Keresés

A remény rabjai

2007. január 29., hétfő 11:00
Én szereztem kéz alatt, nem is tízért, nem emlékszem talán 7-8 ezerért??? Nem tudom.
De a hang POCSÉK!!!!!
0
2007. január 29., hétfő 10:55
Már csak kéz alól, ha valaki felszámolja a gyűjteménényét, vagy fellicitáltatja, hogy megérje megválni tőle.
Calogero barátomnak köszönhetően, most még többet kérhet érte, akinek megvan, részemről csökkent az esélye a megvételnek, mert nem fogok 10000-eket adni érte.
Fogadni merek hamarosan feldobja valaki eladásra magas áron.
0
2007. január 29., hétfő 10:07
Nekem is nagyon hiányzik ez a film a gyűjteményemből... Nem tudod véletlenül, hogy valahol beszerezhető-e?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. január 29., hétfő 9:41
Még jobban felnyomtad az Ariel kiadás árát.
0
2007. január 29., hétfő 9:34
Még valami: a színek talán picit túl vannak vezérelve a hazai kiadáson.

A képeket nem manupuláltam, csak simán PowerDVD-vel lementettem bmp-be, majd 8-as 1quality-n1átkonvertáltam Photoshop CS-vel jpeg-be.
0
2007. január 29., hétfő 9:30
Figyelem!
Most szétcseszem a fórumot!

Itt van nálam a 3 lemezes angol SlipCase-es Special Edition és az Ariel-es hazai kiadás, hogy összehasonlítsam a kettőt.
A hazai transzferben bár itt-ott előjönnek apró karcok, de ez legyen a legnagyobb problémánk!
Érdekes módos az SE képe láthatóan rosszabb mint ami itthon jelent meg!
A screenshotokon kiválóan látszódik a kromatikus aberráció és, hogy jelentősen életlenebb az angol mint az egykori Arieles:

Kép 1

3 lemezes SE:

Hazai Ariel-es:

Kép 2

3 lemezes SE:

Hazai Ariel-es:

U.i.: A menü sokkal szebb az angolon, a hang szvsz uolyan.
0
2006. október 4., szerda 21:26
Ariel már nem létezik. Az IPH felvásárolta a kiadványait!!!!!
0
2006. október 4., szerda 18:14
...de hát a remény jó dolog, talán a legjobb, és semmi jó nem halhat el...
0
2006. október 4., szerda 18:11
Úgy látom - az újra kiadást illetően - sokan vannak itt a remény rabjai :)
0
2006. október 4., szerda 17:48
Meglepve olvasom,hogy létezik még az Ariel.Mondjuk évek óta nem adtak ki egy filmet sem...Elég furcsa az egész.
0
2006. május 17., szerda 12:52
Én is így látom. Nem olvastam el King összes regényét, melyek összessége talán méterben fejezhetők ki könnyebben (á la Nemere), de a híresebbeket ismerem. Tényleg meglódítja az ember fantáziáját, és nagyon szemléletesen ábrázolja a szereplői vízióit, a természetfeletti történéseket, borzalmakat. Ezeket filmen visszaadni nem egyszerű feladat, ezek nélkül viszont nem lehet  ugyanaz az élmény a vásznon, mint a könyvben. Ha elvonatkoztatok a regényektől, akkor még mindig Kubrick filmjét mondanám a legsikerültebbnek, bár eléggé zanzásított forgatókönyv készült abból az írott remekműből.
most posts by TM
0
2006. május 17., szerda 12:42
Ámen!

Amúgy szerintem ennek nagyrészt az az oka, hogy - aki olvasott már King-et, az tudja - a jobb könyvek jelentős része a szereplők belső világából építkezik, amit ugye a vásznon viszonylag nehéz ábrázolni. Így "lecsupaszítva" a történeteket viszont általában marad egy egyszerű, buta horror-szerűség.

Ezért sikerülhetett jól a pl. Remény rabjai és a Halálsoron.
0
2006. május 17., szerda 10:52
A mesterien megírt King történetek és a belőlük készült (azokhoz képest!) semmilyen (értsd: azok színvonalát messze el nem érő!) filmek ( és lehet rám hurrogni, de még egyik Kedvenc rendezőm, Kubrick Ragyogása sem ér fel az alapanyaghoz!) figyelembevételével írtam azt, hogy ez a dolog A remény rabjai esetében megfordult, fordítottan arányos, az írás az ami felejthető a nagyszerű film ismeretében.
most posts by TM
0
2006. május 17., szerda 8:56
szerintem meg kellett egy rohadt jol megirt alap, amit aztan darabont mesterien adaptalt. regen olvastam ahhoz, hogy emlekezzek minden apro elteresre a kisregeny (es nem novella) es a film kozott, de semmilyennek semmikepp nem neveznem...
0
2006. május 17., szerda 4:01
A sztoriról csak annyit, King novellája nagyjából semmilyen, attól hogy ennyire sikeres és már-már kihagyhatatlan klasszikus született mégis, abban Frank Darabont keze jócskán benne van.
most posts by TM
0
2006. május 16., kedd 21:55
május! sokáig ez a 100-as lista volt az én kis iránytűm a klasszikus filmek sűrű rengetegében. később döbbentem csak rá, hogy milyen naívak és csőlátásúak ezek a német filmrajongók, ráadásul még az értékrendjükkel is nagy bajok vannak:  

lawrence of arabia: 60;
star wars episode 1: 26;  
amadeus: 79;
independence day: 76 …ugyanmár, kérem!

ez itt a 2000 májusi cinema egyik oldala

Ez pedig a cinema kis megjegyzése a remény rabjaihoz:

0
2006. május 16., kedd 9:26
2000 május vagy június.
0
2006. május 16., kedd 1:54
Cinema melyik számában volt az all time top 100-as lista? Mert megkeresném.
0
2006. május 16., kedd 1:44
Kérdezzük meg Ficánkától! :-)
most posts by TM
0
2006. május 15., hétfő 17:33
Tegnap én is a tv előtt ragadtam... . De:ez egy Columbia Pictures film, mi a francot keresett ez az Arielnél?!?
0
2005. november 20., vasárnap 21:24
Minden kiadott példány hibás!
Főként a Pana cuccokon lejátszhatatlan a lemez, azokból is a régebbi típusokon.
Pl. Sony-kon tökéletesen pörög.
De akinek megvan örüljön neki, mint majom a f...., még akkor is ha csak dísz a polcon:-)
0
2005. november 20., vasárnap 18:08
Panasonic RV 32. De nem igazán foglalkoztam a dologgal, mert azóta más lejátszón, vagy számítógépen gond nélkül megy a film.
0
2005. november 20., vasárnap 17:09
Melyik Panasonic modellen? Az RV-60-on nem volt gond vele.
Legalábbis a filmmel,ugyanis a rejtett extrán az első bakit nem lehet lejátszani.Vagyis le lehet,csak visszafelé és lassítva!
Akkoriban visszavittem az Arielhez,ott berakták egy Pioneer lejátszóba,azon ment.
Szerintem is hibás lehet a lemez,csak nem az összes lejátszón jön elő.
0
2005. november 20., vasárnap 1:44
Akárcsak nálam...
0
2005. november 20., vasárnap 1:27
Igen, számítógépben. Volt már beépítve vagy 3 különböző meghajtó, mindegyikben pörgött rendesen gond nélkül.
0