Kedves K!
Húha! :-) Majd igyekszem belelapozni. A politikai megnyilvánulásaidra nem reagálok, mert a politikától amennyire lehet elhatárolódom, számomra ugyanis mindkét fél... Mint mondta, nem reagálok, tehát "el, s tova"... :-)
Úúúgy látom, lehet, hogy rosszul, hogy (anélkül, hogy egyébként olvasottságod vagy műveltséged kétségbevonnám!!) nem tudod mi az anime... (hezitáló hangnem, semmi sértés!) Vagy másképpen értelmezed, s az általad lenézett sorozatokra, azokból készült egészestés filmekre gondolsz. Pedig az anime egy jóval tágabb fogalom, "the term most popularly refers to animation originating in Japan". És amikor Hayao Miyazaki neve felmerül, akkor is anime-ról beszélünk. Vagy amikor azt mondod, hogy szereted a szép japán rajzfilmeket, megintcsak anime-ról beszélünk. Ezért érint az általánosításod kissé érzékenyen (és valószínűleg nem csak engem). (Amúgy mik azok a japán rajzfilmek (nem nevezem őket anime-nak, mert nem akarok újabb vitát), amik tetszettek?) Szerintem ugyanis Miyazaki filmjei vannak annyira lélekemelőek és tanulságosak, hogy nem lehet azt mondani, bármely nemzet fiai/lányai ne tanulhatnának belőle (hogy mást ne is említsek, EMBERSÉGET). Ugyanis nem Disney... És nem csak Miyazaki tesz le az asztalra jó dolgokat Japánban.
Elemzést nem csak oda kellene írni, ahol fizetbek érte. Nagyon keményen ütsz, ugyanis. Ami nem baj, csak... Ha valaki sétálgat az utcán és egyszercsak valaki orrbanyomja, akkor vagy megérdi, hogy na de ezt most miért, vagy visszaüt. Amiért jó lenne, ha (legalább picinyt!) elemezve ütlegelnéd amit ütsz (olyan utalásokkal, mint amiket nekem is tettél Szerb Antalra, pl., ami nem túl megerőltető, de már támpontnak kíválló), hogy lássuk mire gondolsz, lehet, hogy nem visszaütés lenne, hanem gondolkodó üzemmód. És nekem úgy tűnik, hogy valahol ezt akarod. De lehet, hogy tévedek. Na jó, a főnököm szemei is villámot szórnak, meg eleget raboltam mindenki idejét.
Szóval, a lényeg, TÉNYLEG örülnék, ha érdemi és meggyőző írásokat olvashatnék tőled a további megjelenések alatt, szerintem mindenkinek a javára válna. :-)
Legjobbakat,
Kagyló