Keresés

Budapest Film

2006. június 1., csütörtök 3:08
A Halló Halló 6. évadjára ugye most nem kell megint negyed évet várni?Már csak egy rész van hátra az 5.évad 2. dvdjéről,és azt nehéz kihúzni még hónapokig ;)
0
2006. május 23., kedd 22:13
Miért is jelent volna meg időben a Meghökkentő mesék 1.évadja?!?!

Mostanában rendszeresen ezt csinálja a Bufi. Lásd New Line filmek is.
0
2006. május 22., hétfő 21:33
De azért a nyugati átlagfizetés sem elhanyagolható! Az osztrákoknál közel 900 euró a minimálbér, a filmek meg olcsóbbak, mint itthon! Gyönyörűbbnél gyönyörűbb kiadások jelennek/jelenhetnek meg, mert ott nem az van, mint nálunk:ugyanazon stúdió által készített (sorozat)filmek nem jelenhetnek meg díszdobozban, mert a filmek joga más-más hazai kiadónál van! Azt gondolták az egyes kiadók tulajdonosai, hogy a dvd-kiadás egy óriási torta, amiből ők majd kétpofára zabálják a szeleteket! Hogy mekkorát tévedtek! Alig jutott nekünk egy kis szelet, be kellett volna érniük a morzsákkal, fel-felcsipegetve a szelet mellől a lepotyogó maradékokat; még így is vígan lett volna mit a tejbe aprítani! Most aztán leshetik, hová jutott a hazai dvd-kiadás!

