Keresés

Kádár János utolsó beszéde

2007. május 3., csütörtök 2:13
Na, ez egy horrorisztikus teória, úgyhogy ne írd tovább:)
0
2007. május 3., csütörtök 2:11
Nem ellopták! FELTÁMADT!
0
2007. május 3., csütörtök 2:10
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. május 3., csütörtök 1:35
Tudom, Hitlert is ezért égették el. Viszont Kádár esetében a csontok összetörésével jó 40-50 évet késtek, így már inkább tűnik ostobaságnak, semmint hőstettnek, akármilyen remek emberek is tették...
most posts by TM
0
2007. május 3., csütörtök 1:26
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. május 3., csütörtök 1:07
Hát ez elképesztő!
Nagy fegyvertény egy halott csontjain elégtételt venni, gratulálok, akárki is volt.
most posts by TM
0
2007. május 3., csütörtök 0:14
Csak meg kéne venni, addig míg van!
Manapság már a csontjait is szétkapkodják.

Tudom-tudom BUNKÓ vagyok!
Ezzek nem kéne viccelni.
Komolyan, én is elitélem aki ezt csinálta, ritka marha volt.
0
2007. március 30., péntek 16:17
:DDDD)))))))))))))
0
2007. március 30., péntek 13:51
Nem akartam hősködni a korommal, hiszen ettől még nem vagyok okosabb egyikőtöknél sem (talán, Palán még gondolkodom...).  :)
Én 77-81-ben voltam gimis, és akkor azért nagyon kemény durranás volt egy-egy Moldova regény megjelenése. Mondjuk, ahhoz túl fiatal voltam, hogy belegondoljak, hogyan jelenhetett meg?! De, mindettől függetlenül, azért a magyar irodalom mérföldköveiről beszélünk, ha feltáró jellegű, szociológiai regényről van szó. (Vagy minek nevezzem...).
"Vajon Kádár puritánsága mit szóla Moldova mostani seggnyalásához?"
Kádár puritánságáról valóban legendák szóltak, de csak-csak belefért egy életrajzi regény, ahol szintén arról szólt az első fejezet, hogy Kádár mennyire nem akarja, hogy könyvet írjanak róla...De aztán kötélnek állt. Bár úgy tett volna.
A könyv szerzője ma híres irodalmár, és szintén elmúlt 70 éves...
0
2007. március 30., péntek 13:32
"mire is kellett a pénz?"

" "írom ezt, mint egykori fidesz tag 89-től és amolyan liberális-jobboldali beállitottságú emberke..)"
fiatal voltam és kellet a pénz.)))))))))))))"

Azt hiszem Csupasz pisztolyban volt Debin (Drebin) hadnagy mondta mikor valami pervez , szégyelni valóra emlékezett. Én így emlékszem, azaz akkor szoktam idézgetni, ha valami hülyeségem felmerül a múltból.
Viccnek szántam, azért a sok mosolyka, főleg a liberálisra értve.

