Keresés

Kádár János utolsó beszéde

2007. március 29., csütörtök 18:12
Már én is írtam  neked, hogy szerintem a bokroscsomag jó alapvolt az orbán kormánynak, de gyúrcány mindezt jól tudta, hisz a felesége volt megyó tanácsadója. mégse tett semmit ez idáig a hatalom megszerzésén kívül.
cseresznye szőlő stb.. ezek demagóg oda vissza vádaskodások, kocsamai témák, a volt hálózat sejtjei terjesztik ott előszeretettel, mert ez marad meg az emberekben, meg az hogy az orbán mezőtúúri cigány.
az orbán bánya bánt, de gyurcsi cégbirodalma nem? az a zsenijének gyümölcse és nem a gátlástalan kapcsolati tőkéjének? ha a csóró pápai gyerek ennyit szerzet, mennyit tett zsebre aki segítette?
érdekes, hogy csak a saját boldogulásod izgat.
hid el fontos a történelem, több dolgot megértesz mi miért történt(ik), akár a te személyes sorsodbol, családodébol meg lehetne találni az okot miért lesz valaki fiatalon egy bukott eszme kiszolgálóinak a csodálója.
0
2007. március 29., csütörtök 18:05
"ez a baj a jobbosokkal, hogy őket a szívük húzza a jobboldalra :) a balosokat legalább az eszük húzza"
Pontosan, az igazi jobboldali a szívére hallgat, szereti a népét és a hazáját, míg a baloldali csak azon spekulál, hogy hogyan tudna mindent a "júdásaranyaktól" duzzadó zsebébe tömködni.

"politikában nincs szeretet"
Legalábbis a baloldal szerint, lásd embereket válogatás nélkül meggumibotozni.

"egyfolytában költenének... de miből?"
A jelenlegi államadóság zömét nem a komcsik csinálták? Ébresztő!

"Bár, ha az orvosokat jól fizetik majd, akkor nem érdekel "
Tipikus balos "ésszerű" hozzáállás, nekem legyen jó a többi akár meg is dögölhet. Gratulálok!
0
2007. március 29., csütörtök 17:56
látod, ugyanazt mondod "miért nem kértek bocsánatot"....
vicces, mert pont Te választod ketté a dolgot: mi is ti...

érdekes módon, a fidesz szavazok az elbukott választások után kijelentették: a mi miniszterelnökünk OV, tartsuk kint a kokárdát, mert akkor igazi a magyar, illetve ha az ellenzék szónokai beszélnek valahol, akkor  polgári körösök(anno) síppal-dobbal zavarják meg a rendezvényeket...(tényleg: hová tüntek a polgári körök :)))  )

