Keresés

Warner Home Video

2009. augusztus 28., péntek 13:11
Nem értek egyet.

Nekem akinek van pénzem, én is előbb megyek sörözni és utána veszek dvd-t :)
Ők csak az első lépcsőig jutnak :)
0
2009. augusztus 28., péntek 13:10
forrás?
0
2009. augusztus 28., péntek 13:02
Rendet kéne végre tenni az emberek fejében. A mai fiatal generáció nagy részének fogalma sincs az értékekről. Nem tudják milyen érzés az, megvenni egy személynek kincset érő dvd-t, cd-t, aztán gyönyörködni benne.

Rettenetes kiábrándító dolog volt az is, amikor fősulin próbálgattam más dvd gyűjtőket keresni, esetleg egymásnak kölcsönözni filmeket, azt egyszer találtam egy embert vagy 100 filmmel, hozott listát, én is hoztam. Én elhoztam amit ő meg szeretne nézni, aztán ő meg hozott egy ilyen 50-es gurigát, filctollal ráírt címekkel...

És aztán később még ki is derült, hogy amit én adtam neki, azt is kírta magának. Azóta nem kölcsönzök másokkal...

Az meg, hogy az embereknek nincs pénzük, csak részben igaz. Nem vitás, hogy vannak olyan emberek is, de a mai fiataloknak igenis van pénzük, csak szarságokra költik el. Egy péntek esti Mamutozásos partiivászaton egy díszdoboznyit költenek el.

És a bérek emelésével sem nőne szerintem az eladások száma, hanem költenék másra, amit nem tudnak ingyen beszerezni
0
2009. augusztus 28., péntek 12:57
vegyük úgy, hogy minden második eladott dvd-lejátszó működőképes. ez azt jelenti, hogy 1.000.000 használható játékosod van. de ez csak egy tipp.

íme egy adat:

jelenleg kb. 3.800.000 háztartás van magyarországon. egy 2008. áprilisi jelentés szerint minden harmadik háztartásban van asztali dvd-lejátszó. nem hinném, hogy ez a szám azóta drasztikusan csökkent volna, szóval kb. 1.300.000 működőképes lejátszóról lehet szó.
0
2009. augusztus 28., péntek 12:57
Ez a dolgot nem befolyásolja(!), csak érdekesség, hogy ismerőseim közt majdnem mindenkinek olyan gagyi lejátszója van :), hogy amíg nem volt pénzem házimozira, addig én inkább a gépemen néztem a filmeket, mert olyat nem akartam venni!

Egészen brutális soha nem látott márkák :))))))))
0
2009. augusztus 28., péntek 12:49
Jaj ne haragudj :) JSz. - Bocsánat!
Megazavart a JaMaMura :)

Nagyon túlzónak tartom a 2 milliót bárhogy is! Gondolj bele, 10 millió ember hány háztartás? 3 millió körülre saccolom (saccolom!).

Nem hiszem hogy majdnem mindenkinek van :) Az én ismeretségi körömben talán 20% az arány, de ez nagyon kicsi szelete az egésznek, hogy mérvadó legyen. Ráadásul ebből van olyan, akinek van, de vagy nem néz rajta illegális filmet (mert igazit néz), vagy nem néz rajta filmet(!), de ők sem jelentős számúak.

Érdekes mindenesetre!
0
2009. augusztus 28., péntek 12:41
én lennék a JM? :)

nem, ezek csak az asztali dvd-lejátszókra vonatkozó statisztika. (persze, a 2 millió eladott darab egy részét biztosan leselejtezték már, de csak ha a fele működőképes, akkor is elgondolkodtató az arány.)
0
2009. augusztus 28., péntek 12:40
Otthon nekem 3 dvd lejátszóm van (az egyik ír is).
Egy házimozi és egy író meg egy lejátszó. :)

Kétlem hogy a két millióban ne lennének benne a gépes player-ek.
0
2009. augusztus 28., péntek 12:39
JM!

