Keresés

Sztálingrád

2007. június 10., vasárnap 7:29
Az egész szarság hazug. Megnéztem, nekem is ugyanaz van meg. (474-1)Ahogy olvastam a Tiédről, rögtön belenéztem: tényleg 4:3-as...Egyáltalán nem tudok örülni, hogy csak ez az egy mocsadék van. Elnézést kérek Tőletek, amiért akaratlanul hamis illúziót dobtam be a köztudatba.Elnézést kérnék az xpress-től is, de nem teszem, hiszen mégiscsak ők írták ki helyesen, de hibás borítóval árulják és  -mindvégig  némán-  csak nézték, ahogy tapogatózunk a sötétben.
0
2007. június 9., szombat 23:53
Ugyanez van nekem is. Szerintem csak ez létezik.
0
2007. június 9., szombat 23:12
No, az én tapasztalataim:
Nekem a STALINGRAD feliratú borítóval van meg a lemez, bár nem is láttam "Sztálingrád" címmel sehol.A hátsó borítón, és a lemezen is 1.78:1-es, anamorf képet írnak (a hanghoz csak annyit, hogy "magyar, német 2.0").Ennek ellenére a film 4:3-as.A borító hátulján, illetve elején is szerepel a filmet forgalmazó Bavaria Film neve; de a kiadó a klub publishing kft., ez a film (valótlan) specifikációit tartalmazó szövegdobozban van feltüntetve hátul.
Tehát úgy tűnik, a borítóról ezek alapján NEM LEHET megállapítani, hogy a szar, vagy a jobb kiadást veszi-e az ember.
Ezért arra kérlek, Godot, hogy légy szíves, írd meg ide a te verziód kódszámát, mert valószínűleg más alapján nem lehet megkülönböztetni a két kiadást.Az én "hibás" (hazug) verzióm azonosító száma (a gerincen olvasható): 474-1.Azt hiszem, ezzel senkinek semmilyen érdekét nem sértjük meg.
Előre is köszönöm minden érdeklődő nevében (ahogyan a korábbi infokat is)!
0
2007. június 9., szombat 14:09
Ami infóm volt, azt megosztottam azzal, aki kérte, csak nem a főtáblán...A miértjét elmondtam, szerettem volna, ha az xpress kezébe veszi a dolgokat. S mert ez nem történt meg, léptem, úgy, ahogy azt Te korábban már kérted. Igazad van az infomegosztásról, én is csak kivártam. Természetesen semmi gondunk nincs egymással, hiszen ugyanúgy tiszteletben tartom a Te álláspontodat is, ami egyébként nem áll olyan távol az enyémtől, mint visszaolvasva az kiderül.
0
2007. június 9., szombat 13:40
Szia Godot!