0
2007. március 30., péntek 13:27
uána= utána
Hofohoz= Hofihoz
csak a legdurvábbakat említsem.
0
2007. március 30., péntek 13:26
kösz! tetszett a hozzászólás.
Ez főleg: Az egyetlen értékelhető ebben a kiadásban, hogy ezzel biztosak lehetünk abban, most már tényleg az utolsó beszéde volt...
:)))))))))))))))))))
Moldovát én is szerettem gimis koromban 1982-86 és uána is addig míg Csurkát a tévében lehülyézte (akkoriban már kicsit jogosan) de amit ma ő művel ugyan az a kategória. Hasonlít Hofohoz, sokat megengedhetett magának.
Vajon Kádár puritánsága mit szóla Moldova mostani seggnyalásához?
Talán 70 év fölött be kellene tiltani a közszereplést? :))))))))))))))
0
2007. március 30., péntek 12:20
Egyidős vagyok ovi-val. Ez azt is jelenti, hogy "ugyanannyit" szívtunk a "kommunizmusban". (Mert, hogy Magyarországon soha nem volt kommunizmus, de ezen nem fogok szőrözni: tényleg "jobban hangzik" a szocializmusnál, meg ez a felkonferált szöveg, hát legyen).
Mindezek miatt még mindig életem nagyobbik felét éltem le Kádár alatt, mint "szabadon". Talán sosem fogom feldolgozni a szüleim megnyomoríttatását, akik pl. belehaltak a "szocializmus építésébe". Mindketten értelmiségiek és pártonkívüliek voltak, ezért még esélyük sem volt az életbenmaradásra. (Pl. bányát sem örökölhettem, biztos, mert kisz-tag sem voltam).
Előbbiek miatt a mai napig már eleve képtelen vagyok a baloldalra szavazni, nem is fogok, bár ennek semmi köze a politikai megfontoltságnak. Liberális vagyok, ezért szerte Magyarországon buzikommunistának hívnak...ennyit a másik oldal kínálta alternatíváról...
A magam részéről nem érdekel, hogy Kádár milyen egyszerű ember volt (vonatozott a lelkem, na és?!), de talán éppen a primitívsége miatt volt képtelen mit kezdeni az értelmiséggel. Addig én sem fogok megnyugodni, amíg a történelemkönyvekbe nem teszik helyére kádárt. Amíg ki nem mondják, hogy hazaáruló volt és gyilkos, hogy orosz nyelven hozta haza 56 után az új magyar alkotmányt, addig nem érdekelnek a kádár-értékelések. Nem érdekel, hogy az utolsó beszédéből mit lehet kihámozni, és ki, mit akar a feloldozására belemagyarázni. Előbb szögezzük le a bűneit.
Nem érdekel az sem, hogy a hetvenes években kamaszként láttam végre banánt, mert olyan magaslatokba emelkedett az életszínvonal. Hitelből bárki megcsinálta volna, főleg úgy, hogy a részleteket mások ill. mások unokái fogják fizetni. Ez a  szegény ország ezzel hosszú évtizedekre eladósodott, az "antall-i örökségről" már szó esett egy korábbi hsz-ban.
Felháborítónak tartom, hogy egyik kedvenc íróm (Moldova) kádárt a legnagyobb magyarok közé emeli. Ha kádár a legnagyobb lett volna, nem születhettek volna olyan remekművek, mint a "Szent tehén", vagy "Akit a mozdony füstje megcsapott" és még sorolhatnám.
Ezt a DVD-t -megvallom- nem tudom, miért adták ki. Értelme semmi, értékelhető "kádár-gondolat" semmi, egyrészről egy kis megalázás, másrészről egy kis mea culpa-zás, de attól még senki nem lesz okosabb, még senkinek nem lesz jobb. Ha belegondolok, hogy eredetileg 2.700.- körüli áron dobták piacra...miközben nincs pénz értékes magyar filmek felújítására, még értelmetlenebb. Az egyetlen értékelhető ebben a kiadásban, hogy ezzel biztosak lehetünk abban, most már tényleg az utolsó beszéde volt...
Ha csak annyit elértek volna vele, hogy "Túléltük hát, bár igénybevett" (Cseh Tamás), s ezek után együtt, egymásért, közösen -mégha sokszínűen gondolkodva is- létrehoznánk egy olyan Magyarországot, amit mindenki magáénak érezhet, akkor lenne értelme.
Persze, hogy utópiákban gondolkodom, hiszen én már nem hiszek abban, hogy ez az acsarkodás még életemben megváltozna, ezért próbáltam most a fiatalabbak "párbeszédébe" befurakodni. Addig is, amíg a vén buzikommunista szövegét olvassák, talán lehiggadnak és odafigyelőbbek, megértőbbek lesznek egymással...
Bocsánat, most már folytathatjátok.
0
2007. március 29., csütörtök 21:57
retekklubbot elvből nem nézek :D a focit sem kedvelem különösebben, de a vb-ket megnézem. mivel normális focicsapatunk sincs, így más országoknak kell drukkolnom. mobilt meg 14 évesen kaptam, amikor már szükségem volt rá, azt is saját pénzből :)
a politikai nevelés nálam nem abból állt, mint nálad, hogy megmondták "csak a jobb oldal a jó és ők az istenek" :)
tudod, tchabee, történelmileg és politikailag egy csodálatos embertől kaptam "nevelést", aki a fidesz alapítótagjai között volt a rendszerváltáskor, de azóta megutálta őket. ő a történelmet nem szempontok, hanem tények alapján tanította. nem azt mondta, hogy mocskos trianon, hanem elmesélte nekünk a wilsoni elveket és hogy a vix-jegyzék alapján szívta meg ennyire az ország, de azt is elmondta mellé, hogy mi, magyarok, akkor és abban a helyzetben vesztes hatalom voltunk.  56-ot is tények alapján mesélte, persze voltak találgatások is! vajon ki lőhetett először október 23-án? stb. én ettől az embertől sokmindent tanultam ilyen szempontból és teljesen megértem, hogy miért utálja már a fideszt. nagyjából ennyi, a politikát itt be is fejeztem.
0
2007. március 29., csütörtök 21:21
"én emlékszem még nagyjából az Orbán-kormányra... namármost, elég szánalmas volt :) Torgyán a cseresznyéjével, Orbán a szőlőivel... Orbán képes volt kimenni a 98-as foci vébére a mi pénzünkből, hogy az első sorban ülhessen. "