A Kínaiak és az Oroszok mentségére csak egyetlenegy dolog szolgál, semmi más:nézzük meg, hogy hányszor többen vannak, mint mi! ;-)
0
2006. május 22., hétfő 20:38
Lassan úgy néz ki a helyzet, hogy egy-egy igényesebb kiadás már csak (gondolom maguk is filmrajongó) gerillakiadóktól fog jönni hiánypótló alkotások hazai forgalmazására (lásd: Ultrafilm, Odeon) és én maximálisan üdvözlöm a törekvéseiket: nagyon remélem, hogy megéri nekünk is, nekik is.
0
2006. május 22., hétfő 20:28
Ja, és ne a nyugati országok átlag fizujára hivatkozzunk, hanem nézzük meg, hogy a hozzánk hasonlóan "szegény" országok versenyében hol állunk. Bizony mi vezetünk, méghozzá óriási előnnyel: miközben nálunk a legolcsóbb a DVD a régióban, és nem nálunk a legalacsonyabb az átlag fizu (különösen nem a be nem vallott jövedelmi átlag), a kalózkodási ráta magasan rosszabb nálunk, mint akár a cseheknél, akár a szlovákoknál, akár a lengyeleknél. Csak Kína és az oroszok előznek meg minket, de nekik mentségükre szolgáljon, hogy még 80%-os kalózkodás mellett is 50-100-szor annyi legális terméket lehet a piacaikon eladni, mint nálunk.
0
2006. május 22., hétfő 20:24
A multik nem idomulnak, hanem alakítják (tovább alakítják) a piacot. Ha mondjuk én holnap kiadnám a Brazil amerikában megjelent 3-lemezes Criterion-kiadását, már az első napon bezárhatnám a boltot, mert nem tudok a termékemmel bejutni a multikba! Egy "drága" réteg-terméket független kiadótól egyáltalán nem vesznek át közvetlenül, nagykeren keresztül bevihetném talán (plusz jutalékkal), de csak akkor kapna a termékem megfelelő kihelyezést, ha milliókat fizetnék a multinak ezért. Így legfeljebb beszórnák a többi "drága" film közé (mögé, alá, fölé) a polcra, ahová vevő már úgyse pillant oda. A multikon kívül van még 4-5 on-line bolt, meg néhány döglődő kis üzlet, ahol akár 1-200 kópiát is eladhatnék - ami persze még a jogdíjra sem elég.
Mi következik ebből? Az, hogy ha netán enyém lenne a Brazil kiadói joga, az egyetlen értelmes üzleti döntés az lenne, ha egy hót lebutított fapados változatban hoznám ki, a lehető legolcsóbb (legócskább) transzfert megvásárolva, a lehető legolcsóbb román sokszorosítóban sokszorosítva, a lehető legolcsóbb fusi fröccsöntő Bt.-ben gyártott dobozban, mert csak így lehetne minimális nyereséggel eladni 500+ÁFÁ-ért a multiknak.
0
2006. május 22., hétfő 20:15
De,ha ilyen a piac, akkor a multik kénytelenek idomulni,nem?Csak az olcsó,fapados cuccokat nyomják majd. Ha az embereknek csak ennyi pénzük van, akkor nem lehet,mit tenni. Feltehetőleg külföldön is sokkal többen töltögetnének le, ha az átlag fizu annyi lenne,mint itt.
Kicsi ez a piac, és mi -akik nem sajnálják megfizetni - még kevesebben vagyunk.
0
2006. május 22., hétfő 20:13
Én sem azt mondtam, hogy ez a jéghegy csúcsa, ez csak az egyik része a problémák összességének! Egy másik pedig valóban az általad említett, turkálós gagyi dvd-k tonnaszámra történő eladása - mert ezeket veszi mindenki! Láttam már ilyet; a sok gagyi filmért szinte ölik egymást az emberek!
0
2006. május 22., hétfő 20:01
Még csak azt sem mondom, hogy az általad említett akciók jelentik a legnagyobb problémát (bár nem tesznek jót a piacnak). A multikkal leginkább az a probléma, hogy - pusztán nyereségre törekvő vállalkozásként - rájöttek, hogy csak a 990-es filmekből lehet hatalmas mennyiséget eladni, nekik pedig csak az számít, hogy egy adott termékcsoport jól pörögjön, és arányaiban sok hasznot hozzon. A mennyiség miatt egy-egy 990-es filmen nem ritkán 100%-ot keresnek a multik, míg egy 4-8000 forintos kiadványon, sorozaton jó, ha 15-20%-ot fognak. Ez utóbbi kiadványokat ráadásul drága raktározni, problémás a kihelyezésük, lopás-szempontból is kockázatosabbak, tehát - vonták le a következtetést - nem kellenek.
A tojásnál nincs gond, a "drága" magyar termelői tojás helyett jó a tyúkszaros lengyel import tojás is, a húsvéti sonka helyett megfelel a sonkának látszó olcsó húsipari termék is, úgy gondolták, hogy Az elnök emberei sorozat helyett is jó lesz a B-kategóriás gagyi. Sajnos igazuk is lett, mert az emberek zöme valóban nem a minőségre kíváncsi, hanem csak az árra.
