban joglejáratok (a DVD-piac kezdetén tényleg csak ilyenek voltak, ezért került ki ez a kiírás a filmekhez - ezen majd módosítunk a jövőben) - például amikor a Disney moratórium alá helyezi a nagyobb rajzfilmjeit, vagy Lucas a Star Wars-t. A sok "joglejáratos" film joga ténylegesen nem járt le, de gyakorlatilag beszerezhetetlenek. Az FHE például behozathatott volna szinte minden korábban megjelent Warner/SPHE klasszikust, de mivel eladhatatlanok idehaza a feliratos filmek, ezért nem erőlködnek vele, mint ahogy az InterCom, vagy a Select sem töri magát, hogy nagy nehezen elfogyott filmekből utánpótlást rendeljen, illetve újra gyártást kezdeményezzen.
- Játék regisztrálási problémái (gondolom Spore, Sims, egyebek) egyetértek.
- Folyamatos sírás - az mindkét oldalon van, de vevői oldalról szinte csak az. Még a négylemezes, szobros, szagos, 50 órányi magyar feliratos extrával ellátott Gyűrűk Ura kiadványokat is szidták sokan anno, nincs olyan kiadvány, doboz, borítóterv, hangsáv, extra-tartalom, amit ne gyalázna valaki agyon, vagy ha minden stimmel, akkor az ár magas. Csakhogy ha valaki közelebbről megvizsgálná a körülményeket (hazai gazdasági környezet, adók, költségek, árak, tényleges piac), akkor kiderülne, hogy ezekhez az árszintekhez és forgalmakhoz képest még mindig erején felül teljesít a legtöbb hazai kiadó a külföldi nagyokhoz képest. Nálunk 2-3 ezer forint egy új nagy megjelenés, ugyanaz a termék nyugaton, alacsonyabb költségekkel, nagyobb forgalom mellett 15-20 euróba kerülnek. Egy sorozat nálunk 6-7-8 ezer forint, tőlünk nyugatra 40 euró (tegnap volt a kezemben Ausztriában a Pletykafészek magyar szinkronnal ennyiért).
- Én nem gondolom, hogy a törvényt nem lehet bírálni, viszont azt gondolom, hogy ha ingyen szerzek meg valamit, amiről tudom, hogy a tulajdonosa pénzért szánta, és nem legális forrásból szereztem, akkor ez az én erkölcsi fogalmaim szerint lopás. Az pedig szemétség, hogy évtizedek óta még csak meg sem próbálják a törvényalkotók az adófizető szerzők/forgalmazók/kereskedők érdekeit védeni, nyilvánvalóan populáris okok miatt (a választópolgárok 90%-a haragudna rájuk, ha törvényben mondaná ki bármelyik párt, hogy ők (is) bizony lopnak).

Egyébként a legtöbb kiadó már mindent megtett, amit lehetett a legális vevőkért. Ennél lejjebb lehet még menni az árakkal, de milyen áron? (Néhány éve felvetettem a papírzacsis DVD-k öteletét, és lám, már valóság) Voltak próbálkozások igényesebb, limitált kiadásokra - most árusítjuk ki a maradékot, de így sem kell. Talán a jó kommunikáció segíthet. Majd szólok nekik is :)
0
2009. augusztus 28., péntek 13:46
Kérjük meg az ASVA,hogy Rendezzen egy összejövetelt hogy be lehessen menni egy DVD gyárba, hogy milyen eljárásokon keresztül jut el a kiskereskedőkhöz! Talán akkor belátják,hogy nem kevés  munka van vele,és ehhez képest töredékért lehet megvenni,és ehhez képest milyen nagy veszteségbe kerül a Piac,ha nem legálisan kerül hozzánk!
0
2009. augusztus 28., péntek 13:35
Csak egy nagyon egyszerű példa!

Szerinted egy befolyásolható réteg (!most erről van szó, a többinek úgy sem használ semmi!), akit át lehet tenni a vevői oldalra a letöltőről, szerinted átáll, ha letolvajozzátok Ti vagy az ASVA vagy bárki?

BIZTOSAN NEM!!!
0
2009. augusztus 28., péntek 13:31
Ez alapján egész korrektnek tűnik a szám!, de még mindig azt mondom, csalóka (amit mondtál, pl. selejtek).
0
2009. augusztus 28., péntek 13:28
XPress!

Sok mindenben egyetértek Veletek, tudjátok, hogy én is mindent megveszek!
Nem azért ágálok folyamatosan, mert abszolút ingyen akarom mindenkinek a filmeket, és magam is ismerek notórius letöltőt, pedig van pénze!!!

