Keresés

Budapest Film

2006. április 9., vasárnap 13:00
Kedves budapestfilm!

Az érdekelne, hogy az eddigi igen színvonalas D. Attenborough sorozat - a Növények magánélete után - milyen sorrendben, illetve időközönként fog bővülni a többi gyönyörű sorozattal (Élet a Földön, Élő bolygó, Az élet megpróbáltatásai, Attenborough in Paradise (7 különálló rész), State of the Planet, Life in the Undergrowth, Elveszett világok, eltűnt életek nyomában, Első édenkert, Planet Earth). Szóval még van mit kiadni, remélem előbb utóbb (előbb) ez a felsoroltakkal mind megtörténik.
A választ előre is köszönöm!
0
2006. március 27., hétfő 19:06
Sörgyári Capriccio lesz ebben az országban valaha DVD-n? Kizárólag, szigorúan az eredeti szinkronnal?
0
2006. március 25., szombat 13:07
:))))
0
2006. március 25., szombat 12:03
De Vörös X még nincs! Ezt hiányolja! :-)))
0
2006. március 24., péntek 14:42
Van már Vöröskereszt Magyarországon!
0
2006. március 24., péntek 14:42
Akkor ezek jöhetnek is!!!!!!!!!!!!!!!!!

Remélem mind meg fog jelenni, minél hamarabb.
0
2006. március 24., péntek 14:41
Akkor ezek jöhetnek is!!!!!!!!!!!!!!!!!

Remélem mind meg fog jelenni, minél hamarabb.
0
2006. március 23., csütörtök 19:24
"Erdekes. Magyarorszagrol nem veheto igenybe az itunes aruhaz."

Csak magyarországi lakcímmel, és hitelkártyával.
De, mint írtam, egy külfödön élő ismerősöm kártyájával fizetek.
0
2006. március 23., csütörtök 19:10
Mondjuk a U2 lemezén nem nagyon találtál Kozsó féle "slágereket". Aki U2-t hallgat, nem ezt várja. És megveszi, később letölti az egész albumot. A Kozsóból meg egy szám is sok.
0
2006. március 23., csütörtök 17:57
Mint írtam, egyelőre ez a három cím ismert. Úgy tudjuk, hogy kb. 100 címről van szó, de részletek még nincsenek. Ha a kiadó közli, természetesen megírjuk.

----------------------------------

Én sem hullajtok könnyeket a Backstreet Boys-féle csinált bandákért, de ha ma valaki sikeres akar lenni a zene-piacon, akkor az sok pénzbe kerül. Én nem tudom, hogy a U2 lemezeiről melyik számokat tudnám nélkülözni, de ha áttör az új technika, és csak a slágerek lesznek eladhatóak, attól tartok, hogy az pont a kreatív, színvonalas zenekaroknak jelent majd hátrányt. Kozsó majd ír egy-egy tuti slágert, és ezentúl nem egylemezes "zenekarokat" kreál, hanem egyszámosakat. Viszont ha csak a slágerekből lehet majd megélni, a "komolyabb", kreatívabb zenekarok is a slágerekre "gyúrnak majd", és visszaszorul a kreativitás.
Aztán persze lehet, hogy az új technika és az új kihívások pozitív energiákat is felszabadítanak - majd eldől. Elvégre olyan még soha nem volt, hogy ne lett volna valahogy :)
0
2006. március 23., csütörtök 17:43
Erdekes. Magyarorszagrol nem veheto igenybe az itunes aruhaz.
0
2006. március 23., csütörtök 17:32
Van arra esély, hogy így a Betépve is kijöjjön?
0
2006. március 23., csütörtök 17:31
Ez megint csak igényesség kérdése.
Akit érdekel a teljes album, a maga valójában, az letölt az egészet, és még kedvezményt is kap.
Aki pedig csak egy számra kiváncsi, az nem biztos, hogy megvenné az egész albumot, viszont lehet, hogy letöltené illegálisan. De, ha legálisan megteheti, akkor előfordul, hogy úgy teszi.