Ha a gépes dvd-lejátszók is beleszámítodnak (ez nem derült ki), akkor vicces amit írsz. Itt a munkahelyen van kb. 60 dvd-lejátszó a gépekben és senki nem néz, nem nézhet filmeket rajta!
Az előző munkahelyemen volt 300, ott is tilos volt filmet nézni, ott még a jogok sem voltak a gépen adottak hozzá.

wz
0
2009. augusztus 28., péntek 12:35
két millió dvd-lejátszó van magyarországon. néhány sikerfilmből elmegy 10-20.000 db, az egyéb mozifilmekből, ismert sorozatokból meg mondjuk 3-5.000 db. sok címből csak néhány száz fogy. valahogy nem értem az arányokat. a másik pedig: ha az emberek nem szeretik a filmeket, meg nem engedhetik meg maguknak a 990 ft-os dvd-ket, akkor mi a szarnak van dvd-lejátszójuk?
0
2009. augusztus 28., péntek 12:29
Kis ország,mini piac,low keresetek,űberbrutál BD,DVD árak/bérekhez képest/!
Én magam is arra vártam,mikor feleződnek,harmadolódnak már végre meg a drágakövek szintjén mozgó BD lemezek árai.3,5 év alatt mindössze 20-25% volt az árcsökkenés.Mivel azóta töredékére csökkent a termékek előállítási költsége,így számomra érthetetlen a tartósan csillagászati ár.Megértem a kiadó pozitív hozzáállását a dolgokhoz,de ezek az 1-2 százforintos akciók a BD lemezek árából több,mint megmosolyogtatóak.Volt szerencsém néhány fejlettebb ország honlapján megfigyelni az árakat,ahol nem ritka a BD lemezek esetén a -30,-40,-50%-os árcsökkentés.Nos,nálunk ez teljesen ismeretlen fogalom.Nyilván az ügyben érintettek átlátják a mivoltát.
0
2009. augusztus 28., péntek 12:24
De van egy ötletem Creeper.
Ha a letöltés lopás, sőt, szerinted ez az ár is felér egy rablással, fizess az XPress-nek többet 50%-kal minden egyes filmért, biztos vagyok benne, ha megbeszéled velük, továbbítják a BUFI-nak és a többieknek.
Lesz pénzük és még adhatnak ki remek filmeket!
0
2009. augusztus 28., péntek 12:23
Creeper! Igaz amit te is állitasz!Pl én Megfogom venni a Terminátor 4.részét,Ha kiadják és remélem igen akkor a Terminátor Sarah Connor 2.évadját(igaz le nem fogják adni Tv-ben),Vagy ha kiadnák a péntek 13 szériát! De azok a rétegek akik eddig 200 000 kerestek,ne filmre fogják költeni!Vagy Utazgatnak,jajj itt olcsóbb 1000-sel vegyük meg itt :( ez a baj! 1000Ft sajnál kiadni itthoni piacra!
0
2009. augusztus 28., péntek 12:22
Szerintem Te is nézd meg én hozzászólás előtt megnéztem!!!!!
És nyilván ne a díszdobozosokat, digipackokat nézd, hanem egy mezei kiadás árát!
0
2009. augusztus 28., péntek 12:21
Ilyen is van! Mind a két oldal létezik, de ne a Tiedet gondold abszolút szabálynak.

Mondom egy másfél-két milliós (Forintban) kereső dánnak persze, hogy tök normális, hogy betér a boltba és megveszi, észre sem veszi.

Én hazai viszonylatban jól keresek vezetőként, néha mégis elszáll az agyam és úgy kiköltekezek dvd-ben, hogy hónap végére nem marad egy vasam sem, ami szégyen! Ez persze az én szégyenem, félreértés ne essék :)

És irritáló a jogvédők hozzáállása is, ami engem sem a vásárlásban erősít nap mint nap, csak becsületesre neveltek, ezért vásárolok még mindig. De az ASVA-t, BSA-t és a hasonlókat máglyára tenném és felgyújtanám! Ha rajtuk múlna, nem vennék meg SEMMIT!
0
2009. augusztus 28., péntek 12:19
Nézd meg, mennyibe kerül "az egész világon" egy premier film a megjelenéskor, ezt követően nananázhatunk, sőt, kiss him, goodbye.
0
2009. augusztus 28., péntek 12:18
És akkor ne beszéljünk a dánokról, ahol tízszeres, vagy az osztrákokról, ahol 5-6-szoros a fizetés, legalábbis az én szakmámban.

