Keresés

Warner Home Video

2007. szeptember 6., csütörtök 17:28
Ez a karc téma pont a dvd-knél szerintem idővel elkerülhetetlen. És bezony ha az ember használja előfordulhatnak kisebb-nagyobb hibák mivel emberek vagyunk. Ha kizárólag karc nélkül szeretnénk dvd-ket látni érdemes elő se venni. Mert amúgy sosem fogjuk élvezettel kezelni ezeket csak kesztyűben védőszemüvegben. Engem is zavar ha karcos(főleg ha nagyon) de azért nem esem pánikba, nem úgy mint egyesek.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 17:23
Természetesen még nálam is van némi tűréshatár. Nem annyira az 1db 1mm-es minikarcra gondolok a korong szélén, hanem ha látszik, hogy a DVD behelyezésénél szépen végighúzták a műanyagon. De igazából tök mindegy. Egy se legyen rajta.
Ha esetleg pl. később el szeretnéd adni, vagy elcserélni, akkor mi a másik fél első kérdése?
Valószínűleg nem csak én szeretem a karcmentes lemezeket.
Egyébként egy pici karc is okozhat gondokat, ha elég mély.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 17:16
Milyen karcokra gondolsz?
Orbitális, azonnal szembetűnő, zavaró kétcentisre, vagy apróbb hajszálkarcokra, melyek első nézésre talán fel sem tűnnek, de attól még ott vannak?
0
2007. szeptember 6., csütörtök 17:15
A nagy(obb) sikernek ígérkező filmek nem azért nem jelennek meg, mert csak mi néhány tízezren tudjuk, mekkora a hiányuk és a kiadóknak fogalmuk sincs mire lenne kereslet, hanem azért, mert vagy nem eladó a jog, vagy vitatkoznak a jogokon, vagy nagyon drága a jog (mondjuk csak akkor veheti meg valaki a Die Hard 3. magyar kiadói jogát, ha vesz hozzá kétszáz eladhatatlan filmet).
Egyébként minden nagyon relatív. Ha a T2 akkor jelent volna meg, amikor a Kinowelt először tervezte, biztos, hogy Gyűrűk Ura mennyiséget lehetett volna eladni belőle. Amikor végre megjelenhetett a félig letarolt piacon már csak ennek a tizedéz lehetett eladni.
Ford Fairlane dettó. Szerintem kb. 50x több kalóz-változat fogyott el belőle a piacokon, mint amennyit most az InterCom el tud majd adni belőle - annak ellenére, hogy a mai megjelenésekhez képest még így is jól fogy.
A javasolt szavazás egyébként már megtörtént, csak nem az interneten, hanem a boltokban. Minek megkérdezni, hogy akar-e valaki filmtörténeti klasszikusokat? Megjelent így is egy csomó, és nem kellett a kutyának sem. Minek megkérdezni, hogy szeretnénk-e megvenni Kuroszava filmjeit? A Kagemusából alig néhány száz fogyott, de ennek is a nagyobb részét az Xpress vásárlói vették meg - multikban ki sem tették, vagy rendeltek belőle kettőt, amiből egyet fél év múlva visszaküldtek a kiadónak.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 17:13
Az a baj sok ilyen **** ember van. Bevallom én pl. tegnap töltöttem le a Death Proof-ot (moziban nem adták erre felé), megnéztem. De ettől függetlenül megfogom venni, ráadásul a limitált változatot. Úgy hogy én is a leggyengébb Tarantino filmnek tartom.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 17:08
Pedig tapasztalataim szerint kb. ez a helyzet. Szerintem a probléma az, hogy egy új DVD-t pont ez különböztet meg a használttól és ez az egyetlen gyenge pontja a korongnak, tehát ez lehet a leggyakoribb hatással a lejátszásra. Mi alapján lehet eldönteni, hogy egy DVD agyonhasznált? Pont a karcok alapján. Nem egy számláló mutatja, hogy azt hányszor nézték meg ( ugye abban egyetértünk, hogy nem a lejátszástól használódik/avul ), hanem a karcok miatt lehet egy DVD használt/használhatatlan. Namármost pont ezt nem veszik figyelembe és ezért néznek hülyének ha egy karcos lemezt akarnak eladni újnak. Ezt én elfogadhatatlannak tartom. Ez szerintem szerves része az elgagyisodásnak sajnos.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 17:05
Két szempont számít csak: olcsó legyen (mondjuk ingyen) és vadiúj ("á, ezt má láttam!")