Most ott tart a dolog, hogy egyik-másik multi néhány a helyért keményen fizető cég termékein kívül egyszerűen nem is hajlandó 990 forintnál drágább filmet felvenni a kínálatába, így a független kis kiadók többsége már meg sem próbál ennél komolyabb piacra termelni. Mivel ez a folyamat a nagy kiadók filmjeit is érintette (nem veszik meg őket, mert drágának tartják már a 3000 forintos kiadványokat is), így egyre kevesebb extra változat, díszdoboz, stb. várható a jövőben is. :(
0
2006. május 22., hétfő 19:51
A multik észnélküli "akciói" is betettek a piacnak! Napi egy-két milliós nettó! nyereségnél nem igazán érdekli őket, ha buknak a korongokon, nem? Egy a lényeg:elfogy az árukészlet, nem kell többet bajlódni vele! Nem mondom, én is örültem 4.990,-Ft-ért a Múmia díszdoboznak és a 6.990,-Ft-os BTTF-nek, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez az egész idevezet!
0
2006. május 22., hétfő 19:40
Igen, bármennyire is meglepő, de engem is elsősorban ez zavar. Ha csak kereskedői szemmel nézném a folyamatot (mint teszi azt a multik többsége), akkor örülnék a jelenlegi folyamatnak, hiszen az olcsó filmekkel arányaiban jobban lehet kereni, több is a vásárló, ráadásul a raktározásuk is olcsóbb és kisebb a kockázat (ha egy 5000 forintos filmet gyaláz le a kiadó 990-re, akkor 400%-os a veszteségünk, míg egy 990 forintos filmnél nem nagyon várható óriási árleszállítás.)
Filmgyűjtőként azonban engem is bosszant, hogy ha mostanában készülne csak el mondjuk az ALIEN Tetralógia, vagy most jutna eszébe a Warnernek a magyar piacon útnak indítani olyan sorozatokat, mint a Vészhelyzet, Az elnök emberei, vagy a Sírhant művek, szinte 100%, hogy a külföldi központok jó nagyot beintenének nekünk. Van egy olyan sanda gyanúm is, hogy egy jó darabig még hiába várunk magyar vonatkozású HD-DVD, vagy Blu-Ray hírekre...
0
2006. május 22., hétfő 19:34
Nyugodtan alszom én így is; mint azt már leírtam, nem az zavar, hogy más mennyivel olcsóbban veszi meg a filmet, hanem az, hogy hónapok óta alig van normális kiadású megjelenés!!
0
2006. május 22., hétfő 19:30
:))
0
2006. május 22., hétfő 19:29
RÉMÁLOM AZ ELMUTCÁBAN SOROZATOT AKARUNK! Első 3-on eredeti szinkorrnal!!!!
0
2006. május 22., hétfő 19:28
Így van, ez az EGYETLENEGY MEGOLDÁS létezik; ilyen egyszerű az egész!
0
2006. május 22., hétfő 19:25
Eloszlatnám akkor a félreértéseket, azt a bizonyos DVDEXTRA hírt ugyanis én írtam. Az első mondatban nem véletlenül szerepel, hogy a KUTYASZORÍTÓBAN - EXTRA VÁLTOZAT ajánlott árát a kiadó nem csökkenti minimum egy éven belül, ugyanis az EXTRA VÁLTOZAT - értelmezésem és szándékom szerint - a 2-lemezes extra kiadásra vonatkozott. Az egy éves árgaranciáról szóló mondat után nem szellemi gyengeségem okán írtam 9-10 hónapot, hiszen ez az időpont már a film egy esetleges egylemezes kiadására vonatkozott. Ha megnézitek ez utóbbi kiadás megjelenésének dátumát (2005. november 9.), látható, hogy a kiadó ezt az igéretét is teljesítette, hiszen 10 hónappal az extra változat megjelenése után adta kia az egylemezes verziót.
Abban egyetértek a zúgolódókkal, hogy az extra változatot most sem kellett volna akciózni, viszont ez már a kiadó döntése volt, és azt gondolom, hogy ettől függetlenül nem a BuFi tevékenysége zülleszti tovább a piacot. Én továbbra is annak örülnék a legjobban, ha minden komoly film egyszerre két változatban jelenne meg:
- gyűjtői változat, extrákkal, eredeti képarányban, eredeti és magyar hanggal, felirattal, mondjuk 2.990, illeve 3.990 forintos áron
- tömegtermék-változat: csonkolt kép, csak magyar szinkron, nulla extra 990 Ft-ért
Ha ez megvalósulna, a kiadókra és a vevőkre sem nehezedne az állandó akció-mánia súlya - gyakorlatilag nem lenne a továbbiakban értelme az akcióknak, és a gyűjtők is nyugodtan aludhatnának, hiszen nem kellene azzal számolniuk, hogy egy szép napon a turkáló-kosárban találkoznak a papírtokos, kétlemezes kedvencükkel.
0
2006. május 22., hétfő 19:13
BUDAPEST FILM:
"A kiadó kijelenti, hogy a Kutyaszorítóban – extra változat ajánlott árát a megjelenéstől számított minimum egy éven belül nem csökkenti, a kiadvány nem lesz része egyetlen kiadó által indított, általa támogatott akciónak sem, és – természetesen - újságmellékletként sem láthatjuk viszont a filmet. Amikor a Kutyaszorítóban a kiadó Most veheted meg! akciósorozatának kínálatába is bekerül majd – legkorábban 9-10 hónap múlva – akkor is csak egy bónusz-lemez nélküli, egylemezes kiadást találhatunk az akciós polcokon, a most megjelenő változattól teljesen eltérő csomagolásban.

