Keresés

Warner Home Video

2007. szeptember 6., csütörtök 13:46
Látod, ezért szeretem a matekot:a számok mindent elmondanak! Így leírva feketén-fehéren. Ez is (mint minden) "csak" a pénzről szól:minél kevesebb munkával/befektetéssel milliókat kaszálni.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:42
Szerintem én nem vagyok beteges halmozós-kényszeres vásárló, csak azért nem vettem meg kiadást, hogy eggyel több filmem legyen. Bár a BuFi akció-klasszikusok sorozatából kellene pár film, de azokat a kiadásokat nem vagyok hajlandó birtokba venni. De most úgy látom, hogy a BuFi belehúzott:remélem, hogy megtalálják a számításaikat és folytatják! ;-)
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:37
Te is keversz két különböző témát, a karcos filmeket, s a gagyisodást.
Amúgy meg általánosítasz, miszerint a nagy filmek mindegyike karcos, bezzeg a kis kiadóké nem. Erre én meg mondhatnám neked, hogy személyes tapasztalatom szerint meg fordítva van, de mindez csak félreviszi a témát.
most posts by TM
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:32
Ki kell, hogy ábrándítsalak. A 990-es filmek egy részén még mi is többet keresünk (nem csak százalékosan, hanem forintosítva is!), minte egy új, 2990-es filmen, pedig mi minden bizonnyal sokkal rosszabb feltételekkel kapjuk ezeket a forgalmazótól, mint a százezreket eladó multik.
A 990-es filmeken darabonként kb. annyit keresnek egyes kiadók, amennyit a Fórum Home Entertainment egy Blu-ray lemez eladásával.
Őrületes üzlet a 990-es piac, pont azért, mert olyan a magyar átlag-vásárló ízlése, igénye, szokása, amilyen. Gondolj bele: gyakorlatilag akármit el lehet adni nálunk, ha elég olcsó. Veszel néhány százezer forintért egy trágya TV-film jogot, amit más országnak el sem tudnak adni, vagy veszel egy nagyobb filmet, amihez hozzádobják ajándékba tíz trágya-film jogát. Néhány tízezer forintból elkészül Romániában a szinkron, kép-, hangfelújításról ugye szó sincs (ki is várna ilyesmit?), extrák nem kellenek, a digitalizálás (jó esetben Beta-szalagról) már házilag is megoldható, az authoring sem gond egy 200 ezres PC-vel. 15-20 ezer példánynál 200 forint alatt tokkal vonóval zsugorfóliázva leszállítja neked a gyár a kész terméket, és ilyen mennyiségnél a korábbi költségek (jogdíj, szinkron, authoring) maximum 10-20 forintot tesznek már csak ki korongonként. A kész terméket 5-600 forint körül eladod a multiknak, kerestél minimális energiával 4-5.000.000 forintot. A multi ugyanennyit. Mindenki örül, a vevő meg akkor sem bosszankodik, ha akad a kép, szar a hang, nincs extra, vacak a film, hiszen "csak" 990 forint volt.
Persze, ha színvonalas filmet szeretnél kihozni, rajongóknak is megfelelő minőségben, akkor eleve vaskos pénzeket kell kifizetned a jogdíjakért, a méregdrága technikával megtisztított restaurált, digitalizált képet sem kapod meg ingyen, az extrákért is fizetni kell, az extra csomagolás szintén drága. Egy igényes, kétlemezes, digis kiadvány (ha mondjuk hazai vállalkozásban készül) csak előkészítési folyamatában belekerül annyiba, mint amennyibe az előbb említett gagyi 15000 darab legyártott példány után. 2990-3990 forintos áron persze nem lehet 10-15 ezreket eladni. Az 1-2000-es mennyiség már jó eredmény ilyen áron.
Természetesen a képlet ugyanígy működik a nagy stúdiók filmjeivel. Ott azonban a kép- hangfelújítás, digitalizálsá, authoring, stb. munkákat külföldön végzik, elképesztő árakon. Egy magyar piacra természetesen nem érte volna meg a James Bond filmeket képkockánként restaurálni, de világviszonylatban megéri. Viszont a felújítás többmillió dolláros költségét valamilyen szinten tovább számlázza a régiós képviseletek felé az MGM - drágább a jogdíj. Mivel ezeknél a filmeknél a sokszorosítást is a külföldi partner intézi, a helyi képviselet nem keresgélhet minél olcsóbb ukrán bérsokszorosító cégeket, ki kell fizetnie azt a pénzt, amit a külföldi partner neki kiszámláz sokszorosítás címén. És ugyanez van az összes többi költségnél. A végeredmény mégis az, hogy mondjuk a Budapest Film kevesebbet fog keresni A remény rabjai 3-lemezes változatával, vagy a Corner Film Az idő urai limtált digis kiadásával, vagy a Warner a Vészhelyzet 8. évadjával, vagy az InterCom a Die Hard 4.0-val, mint amennyit Gipsz Jakab az otthon bedigzett Narkós origamimester 3.-mal, amiből sikerült benyomnia egy kis csúszópénz segítségével 20 ezret valamelyik multiba.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:31
Ez kétségkívül igaz, de a (nemcsak) egyéni problémádat most ne keverd össze a lenti gondolatmenettel, ugyanis azt mindenképp tényként kell kezelni, hogy sokan a meglévő pénzükért nem kevesebb minőségi cuccot vesznek, hanem több nívótlant. A halmozási kényszer felülmúlja náluk a minőség élvezetét. Ezt ne vedd magadra, ha nem tartozol közéjük.
most posts by TM
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:23
Inkább az a gond, hogy vásárlóereje van a kalózfilmeknek.
Én elsősorban nem a T-t hibáztatom, hogy kirakja a kék csíkos "élelmiszereit". Biztos azért rakja ki, mert elfogy.