Az orbán kormány alatt 10-14éves voltál.
Ez maradt meg benned?
Irigyelted ov fiát a foci vb. miatt?
Ennyire odafigyeltek a politikai nevelésedre vagy már akkor is az rtlklubból tájékozódtál?
Nem kaptál mobiltelefont és ezért ov a hibás?
0
2007. március 29., csütörtök 19:15
Elég nekem segíteni az egészségi állapotán :) A többi baja nem tartozik rám :)
0
2007. március 29., csütörtök 19:10
Törpejeti: akkor mit gondolsz az antalli örökségről? mikor lehetőségünk lett volna azt mondani, hogy jó, rendben nem fizetjük ki az ország adósságát, mert elengedik. Erre Antall: nem, mi megfizetjük, mert jó magyarok vagyunk - azóta is azt fizetjük. a komcsik csinálták, igen, de Antall volt az, aki meg is hagyta, holott elfelejthettük volna.
Politika = üzlet nagyban. Aki nem így látja, annál nincs minden rendben. Ugyanis mi a fontos számunkra? a jólét. Azt pedig csak sikeres üzleti eszményben lehet elérni. Csak szeretetből nem lesz pénz. Például én jó dolognak tartom a két gázvezetékkel kapcsolatban, hogy GyF nem akarja elkötelezni magát sem az oroszok felé, sem pedig az unió felé. Igenis, alakuljon ki egy egészséges versenyzés Magyarországért. A környező országokat minél több érdek fűzi országunkhoz, annál jobb lesz nekünk. Az uniós országokkal, usával és az oroszokkal is ápolhatjuk a kapcsolatot, mert gazdaságilag mindegyik előnyös számunkra szerintem.
"Tipikus balos "ésszerű" hozzáállás, nekem legyen jó a többi akár meg is dögölhet. Gratulálok!"
Nézd, én nem tartom magam birkának, hogy a hülyéket kövessem, megvan a magam útja, amit ki kell járni. Ha a birkáknak rossz, de nekem jó, akkor engem nem fognak érdekelni a birkák, hogyha a birkák szúrták el maguknak. Azért ne essünk tévedésbe. Ha valaki sz*rt csinál magának, az az ő baja, hadd ne én segítsek az ő hülyeségén.
Válogatás nélkül való gumibotozás:
Azt hiszem a rendőrség FELSZÓLÍTOTTA a tömeget, hogy oszoljanak. Aki meg csak "nézelődött", az ne nézelődjön, hanem menjen haza. Ha a rendőrség felszólít valakit, annak köteles úgy cselekednie, ha ellenkezik (márpedig láttuk), akkor ne csodálkozzanak a gumibotozáson, mert teljesen JOGOS. Mindenesetre én nem vagyok hülye és nem fogok kimenni a térre agyonveretni magam :)
0
2007. március 29., csütörtök 19:03
oké, töröljük :)
0
2007. március 29., csütörtök 19:02
annyit tennék hozzá, hogy lenti infokat, innen "szereztem", olvastam: Lakatos Pál: Degesz uram Demszky? című könyvéből.(persze nem csak ov-ről szedi le a keresztvizet :-) )
0
2007. március 29., csütörtök 19:01
Halkan jegyezném csak meg, hogy bár egy politikusról szóló kiadványról van szó, ennek ellenére az árok feletti slájm-party ez esetben is offnak minősül.
most posts by TM
0
2007. március 29., csütörtök 18:54
mire is kellett a pénz?