Reméljük, hogy a kezdeményezés sikeres lesz, és elindul a hazai piacon is egy stabilizáló folyamat, amelynek mindenki nyertese lesz."- Sajnos nem úgy néz ki a dolog!

10651.  creeper   5/21/2006 11:34:52 PM  

"9-10 hónapról beszélnek akkor, amikor a megelőző mondatban egy stabil évről volt szó. Ez okozza a félreérthetőséget, ezek alapján ugyanis a két mondat közt nincs kapcsolat. Ez így jelentheti azt, hogy az egylemezes verziót akár a megjelenéstől számított 9-10 hónap múlva akciózzák, teljesen függetlenül a duplalemezestől, melyet egy évig biztosan nem (de később akár azt is!).

Akárhogy is próbálkozom, sajnos nem lehet kiolvasni a szövegből, hogy "a duplalemezes Kutyaszorítóban-t soha az életben nem akciózzuk". "

Valóban van némi ellentmondás, de az utolsó mondatot olvasva én "azt olvasom ki" a szövegből!

0
2006. május 22., hétfő 19:05
Ebben a hozzászólásban sajnos több a fájdalmas igazság, mint a sor, de egyvalami sántít: a Budapest Film tartotta a szavát, az indoklásomat a KÉRDÉSEK topicban találod, a tegnap esti hozzászólások között.
0
2006. május 22., hétfő 18:51
Úgy látom, hogy Neked is csak azt tudom javasolni, amit annak a pár embernek, akinek fogalma sincs - vagy csak egyszerűen úgy tesznek - a dolgokról:nézz egy kicsit szét az "Utánam, kalózok!", vagy konkrétan a film topicjában!! Itt már rég nem magáról a filmről van szó, hanem a hazai dvd piac szánalmas és ostoba ténykedéseiről!

A BuFi-nek egyáltalán nem ez volt az ígérete - olvasd csak el, tehát megszegte az adott szavát!

Két olyan kiadványt említettél meg, amelyek megjelentek újra, csak éppen szebb, jobb tálalásban és ráadásul barátságosabb áron!

Aztán megemlítetted a harmadikat is... (Ebből ugye egy két-, illetve négylemezes kiadvány jelent meg.)

Persze, hogy vásároltam már akciósan filmet! Mint nyilván mindenki más is!! Csak tudod az a baj, hogy lassan már máshogy se vásárolok filmeket, csak így! Nekem nem az a problémám, hogy én teljes áron vettem meg a filmet, Te, vagy akárki más pedig mondjuk most szinte féláron - hiszen nem érdekel, hogy ki mennyit költ dvd-kre; ha az én értékrendembe belefér, megveszem teljes áron. Mint ahogy megvettem az Alien vagy a Matrix díszdobozt rögtön a megjelenésekor, de felsorolhatnám akár az összeset is, ami megvan.