Én, időnként töltök az iTunes-ről (külföldön élő ismerős számájára), és általában labumot töltök le. Azért, mert szeretem egyben hallgatni. De örülök annak, hogy ha akarnám, megtehetném, hogy válogatok, és csak azért fizetek, amire szükségem van. Maga a tudat a lényeg, még ha nem is használom ki.
Sokan vannak, akik ma sem mennek külföldre, és mégis örülnek annak, hogy nem tilos, és mehetnének.
0
2006. március 23., csütörtök 17:31
még1 OFF:

A jó szám megírása nem kerül többe, legfeljebb odafigyelésben.

Hogy Bryan Adams példájánal maradjak, már megírt közel 50 dalt az új albumhoz melyből csak 2-3 kerül majd az albumra, a többi pedig megy a kukába! Ezért is lett az előző (Room Service) talán az eddigi legjobb Bryan album!
0
2006. március 23., csütörtök 17:29
Xpress.hu

A dvd-hez kapcsolodo kerdesrol tudsz valamit?
New line jogok - Amerikai historia X es Hetedik. Az is info, ha tudjuk, hogy ezek is a BuFi-hez kerultek, aztan egyszer majd kiadasra kerulnek. Jo lenne tudni, hogy van remeny vagy sem.

-------------------------------------

Egyebkent egyetertek veled. Viszont a slagerlistak elejen altalaban pont azok vannak, akiknek az albuma egy rakas szemet es van rajta egy slager. Mittomen milyen boys-tol csak a szansajn ledit toltik le sokan, de legyen mondjuk egy RHCP es maris nem csak a Californication jon le, hanem az egesz album. Szoval a zeneiparnak nem sirni kene, hanem szelektalni. :)

Amugy az itunes es zenearuhaz is fals, mert az is csak egy retegrol szol, ipod hasznalok. :)

"A törvénytervezet Franciaországban rövid idő alatt az Apple és az iPod nevével fonódott össze, hiszen a fenti leírás tökéletes illik az almás cég piacvezető iTunes zeneáruházára, ahol a megvásárolt zenéket csak iPod lejátszón tudjuk hallgatni, ráadásul a készülék élből elutasítja a Microsoft DRM-technológiájával védett fájlokat."
0
2006. március 23., csütörtök 17:22
Az origo-s kérdőívet az online legális letöltéshez kapcsolódva említettem. Elvégre a legális letöltés is az internettel rendelkezőknek szól, nem? :)

Amit írtál (az emberek azért fizessenek, amire szükségük van, ne kelljen csomagot megvenniük) igaz, csak a jelenlegi rendszerben nem működik. A kiadók, zenészek albumokban és nem számokban gondolkodnak. Ha albumot készítenek - az ehhez kapcsolódó több hónapos, éves alkotói munkával és több hetes stúdiómunkával - akkor csak úgy térülhet meg a befektetésük, ha az egész csomagot megveszik az emberek. Át lehet persze állni a slágerdalok különálló alkotására, bár szerintem még senkinek nem sikerült megfejteni a tuti siker receptjét, tehát ott vagyunk, ahol a part szakad: ír 10-12 dalt valaki, de abból csak egy lesz siker, egyet töltenek le sokan, stb.
Nekem persze szimpatikusabb, ha az alkotók koncepcióban (albumban) gondolkodnak. Nem biztos, hogy jó lenne, ha a Led Zeppelin negyedik albumából csak a Stairway To Heaven készült volna el, mert mondjuk a Black Dog-ra nem volt akkora kereslet.
0
A Don Juan De Marco úgy ahogy van egy elragadó film!
A legnagyobb kedvenceim között szerepel!
Nameg a filmzene, és a betétdal... ;)

Ha már itt tartunk, a Bryan Adams - HYERLAW single kapható asszem 800-1000Ft körül egy használtlemez üzletben a Blahánál, és egy másikban is a Vas utcában a Blahától nem is olyan messze!
0
A Hetedik engem is érdekelne!Benne van a csomagban?
0
2006. március 23., csütörtök 17:13
"Egy menő énekes, vagy együttes aktuális albumáról csak az éppen futó slágert töltik le 99 centért, a lemez maradék 10-12 dalával nem foglalkoznak. Volt az egyik ROlling Stone-ban konkrét példa is erre (majd ha ráérek előkeresem). A lényeg az volt, hogy hiába vezeti xy az iTunes letöltési top-listáját, az előadóhoz/kiadóhoz csak néhány százezer dollár kerül, mert csak a sláger-számot töltötték le. Ennyi pénz pedig nem elég ma ahhoz, hogy egy zenekar elkészítsen egy teljes lemezt. Korábban nagyobb eséllyel vették meg az emberek a boltban a nagylemezt, ha volt rajta egy sláger. A nagylemez 12-15 dolláros árából pedig már ki lehetett termelni a produkció költségeit."