De ezt is remekül leírta xpress, a szemeteszsák-példánál.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:21
Nyilván ott odafigyelnek erre az "apróságra"!
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:19
Nincs igazam? Keveset keresünk. És ez nem adu ász:szerintem már régen átléptem a hatszázas darabszámot (nem a turis filmekkel), de lehetne több is, ha a kedves kiadók nem próbáltak volna több bőrt lenyúzni rólam, mint amennyit normális esetben lehetett volna:egyet filmenként/kiadásonként. Mindenki a külsőségekkel foglalkozik:Hogy nézel ki? Milyen cipő van rajtad? Milyen farmer? Milyen póló? Milyen mobilod van? Milyen kocsival jársz? ... Húúú, neked megvan az összes új mozifilm? Igen, de csak kalóz dvd-ken, mert gyárira már nem maradt lóvé! :-( Ha van még egy-két küzdősportos múlttal rendelkező egyén, szívesen kimegyek velük a piacra aztán egyenként - vagy bálába dobálva - televerve az összes kalóz köcsögöt lassan előbb-utóbb elfogynának, nem? Ez az én feladatom lenne? Nem hinném! Ez például miért nem érdekel senkit? A kiadókat pédául? Már réges-régen lépniük kellett volna ez ügyben (is).
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:19
Az biztos, hogy a vevők többsége fejjel bele a kosarakba és onnan majszol 10-20 db. óccsó filmet. Tök mindegy mi az. A MM-os 199-es jóféle termékekből 30-asával visznek...Persze, hogy ma már az átlag kereskedő meggondolja miből rendel és mennyit.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:16
Nagyon remek írás az a tegnapi, ajánlom elolvasni!

Nem csak olyan gyűjtők léteznek, mint ezen az oldalon lévők, akik kétnaponta szúrják be a külföldről érkezett gyönyörű kiadványokról szóló képeket, hanem egyes területekre (pl. horrorfilmek) specializálódó gyűjtők.
Itt lép fel az, hogy megvan az illető(k)nek a Rémségek völgye, meg az összes mittomén (mondom ezt úgy, hogy elvileg én is horror-gyűjtő vagyok) 990.-ért, na ilyen kategóriából vagy 40 kiadvány, de a Fulci-díszdobozra nincs pénz.
Egyébként szánalmas, mennyi kelt el az említett dobozból hazánkban.