Igazából tudod, hogy miért vagyok felháborodva? (Persze, hogy nem; nem láttad a sorok között!) A HAZAI DVD PIAC KIÁBRÁNDÍTÓ HELYZETE MIATT! A sok szinkronmániás, ugyan már, minek az extra - típusú ember miatt, akik elsősorban tehetnek a kialakult helyzetről! Itt van, eljött az ő idejük:a töménytelen szinkronos, minden extrát (Jaj, bocsánat, vannak:interaktív mozgó menűk, jelenetválasztás) nélkülöző igénytelen szar kiadások 2.990,-Ft-ért. Erre majd nyilván azt fogod mondani, hogy de hát nézzem meg az új megjelenéseket, milyenek! Látom, hogy milyenek:egy-két duplalemezes kiadás, semmi több. Az extratartalomról meg inkább ne is beszéljünk... .

Leszarom, hogy most olcsóbb mondjuk az Alien díszdoboz; én annak idején megvettem és nem bántam meg, hiszen azt az összeget rászántam a dvd-kiadásra. De kérdem én:mikor vásárolhatok majd egy hasonló színvonalú kiadványt itthon? (Sajnos úgy néz ki a dolog, hogy lassan már nem!)

Végezetül a Rémálom az Elm-utcában filmek megjelenéséről:ennek a "sorozatnak" csak egy digipackos díszdobozban van értelme; ha külön-külön jelennek meg a filmek, egy-két részből a kiadó nyakán fog maradni jópár darab; de nyilván nem lesz baj, mert majd megint lehet szidni a vásárlókat, a kalózokat, a másolgatókat, a letöltögetőket... ;mindenkit, csak magukat nem!

0
2006. május 22., hétfő 18:09
Igen majd még állitólag idén jön,de sajna nem lesz diszdoboz.
0
2006. május 22., hétfő 11:55
Rémálom az Elm utcában? Jön??? Ne csináljátok már! :D
0
2006. május 22., hétfő 11:27
Nem értem mi a problémád!? 2005. február első napján jelent meg, több mint 15 hónapja az a kiadvány! A BuFi tartotta magát az ígéretéhez, és egy éven belül nem adta akciósan.
Ostobaság elvárni, hogy minden kiadvány örökké az eredeti árán maradjon.

Szombaton a szfehérvári Alexandrában belebotlottam 7990Ft-ért az első feliratos X-men-be, és 6990-ért a kétoldalas feliratos El Mariachi/Desperado kiadványba!
Ők hűségesen tartják az eredeti árakon a DVDket, csak a kutya sem fogja megvenni ennyiért, meg semennyiért sem ha kapható szinkronos extra változat 2e-ért! És a 9e Ft-os Titanicról még nem is beszéltem...
Te megvennéd annyiért?
Ha meg vettél már akciósan DVD-t, akkor meg pláne nem értem mirefel háborodsz fel!

Mindenkinek szíve jog eldönteni, hogy azonnal, vagy hónapok múltán veszi meg a kiadványokat, de az árcsökkenéssel naiv dolog nem számolni!
0
2006. május 21., vasárnap 21:01
Sajnos legjobb tudomásom szerint nem lesz digipack,de ez nem 100%.
0
2006. május 21., vasárnap 20:33
Na kedves BUDAPEST FILM! Sikerült nagyot alkotni a Kutyaszorítóban (2 DVD)című film akciójával totál lenullázva ezzel a kiadás honi piacán való értékét! Nemsokára a 990,- Ft-os kosárban végzi, nem?!?

De hagyjuk ezt, emiatt már nem akarok bosszankodni! Inkább nyilatkozzanak a RÉMÁLOM AZ ELM UTCÁBAN díszdoboz megjelenésének időpontjárol, mert gondolom nem külön-külön akarják majd kiadni a részeket, hanem úgy, ahogy ez a "sorozat" mindenhol megjelent!! Mert ezek a filmek MEGÉRDEMLIK a digipack-os kiadást!!
0
2006. május 21., vasárnap 12:07
Szerintetek nem fogják már mégegyszer kiadni a Reservoir Dogs dupla lemezes változatát ?

Mert én nagyon örülnék neki, ha igen!  :D
0