Tudomásul veszem a Te álláspontodat, de igazából úgy gondolom, a magamén sincs mit változtatni. A kétféle kiadás eltérő specifikációit nem vitattam, de szerintem a kardinális kérdés az lett volna – Ss Te lényegében ezt hagytad homályban –, hogy ugyanaz a kiadó adta-e ki a jobb változatot vagy valaki más. Ez lenne ugyanis a legkomolyabb nyom, ennek ismeretében az ember esetleg már tudna mit kezdeni azzal a javaslatoddal, hogy forduljunk a kiadóhoz. Ha ugyanis két kiadóról lett volna szó, a "rosszabbik" kiadó nyilván nem igazított volna útba a másik céghez, lehet, nem is tudtak volna róluk. Nekem nem volt mit megírnom ebben a témában, hiszen jelenleg egyetlen SZTÁLINGRÁD DVD-m sincs. Látván az adatlap (eredeti, a film feltételekor közzétett első) specifikációit, eleve meg se rendeltem a filmet. Olvasva korábbi üzeneted, hogy ne Téged zaklassunk az új kiadást illetően, Neked se írtam. Meglátásom szerint nekem tehát semmilyen infóm nem volt, amit közzé tehettem volna, viszont örültem volna, ha Te megosztod azokat, melyekkel Te rendelkeztél. Részben azért, mert végülis Te dobtad fel a témát, részben azért, mert emlékeim szerint magam is mindig publikálok minden infót azokról a kiadványokról, melyekről én tudok többet, tehát a viszontgesztusnak mindig örül az ember. Mindazonáltal szerintem ne merüljünk bele ebbe a témába, nyilván ketten kétféleképpen oldanánk meg ugyanazt a helyzetet, s nem biztos, hogy csak az egyik megoldás a helyes.
0
2007. június 9., szombat 13:11
Szia Flic!A hazugság-szöveg csak költői túlzás volt, mert nekem tényleg itt van a "nem 4:3-as" film, ezt kívántam hangsúlyozni. Fel sem tételeztem Rólad, hogy számon akarnád kérni a másik kiadást. A kommunikációban nem gondolom, hogy mellébeszéltem volna, hiszen nemcsak megemlítettem a két kiadás lehetőségét, hanem azt is jeleztem, hogy az eltérő speckókból lett számomra ez felvethető, illetve továbbra is állítom, hogy borítócsere is történt. Mindettől függetlenül, aki akart, megtalált, és kivétel nélkül mindenkinek válaszoltam. Vagyis, csak azért kértem, hogy ne feltétlenül rajtam keressék a filmet, hogy próbáljanak meg a fórumtársak maguk is utánanézni. Abban igazad van: igen, szarakodtam, hogy megírjam-e vagy sem, hogy hol vettem az enyémet. Ebben szerepet játszott a várakozás is, hogy végre közbekotyog az xpress, és helyreteszi a dolgokat, akár még engem is, hogy hülyeséget beszélek, de persze, ha ezt tette volna, akkor ki is kellett volna javítania a képarányt például s nem csak szó nélkül a borítót.Végülis az xpress szótlansága, vagy figyelmetlensége vitt rá arra, hogy megírjam, hol találtam az enyémre, épp azért, hogy "elhallgattassalak"... :)Ha Te, mint fórumtárs korábban írod meg, hogy te is itt vetted, és szintén nem 4:3-as képaránnyal...azonnal kiderülhetett volna, hogy egy és ugyanaz  szerencsétlen kiadás, amiről titokban beszélgetünk....Vagyis mindketten sárosak vagyunk a ködös kommunikációban...De szerintem, ebből tanulva, mindannyian (tehát az xpress is) okosabban várjuk a kiadás pontosítását, vagy, netán egy tényleg normális kiadását a filmnek.
0
2007. június 9., szombat 11:54
Szia Godot!

Nem mondtam, hogy hazudnál, mindazonáltal a kevéske konkrét információidat se osztottad meg a fórumozókkal, bár a témát Te dobtad be ezzel a bevezetővel: "Akármilyen hihetetlen, egyszerre kétféle kiadás jelent meg, más-más speckókkal." Mint láthattad, rögtön voltak, akik ráharaptak erre az infóra, köztük jómagam is, hiszen – megint Téged idézve – "semmilyen etikett nem írhatja elő, hogy DVD-t vegyünk VHS minőségben." Elég lett volna megírni, hogy a Te jobb példányod szerint a kiadó ugyanaz vagy éppenséggel egészen más, mint a rosszabb változaté, s ha már semmi áron nem akartad megnevezni a helyet, ahonnan beszerezted, legalább azt megírhattad volna, hogy on- vagy offline forrásból származik-e, netán (bolha)piaci termék, amit némi fenntartással kell fogadni, fővárosban vagy vidéken szerezted-e stb. Ehelyett a kérdésekre a szibillai jóslatok homályát idézve ezt a feleletet adtad: "Örömmel venném, ha nem hozzám fordulnátok infóért, hanem a kiadókhoz, vagy a forgalmazókhoz. Úgyis ők a mindenhatók." Lehet, hogy az én gondolatmenetemmel van a gond, de őszintén szólva szerintem teljesen normális, hogy a fórumozók attól próbálnak konkrétumokat kérni, aki elsőként dobta be a hírt, s állítólag a lemezt se csupán "látta valahol" vagy "hallott róla", hanem ott van a gyűjteményében. Biztosan van információhiány is, de úgy tűnik, kommunikációs nehézségek is felléptek. Mindegy, a homály valamelyest eloszlott, várjuk az Xpress pontosítását Sztálingrád-témában. Reméljük, nem hiába.
0
2007. június 9., szombat 3:33
Akkor csak az xpress-en fentlévő adatok nem léteznek, amit említettem, mint lehetőséget. Illene foglalkozniuk vele, ha már ennyit rágódtunk a csonton.
0
2007. június 9., szombat 2:43
Érdekes. A kezemben nekem is az a kiadvány van, amiről Te beszélsz. Itt vettem az Xpressen. 2.0 hang (ami gyakorlatilag mono és borzalmas) és a borítón 1.78:1 képarány van. Szerintem csak ez a kiadás létezik, nem hiszem, hogy kétszer adták volna ki. Arról volt szó korábban, hogy a speckók nem egyeznek az itt  feltüntetekkel. Úgyhogy aki ezt veszi, az a "nem létező" jobbat veszi. Mert nincs más. De ez is szar, elsősorban a hangja miatt...