Azért nem mezei vásárlót hoztam példának, mert Anya pl. ilyen - nem gyűjt, csupán ha talál a boltban egy olyan filmet, amit szeret, akkor megveszi (hatásos az is, ha ebéd közben megbeszéljük, milyen megjelenésről olvastam az xpressen, és akkor könnyen összeáll a kis csomag:)

Nincs sok haszon egy db 1000 Ft alatti terméken, viszont 6 óra leforgása alatt az eladott példányokból több pénzt lát a kereskedő, mintha 6000 Ft-os díszdobozokból tankolna fel, mert utóbbinál nagyobb a kockázat, hogy a nyakán marad, és le kell értékelnie.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:13
Igen, itt van a lényeges gond! A dvd-lejátszók nónémesedése és árzuhanása rengeteg új vevőt teremtett, de sajna ezen új vevők legtöbbje, már a korábban létrejött gagyisodás után nem is nyúltak a drágább filmek felé a boltban, hanem a turkálónál letáboroztak. S ehhez még hozzávehető a régi vevők egy része, akik szintén bedőltek az olcsó filmek ragyogásának.
Mindez együtt hozta létre azt az abnormális fordított arányú változást, hogy hiába lett sokkal több lejátszótulajdonos, mégis sokkal kevesebb "normális" lemezt vettek az emberek.
most posts by TM
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:07
De nyilván nem minimálbért keresel havonta, ugye? ;-)Sajnos a pénz fontos dolog:azzal fizeted ki a számláidat, abból veszel kaját (...) és ami marad - ha marad - , azt elköltöd arra, amit szeretsz. Jobbik esetben.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 13:04
Azt még nem olvastam, de akkor mindjárt pótolom!Nem tudom, hogy Te milyen gyűjtó-vásárlókkal találkoztál, akik előbb vették meg a sok szemetet, mint a minőségi kiadványokat. És ne mondja nekem senki, hogy egy 599Ft-os vagy egy 999Ft-os DVD-n akkora haszon van!
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:55
Na jó, de ott ahol az mondjuk az S.P.I. csomagoltat ott oda tudnak figyelni? Vajon ez miért van? Én komolyan meg sosem találkoztam karcos S.P.I. lemezzel pedig volt/van egy pár darab.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:55
Ez az adu ász minden alkalommal: keveset keresünk. Aha. De mobiltelefon-ellátottságban érdekes módon nem vagyunk sereghajtók. A kevés fizetés akkor sem jut eszünkbe, amikor megveszünk három Gyagyák a gatyában (bocs, hogy mindig ezt hozom, de a júniusi MM-top lista mély nyomokat hagyott bennem) típusú filmet, ahelyett, hogy megvennénk egy 300-at, vagy egy Téglá-t, vagy egy Holiday-t, vagy egy Arthur és a villangókat.
Akkor sem szoktunk sopánkodni a kevés fizetésünk miatt, amikor a piacon 3-4000-et hagyunk a friss mozifilmekkel üzletelő kalóznál.
Nem a fizetésünkkel van a baj, és azt se felejtsük el, hogy ugyan nagy a különbség a nyugati és a magyar pénzek között, de közel sem akkora, mint amennyit a hivatalos számok mutatnak. A kalózkodás mellett ugyanis adóelkerülésben is dobogósok vagyunk :)
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:51
Mondjuk lehet kivétel vagyok, de egy ideje 30%-kal csökkentették a bérem, mégsem veszem harmadvállról a munkám, és a DVD-vásárlási szokásomat még e tény sem befolyásolja.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:49
Xpress tegnap felvázolta (azt hiszem, a Pókember 4 disc Blu-Ray topicban), az okok miért nem az anyagi oldalon keresendők.