10.000 dvd-m lenne olyan kereset mellett!
0
2009. augusztus 28., péntek 12:17
Inkább azt mondom, kölcsönözzön, vagy vegye meg az, aki hatszáz-nyolcszázezer forintos havi fizetésből él, ne itt a folyosón hurcolja a másolt lemezeket a szemem láttára.

Ha Te vagy én jutalmat kapunk, akkor csak betérünk a legközelebbi DVD-áruházba, vagy idekattintunk, hogy rendeljünk. Vannak olyan, magukat filmrajongónak csúfoló emberek, akiknek ha a kétszázezer forintos fizetését megemelnék háromszázezerre, akkor eszébe sem jutna, hogy bezsákoljon egy-két legális kiadványt? Persze, hogy vannak. Biztos, hogy csak a pénzen múlik minden? Ugyan már.
0
2009. augusztus 28., péntek 12:16
Hidd el, a cseheknél (szlovákoknál meg pláne) nem fogy nagyságrendekkel több. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy ezen országok közül Mo-n a legmagasabbak az adók és legkevesebb pénzük van az embereknek!!! Pl. ha annyit keresnék, mint pl. Pozsonyban és hasonló munkakörben, akkor min. 500 EUR-nyit elkölthetnék havonta szórakozásra, CD/DVD-re, de mivel nem így van, ennek csak a harmadát tudom elkölteni...
0
2009. augusztus 28., péntek 12:14
Creeper drága!

Ők törvényt sértettek, nem tartották be az aktuális törvényeket, csak nem felelnek értük. Az bűnözés!

Az más, mint egy létező törvényt szubjektíven felülbírálsz!
0
2009. augusztus 28., péntek 12:13
Milyen eleve nyomott árról beszélsz 2990-nél????
Nananana!

Akkor az egész világon eleve nyomott áron adnak egy egyszerű (nem díszdobozos, 1 filmes) dvd-t???
0
2009. augusztus 28., péntek 12:12
Én akár azt is bárki előtt vállalom, hogy az elmúlt húsz évben a politikai vezetők szétlopták az országot.
Nem találsz rá törvényt, ami ezt a lopást annak gondolná, de nehezen találsz olyan embert, aki nem így gondolja.
0
2009. augusztus 28., péntek 12:10
Arról nem beszélve, hogy én személy szerint ismerek olyanokat, akik tényleg nem tudják kifizetni ezt az árat SEM a dvd-kért!!!

Nem azt mondom, hogy drága, nekem nem az, azt sem, hogy mindenki szegény, de van olyan réteg, akinek ez még így is drága, másak a keresetek, mint tőlünk nyugatra és a legtöbb dologban az árak azonosak.

Persze mondhatjuk, ő ne nézzen filmet. Akár ez is igaz.
0
2009. augusztus 28., péntek 12:08
Szerintem azért alakult a cég, mert tudták jól, hogy amikor belövik a 2990.- Ft-os, már eleve nyomott árat, akkor a végén úgysem fogy el a készlet, és alig várták, hogy kiszórják az egészet 990.- Ft-ért, mert azon lehet a legnagyobbat kaszálni!

Ha valóban azt gondolod, hogy háromezer forint értékű terméket jó üzlet, és "megéri" egy ezresért kiszórni, akkor érdemesnek tartom az olvasgatást az írogatás helyett.
0
2009. augusztus 28., péntek 12:08
Egyelőre óvakodnék minden olyan kijelentéstől, hogy lopás az, amit a törvény nem annak gondol.

Hogy vársz el mástól törvénytisztelő magatartást, ha Te magad nem ismered el azt!

Komolyan mondom, ez könnyen visszaüt az emberi fejekben!

Ha Te azt mondod a törvény nem ér semmit, akkor ő mért gondolja, hogy igen????
0