Írjon jó számokat, és mindet letöltik. Elég nagy baj, hogy elterjedt az a gyakorlat, hogy egy egy albumba tesznek egy (esetleg két) jó számot, a többit pedig félkézzel odacsapják, számítván arra, hogy a slágerszám eladja az egész albumot.
A jó szám megírása nem kerül többe, legfeljebb odafigyelésben. Nem kell évente két album, és akkor meg lehet várni, ameddig elkészül annyi jó szám, amennyi kell egy albumba.
Én például nagyon nem szeretem az árukapcsolást. Pl a T-birodalmat azért nem csípem, mert az ADSL-hez muszály telefont is fizetnem. Nem szeretném, ha pl a fekete zoknihoz muszály volna vennem egy tucat tarkát is, mert a gyárnak így kényelmes.
0
2006. március 23., csütörtök 17:12
gyááááááááááááááá :))))))))))
ez nagyon jó hír!
0
2006. március 23., csütörtök 17:05
"Nem akarok szkeptikus lenni, de amíg egy fájlcserélőről "ingyen" letölthetsz bármit, addig nem lesz olyan legális letöltési lehetőség Magyarországon, amit gazdaságosan működtetni lehetne. Nem véletlen, hogy idehaza csak a T-Online-nak működik ilyen szolgáltatása, hiszen saját erőforrásait használja - bármilyen más vállalkozás belerokkanna a letöltési szolgáltatáshoz szükséges háttér (sávszélesség, szerverpark) finanszírozásába, miközben az érdeklődés minimális."

Azért a legtöbb letöltés nem fájlcserélőről történik. A legnagyobb forgalom a fizetős ftp-ken van. És azok nincsenek ingyen. Van havidíjas, és van SMS-es. És vannak legális szolgáltatók, akik SMS-el fizetős szervereket működtetnek.
És van rájuk kereslet, mert biztosabb és gyorsabb a letöltés, mint a p2p hálózaton. tehát, a lényeg az, hogy az emberek hajlandóak fizetni a minőségért, még az illegális körben is.

Ha nálunk lenne iTunes (vagy hasonló), elég sokan töltenének onnan, mert garantált minőséget kapnának. De nincs, mert az Origo féle drága szemét nem kell senkinek. Ki a fene akar fizetni pl a VV1..2...3..4....5...? felvételeiért. Az Origon nincs használható anyag.
0
2006. március 23., csütörtök 17:04
A hasonlatok ott is elcsúsznak, hogy ezek a DVDk konkrétan a magyar piacra (is) készülnek. Kétlem, hogy egy mobil 50-100 szavas menüjének lefordítása, aminek terjesztését akár egész Európára is kiterjeszthetik, annyiból jön ki mint 1 DVD magyarítása, és ez még mindig csak 1 a sok kiadványból!

Ugyan miért kellene egy Forrest Gump-ot, egy Fight Club-ot, vagy egy James Bond filmet a Don "The f@szom" Wilson filmek mellé bedobni a ketrecbe?? Mi van akkor ha abból 20 fogy egy nap, míg a másikból csak 20 egy hónap alatt?? Semmi! Persze, amelyik kiadónak ez kell, az beáll a sorba!
Én is úgy vélem a kiadóknak is szerepük volt/van a jelenlegi helyzet kialakulásában! Az önmaguk által gerjesztett örvényből viszon nem nagyon lehet kikeveredni!
A megoldás meg már párszor fel lett vázolva, de az szinte kivitelezhetetlen!