tényleg: emlékszel arra, hogy hány OV beszédet zavartak meg baloldali szimpatizánsok?
(írom ezt, mint egykori fidesz tag  89-től és amolyan liberális-jobboldali beállitottságú emberke..)
0
2007. március 29., csütörtök 17:37
tchabee, képzeld én a nyilasok bűnein is túl tudtam lépni, csak a jobbosok valahogy mindig kihagyják ezt a témát a történelemből, mintha csak a kommunizmus létezne, meg igazságos adószedő Mátyás meg Árpád-ház. Ilyenkor felteszem a kérdést: mi van bmeg? megint királyságot akartok?:D ez a baj a jobbosokkal, hogy őket a szívük húzza a jobboldalra :) a balosokat legalább az eszük húzza :) politikában nincs szeretet. üzletben sincs szeretet. az egészségügyben legalább van valamilyen szinten (ezért is választottam hivatásnak) ha normális a beteg és nem hazudik a panaszáról, akkor valószínűleg lehet találni megoldást a problémájára... egyébként nem tudom minek akarod behozni az én szakmámat a témába, azt hiszem ez rám tartozik. itt arról van szó, hogy egyik párt sem jó, hanem van két rossz és a két rossz közül választottam a kevésbé rosszat. a jobboldallal lehúzhatnánk magunkat a vécén... én emlékszem még nagyjából az Orbán-kormányra... namármost, elég szánalmas volt :) Torgyán a cseresznyéjével, Orbán a szőlőivel... Orbán képes volt kimenni a 98-as foci vébére a mi pénzünkből, hogy az első sorban ülhessen. Orbán osztogatta a Bokros csomagból összeszedett pénz, persze hogy jobb volt... egyfolytában költenének... de miből? majd 2010-ben a konvergencia program által összeszedett pénzből?:) remélem engem nem fog érinteni az ország bukása nagy mértékben, de ha ezek szétosztják 2010-től az összeszedett pénzt, akkor lesz az, hogy "szevasz". Bár, ha az orvosokat jól fizetik majd, akkor nem érdekel :)
0
2007. március 29., csütörtök 17:00
"nem pedig kétfelé húzni"
Tényleg így kellen csinálni, de ezt mindig a balosoktól hallom mikor nagyon emberiek akrnak lenni.
Mért nem kértek bocsánatott a 40 évért , benyúlni a zsebbe visszatenni a pénzt és elhúzni a sunyiba egy emberöltőnyire. Úgy tesznek mintha semmi sem történt volna, most is mondják a frankót, kioktatnak mit, hogy kell csinálni, miközben a szocializmust se tudták rendesen csinálni.
0
2007. március 29., csütörtök 16:53
Elnézést a helyesírási hibákért.
Ne =nem
kommunizmisénak.= kommunizmusénak

pritánságát= puritánságát

stb., stb.
Bocs.
0
2007. március 29., csütörtök 16:04
Frederic az a baj veled, hogy ne arra válaszolsz amit elolvasol.
most is csak a bemagolt , média által felkapott és súlykolt paneleket ismételgeted.

Azért voltam egyedül, mert én indítottam el , mivel a film értékelése helyett már megint ott vitatkozott mindenki Kádár személyéről. Párszor már meg lett beszélve , hogy az adatlapon film kritika, a többi a fórumon.