Ezért vettem meg a német lemezt is..
0
2007. június 9., szombat 2:00
Én is találkoztam ezzel a kiadással egy fehérvári tékában.
0
2007. június 8., péntek 21:44
Nincs hallgatás, flic. Információhiány van. Ha rám gondoltál, hát én vagyok az anyukája annak, akit az ismerősöd látott, akinek AZ a nem létező 1.78:1 képformátummal és 2.0 hanggal kiadott "Stalingrad" feliratú kiadás van a kezében. Korábban az xpress-en "Sztálingrád" feliratú borító volt fent, 4:3 képaránnyal.
Én ennyit tettem közzé. Jószándékkal. De még az is előfordulhat, hogy a két kiadás ugyanaz, csak a speckókat elírta az xpress, korábban pedig rossz borítót tett fel. Csak éppen nem nyilvánultak meg eddig, kivéve, hogy amint szóba került egy "másik" kiadás, a borító-csere hipp-hopp megtörtént, a Sztálingrád-ból Stalingrad lett, és folyik tovább a találgatás. Én a Fókusz Könyváruházban vettem a nemlétező példányomat. Vagy csak hazudós vagyok. Megvenni már nem fogom senki helyett.
0
2007. június 8., péntek 18:52
Olyan, a Caesar Film fénykorát idéző hallgatás övezi ezt az állítólagos jobb SZTÁLINGRÁD kiadást, hogy már arra gyanakszom, nem valami urban legendről van-e szó most is. Ismerek valakit, aki látta annak az anyukáját, akinek a kezében volt egyszer egy ilyen kiadás... :)) Gőzöm sincs, minek bedobni a köztudatba egy ilyen infót, amit utána senki nem erősít meg konkrétumokkal. Az Xpress érdekeire való hivatkozás is sántít, mert egyrészt a jelek szerint ők nem a jobb változatot árulják, s valószínűleg nem is tudnak róla, mert ha igen, nyilván abból rendelnének. Maguk és a vevőik érdekében...
0
2007. június 8., péntek 17:19
Olvass vissza néhány hsz-t... Habár akkor leszek benne biztos, ha majd a kezembe lesz! Valaki rakjon fel képeket, pls!
0
2007. június 7., csütörtök 23:22
Szerintem Magyarországon nincs olyan, amit Te keresel.. Vagy tévedek?
0
2007. június 7., csütörtök 23:03
Hallottam, hogy több mindenkinek sikerült megszerezni a "normálisabb" kiadást. Sajnos nekem nem. Tenne fel valaki erről a jobb kiadásról képeket, hogy tudjam mit keressek?! Köszönöm!
0
2007. június 7., csütörtök 22:56
Íme egy normálisabb változat: Német 5.1-es hang (nem túl izmos, de valóban térhang), a második lemezen meg egy kétórás dok. film. Magyar felirat nincs.

0
2007. június 4., hétfő 12:56
Szerintem dob fel az infót, ne kelljen 100 e-mailre válaszolgatnod.nekem is kívánságlitámon van a film , egy ideje, de pont a minősége miatt ne m rendeltem be.
0
2007. június 4., hétfő 12:54
Örömmel venném, ha nem hozzám fordulnátok infóért, hanem a kiadókhoz, vagy a forgalmazókhoz. Úgyis ők a mindenhatók. Köszönöm.
0
2007. június 4., hétfő 12:41
Ezt nem akarom elhinni.
0
2007. június 4., hétfő 12:21
Szia Godot!Megírnád nekem is, hol lelem fel azt a változatot?a címem: osi84@freemail.huköszönöm előre is.
0
2007. június 4., hétfő 3:14
Szia!
Engem is érdekelne pár tipp, h hol keressem az értékelhető változatot! (meg hogy hogyan ismerem fel...) Nagyon megköszönném, ha dobnál pár infot (az xpress üzletét ezzel nem rontod, mert ezt úgysem rendelem meg).gerbence@citromail.hu
0
2007. június 2., szombat 22:33
Üdv godot!
Küldenél egy mail-t, melyben megjelölöd a forrást!? Köszönöm!
0
2007. június 2., szombat 20:48
A 3 lemezes német díszdobozt ne várd persze.
0
2007. június 2., szombat 20:43
És sztereo a hang, nem mono.
0
2007. június 2., szombat 20:42
Igen. 1.78:1-hez, ez van a kezemben...jobb, mint a 4:3...
0