A mozifilmeket le lehet tölteni netről, áthozza Józsi a szomszéd, úgyhogy azok később már nem nagyon rúgnak labdába a vásárláskor, ezért is van az, hogy a hülye, hottentotta gagyi szar prioritást élvez, mert azt nem ismerik, még nem látták, kis szerencsével még a nagybecsű kereskedelmi tévé sem adta (pedig manapság igyekszik vele rendesen).
most posts by TM
0
2007. szeptember 6., csütörtök 17:03
A Rémálomnál én a Bufi féle akcióklasszikusok dizájntól tartok leginkább...mert akkor inkább semmi vagy külföld. Mert ott szebbnél szebb packok vannak.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:58
Nem beszélve arról, hogy hány átlag polgár keresheti manapság a Hetedik-et pl. A nézők többsége rég elfelejtette és nagy ívben basz*k bele, hogy kapható-e. Főleg, hogy csak az alapján gondolkodik amit az áruházak polcain lát. Nem jut eszébe megkérdezni mert abszolút nem ez köti le. Számára a dvd egy kényelmes mozi és tv helyetti filmes estét jelent. Nem drága, nem kell elmenni az esőben sehova, nincs reklám, sem szünet...stb. Magyarul az elvekultakon kívül nem biztos, hogy egyből lenne piaca ezeknek a számunkra kincseknek nevezett (valójában 10 éves és amúgy tényleg jó) filmeknek. Kockázat...
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:57
A Se7en tényleg érdekes jelenség, a Rémálom gyűjteménnyel együtt, de remélhetőleg annak is eljön az ideje mihamarabb.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:54
"Képzeljünk el például egy akkora szartengert, mint a Balaton, melynek közepén egy húszméteres szigeten azon tanakodunk, hogy milyen jó is lenne egy parfümboltot nyitni. Ez az itthoni dvdbiznisz."
:DDDDDDDD
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:52
Ez akkor lenne mérvadó, ha minden hazai dvd lejátszótulajdonos háztartásában lenne internet, mindenki ismerné az Xpress oldalát, mindenki hallana erről a szavazósdiról és mindenkit érdekelne annyira a dolog, hogy hajlandó legyen nyilatkozni róla. Amíg ez nincs, addig marad az a tény, hogy az Xpress olvasói bármennyire sokszorosan lelkesebbek, és anyagilag áldozatképesebbek, egy átlag magyar filmnéző embernél, sajnos csak a töredékét teszik ki ezek az emberek a hazai piacnak.
Képzeljünk el például egy akkora szartengert, mint a Balaton, melynek közepén egy húszméteres szigeten azon tanakodunk, hogy milyen jó is lenne egy parfümboltot nyitni. Ez az itthoni dvdbiznisz.