KISZ: Te 2006 nyarán érettségiztél , én most tartottam a 20 éves érettségi találkozót. én is voltam KISZ tag, és most jobbra húz a szivem és hidd el nem vagyok ügynök. Nálunk 4 év alatt 2 db KISZ gyűlés volt amin csak az esti diszko lett megbeszélve. Semmit sem jelentett nekünk a KISZ táborokon kívül ami feltétele volt a felvételinek. Csak a főfünkcik komolykodtal és a pesti komák már 1990-ben nagyvállalkozók voltak többszörös milliomosok. Párat ismertem.
Adózásrol most nem tettem említést, de azt szeretném, ha értelmes dologra menne nem a politikusok hatalmának megszilárdítására.
A nyilasok, hogy jöttek ide, nem tudom. szerencsére időtartama és áldozatinak száma töredéke a kommunizmisénak.
Én Kádárt már csak árulónak tartom az oroszok behívása (bocs visszahívása)miatt.
A pritánságát ugyanolyan betegesnek tartom mint a maiak kapsziságát, sőt az talán még valamelyest természetesebb életösztön.
Te , he a komcsik bűneiről esik szó mindig tovább akarsz lépni. Ha összejön és tényleg orvos leszel, akkor tudod hogy minden betegségnek van oka és (kor)előzménye. hid el a leszármazottak még mindig szégyellik(remélem) és leplezik szüleik bűneit. A vezetőkre gondolok (politikai, gazdasági, művészi)
0
2007. március 29., csütörtök 15:51
Arra azért még kíváncsi lennék, hogy mit tartasz te mai jobboldalnak, mivel én még nem találtam meg őket, de mivel a téma nem idevaló talán majd máskor, máshol.
0
2007. március 29., csütörtök 15:51
Előfordul, hogy szélről igen magvas gondolatok születnek, melyeknek a mondanivalója az érdes stílus miatt fennakad sok ember disztingvációhoz szokott hallójáratának bejáratánál. Ugyanakkor egy "szebb" szavakkal előadott szöveg esetenként "cenzúrázatlanul" jut el az agyakba.  Konkrét példákkal nem jönnék elő, ez csak egy szimpla észrevétel.
most posts by TM
0
2007. március 29., csütörtök 15:48
Koltai egy példa volt, beismerem nem a legjobb. Mindössze azt kifogásolom, hogy elég egyoldalú az emberek tájékoztatása, illetve a filmkészítők témaválasztásai.
A könyvnek meg majd utánnanézek, hátha az irodalomban nem kell csalódnom, bár kétlem a mai időkben. :-(
0
2007. március 29., csütörtök 15:41
Egyébként Kornis műve nagyon korrekt, és önmarcangoló. Jó szívvel ajánlom, kitűnő olvasmány. Koltay filmjei viszont a létező jobboldal szolgálatába állított, identitásteremtő történelemhamisítások, és erre nincs mentség. Nála dilettánsabb "filmrendezőt" nem hordott a hátán a Föld!
0
2007. március 29., csütörtök 15:39
Nem, csak a jelzőt kifogásoltam: miért volna itt bárki is agymosott? (Ettől függetlenül a szélsőjobboldaliságot és szélsőbaloldaliságot az elmebetegség ikerpárjának tartom. Az érem két oldala.)
0
2007. március 29., csütörtök 15:38
Szóval szerintem hagyjuk a szélsőzét, az nem ide való. Egyszerűen csak célozni óhajtottam rá, hogy az agymosás még mindig folyik, s létezik a cenzúra is, ha árnyalt formájában is.
0
2007. március 29., csütörtök 15:36
Ha én szélsőjobb, akkor te szélsőbal? :-)
0
2007. március 29., csütörtök 15:34
:DD
0
2007. március 29., csütörtök 15:34
S hála Istennek, ma már hálát lehet adni Istennek! :-)
most posts by TM
0
2007. március 29., csütörtök 15:33
Nem minden jobb oldali "szélső", ahogy nem minden "szélső" jobb oldali. :-)
most posts by TM
0
2007. március 29., csütörtök 15:32
Istennek hála letűntek - az idők is, a szóban forgó urak is.
0
2007. március 29., csütörtök 15:24
Vita a filmről "agymosott" szélsőjobboldaliaknak:

http://www.kritikustomeg.org/filmvel.php?fid=17186
0
2007. március 29., csütörtök 15:23
Én nem hoztam fel példának se Rákosit, se mást. Csak - ma már - viccesen gondoltam vissza arra, hogy ilyen idők is voltak.
most posts by TM
0
2007. március 29., csütörtök 15:22
:D

A pokolba mindkettővel!
0
2007. március 29., csütörtök 15:21
Én csak egy vmit nem értek: Kádárról lehet filmet kapni itt az Xpress-nél, de ha meg szeretnéd venni a Velünk élő Trianon sorozatot, vagy a Horty c. filmet, akkor az csak a kiadótól szerezhető be. Na most hogy is van ez kérem szépen baloldali, liberális, agymosott fórumtársaim?
0
2007. március 29., csütörtök 15:19
Meg ha már bűnökről beszélünk... melyik volt rosszabb? A nyilasok vagy a kommunisták? Én inkább az utóbbit választanám

:-)))
most posts by TM
0
2007. március 29., csütörtök 15:17
Egy kérdés: olvasta egyáltalán valaki Kornis Mihály "szabadelőadását"? (Az idézőjelet a műfaj különössége indokolja.) A beszédet meghallgattátok? A könyv cédémellékleteként megjelent. Érdemes. Utána ajánlom Szophoklész Shakespeare végzetdrámáit.
0
2007. március 29., csütörtök 15:14
Ez igaz. Én csak huszönötödik évemben járok, de szüleim ötven felettiek, és akkoriban is nyitott szemmel jártak. Megjegyzem, Kádár jellemétől távol állt a személyi kultusz, és talpnyalói sem istenítették oly mértékben, mint Rákosit az övéi. (Össze sem lehet hasonlítani.)
0