érdekes meglátás: ávos család...(gondolom, nem tudom ov nagyapja, hol is volt  56ban?kiknek az oldalán?OV nagyapja ellenforradalomnak nevezte önéletrajzában az  56-os eseményeket...ill. ov édesapjának a karrierje a forradalom leverése után, hirtelen emelkedni kezdett.hmhm).
ezeket, csak azért írom le, mert nem szabad behunyt szemmel, elfogultanul figyelni a dolgokat.
persze a baloldalról is lehetne egy csomó mindent, de akkor, csak egyetértenénk:)

hm: D. FÜR Tamás
0
2007. március 29., csütörtök 18:38
"ezek demagóg oda vissza vádaskodások, kocsamai témák, a volt hálózat sejtjei terjesztik ott előszeretettel, mert ez marad meg az emberekben, meg az hogy az orbán mezőtúúri cigány."

nem mezőtúri, dédnagyapja cigányvajda volt romániában.(édesanyját, miért nem mutatják ov-nek sohasem?)

ez egy kicsit pszichopata hozzállás: "volt hálózat sejtjei"?

ebben igazad van: oda-vissza vádaskodások. innen is onnan is lehet találni mindenfélét és nem szabad ELFOGULTNAK lenni egyik oldallal sem, kritikusnak kell lenni.(igaz, éppen a jobboldalon ez nem szerencsés, mint látjuk.20 éve ugyanaz a "vezér", ha kritizálsz kizárnak: pl.: hont andrás)

mikor a médiában dolgoztam, akkor az x párt embere megért, hogy ne írjátok már meg légyszi, hogy az y párt emberével összejár a családunk, kirándulunk, közös ebédek stb., mert az hogyan nézni ki "kifelé"....
0
2007. március 29., csütörtök 18:28
"írom ezt, mint egykori fidesz tag 89-től és amolyan liberális-jobboldali beállitottságú emberke..)"
fiatal voltam és kellet a pénz.)))))))))))))
én még anno az szdsz-re szavaztam.(énmarha) MEA CULPA!MEA CULPA!MEA CULPA!MEA CULPA!MEA CULPA!MEA CULPA!MEA CULPA!MEA CULPA!
Hát igen 1990-ben az szdsz volt a legantikommunista párt és lám kiderült a vezetőségben hány és hány volt ávós család kapott helyett.
tényleg kellet a csurka tanulmány azt nem tanították a KISZben
0
2007. március 29., csütörtök 18:26
Miért lett volna balhé abból, hogy Gálvölgyi focit alakított? :))

Gyereknek lenni szerintem ma se rosszabb, mint régen. Felnőttnek lenni már inkább...
0
2007. március 29., csütörtök 18:20
Emlékeim Kádárról :

- általában vonattal utazott Moszkvába (az most sem fél órás út)
- Május elsején sokszor integetett a tömegnek (melynek részese voltam, mint kis általános)
- a Parlamentben ő volt a Nagyvezír
- Árkus József inerjút készít Kádárral a fociról, akit Gálvölgyi alakít, és nem lett belőle balhé :)
- Kádár meghal

Nem szeretném most részletezni, milyen ember volt ő, vagy hogy mit gondolt. Én gyerek voltam akkor, és fogalmam nem volt róla, miket tett 56-ban. Azt tudom, hogy gyereknek lenni jobb volt akkor, mint a mostani kölyköknek.
0