most posts by TM
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:50
A másik dolog, hogy valószínű nem megy könnyen a huzavona. Nem hiszem, hogy csupa s*ggfej ül a kiadókban nem tudván mekkora érték fölött ülnek évek óta. Szerintem nem a szavazatok döntenének egyes filmek kiadásáról. Hanem mondjuk az eladhatóság. Persze egy Hetedik kaliberű moziért rohanna még az Rtl-t lesők nagy hányada is, mert már adta a tv és jó volt.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:44
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:42
vega megmudta a tutit. kár, h ez soha nem fog megvalósulni. egy-egy felbukkanó kérdésben mindig valaki tudja, ki a hazai jogtulaj, aztán itt meg is áll a dolog. általában. szval én ezzel találkoztam. bár, nem lennék ellene az ötletednek és támogatnám a kiadókat és kiadványaikat a szavazatommal, arra bárki mérget vehet! :)
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:36
Nem minden lemez karcos, és nem is mindenhol néznek kukacosnak, van, ahol udvariasan megkérdezik, hogy kívánod-e leellenőrizni az épséget. A nagy számok törvénye alapján azért is futhatsz bele kevesebb karcosba, mert abból nagyságrendileg többet adnak el, mint a nagy kiadók filmjeiből. Nehogy már azt mondd, hogy az InterCom remegőkezű csövesekkel csomagoltatja a korongokat, bezzeg az IPH meg agysebészekkel! :-)
most posts by TM
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:32
Igazából ennek nem itt lenne a helye, de ha már itt folyik a vita ide írom.
Eszembe jutott egy (nem túl nagy) ötlet...Mivel így elsz*ródott a helyzet, az egyes kiadók joggal ülhetnek bizonyos filmek jogain (vagy meg sem vásárolják), mivel eleve buktaként számítanak a kiadásra a jelenlegi magyar dvd-piacot elnézve.
Mi lenne, ha minden kiadó közzétenné a saját honlapján, valamint itt az xpressen, hogy milyen filmek jogait birtokolja, illetve tudná megszerezni. Ezekre lehetne szavazni (csak regisztrált felhasználóknak), hogy ki melyiket venné meg. Így valamennyire feltérképezhetné a kiadó, hogy melyik kidásban van fantázia, így a bukás esélye is csökken.Lehet, hogy naív hozzáállásnak tűnik, de szerintem ide az Xpress-re az igazi filmbarátok, valamint DVD gyűjtők járnak (persze mindig van 1-2 fekete bárány:), akik nem hülyegyerek módjára szavaznának mindenre, hanem csak arra, amire tényleg pénzt áldoznának.
Most hírtelen ennyi jutott eszembe (akartam még valamit csal elfelejtettem :)), várom a véleményeket.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:15
Ez a tömeggyártás egyik hazai mellékterméke. Az oda nem figyelés meg a beleszar*s...
0
2007. szeptember 6., csütörtök 16:09
Nekem más a tapasztalatom, igaz a 990-es filmek a gyűjteményem kevesebb mint 1 tizedét adják, úgyhogy a nagy számok törvénye alapján több karcosba futok bele a nagy kiadók filmjei közűl. Ettől még az én tapasztalatom az, hogy a nagy kiadók filmjei közűl átlagban minden 3. gáz, a gagyikból még nem volt szerencsém karcos példányhoz. Nálam ez is a gagyisodás jele és felháborítónak tarton, hogy egy gyári új DVD karcos. Ha új, akkor legyen kifogástalan, ha már eleve karcos ( tehát olyan mint egy használt ) az szerintem nagyon bosszantó dolog. Ezt külföldön meg tudják oldani, más termék esetén meg tudják oldani. És a bosszantó a dologban az, hogy joggal várhatnám, hogy egy új termék ne legyen karcos hibás, hiszen új. Mi különbözteti meg a használt DVD-t az újtól? A film nem kopik le róla a használattól. Egy DVD attól gyári új, hogy nem karcos, mivel ez az a dolog, ami befolyásolhatja a lejátszást is.
Ha te bemész egy autószalonba és veszel egy új autót, nem háborodnál fel ha ki van égetve a kárpit és felkarcolva a fényezés és van benne 10000 Km???
Ha ilyet akarsz venni, akkor használt autót veszel. Szerintem ez kuva nagy gond.