De ahogy talán tényleg rossz felé billent a mérleg, úgy a Ti (nem az xpress, hanem az a vélemény oldal) oldalatok is elbillent.

Nem szeretnék senkit megbántani, de:

- folyamatos sírás (mondom, nem kimondottan csak XPress-re értem ezt!)
- a jelenleg törvényes letöltés, az aktuális törvény alapján legális letöltők tolvajnak kikiáltása (ezt nagyon súlyosnak gondolom)
- ne lopj reklámok (régen még áttekerhetetlenek is), amiben az a pláne, hogy CSAK AZ látja, aki megveszi
- régiókódok (ez is súlyos dolog)
- joglejárt film egy évet követően
- sokszor törvénytelenól eljáró "jogvédő" szervezetek, amelyek már-már maffia eszközökkel dolgoznak
- legálisan megvásárolt játék regisztrálásához fél óra szenvedés, másolhatatlan, ha tönkremegy a lemezem, bekaphatom - én, aki megveszem
És még sorolhatnám!

Erőszakkal nem megy semmire senki, csak ellenérzést vált ki, ez így van a jelenlegi politikában is, de ebbe ne menjünk bele!

Ezzel a "politikával" NEM LESZ TÖBB legális vevő!

Amivel lesz pl. és nem nyalni akarok, az a jó kommunikáció (ez a legfontosabb), remek használható weboldal, jó kizsolgálás, igények kielégítése, szolgáltatások, stb stb., amivel eddig is talán piacvezetők lettetek (szerintem, de ezt ti tudjátok).

Amíg ezt nem ismeritek fel, csak sírás lesz, nyafogás, több vevő NEM!
0
2009. augusztus 28., péntek 13:21
it-business.
0
2009. augusztus 28., péntek 13:19
Egy dolog fontos még, a megrendelő :)
0
2009. augusztus 28., péntek 13:18
bell research.
0
2009. augusztus 28., péntek 13:16
Nem teljesen ide kapcsolódik, de elmondok egy szép történetet, ami szerintem hűen tükrözi honfitársaink gondolkodását.
Ha jól emlékszem 17 évvel ezelőtt történt, 1992 őszén, amikor még híre és hamva sem volt a DVD-nek, de még a megvásárolható VHS-filmek divatja sem jött el, és nem volt 400 magyar nyelvű TV-csatorna, meg YouTube és torrent a világon, viszont minden rendes háztartásban volt VHS-lejátszó és minden faluban minimum 2 virágzó videotéka.
Akkor jelentette meg az InterCom az év sikerfilmjét, a T2-t, amit mindenki látott moziban, és amit mindenki szeretett volna kikölcsönözni. Akkor én az InterComnak dolgoztam, de voltak videotékás barátaim, akik 2 kölcsönzőjükbe összesen vagy 20 kópiát rendeltek a filmből és emlékeim szerint így is volt olyan kuncsaftjuk, aki csak két hónap várakozás után tudott hozzájutni a filmhez.
Az InterCom viszont csóválta a virtuális fejét, és csodálkozott, mert valahogy nem jött ki a matek. Volt ugyanis (most hasamra ütök) tízezer videotéka az országban, volt egy film, ami nélkül nem létezhetett videotéka, voltak olyan videotékák, amelyek 5-10 kópiákat is rendeltek a filmből, ehhez képest (ismét hasamra ütök) összesen 5000 kópiát tudtak eladni, tehát fele annyit, mint amennyi téka volt az országban.
Nem hinném, hogy más országokban mindenki tisztességes, mindenki rendesen befizeti az adót, senki nem tölt le illegálisan filmeket, és nem ítélem el azt, aki kölcsönből fizeti télen a fűtést, és a gyerekének a munkahelyén másolja át a netről letöltött Shrek-et, de úgy érzem, hogy nagyon átbillent az országunk az aránytalanság másik oldalára. Azon már hadd legyek felháborodva, hogy a filmek/zenék alkotóitól/jogtulajdonosaitól/forgalmazóitól/gyártóitól és a sor végén a kereskedőtől elvárják az adók befizetését (jogosan), míg a másik oldalon senkit nem zavar, hogy kopaszmercis milliós hangrendszerrel kalóz-lemezeket dübörögtet. Nem kell mindenkinek legális DVD-t/CD-t vásárolnia ahhoz, hogy működjön a piac, csak annak kellene, aki megtehetné...
0