Én mindenesetre úgy reagálok a helyzetre - mint azt korábban is írtam, - hogy nem vagyok hajlandó a sz@rt megvenni, igyekszem azokat kiszűrni!

ui.: Na szép kis vitát indítottam már megint... :s
0
2006. március 23., csütörtök 16:53
"Az senkit nem érdekel, hogy a legális üzletben vásárolt üres lemezek után legalább minimális összeg az Artisjus-hoz, az ÁFÁ-n és a kereskedői, forgalmazói adókon keresztül pedig a közös költségvetésünkbe kerül néhány forint (ha már kalóz-terméket akarunk rámásolni). A megspórolható 1-200 forint miatt a többség hajlandó számla nélkül, feketén gazdagítani az alvilágot. Mondom 1-200 forintért!!!, kevesebb, mint kettő gombóc fagyi áráért :("

Nos ebben nem értünk egyet. Ami az Artisjushoz jut, annak legnagyobb részét felélik, a maradék pedig megy Fekete Pákónak és gagyit gyártó társaiknak. Holott a letöltések nem őket károsítják.
Miért elég Szlovákiában 8 ft-nak megfeleő összeg az ottani jogdíjra, és miért kell nálunk 150 Ft + ÁFA?  Amíg így lesz én is ott veszem a nyers DVD-t, már azt a keveset, ami kell. A saját filmjeiim miatt nem fog az Artisjus gazdagodni! Az én szerzői jogdíjamat miért Fekete Pákónak adják? Ha egy VD-re, vagy DVD-re a saját anyagom kerül, engem illet a jogdíj. Hallottál már valakiről, aki megkapta. Az Artisjus egy csaló banda!
0
2006. március 23., csütörtök 16:39
Xpress.hu

Se7en es American History X esetleg? Tudtok errol valamit? Vevo lenne ezekre. :)
0
2006. március 23., csütörtök 16:38
Xpress.hu

Bocsi, hogy a zene kapcsan beleszolok, de ez pont arrol szol, hogy az embereknek nem csomagot kell megvenni, hanem azert fizetnek amire szukseguk van. Jo dalokat kell irni es akkor majd letoltik a teljes albumot penzert. Meg nem kell ennyi szemetet kiadni a vilagon. :)

"Azt hiszem az index-en vagy az origo-n van egy kérdőív, amiben azt kérdezik, hogy hogyan szeretne a válaszadó a napi betevő filmjéhez jutni. Toronymagasan vezet a "letöltöm fájlcserélőről" opció, fele annyian mondják, hogy kölcsönöznek, vagy kölcsön kérnek, nagyon kevesen mondják, hogy megveszik DVD-n, vagy elmennek moziba, és csak minimális százalékuk mondja, hogy fizetne a legális letöltésért...."

Ez pedig fals. Miert fals? Mert internetes felmeres es csak azok valaszolnak, akik neteznek, kozuluk is csak azok, akik altalaban foglalkoznak a lehetosegekkel es ismerik a filecserelo rendszereket, stb. Azt pedig mar korabban targyaltuk, hogy a magyar internetes penetracio mekkora illetve ennek is milyen csekely hanyada szelessavu. Szoval ebbol ne vonjatok mar le kovetkeztetest. Kerdezzuk meg ugyanezt a KSH-tol mondjuk, ahol egy 1000fos mintan nezik meg a dolgokat. Egeszen mas szamok fognak kijonni. Hagyjuk mar a letoltest. A vilagon valoban problema, de itthon ez a jeghegy csucsa. Az illegalisan masolok es kalozok a fo gond. A lakossag 10%-nak sincs itthon internete es ennek csak toredekenek van szelessavu elerese, azokbol is tobbnyire BP.-en. Egyebkent ha megjobban le akarom szukiteni a kort, akkor ezen belul is csak a fiatalokra igaz. Pl. edesanyameknal is van net, raadasul szelessav, de o 99%-ban nem valaszol kerdoivekre, szerintem azt se tudja mi az az origo es nem is erdekli. Plane nem toltoget le es warezol. Szoval az ilyen statisztikakat ne hasznaljuk fel se vitaba, sem mashol mert nem mondanak semmit.

Idevago megjegyzes (anno a statisztika tanarom mondta az elso oran), a statisztikaval barmit be lehet bizonyitani es annak az ellenkezojet is. Plane egy ilyen statisztikaval, aminek semmi koze a valosaghoz (sem foldrajzi, sem eletkori, sem mas megoszlasban nem stimmel).
0