Régebben garancia volt egy fóliás új lemez, manapság meg én vagyok a kukacos vevő, ha kibontom és nem hozom el ha karcos.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 14:47
Roppant egyszerű a válasz: a hazai nagyok a külföldi nagyokkal vannak leszerződve, a Zongoraleckét viszont nem ezek a nagyok gyártották, ha úgy tetszik, ezektőlfüggetlen film, aminek a jogát kisebb kiadók halászhatják el, ám, hogy milyen köntösben tálalják, az már rajtuk, az ő költségvetésükön múlik.
FF Filmnél meg ugye nem nagyon beszélhetünk túl extra kiadásokról általában 1990-ért nyomjék ki a filmjeiket, melyekhez böcsületükre szóljon, kétoldalas borítót adnak, de aztán netovább.
A kétszer megvett filmek témaköre meg külön szám. Te korábban vettél egy feliratos filmet, amikor az még a dvd "hajnalán drágább volt, most meg szinkronosan harmadába kerül. Kérdem én: na és? Mi a gondod ezzel?
Ilyen erővel bemehetnék az első mobiltelefonboltba, hogy kérem szépen itt ez a telefon, amit annak idején százezerért sóztak rám, azzal, hogy ez a piacon elérhető minőség, most meg húszezerért árulják azt, amelyikhez bezzeg kamera is van. Kérem szépen, engem át tetszettek verni! Nem, nem vertek át senkit még akkor sem ha mindkettőre az volt írva, hogy Nokia, vagy pedig az, hogy Halálos fegyver, ugyanis az a termék akkor volt a piacon, ez meg most, annak akkor az volt az ára, ennek meg most ennyi, azon még az akkori viszonyok miatt nem kerülhetett szinkron, erre meg már került. S ha már itt tartunk, vegyük hozzá azt is, hogy a korábbi extrákat meg azért nem teszik rá, mert azt megint meg kéne venni, de viszont ahhoz meg azon az áron kéne adni, amennyibe akkor került, amikor még nem volt rajta szinkron. Világos, mint a vakablak, nem? :-)
most posts by TM
0
2007. szeptember 6., csütörtök 14:25
Nyáron nagyon szerettem volna a Zongoralecke "piano" c. filmet megvenni, mert anno láttam moziban aztán a felejtés homályába sülyedt, miután Franciaországban újra a látómezőmbe kerűlt izlésessen, dupla-tripla díszcsomagban azt gondoltam, áááá ez nekem kell.Rákerestem itthoni kiadásra ,tapasztalat ultragagyi 990ft ért látott napvilágot.Miért nem látott fantáziát benne egy nagy sem? Ugyanígy a Szerelmes Shakespeare, Ha eljön Joe Black amit ki sem adtak. Persze ezek példák csaj  de sorolhatnám holnapig, a sok esetben kétszer megvett filmekkel is amit megvetettek azzal hogy örüljünk hogy rákerűlt a magyar felirat, és soha többet nem adják ki ha ez elfogy, aztán megvettem 5-7000 ft-ért és ma ott áll szinkronosan az 1990ft-os akcióban. Azt gondolom ebben a történetben senki sem szeplőtelen, persze a rövidebbet azok az emberek húzzák, akik szenvedélyes film és DVD szeretők.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 14:05
Még akár úgy is definiálható a mondandód, hogy azért veszik az emberek a 990-es filmeket, mert azokon nincs karc, bezzeg a négyezresek! :-)
most posts by TM
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:57
"Narkós origamimester 3."  :)))))

Szerintetek lesz díszdoboz a trilógiából? :)
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:51
A "tuti, hogy nem lesz" még nem biztos, de szerintem sincs rá sok esély, hogy idehaza kijöjjön a fullextrás változat, max. egy kétlemezes Final Cut... :(((
Na nem baj, ha nem jön, akkor ismét az angolokat fogom támogatni...
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:49
Nem keveri, hiszen ez is beletartozik, nem? Ezen meg aztán tényleg felesleges vitatkozni, hiszen  mindenki találkozott már karcos/ujjlenyomatos korongokkal:a kisebb vagy a nagyobb kiadóknál is.
0