Ezt kiegészítem saját tapasztalatommal, vagyis számos olyan esettel találkoztam, amikor a gyűjtő-vásárló először megveszi az összes, őt érdeklő 990.-es, 599.-es kiadványt (látatlanul, hátha jó, hisz olcsó, és ha valamelyik nem jó, nem nagy bukás), és a minőségi kiadványokra már nem marad pénz. Így a "támogatás" soha nem a minőségi kiadványok gyártói felé megy, hanem a 990-es kiadókéhoz, ez pedig nem eredményez minőséget.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:48
A csomagolásról már több helyen volt szó:szerinted a 350-400Ft-os órabérért csomagoló kedves embereket érdekli, hogy milyen állapotban kerülnek a korongok a tokba? Nyilván Téged sem érdekelne... :-(
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:45
Teljesen felesleges százalékokkal meg összegekkel dobálózni:hasonlítsuk már össze, hogy egy külföldi kedves DVD vásárló hány darab filmet tudna megvenni a havi fizetéséből és mennyit egy hazai! Az a legnagyobb baj, hogy ahol most tart a hazai DVD piac, onnan - valószínűleg - nincs kiút... :-(
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:39
Ez tök logikus, érthető meg minden, egyszerűen tény. A nagy kiadók viszont legalább arra odafigyelhetnének, hogy ne legyen minden harmadik lemezük karcos. Ha megveszek egy 990-es kiadványt mostanában sokkal nyugodtabb vagyok affelől, hogy nem hibás a lemez. Ezzel szemben egy 6DVD-s InterCom, vagy FHE sorozatnál/díszdoboznál egyenesen mázli kell hozzá, hogy ne legyen benne karcos lemez. Az S.P.I. filmből pl. még nem sikerült karcosat találnom. A másik vesszőparipám a kétoldalas borító. Manapság csak a Fox, a Touchstone és néha a Paramount filmeknél találok ilyet, de a 990-es Sin Citynek bezzeg van belső borítója. Erre létezik valami hasonló logikus magyarázat ?
Szerintem nem csak én vagyok ezzel úgy, hogy nem vagyok hajlandó egy gyári új DVD-t használt, karcos állapotban megvásárolni. Talán ezzel az apró lépéssel is lehetne faragni a visszavitt DVD-kből származó plussz költségeken.
( Bár nekem meggyőződésem, hogy ezeket visszacsomagolják és újra forgalomba kerül a "Valaki biztos nem szól érte" címszóval. )
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:32
Még valami. Külföldön úgy átlag 25-30%-kal lettek olcsóbbak az új DVD-k. Természetesen ennek ellenére nem amortizálódott a kiadások színvonala (sőt), hiszen ennél nagyságrendekkel több lett a vevő.
Nálunk 85-90%-kal lettek olcsóbbak a DVD-k (a minőségi kiadványok 50-60%-kal, de átlagban 85-90%-os az árcsökkenés).
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:13
Nem az a baj, hogy olcsóbbak lettek a DVD-k. A 6-7-8 ezer forintos ár szerintem is irreális volt. A baj az, hogy a 6-7-8 ezer forintos filmekből több fogyott, mint most a 2.990-es újdonságokból. Még nagyobb baj, hogy míg külföldön a piac 90%-át a 3-4000 forint körüli új megjelenések teszik ki, addig nálunk a piac 90%-át a 990 forintnál olcsóbb termékek uralják.
Egy ilyen piacon nem lehet komoly minőséget kínálni, elvárni, de sajnos a választékra is rányomja a bélyegét a helyzet. Nálunk mindenki full extrás BMW-t szeretne, de csak egy Suzuki árát hajlandó fizetni érte.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:08
Ez most akkor mind arról szól, hogy tuti nem lesz Blade Runner?...
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:07
Mindenben egyetértek, kiegészítésnek annyit szánnék, hogy külföldön sem annyi a DVD mint 4-5 éve. Egy új megjelenés átszámítva 3000-3500 ft körül van műanyag tokban. A lényeg persze ott van a sorok között, amit megálló koléga leírt.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 12:02
Ezt akár a panaszos topicok élére is kirajzszögezhetnénk. Erről van szó nagy vonalakban. Én még annyit tennék hozzá, hogy az emberek hamar felejtenek. Érdemes visszalapozni a fórumban, és szerintem számos példát találunk majd arra, hogy egy-egy megjelenés kapcsán ugyanazok az emberek néhány hónap eltéréssel földbe tapostak, majd ajnároztak, majd megint földbe tapostak egy kiadót.
Általában azok kapják a legnagyobb pofonokat, akik az egész DVD-piacért a legtöbbet tették. A nagy kiadók nélkül - akik a kezdeti időszakban vállalták még Magyarországon is az ismeretlen, új technika (DVD) bevezetésével járó kockázatot - ma nem lenne tömegcikk a DVD. Ők elhordták a hegyeket, leaszfaltozták az utat, megcsinálták a tereprendezést, majd jöttek az élősködők és olcsó, rozoga, de hatásos tankjaikkal végiggázoltak az elkészült úton, leromboltak mindent és térdre kényszerítették a nagyokat.
Még szerencse, hogy a Gyűrűk Ura trilógia már elkészült. Ha most jönne ki a sorozat, azt hiszem be kellene érnünk egy kétlemezes Amaray-változattal, amit az üzletekben úgyis lenyomna a Gyagyák a gatyában :(
0